11/7/10

Γιατί Παπανδρέου και Χριστόφιας πρέπει να μεταβούν στο Ισραήλ

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Η ΕΛΛΑΔΑ και η Κύπρος βρίσκονται σε κρίσιμο πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό σταυροδρόμι. Η Ελλάδα έχει αποδυναμωθεί οικονομικά και πολιτικά, εξαιτίας της ασωτίας δεκαετιών και κυρίως των τελευταίων χρόνων. Η Τουρκία, οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί, εκδηλώνουν επιθετικές ή αλυτρωτικές βλέψεις σε βάρος της. Ιδιαίτερα η Άγκυρα, παρά τις προσπάθειες της Αθήνας να τη διευκολύνει στην ενταξιακή της πορεία προς την Ε.Ε., επιτείνει τις επεκτατικές διεκδικήσεις της κατά της Ελλάδας.
Στρατιωτικά αποδυναμωμένη και οικονομικά εξαρτημένη, η Ελλάδα δεν είναι σήμερα σε θέση να αντιμετωπίσει μιαν αποθηριωμένη Τουρκία, που πυκτεύει σε όλα τα μέτωπα και διεκδικεί όχι μόνο θέση περιφερειακής αλλά μελλοντικής μεγάλης δύναμης.

Η Τουρκία επιχειρεί ν' αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη Μέση Ανατολή και να αναδειχθεί σε υπερασπιστή, προστάτη και εκφραστή του μουσουλμανικού και ισλαμικού κόσμου. Για τις ΗΠΑ, παρά τις κατά καιρούς κρίσεις, είναι σημαντικός στρατηγικός εταίρος, που ήδη αμφισβητεί τον άλλο ισχυρό πυλώνα στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ. Η τελευταία κρίση με τους ακτιβιστές για τη Γάζα, αξιοποιήθηκε ληστρικά από την Τουρκία για να αποδυναμώσει και να απονομιμοποιήσει το Ισραήλ και, παράλληλα, να διεκδικήσει ρόλο διαμορφωτή μιας νέας τάξης πραγμάτων στην περιοχή.

Από την άλλη, η Κύπρος, κατεχόμενη και απειλούμενη από την Τουρκία, πελαγοδρομεί σε αδιέξοδες συνομιλίες και, σταδιακά, εξαιτίας και αφελών και ιδεολογικά αγκυλωμένων αντιλήψεων του Προέδρου Χριστόφια, σύρεται προς αποαναγνώριση και, αντίθετα, αναβάθμιση-αναγνώριση του ψευδοκράτους. Η Τουρκία το έχει ξεκαθαρίσει από το 1956 και πρόσφατα διά του Νταβούτογλου: «Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα. Καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη σε ένα τέτοιο νησί, που βρίσκεται στην καρδιά του ζωτικού της χώρου (…). Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη από στρατηγική άποψη να ενδιαφέρεται για την Κύπρο πέραν του ανθρώπινου παράγοντα (…)». Οι κίνδυνοι που επικρέμανται επί του Ελληνισμού είναι εθνικά θανατηφόροι. Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίναι. Λύκοι και ύαινες καραδοκούν να αρπάξουν ή και να κατασπαράξουν κι άλλα εθνικά εδάφη. Διακόσια σχεδόν χρόνια από την ανεξαρτησία της η Ελλάδα και πεντήντα χρόνια η Κύπρος, αντιμετωπίζουν τους φοβερότερους κινδύνους για την ακεραιότητα και την επιβίωσή τους.

Ο Μέγας Ναπολέων, μιλώντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είπε τα περίφημα: «Έγινα καθολικός για να τερματίσω τον πόλεμο της Βανδέας. Έγινα μουσουλμάνος για να επιβληθώ στην Αίγυπτο. Έγινα παπικός για να κερδίσω τους ιερείς της Ιταλίας. Και αν κυβερνούσα λαό Εβραίων δεν θα δίσταζα να κτίσω πάλι το ναό του Σολομώντος». Οι Έλληνες δεν χρειάζεται να γίνουν… Εβραίοι αλλά να διδαχθούν από το παράδειγμα του Μεγάλου Ναπολέοντα. Στο σημείο οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής αποδυνάμωσης, στο οποίο Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται σήμερα, δεν έχουν πολλές επιλογές παρά μόνο μία και ισχυρή: Να προσεγγίσουν το Ισραήλ και να ενισχύσουν, να αναπτύξουν περαιτέρω και να ισχυροποιήσουν τους δεσμούς και τις σχέσεις τους σε όλους τους τομείς, ειδικά στην άμυνα και στη στρατιωτική συνεργασία όπως και σε άλλους τομείς. Πληροφορίες μας από διάφορες πηγές αναφέρουν ότι, μετά τη σοβαρότατη κρίση και την ανεπανόρθωτη ρήξη στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, η Αθήνα φαίνεται ότι άρχισε, επιτέλους, ανοίγματα προς την Ιερουσαλήμ.

Ορθά πράττουσα, η Ελλάδα φέρεται να εκμεταλλεύεται την κρίση στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις και επενδύει σε ισχυρότερες στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ όπως και στον τομέα των πληροφοριών. Ο Παπανδρέου φαίνεται να επενδύει στην ταχύτερη ενίσχυση των σχέσεων με το Ισραήλ διά της σύναψης μιας στρατηγικής συμμαχίας, προφανώς για να αναζωογονήσει και να επαναφέρει την Ελλάδα στην αρχαία κοιτίδα της, ως δύναμη στην περιοχή της Αν. Μεσογείου. Είναι εμφανές ότι η σοβαρή οικονομική κρίση, που γονάτισε τη χώρα, ανάγκασε την Αθήνα να στραφεί προς την ενίσχυση των ήδη φιλικών σχέσεων με το Ισραήλ, ενώ ο Παπανδρέου, όπως υποστηρίζει ισραηλινή δεξαμενή σκέψης, με άμεσες προσβάσεις στην ισραηλινή κυβέρνηση, στράφηκε προς Εβραίους οικονομικούς τιτάνες για να διασώσει την ελληνική οικονομία. Από την άλλη, ασφαλείς πληροφορίες μας από τις ΗΠΑ αναφέρουν ότι η ηγεσία του ελληνοαμερικανικού λόμπι, μετά την κρίση με τους ακτιβιστές στη Γάζα και την κρίση στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις, είχε πυκνότερες επαφές με την ηγεσία του εβραϊκού λόμπι (Jewish Committee).

