24/7/10

Σε διαθεσιμότητα υπαρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος Κρυσταλλοπηγής

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, υπαρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής για την είσοδο 16 Αλβανών λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Σε βάρος του, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καστοριάς άσκησε ποινική δίωξη για «κατάχρηση εξουσίας» και τον παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση.

Ο υπαρχιφύλακας συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ενώ εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή-σφραγιστή στο σημείο εισόδου της Κρυσταλλοπηγής, δεν πραγματοποίησε, ως όφειλε, λεπτομερή έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σε επιβάτες λεωφορείου, για την διαπίστωση παραποίησης ή πλαστότητας. Το αποτέλεσμα ήταν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα , 16 Αλβανοί υπήκοοι με πλαστά έγγραφα.

Σε έλεγχο, που διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο λεωφορείο στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κρυσταλλοπηγής - Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι δεκαέξι, από τους σαράντα οκτώ συνολικά επιβάτες, κατείχαν διαβατήρια, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου. Ορισμένοι από τους κατόχους, εξεταζόμενοι, κατέθεσαν ότι οι πλαστές σφραγίδες είχαν τοποθετηθεί στην Αλβανία. Επίσης, σε έναν από τους δεκαέξι είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, δύο κατείχαν και χρησιμοποίησαν κλεμμένες βεβαιώσεις και ένας κατείχε και χρησιμοποίησε βεβαίωση για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Για το θέμα διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση και κινήθηκε ήδη η διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο υπαρχιφύλακας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

4 σχόλια:

  1. Παληότερα, αστυνομικοί της φρουράς ελληνικού Προξενείου σε πόλη της Αλβανίας, είχαν τσακωθεί στην μοιρασιά των εκατομμυρίων από τις παράνομες βίζες που έδιναν οι υπάλληλοι εκεί και σκοτώθηκαν μεταξύ τους.
    Είναι μεγάλη η διαφθορά ανάμεσα στους υπαλλήλους των ελληνικών υπηρεσιών που εμπλέκονται σε ζητήματα αδειών παραμονής, βίζας κλπ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα Τζίμη, γιατί ξεχνάνε εύκολα.Και μόνον σκοτώθηκαν ;; Εκτέλεσαν και τον αλβανό μάρτυρα -υπάλληλο του προξενείου- με βολή σνάϊπερ. Και στην Γεωργία ;; έχει γίνει κατι παρόμοιο.Αλλά αυτά είναι μυστικά απ'οτι φαίνεται και επειδή τα λεφτά είναι πολλά. Ντροπή τους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν γίνετασι ενα πόθεν 'εσχες σε αυτούς τους κυρίους και όσους υπηρετησαν σε πρεσβείες ύποπτες για τέτοιου είδους αλισιβερίσια?????

    Για τιμωρία να στείλετε τους Αλβανούς να @@ησουνε τον κύριο αυτόν, τη κόρη του και τη γυναίκα του.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΟΦΕΛΟΥΝΤΑΙ.

    ΠΕΛΑΤΕΕΕΕΣ ΜΟΥΟΥΟΥ!!!

    Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ Η ΕΛ.ΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΟΤΕΡΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΔΕΙΤΕ π.χ. ΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.
    ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΛΕΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Α.Ε. ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΤΟΧΟΙ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ,.Η ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΟ - ΤΡΙΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΤΙ ΘΑΓΙΝΕΙ;
    ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΑΣΤ ΣΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ.
    Ο ΜΙΚΡΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΣΤ.

    Μ΄ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙΣ ΧΑΦΤΟΥΜΕ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.