9/7/10

Χωρίς γραμμή διχοτόμησης η ιστοσελίδα της Κύπρου

Ούτε λέξη για διχοτομημένη Κύπρο αναφέρει η ιστοσελίδα που έθεσε σε λειτουργία η Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει της προεδρίας της Ε.Ε. το δεύτερο εξάμηνο του 2012, επισημαίνει με ικανοποίηση το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Το τουρκικό δίκτυο σημειώνει, επίσης, με ικανοποίηση ότι στην κυπριακή ιστοσελίδα συμπεριλήφθηκε και η τουρκική γλώσσα. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τέσσερις γλώσσες, με πρώτη την τουρκική. Οι άλλες γλώσσες είναι η ελληνική, η αγγλική και η γαλλική.

Το NTV σημειώνει ότι στην ιστοσελίδα δεν έχει καταχωριστεί ακόμη καμία αναφορά που να έχει σχέση με το Κυπριακό και τη διχοτόμηση του νησιού. Εκείνο, όμως, που έλκει την προσοχή, προσθέτει, είναι ότι η Κυπριακή Προεδρία συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε.

Όπως επισημαίνεται, η Προεδρία της Κύπρου αρχίζει την 1η Ιουλίου 2012 και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, αναφέρεται, σε αυτό το διάστημα, να μην υπάρχει κανένα κεφάλαιο που να μην έχει ανοίξει. Σε κάθε περίπτωση, προστίθεται, η Προεδρία συμπίπτει και με την περίοδο κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας, πράγμα το οποίο αποτελεί θέμα που θα πρέπει η Τουρκία να προσέξει ιδιαιτέρως.

Το τουρκικό δίκτυο αναφέρει, επίσης, ότι σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές, η Τουρκία δεν πρέπει να ανησυχεί για την περίοδο της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, και σημείωσαν ότι όσες χώρες έχουν αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε. και δεν υποστήριζαν την ένταξη της Τουρκίας στην Ένωση, πάντοτε η Προεδρία τους ολοκληρωνόταν περισσότερο αποδοτική και θετική, σε αντίθεση με τις χώρες οι οποίες υποστήριζαν την ένταξη της Τουρκίας. Ως παράδειγμα αναφέρουν τις προεδρίες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας, σε αντίθεση με εκείνες της Φινλανδίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

4 σχόλια:

  1. Τα χαλια μας δεν εχουν ορια!

    - ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ: Προς εθνική αυτοκτονία
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_2250.html
    - Ν. Λυγερός, Τα όρια δεν είναι σύνορα
    http://www.lygeros.org/6008-gr.html
    - Ν. Λυγερός, H στρατηγική και η ισχύς
    http://www.lygeros.org/6011-gr.html
    - Ν. Λυγερός, Ορθολογικά επιχειρήματα
    http://www.lygeros.org/6010-gr.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά κάνει! Θέλουμε να παρουσιάζεται η Κύπρος ως ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νησί, μόνο που τώρα δεν ασκεί εξουσία στο Κατεχόμενο τμήμα. Αλλά κανονικά η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το κράτος ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σύνορά μας είναι στην Κερύνεια (+12ΝΜ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Καλά κάνει! Θέλουμε να παρουσιάζεται η Κύπρος ως ΟΛΟΚΛΗΡΟ το νησί, μόνο που τώρα δεν ασκεί εξουσία στο Κατεχόμενο τμήμα. Αλλά κανονικά η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το κράτος ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ της Κύπρου."

    σύμφωνοι,αλλά σημασία έχει ν'ασκείς εξουσία!Στην ιστοσελίδα θα έπρεπε να εξηγούν ΓΙΑΤΙ δεν ασκούν εξουσία στο 40% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.