«Πρόκειται για ιστορική ευκαιρία για τους Έλληνες», μας είπε ανώτατος αξιωματούχος του ελληνοαμερικανικού λόμπι. «Οι ΗΠΑ διερωτώνται αν πράγματι η Τουρκία είναι ακόμα ένας φερέγγυος ή ένας αναξιόπιστος σύμμαχος. Εμείς πιστεύουμε ότι τώρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αναπτύξουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας με το Ισραήλ». Είναι ήδη γνωστό ότι το εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ διέκοψε πλήρως σχέσεις και βοήθεια που παρείχε στους Τούρκους. Σε αντιδιαστολή, στράφηκε προς τους Έλληνες, επειδή οι Ισραηλινοί θεωρούν την Ελλάδα και την Κύπρο ως τις μοναδικές δημοκρατικές και ελεύθερες χώρες σε μια Μέση Ανατολή που υφίσταται τη μουσουλμανική και ισλαμική πλημμυρίδα. Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τον Αύγουστο, στο συνέδριο των Αποδήμων, θα παραστεί και ο πρόεδρος του εβραϊκού λόμπι, Ντέιβιντ Χάρρις.

Ύψιστοι λόγοι ασφάλειας, στρατιωτικοί, οικονομικοί, πολιτικοί και εθνικής και βιολογικής επιβίωσης του Ελληνισμού έναντι του αδίστακτα επιτιθέμενου τουρκισμού επιβάλλουν όπως τάχιστα, ο Γ. Παπανδρέου και ο Δ. Χριστόφιας μεταβούν στην Ιερουσαλήμ. Να συνομολογήσουν στρατηγικές συμφωνίες και συνεργασία σε όλους τους τομείς. Είναι μία και μοναδική ευκαιρία, όπου τα συμφέροντα και οι ανησυχίες του Ισραήλ, για τη δική του ασφάλεια και επιβίωση, ταυτίζονται με εκείνα της Ελλάδας και της Κύπρου. Παπανδρέου και Χριστόφιας καλούνται ν’ αδράξουν και να αξιοποιήσουν… χτες, αυτήν τη μοναδική και ιστορική ευκαιρία.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

53 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ!! ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΚΡΙΤΑ! ΟΙ ΙΣΣΟΡΟΠΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΕΑΤΕΙΑ ΤΟΥ 80 ΔΕΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΤΙΚΑ...

    Ο ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΚΙΚΛΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΗΤΗ-ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΙΛΙΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ..
    ΑΣ ΟΨΕΤΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ..ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΛΗΛ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΦΙΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ. ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΙΜΗ ΑΛΛΑ...
    ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΥΓΚΙΡΙΑΚΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΦΟΒΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΚΙΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ...ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΝΤΙΣΡΑΕΛΙ...

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Ε/Κ θα πρεπει να αποφασισουν τι θελουν συνυπαρξη με τους Τ/Κ η διχοτομηση. Και ας αφησουν τις συμβουλες εκ του πονηρου (η κουτουπονηρου καλυτερα) για το τι πρεπει να κανει η Ελλαδα.
    Χορτασε η ψειρα και βγηκε και στο γιλεκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Έγινα καθολικός για να τερματίσω τον πόλεμο της Βανδέας. Έγινα μουσουλμάνος για να επιβληθώ στην Αίγυπτο. Έγινα παπικός για να κερδίσω τους ιερείς της Ιταλίας. Και αν κυβερνούσα λαό Εβραίων δεν θα δίσταζα να κτίσω πάλι το ναό του Σολομώντος»

    Η πεμπτουσία της πολιτικής.
    Εξαιρετικό άρθρο. Συμφωνώ απολύτως.
    Yπό τις παρούσες συνθήκες, ο μόνος σύμμαχος της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή μπορεί να είναι το Ισραήλ. Το ερώτημα είναι: Το Ισραήλ θέλει για σύμμαχο την Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mk75
    Επειδη μαλλον δεν γνωριζεις οπως φαινεται προσωπα και καταστασεις στην Κυπρο , όταν αναφερεσαι στον Σάββα Ιακωβίδη θα πρεπει να γνωριζεις τι λές. Ο Σάββας Ιακωβίδης δεν ειναι κάποιος τυχαιος ανθρωπος στην Κύπρο.

    φιλικά
    ΤΑΣΟΣ,
    ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. //Το ερώτημα είναι: Το Ισραήλ θέλει για σύμμαχο την Ελλάδα;//
    11 Ιουλίου 2010 12:38 μ.μ.
    ----------------
    Αν θέλει λέει;;;;;!!!
    Σαν το πρεζόνι την δόση του!
    Αφού η Ελλάδα -αν και χριστιανική- είναι η χώρα που έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Άραβες και το Ισλάμ γενικότερα.
    Και επομένως η χώρα στην περιοχή που μπορεί να βγάλει το Ισραήλ από την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει μόνο του.
    Φτάνει να κάνει τα αυτονόητα, που είναι να φύγει από τα κατεχόμενα, να εγκαταλείψει τους οικισμούς και να αποζημιώσει όλους όσους έβλαψε.
    Διότι από τα προβλήματα που δημιουργεί στην περιοχή, επηρεάζεται και η Ελλάδα αρνητικά!
    Και βεβαίως να μη πουλάει όπλα στους εχθρούς της Ελλάδας και της Κύπρου.

