21/6/10

Ένταση στην Μέση Ανατολή: Tο USS Truman στη Μεσόγειο

Το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman έλαβε εντολή να αλλάξει την πορεία του και αντί για τον Περσικό Κόλπο, να κατευθυνθεί προς τη Μεσόγειο, μαζί με τον 6ο Στόλο.

Η εντολή δόθηκε έπειτα από τις πληροφορίες που συλλέγονται το τελευταίο διάστημα από τις υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης και οι οποίες υποδηλώνουν αύξηση της έντασης σε χερσαίο και ναυτικό επίπεδο, ανάμεσα στην Τουρκία, το Ισραήλ και το Ιράν.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιέζοντας το Ισραήλ βρήκε ως σύμμαχο το Ιράν, το οποίο διά στόματος του προέδρου του Κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζάνι, απείλησε με αντίποινα στη διεθνή ναυτιλία στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και της Μεσογείου, σε περίπτωση που σημειωθεί οποιαδήποτε κίνηση κατά των πλοίων που στέλνει η χώρα του στη Γάζα. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ποια θα είναι αυτά τα αντίποινα.

Από την πλευρά του Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, διαβεβαίωσε ότι το Ισραήλ δε θα σεβαστεί πλέον αυτά τα σκάφη γιατί είναι προφανές ότι αποστέλλονται από αντιπάλους με εχθρικές διαθέσεις υπό την κάλυψη της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εκτιμάται πως ο Ερντογάν θα σκληρύνει ενδεχομένως τη στάση του η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και στην πλήρη διάρρηξη των σχέσεων, εκμεταλλευόμενος πολιτικά το σπάσιμο του αποκλεισμού.

Στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο της 16ης Ιουνίου, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έλαβε κάποια τελική απόφαση για τη χαλάρωση του αποκλεισμού στη Γάζα. Αντιθέτως υπήρξαν στελέχη της κυβέρνησης που ζήτησαν να ανακληθεί ο πρέσβης από την Άγκυρα, χωρίς να περιμένουν την υλοποίηση των απειλών-προκλήσεων του ανεξέλεγκτου πλέον Ερντογάν…
defencepoint.gr

12 σχόλια:

  1. Ο παρακάτω διάλογος μεταξύ Αμερικανών και Ισπανών λέγεται ότι είναι πραγματικός, σύμφωνα με αυτούς που τον δημοσιοποίησαν, και καταγράφτηκε από το κανάλι 106 (Finisterra/ Galicia) των Θαλάσσιων Επικοινωνιών.

    Ισπανοί: Εδώ Α-835, για να αποφύγετε την σύγκρουση παρακαλώ αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεστε 25 ναυτικά μίλια μακριά και κατευθύνεστε ακριβώς κατά πάνω μας....

    Αμερικανοί : Αλλάξτε εσείς την πορεία σας 15 μοίρες νότια.

    Ισπανοί : Αρνητικόν! Επαναλαμβάνω, αλλάξτε πορεία 15 μοίρες βόρεια.

    Αμερικανοί : Σας ομιλεί ο πλοίαρχος σκάφους των ΗΠΑ, αλλάξτε πάραυτα την πορεία σας 15 μοίρες νότια.

    Ισπανοί: Την υπόδειξή σας δεν την βρίσκουμε ούτε λογική ούτε εφικτή. Εάν δεν θέλετε να προσκρούσετε επάνω μας, αλλάξτε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.

    Αμερικανοί: (Με υψωμένη φωνή) Σας ομιλεί ο πλοίαρχος Richard James Howard του σκάφους USS Montana του δεύτερου σε μέγεθος αεροπλανοφόρου του στόλου των ΗΠΑ. Έχουμε μαζί μας δυο αντιτορπιλικά, καταδιωκτικό αεροσκάφος και τέσσερα υποβρύχια. Επιπλέον έχουμε την υποστήριξη καταδρομικών. Δεν κάνω ΥΠΟΔΕΙΞΗ αλλά σας ΔΙΑΤΑΣΣΩ! Αλλάξτε πορεία 15 μοίρες νότια, σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του στόλου μας. Πάραυτα τσακιστείτε και αλλάξτε πορεία!

