21/7/10

Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες ζητούν αποζημίωση 10 εκ. ευρώ

Δύο Ελληνοκύπριοι , πρόσφυγες από την Αμμόχωστο, έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για απώλεια εισοδημάτων προερχομένων από τις κατεχόμενες περιουσίες τους. Επίσης , υποστηρίζουν ότι δεν έγινε από πλευράς της Δημοκρατίας ίση κατανομή των βαρών.

Με την αγωγή αξιώνονται αποζημιώσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ για την απώλεια εισοδημάτων 36 χρόνων.

Ο εκ των εναγόντων Θωμάς Καούλας, καταθέτοντας στο Δικαστήριο, αναφέρθηκε στην πετυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητά του στην Αμμόχωστο, πριν αλλά και στα δύσκολα πρώτα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή κατά τη διάρκεια των οποίων μετά από σκληρή δουλειά επανέφερε σε ικανοποιητικά επίπεδα την επιχείρησή του.

Είπε πως για να επιβιώσει η επιχείρησή του χρειαζόταν η εφαρμογή νέας τεχνολογίας και ως εκ τούτου μεγάλες δαπάνες. Γι' αυτό αποτάθηκε τόσο στους αρμόδιους υπουργούς όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες απ' όπου έτυχε αρνητικής απάντησης.

Ο κ. Καούλας ανέφερε ότι ήταν δύσκολο για τον ίδιο να αντιμετωπίσει τις αυξημένες δαπάνες τόσο της επιχείρησης όσο και της οικογένειάς του και έτσι αναπόφευκτα, παρά την περιουσία που είχε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αδυνατούσε να καταβάλει τους φόρους, το ΦΠΑ και τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, με αποτέλεσμα να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον του και να συλληφθεί.

Σημείωσε ότι η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της οικογένειάς του, η φερεγγυότητά τους, η δυσμενής διάκριση του κράτους έναντί τους, η μη ίση μεταχείριση και κατανομή των βαρών της εισβολής και κατοχής, τους έφεραν στην αποτελμάτωση.
Νooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.