    Αυτά είναι που πρέπει να ζητήσει η Ελλάδα σε πρώτη δόση για να υπάρξει οποιασδήποτε μορφής συνεργασία.
    Οι ψοφοδεείς όμως που μας κυβερνούν είναι ικανοί να του υποσχεθούν και καμιά ...Κρήτη.

    Στο τραπέζι δεν θα κάτσουμε για να δώσουμε, αλλά για να πάρουμε !!!

    Διότι εμείς, τι χρωστάμε στο Ισραήλ και πρέπει να του το δώσουμε;
    Εκείνο μας χρωστάει πολλά από το 1974 και μετά !!!
    Εμείς, ΤΙΠΟΤΑ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατι ο Παπανδρεου και ο Χριστοφιας μεταβαίνουν στο Ισραήλ;- Μα για να παρουν τις εντολες και οδηγίες που θα ακολουθήσουν.
    Τελικά οι Ελληνες απο τους εβραίους προθυπουργούς δεν γλιτωνετε.Σημιτης, ΓΑΠ ΜΙΝΕΪΚΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.Συνεχίστε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΕΨΙΛΟΝ

    >ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΗΤΗ-ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΙΛΙΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΓΓΛΕΖΟΥΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ<

    1) Ισραήλ - ΙσραΗλινοί
    2) ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΗΤΗ-ΕΛΛΑΔΑ", η Κρήτη δεν είναι Ελλάδα; Προσέχετε τι γράφετε
    3) Ούτε οι Ισραηλινοί, ούτε οι Άγγλοι έβαλαν τους Τούρκους στο νησί, διότι δεν είχαν κανέναν λόγο να το κάνουν.
    Οι ΗΠΑ ήθελαν ανέκαθεν τις βρετανικές βάσεις για το ΝΑΤΟ και την ίδια την Κύπρο, αλλά στεκόταν αντίθετοι οι Βρετανοί για τις βάσεις και ο Μακάριος για το ΝΑΤΟ. Ο Μακάριος είχε ακολουθήσει τον δρόμο των λεγομένων "αδεσμεύτων", μαζί με τους Τίτο, Νάσερ και Αλ Άσαντ, εξ ου και τον ονόμαζαν "Κάστρο της Μεσογείου" οι Αμερικανοί, αφού οι "αδέσμευτοι" στηριζόταν από την ΕΣΣΔ.
    Στο πραξικόπημα του 1974, σκοπός ήταν και η φυσική του εξόντωση, διαφορετικά κινδύνευε η απόπειρα να φέρουν την Κύπρο στο ΝΑΤΟ, είτε ως τουρκική, είτε ως ελληνική, είτε ως τουρκοελληνική. Εν άλλοις λόγοις, δεν ενδιέφερε την Αμερική ποιος θα κατελάμβανε την Κύπρο, Τουρκία ή Ελλάδα, ή από κοινού, αφού και οι δύο χώρες ανήκαν και ανήκουν στο ΝΑΤΟ.
    Οι Βρετανοί χάλασαν των Αμερικανών την δουλειά, σώζοντας τον Μακάριο και επαναφέροντάς τον στην θέση του.
    Καλό είναι να ξέρουμε τα βασικά όταν γράφουμε κάτι.

    @ mk75

    >Οι Ε/Κ θα πρεπει να αποφασισουν τι θελουν συνυπαρξη με τους Τ/Κ η διχοτομηση<

    Τι σχέση έχει αυτό με το άρθρο; Πού κολλά;
    Εγώ αποφεύγω αυτό το ανούσιο "Ε/Κ" (= Ελληνοκύπριοι) και λέω πάντα Έλληνες της Κύπρου.
    Εν πάση περιπτώσει, ασφαλώς θέλουν την συνύπαρξη και όχι την διχοτόμηση του νησιού τους, αλλά όχι μία συνύπαρξη εις βάρος της πλειονότητας και υπέρ της μειονότητας κατά τα ανανικά πρότυπα. Όχι μία "λύση" κι ό,τι να 'ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λυπάμαι που το λέω αλλά το Κυπριακό ειρηνικά δεν το βλέπω να λύνεται.

