23/7/10

Πιέσεις του Λ. Οίκου για συγκρότηση νέας κυβέρνησης στο Ιράκ

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε ότι είναι πλέον καιρός τα ιρακινά πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν "χωρίς καθυστέρηση" στη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης της χώρας ώστε να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που διαρκεί εδώ και τέσσερις μήνες.

Η δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα έγινε στη διάρκεια συνάντησης με τον πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ, Κρίστοφερ Χιλ και τον διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στη χώρα, στρατηγό Ρέι Οντιέρνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

"Μετά τις δημοκρατικές εκλογές που έγιναν την άνοιξη στο Ιράκ, ο πρόεδρος επισήμανε ότι είναι πλέον καιρός οι ιρακινοί ηγέτες να ασκήσουν τις συνταγματικές ευθύνες τους και να σχηματίσουν μία κυβέρνηση, χωρίς καθυστέρηση", αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, από την πλευρά του, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Νούρι αλ-Μαλίκι και τον αντίπαλό του, Ιγιάντ Αλάουι, τους οποίους κάλεσε να συμφωνήσουν ώστε να συγκροτηθεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων.
SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.