    Ισπανοί: Σας ομιλεί ο Juan Manuel Salas Alcantara, εδώ είμαστε δυο άτομα. Έχουμε μαζί μας ένα σκύλο, το βραδινό μας φαγητό, δυο μπουκάλια μπύρα και ένα καναρίνι. Το καναρίνι κοιμάται αυτήν την ώρα. Επιπλέον μας υποστηρίζει ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Dial de La Coruna. Σας ομιλούμε από τον φάρο με αριθμό Α-853 των ισπανικών ακτών Finisterra Galicia και σας γνωστοποιούμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να μετακινηθούμε. Δεν έχουμε ιδέα αν είμαστε ο μεγαλύτερος ή ο μικρότερος φάρος των Ισπανικών ακτών. Μπορείτε να προβείτε σε όλες τις γ....... απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του γ...... σκάφους σας που σας επαναλαμβάνω κατευθύνεσται ολοταχώς προς τις βραχώδεις ακτές μας. Αλλά και πάλι επιμένουμε και σας υποδεικνύουμε να αλλάξετε την πορεία σας 15 μοίρες βόρεια.

    Αμερικανοί : OK . Κατανοητό, ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλι καλα που εχει και το Νταβουτογλου ο Ερντο. να του λεει και τρια πραγματα,γιατι αλλιως....
    Καθηγηταρα ο Νταβουτ. ειπαμε,το ειπε και Θαλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποφασίστε ρε παιδιά που πάει το Τρούμαν.....

    Την μια μέρα περνάει το Σουέζ με τα πλοία συνοδείας προς Ινδικό, την άλλη μέρα ξαναπερνά προς Μεσόγειο?

    Ζαλίστηκα, είπαμε ελεύθερη πληροφόρηση, αλλά καταντάει αηδία η αντιφατική και χαζοεπαναλαμβανόμενη πληροφόρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σ΄αυτήν φίλε Καυκάσιε.

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_7985.html

    Με κάνετε να σκεφτώ ότι ότιδήποτε βρίσκεται στο διαδίκτυο το πετάτε σε μια ανάρτηση και τέλος.... Τέτοια συμεριφορά δεν συνάδει με την σοβαρότητα της ενημέρωσης που γενικά έχετε.
    Λίγη προσοχή στο blogging, μην καταντήσει και αυτό Ελληνικό ΜΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επίσης, βάζω όνομα.....δεν ειμαι ο 7:25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. The armada of 10 US warships plus an Israeli and German battle vessel each, which transited the Suez Canal Friday, June 18, has reached the Persian Gulf, debkafile's military sources report.
    The fleet let by the Truman then headed for the Persian Gulf through the Suez Canal accompanied by an Israeli missile ship (not identified) and the German missile frigate FGS Hessen F221.
    DEBKAfile DEBKA-Net-Weekly June 21, 2010, 6:54 PM (GMT+02:00)

    http://www.debka.com/article/8866/

    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ. ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΠΗΓΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8:21 USS Harry S. Truman αναγράφεται πουθενά στην ανάρτηση
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_7985.html
    Αμερικανικά και ισραηλινά πολεμικά σκάφη πέρασαν στον Περσικό Κόλπο;;;

    ...έλαβε εντολή να αλλάξει την πορεία του και αντί για τον Περσικό Κόλπο, να κατευθυνθεί προς τη Μεσόγειο, μαζί με τον 6ο Στόλο....

    ..Η μιά πηγή η Ελευθεροτυπία η άλλη ο ιστότοπος defencepoint.gr

    ....Με κάνετε να σκεφτώ ότι ότιδήποτε βρίσκεται στο διαδίκτυο το πετάτε σε μια ανάρτηση και τέλος.... Τέτοια συμεριφορά δεν συνάδει με την σοβαρότητα της ενημέρωσης που γενικά έχετε.
    Λίγη προσοχή στο blogging, μην καταντήσει και αυτό Ελληνικό ΜΜΕ
    ...........

    Σε ευχαριστώ για τις σκέψεις σου, ευχαριστώ που τις μοιράστηκες μαζί μας , ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου θα τις λάβω σοβαρά υπόψην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και ‘γω που τον έλεγα «κότα του γιαλού» μου τόσβηνες.


    Ποσειδώνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρακαλώ φίλε...

    Επίσης το "ισραηλινό" πολεμικό δεν ήταν άλλο απο την γερμανική φρεγάτα Hessen.

    Καλό blogging....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι μας νοιάζει εμάς! Εμάς μας φυλάνε οι Τούρκοι από ανατολικά και δυτικά... Είδατε διπλωματ΄΄ια ο Τζέφρυ; Την θωράκισε την Ελλάδα... Μπορεί να είναι συνέχεια έξω αλλά έχει εδώ Νο2 τον Θεό του ανέμου τον Αιο(Παγκα)λο. Τι να μασήσει ο Τζέφρυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.