    Όσο είναι δυνατόν να διατηρήσουμε αυτή την κατάσταση τόσο το καλύτερο,γιατί με τις υπάρχουσες συνθήκες οι Ελληνοκύπριοι έχουν να κερδίσουν ελάχιστα ενώ οι εισβολείς πολύ περισότερα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mk75 den mporo na katalavo ti se enohlise sto arthro ke pion telika apokalis psira? ligo ipopti i dimosievsi sou.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν συμφωνώ καθόλου με τον αρθρογράφο.
    Ο οποίος υποτιμά σκόπιμα τις αντικειμενικές δυνατότητες που έχουν Ελλάδα και Κύπρος να αντιμετωπίσουν την Τουρκία, για να πει μετά ότι πρέπει να παρακαλέσουμε να μας βοηθήσει το Ισραήλ σε αυτό.
    Αλλά και τις υποκειμενικές δυνατότητες που έχουμε οι Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο, τις υποβιβάζει περιορίζοντάς τες στην πολιτική εξουσία που ενώ από την μια πλευρά την θεωρεί ελλιποβαρή και άτολμη απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα, από την άλλη την έχει ικανή να μπορέσει να διαπραγματευτεί τους υπέρ μας όρους μιας συμμαχίας με τους Εβραίους.
    Μη υπολογίζοντας τις διαθέσεις των πολιτών.
    Όλη η ιστορία είναι πώς θα πέσουμε για τα καλά στην αρπάγη των Εβραίων.
    Αυτού του είδους τα άρθρα έχουν σαν σκοπό να μας τρομοκρατήσουν ώστε να μετατραπούμε σε χρήσιμους ηλίθιους.
    τζίμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εκτιμώ βαθύτατα τον κύριο Ιακωβίδη και παρακολουθώ τακτικά την μόνιμη στήλη του στην Σημερινή εφημερίδα της Κύπρου,πρόκειται για έναν εξαιρετικό δημοσιογράφο με ήθος και έντονο το αίσθημα του πατριωτισμού,από τους τελευταίους έντιμους που υπάρχουν στην Μεγαλόνησο.
    Δεν γράφει εκ του πονηρού,όμως διαφωνώ κάθετα με την συγκεκριμένη άποψη που που λέει ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου...
    Άλλωστε, δεν πιστεύω ότι η τουρκία και το ισραήλ είναι εχθροί, σας παραθέτω την άποψη του καθηγητή Σταύρου ο οποίος μεταξύ άλλων λεχθέντων για την κατάσταση της χώρας μας,χαρακτηρίζει ''τεχνητή'' την διαμάχη τουρκίας-ισραήλ http://www.youtube.com/watch?v=8t4RHV9Unzk.
    Κατά την γνώμη μου προέχει σε Ελλάδα και Κύπρο η εσωτερική ανασύνταξη για την πάταξη του ντόπιου εχθρού που έχει αποδομήσει τα πάντα,οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου είναι πιο ανθελληνικές και από τους μεγαλύτερους εχθρούς μας τους τούρκους....
    οπότε και δίκιο να έχει ο έντιμος κύριος ιακωβίδης είναι δώρον άδωρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά, αυτός ο αρθρογράφος από την Κύπρο που μας λέει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Μεγάλου Ναπολέοντα και να γίνουμε ...εβραίοι, δεν διάβασε μέχρι την τελευταία σελίδα την Ιστορία του που αναφέρει κάτι για ...ένα Βατερλώ !!!

    Μεγάλος ήταν ο άνθρωπος, αλλά όχι και παράδειγμα προς μίμηση !!!

    Ούτε έχει δει ποτέ του ελληνικό σινεμά όπου όλοι οι τρελοί θέλουν να γίνουν Ναπολέοντες;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ mk75

    ΚΟΙΤΑ, ΑΜΑ ΕΙΡςΝΕΥΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΠςΣ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΤΕ - ΟΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΤΕ!!! - ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΛΛΑΔΙΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.
    ΧΑΡΑΜΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
    ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΨΗ....
    Ε, ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΞΑΝΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Friday, July 9, 2010
    ΠΟΙΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
    Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε αναφερθεί με δεκάδες άρθρα. Οι Εβραίοι πράγματι έκαναν ανθρωποθυσίες στο παρελθόν και υπάρχουν αναφορές ακόμη και πριν απο 100 χρόνια περίπου.
    Σήμερα; Ο νοών νοείτο. Σκεφτείτε μόνο πόσες "σατανιστικές" οργανώσεις υπάρχουν και πόσο εύκολα μπορούν να "χαθούν" χριστιανόπαιδα.

    Το παρακάτω είναι απο το βιβλίο του ταξίαρχου Χρήστου Μπλέτα "ΟΡΦΕΥΣ Ο ΘΡΑΞ"

    Ο Απίων ο Γραμματικός έγραψε ότι οι Ιουδαίοι «Ορκίζονται εις τον Θεόν …. Ότι κανέναν αλλόφυλον δεν θα ευνοήσουν, ιδιαίτερα δε τους Έλληνας» ( Ιώσηπος, Κάτ’ Απίωνος Β, κεφ 10 ( 121)
    Ενώ ο Διόδωρος Σικελιώτης και ο Ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος ( 55 - 120 μ.χ ) γράφουν ότι θεωρούν τους Εβραίους ενόχους «για το μίσος που έχουν έναντι στο ανθρώπινο γένος». Το μίσος αυτό έχει την γενεσιουργόν του αιτίαν . Έχει πατρότητα. Είναι η εβραϊκή Βίβλος.
    Ιεροποίησαν το μίσος . Το έκαναν θεϊκή εντολή: ότι «θα πιούν το αίμα των Ελλήνων» !
    Παράδοξος βιβλική παρότρυνσις προς αιμοσταγίαν ! Και δή ελληνικού αίματος. Φαίνεται ότι οι Εβραίοι έκαναν τούτο πράξιν.
    Διότι εκατηγορήθησαν επανειλημμένως γι΄ αυτό. Τη σχετική φοβερή κατηγορία κατά των Ιουδαίων διετύπωσεν ο Απίων ( Ιώσηπος, Κατ Απίωνος λόγος Β κεφ. 8,93-96)
    Ο Αλεξανδρινός: «οι Ιουδαίοι συνελάμβανον ταξιδιώτη Έλληνα, τον έτρεφον επι ενός έτος, τον ωδήγουν εις κοντινό δάσος και τον εφόνευον προσφέροντες το σώμα του ανθρώπου θυσίαν …. )

    Όπως έγραφε ο Απίων, όταν εισήλθε ει τον ιουδαϊκό ναό της Ιερουσαλήμ ο βασιλεύς Αντίοχος Δ' βρήκε εις ειδικό δωμάτιο έγκλειστο έναν Έλληνα το οποίον οι Εβραίοι προώριζαν για θυσίαν.
    Βεβαίως ο Έλληνας ελευθερώθηκε, αλλά οι συνειρμοί που ασφαλώς θα βασάνιζαν τον Αντίοχο εκτονώθηκαν όταν σε λίγο κατέστρεψε τους Εβραίους όλης της Ιουδαίας.

