24/7/10

Ιταλία και Ρωσία: Αυξάνουν την οικονομική τους συνεργασία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεβ, που πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στο Μιλάνο, και ο οικοδεσπότης του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσαν σήμερα ότι προτίθενται να αυξήσουν την οικονομική τους συνεργασία, κυρίως στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Μεντβέντεβ κάλεσε τις ιταλικές εταιρείες να βοηθήσουν τη Ρωσία στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας, του διαστήματος, των τηλεπικοινωνιών, και της φαρμακευτικής βιομηχανίας. «Σχεδόν καθένας από τους τομείς αυτούς είναι ανοιχτός στους Ιταλούς φίλους μας», δήλωσε ο Μεντβέντεβ, που ταξιδεύει στον κόσμο για την προσέλκυση επενδυτών για την μελλοντική «Silicon Valley» στα περίχωρα της Μόσχας, ένα από τα μεγάλης σημασίας έργα, στο οποίο κυβέρνηση έχει επενδύσει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια. «Είναι σημαντικό οι μεγάλες χώρες της Ευρώπης να συμμετάσχουν στην οικοδόμηση των θεμελίων μιας ρωσικής οικονομίας υψηλής τεχνολογίας», πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεβ ανέθεσε αυτό το μήνα σε Ρώσους διπλωμάτες την αποστολή να βοηθήσουν την επιχειρηματική κοινότητα να σφυρηλατήσει οικονομικούς δεσμούς με τη Δύση, κυρίως την Ιταλία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μπερλουσκόνι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, «+41% κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους», τόνισε, αλλά ανέφερε ανάμεσα στα εμπόδια «την γραφειοκρατική πίεση», αποκαλύπτοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση ασχολείται με το πρόβλημα.

Η συνάντηση αυτή μεταξύ των δύο ηγετών είναι η τρίτη σε οκτώ μήνες. Η Ιταλία είναι ένας από τους κύριους συμμάχους της Ρωσίας στη δυτική Ευρώπη.
agelioforos.gr

1 σχόλιο:

  1. Πού πα ρε μπερλουσκόνη με τους ρώσους;;;!!!
    Κάνε αγόρι μου συμμαχία με το Ισραήλ να βρεις κι εσύ την υγειά σου !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.