    ( Δική μου σημείωση: Δεν βρέθηκε κανένας Γιαχβέ να τους βοηθήσει για να σώσει από την οργή του Έλληνα Στρατηγού Αντίοχου, οι προφήτες οι μάγοι τους απέτυχαν όλοι μπροστά στην οργή και εις την Ελληνική μαχαίρα )

    Αλλά και ο αρχαίος ιστορικός Δαμόκριτος στο βιβλίο του «Περί Ιουδαίων» το οποίον χάθηκε, περιέγραψε το κανιβαλικό αυτό έθιμο των Ιουδαίων, της συλλήψεως και θυσίας ( αιμοποσίας ) αλλοφύλου ανθρώπου.

    Τέτοιες κατηγορίες για απαγωγή ανηλίκων Ελληνοπαίδων υποστάντων αφαίμαξιν με καθολικήν διάτρησιν του σώματος, έχουν καταγραφή κατά καιρούς στα νεώτερα χρόνια όπως: στην Λάρισα, στην Ζάκυνθο, τη Σμύρνη, την Κέρκυρα, την Κωνσταντινούπολη κ.λπ.
    Μάλλον δεν πρόκειται για συκοφαντία. Διότι πολλαί περιπτώσεις απεκαλύφθησαν και οι ένοχοι Εβραίοι δικάστηκαν και θανατώθηκαν.

    Στην Κέρκυρα π.χ τρείς Εβραίοι δικάστηκαν σε θάνατο για ανθρωποθυσία του παιδιού το 1812.

    Στην Κωνσαταντινούπολη πιάστηκαν επ’ αυτοφόρου σε εβραϊκό σπίτι, να έχουν κρεμασμένο ανάποδα και με τις φλέβες ανοιγμένες ένα Ελληνόπαιδο ένεκα τούτο ο σουλτάνος Σελήμ Γ’ καταδίκασε σε θάνατο 60 Εβραίους, οι οποίοι απηγχονίσθησαν.

    Στην Ουγαρία για τον ίδιο λόγο καταδίκασαν και εκτέλεσαν 4 Εβραίους και μεταξύ αυτών και ο ραβίνος, Αί εξιχνιασθείσαι περιπτώσεις υπερβαίνουν τας ενενήκοντα.

    Αξίζει να ανφερθεί ότι κάποιος περιηγητής ονόματι Αμοντ, ευρεθείς εις Αίγυπτον την περίοδον της Ελληνικής Επαναστάσεως 1821, έγραψεν ότι οι κάτοικοι της Αιγύπτου τον εβεβαίωναν ότι είδαν Εβραίους να αγοράζουν Ελληνόπουλα αιχμαλωτισθέντα είς Πελοπόννησον και το Μεσολόγγι κατά την άλωσιν, τα οποία εθυσίασαν κατά την εβραϊκή εορτή του Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Friday, July 9, 2010
    ΠΟΙΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
    Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε αναφερθεί με δεκάδες άρθρα. Οι Εβραίοι πράγματι έκαναν ανθρωποθυσίες στο παρελθόν και υπάρχουν αναφορές ακόμη και πριν απο 100 χρόνια περίπου.
    Σήμερα; Ο νοών νοείτο. Σκεφτείτε μόνο πόσες "σατανιστικές" οργανώσεις υπάρχουν και πόσο εύκολα μπορούν να "χαθούν" χριστιανόπαιδα.

    Το παρακάτω είναι απο το βιβλίο του ταξίαρχου Χρήστου Μπλέτα "ΟΡΦΕΥΣ Ο ΘΡΑΞ"

    Ο Απίων ο Γραμματικός έγραψε ότι οι Ιουδαίοι «Ορκίζονται εις τον Θεόν …. Ότι κανέναν αλλόφυλον δεν θα ευνοήσουν, ιδιαίτερα δε τους Έλληνας» ( Ιώσηπος, Κάτ’ Απίωνος Β, κεφ 10 ( 121)
    Ενώ ο Διόδωρος Σικελιώτης και ο Ρωμαίος ιστορικός Τάκιτος ( 55 - 120 μ.χ ) γράφουν ότι θεωρούν τους Εβραίους ενόχους «για το μίσος που έχουν έναντι στο ανθρώπινο γένος». Το μίσος αυτό έχει την γενεσιουργόν του αιτίαν . Έχει πατρότητα. Είναι η εβραϊκή Βίβλος.
    Ιεροποίησαν το μίσος . Το έκαναν θεϊκή εντολή: ότι «θα πιούν το αίμα των Ελλήνων» !
    Παράδοξος βιβλική παρότρυνσις προς αιμοσταγίαν ! Και δή ελληνικού αίματος. Φαίνεται ότι οι Εβραίοι έκαναν τούτο πράξιν.
    Διότι εκατηγορήθησαν επανειλημμένως γι΄ αυτό. Τη σχετική φοβερή κατηγορία κατά των Ιουδαίων διετύπωσεν ο Απίων ( Ιώσηπος, Κατ Απίωνος λόγος Β κεφ. 8,93-96)
    Ο Αλεξανδρινός: «οι Ιουδαίοι συνελάμβανον ταξιδιώτη Έλληνα, τον έτρεφον επι ενός έτος, τον ωδήγουν εις κοντινό δάσος και τον εφόνευον προσφέροντες το σώμα του ανθρώπου θυσίαν …. )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Friday, July 9, 2010
    ΠΟΙΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
    Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε αναφερθεί με δεκάδες άρθρα. Οι Εβραίοι πράγματι έκαναν ανθρωποθυσίες στο παρελθόν και υπάρχουν αναφορές ακόμη και πριν απο 100 χρόνια περίπου.
    Σήμερα; Ο νοών νοείτο. Σκεφτείτε μόνο πόσες "σατανιστικές" οργανώσεις υπάρχουν και πόσο εύκολα μπορούν να "χαθούν" χριστιανόπαιδα.

    Το παρακάτω είναι απο το βιβλίο του ταξίαρχου Χρήστου Μπλέτα "ΟΡΦΕΥΣ Ο ΘΡΑΞ"

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δεν ειναι ξεκαθαροι οι σκοποι του ισραηλ και κανω μια ερωτηση σε οποιον ξερει κρατοσ 60 χρονων
    με καλα οπλα σε ολη την περιοχη
    γιατι επεκτεινεται ακομα και το καταλαβαινω αλλα ωσ γνωστο αυτοφυτεφτηκαν ωσ αυτοχθονεσ και το μονο στοιχειο αρχαιο ο ναοσ του σωλομοντα εχοντασ καταξεσκισει
    με υπερσυνχρονα οπλα παιδια και γυναικεσ και δεν μπορουν να ξεκανουν με εκπαιδευμενο στρατο
    [δειτε λιβανο ωσ τελευταιο επιτευγμα] τρελαμενουσ και αναρχουσ
    με υποδιεστερα σαφωσ οπλα
    και κατα την πρωσοπικη μου αποψη
    εκπαιδευτηκαν με τουσ σ300 γιατι ημαστε η μονη χωρα που εχουν τετοιο ειδοσ οπλου σε ολη την μεσογειο και ειμαστε στην ιδια
    αποσταση με ιραν
    οι ιδιοι χρησιμοποιουσαν τοσα χρονια την τουρκια και τα βρισκουν
    τοσα χρονια μαζι τησ
    και ξαφνικα μια κριση που δεν εχει ξεκαθαρισει μασ ριχνει ωσ υποδιεσταιρουσ ολων στην αγγαλια
    του ισραηλ για στρατιωτικο εταιρο
    να διδαχτουμε τι?
    να μασ βοηθησουν πωσ?
    αν αυτο με την τουρκια ειναι παιχνιδι?
    αν η εικασια μου με τουσ σ300 εχει βαση?
    μηπωσ ειναι στισ απαρχεσ μιασ τουρκιασ μικροτερησ ισχυροτερησ
    με πολλα οπλα που θελει να δει την πλευρα που οι τουρκοι δεν βλεπουν.
    ασ μου απαντησει καποιοσ υπευθηνα
    οι γνωσεισ μου δεν ειναι επαρκεισ
    ειληκρινα αλλα δεν θελω την ελλαδα
    εντελωσ μπανανια ετσι για πλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμε 6:11 είσαι το άλλο άκρο,καλό θα ήταν να μιλάς με σεβασμό για τους ελλαδίτες ή να αποσαφηνίσεις εάν εννοείς τον ελλαδικό ελληνικό λαό ή τις προδοτικές ανθελληνικές κυβερνήσεις της ελλάδος εκεί θα συμφωνούσα μαζί σου,την Κύπρο την πούλησαν και δικά σας φυντάνια!! και πολλοί ελλαδίτες έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της!!!
    Λάθος και ο mk75......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 11 Ιουλίου 2010 6:11 μ.μ.

    Φίλε, το πιθανότερο είναι ότι ο mk75 δεν είναι Έλληνας. Είδε Ισραήλ στον τίτλο της ανάρτησης και μπούκαρε. Και έκανε αυτό που κάνουν όλοι του ιδίου φυράματος: σπέρνουν διχόνοιες. Όλοι οι Ελλαδίτες, ειδικά η νέα γενιά, ξέρουμε πολύ καλά τί κάναμε στα αδέλφια μας Κυπραίους. Μακάρι και η ηγεσία μας να έβαζε μυαλό και να ακολουθούσε την οικονομική πολιτική της Κύπρου. Αλλά βλέπεις, αυτοί που πούλησαν φανερά εσάς, πούλησαν στα κρυφά και υπόγεια και εμάς. Αυτό ζούμε σήμερα.
    Όσο για την "Ψωροκώσταινα" ήταν αξιοπρεπέστατη. Φρόντισε η ηγεσία μας, όμως, να ρίξει λάσπη στη μνήμη της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Simera den Yparxoun filoi oute extthroi all symferonta . Kai to Symferon tis Ellados kai tis Kyprou an einai gia to kalo tou PREPIE NA KANOUN SYMMAXIA ME TO ISRAIl.. KAI afiste tis Marxistikes Fanfares. Oti egine egine I Tourkia exei anoiski tis oreksis tis sta Valkania. Se opoio Forum kai na pas tha theis Tourkous pou milane gia tin Epanafora tous Stin Rumelia..Ksypniste ena apomonomeno ISrail kai mia Adynati Ellada den voitha kanena. Tzimako eida evales Ligo Nero sto Krasi sou kalos.
    Arkei o David kai I Athina na theloun kai I Afroditi tha xorepsi kai auti Mazoi tous.
    BYZANTINOS

    By the Way to Nisi Koumpare Poulithike apo Olous.MAS..Kai Idika apo ton MAKARIO POU apozitouse ton TITLO TOU AIONIOU PROEDROU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 11 Ιουλίου 2010 6:11 μ.μ.

    η αληθεια ειναι πως η κυπρος θυσιαστικε για να ''επιστρεψει η δημοκρατια στην ελλαδα'' οπως αυριο θα θυσιαστει το μισο αιγαιο και η θρακη για να μην ερθει η πτωχευση στην ελλαδα. δυστυχως μην περιμενετε τιποτα απο το ασοβαρο ελληνικο κρατιδιο, οτι κανεται μονοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. σιγα μην κανουμε και περιτομη ρε συ ΙΑΚΩΒ-ηδη. απο οτι καταλαβα θες να εισαι τα παντα εκτως απο ορθοδοξος οποτε βοηθεια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 6:11 μ.μ.

    Καταλαβαίνω την οργή σου, φίλε από Κύπρο, αλλά είναι εντελώς άδικη.
    Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι το προδοτικό πραξικόπημα έγινε από μία δικτατορική κυβέρνηση και όχι από τον ελληνικό λαό, για ... "να υπάρχουμε - όπως υπάρχσουμε" (αλήθεια, τι εννοείς μ' αυτό;).

    Μην αφήνεις να σε τυφλώνει άδικο μίσος κατά των γνήσιων Ελλήνων, επειδή κάποιος πέταξε μία κοτσάνα.

    Καλόπιστα και φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Απίστευτα πράγματα, διαβάζω κάποιον που γράφει στο στύλ του Πλεύρη Πατήρ ο οποίος πόσταρε εδώ για τι άλλο, για τον Απίωνα (πάλι) και για τον Αντίοχο τον Επιφανή και τον ¨Ελληνα που τρώγανε κάθε χρόνο οι Ζηλωτές κτλπ.

    Γνωστά αυτά, αλλά τέλος πάντων γίνανε άν γίνανε πρίν 2000 χρόνια, και ο Ιώσηππος ισχυρίζεται ότι αυτά που έγραψε ο μη Ελληνας αλλά Αιγύπτιος Απίων είναι συκοφαντικά.

    Στο δια ταύτα τώρα.

    Προσωπικά δεν είμαι πεπεισμένος ότι η κόντρα μεταξύ Ισραήλ-Τουρκίας είναι πραγματική. Νομίζω ότι είναι κόντρα Ισραήλ-Σουλτάν Ερντογάν Α`/ΑΚ Παρτί. Μόλις πέσει ο Σουλτάν Ερντογάν ο Α` και το ΑΚ Παρτί, πάλι αγκαλιά θα είναι νομίζω με τους Κεμαλιστές.

    Τώρα την Ελλάδα την ενδιαφέρει το Εθνικό συμφέρον της. Προφανώς, η Ελλάς επέλεξε τους Αραβες γιατί δεν την συνέφερε να υποστηρίξει το Ισραήλ ή γιατί το Ισραήλ το ίδιο δεν ήθελε πολλά πολλά μαζί μας ή και τα δύο.

    Τώρα, νομίζω ότι το να πάμε να αγκαλιάσουμε το Ισραήλ έτσι όπως προτείνει ο Ιακωβίδης δεν μας συμφέρει. Αυτό επειδή τα συμφέροντα του Ισραήλ εξυπηρετούνται πρωτίστως απο κολλητηλίκια με την Τουρκία, και εξ`αιτίας αυτού μόλις κάνει ένα νεύμα η Τουρκία αμέσως θα μας πετάξουν και θα πάνε να αγκαλιάσουν την Μεγάλη Αγαπημένη.

    ¨Ετσι λοιπόν ο ¨Ελληνας θα χάσει διπλά, αφού θα τον αδειάσουν και οι Ισραηλίτες αλλά θα φανεί και ρουφιάνος στους ¨Αραβες.

    Νομίζω ότι αυτό που μας συμφέρει είναι να τηρήσουμε στάση αναμονής και να μην ξανοιγόμαστε. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι ότι η κρίση μεταξύ Ισραήλ και Σουλτάν Ερντογάν Α` έδειξε στους Αμερικανούς και σε αυτούς που είχαν βαλθεί να μας ξεκάνουν, ότι η Ελλάς είναι ακόμα γεωπολιτικά χρήσιμη ώς Επιστόμιο (Βάλβ) Ασφαλείας στην περίπτωση που η Τουρκία τους πουλήσει. Ευτυχώς. Και για αυτό ευχαριστούμε βεβαιώς βεβαίως τον Πολυχρονεμένο Παντισάχ Ερντογάν Σουλτάν Α` και τον Μέγα Βεζύρη του Πασά Δαούτογλου Εφέντι, γιατί με την προβοκάτσια τους με το `Μαβή Μαρμαρά` μας σώσανε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

    ΥΓ: Εγώ αντισημίτης δεν είμαι ούτε υπήρξα ποτέ. Ισα ίσα που πιστεύω ότι οι Ισραηλινές είναι οι ωραιώτερες γυναίκες στη Μεσόγειο μακράν. Αλλά, η φιλία-φιλία και το νιτερέσσο-νιτερέσσο. Για μένα η Ελλάς είναι πάνω απ όλα, και κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν την εξυπηρετούν την Ιερά Ελλάδα ανοιχτές συμμαχίες με το Ισραήλ σε αυτήν την φάση.

    ΥΓ2: Παρακαλώ τους αδερφούς μας απο την Κύπρο να μην κοντράρονται με τους διάφορους `ψαρευτές`.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 11 Ιουλίου 2010 6:21 μ.μ.

    1. Αναφέρεις τον Ιώσηπο. Και ότι
    κατηγορεί τους Εβραίους για
    ανθρωποθυσίες. Μόνο που διαστρέβλωσες την πραγματικότητα γιατί ο Ιώσηπος
    έγραψε το Contra Apionem (Κατ'
    Απίωνος) για να υπερασπιστεί τον
    Ιουδαϊσμό. Και ξεμπροστιάζει τον λίβελο αίματος και τις συκοφαντίες του Απίωνος.

    Αν ακόμα δεν κατάλαβες τί γκάφα έκανες, δες εδώ:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Against_Apion
    και εδώ:
    http://www.sacred-texts.com/jud/josephus/apion-2.htm

    2. Όσο για τον Διόδωρο τον Σικελιώτη, ο ίδιος επικαλείται τον Εκαταίο τον Αβδηρίτη. Ολοκληρωμένη απάντηση για το τί εννοεί ο "ποιητής" θα βρεις εδώ:
    http://bcrfj.revues.org/index5968.html
    Είναι πολύ μεγάλο ατόπημα το να προσπαθείς να εξηγείς τους αρχαίους Έλληνες φέρνοντάς τους στα μέτρα της δικής νοοτροπίας.

    3. Το βασικό επιχείρημα του Τάκιτου είναι ότι οι Ιουδαίοι είναι αλαζόνες. Και λέει ότι επειδή τηρούν τους δικούς τους νόμους και παντρεύονται μεταξύ τους, θεωρεί ότι μισούν τους μη-Εβραίους. Αυτό εντάσσεται στη λογική της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που πολιτικά έβλεπε την επαναστατημένη Ιουδαία ως μεγάλο πρόβλημα. Ο Τάκιτος έβλεπε το ίδιο ζήτημα ηθικά, ως επίμονη άρνηση των Εβραίων να "προσαρμοστούν" στα ρωμαϊκή ήθη και τον πολυθεϊσμό.
    http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/judaica/ejud_0002_0019_0_19506.html

    Λυπάμαι που δεν έχετε ιδέα από τον αρχαίο ελληνο-ρωμαϊκό κόσμο. Σας βρήκαν ελαφρόμυαλους και ανίδεους, οι κάθε λογής αντι-σημίτες και σας απομακρύνουν από τον πολιτισμό τον δικό μας!

    Εγώ από αυτά που έγραψες,
    κρατάω τις αρχαίες αναφορές για Εβραίους και Ιουδαία και Ισραήλ. Ανυπομονώ να μου δείξετε έναν αρχαίο που μιλά για αρχαίους άραβες στην περιοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 11 Ιουλίου 2010 6:21 μ.μ.

    1. Αναφέρεις τον Ιώσηπο. Και ότι
    κατηγορεί τους Εβραίους για
    ανθρωποθυσίες. Μόνο που διαστρέβλωσες την πραγματικότητα γιατί ο Ιώσηπος
    έγραψε το Contra Apionem (Κατ'
    Απίωνος) για να υπερασπιστεί τον
    Ιουδαϊσμό. Και ξεμπροστιάζει τον λίβελο αίματος και τις συκοφαντίες του Απίωνος.

    Αν ακόμα δεν κατάλαβες τί γκάφα έκανες, δες εδώ:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Against_Apion
    και εδώ:
    http://www.sacred-texts.com/jud/josephus/apion-2.htm

    2. Όσο για τον Διόδωρο τον Σικελιώτη, ο ίδιος επικαλείται τον Εκαταίο τον Αβδηρίτη. Ολοκληρωμένη απάντηση για το τί εννοεί ο "ποιητής" θα βρεις εδώ:
    http://bcrfj.revues.org/index5968.html
    Είναι πολύ μεγάλο ατόπημα το να προσπαθείς να εξηγείς τους αρχαίους Έλληνες φέρνοντάς τους στα μέτρα της δικής νοοτροπίας.

    3. Το βασικό επιχείρημα του Τάκιτου είναι ότι οι Ιουδαίοι είναι αλαζόνες. Και λέει ότι επειδή τηρούν τους δικούς τους νόμους και παντρεύονται μεταξύ τους, θεωρεί ότι μισούν τους μη-Εβραίους. Αυτό εντάσσεται στη λογική της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που πολιτικά έβλεπε την επαναστατημένη Ιουδαία ως μεγάλο πρόβλημα. Ο Τάκιτος έβλεπε το ίδιο ζήτημα ηθικά, ως επίμονη άρνηση των Εβραίων να "προσαρμοστούν" στα ρωμαϊκή ήθη και τον πολυθεϊσμό.
    http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/judaica/ejud_0002_0019_0_19506.html

    Λυπάμαι που δεν έχετε ιδέα από τον αρχαίο ελληνο-ρωμαϊκό κόσμο. Σας βρήκαν ελαφρόμυαλους και ανίδεους, οι κάθε λογής αντι-σημίτες και σας απομακρύνουν από τον πολιτισμό τον δικό μας!

    Εγώ από αυτά που έγραψες,
    κρατάω τις αρχαίες αναφορές για Εβραίους και Ιουδαία και Ισραήλ. Ανυπομονώ να μου δείξετε έναν αρχαίο που μιλά για αρχαίους άραβες στην περιοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σάββα Ιακωβίδη, ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ. Άσε να σου λένε οι ανυποψίαστοι... τόσα καταλαβαίνουν τόσα λένε. Και με χαρά διαπιστώνω ότι οι αναγνώστες δεν απαντήσατε στον ιμάμη που γράφει εδώ από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός και που ιδίως σ' αυτή την δημοσίευση έδωσε ρέστα. Σεβασμό στον Ιακωβίδη. Παρακολουθήστε το σχόλιό του κάθε μέρα στον ιστότοπο της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ, από τις λίγες εναπομείνασες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εφημερίδες και σχηματίστε γνώμη καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 11 Ιουλίου 2010 6:21 μ.μ.

    Ariel Toaff BLOODPASSOVER (φεστιβαλ αιματος)
    http://www.israelshamir.net/BLOODPASSOVER.pdf
    Διαβαστε.
    Αυτοι πινουν στην κυριολεξια το αιμα του κοσμου.
    Ακομη και μεταφορικα.



    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το πραγματικό τους όνομα δεν είναι ισραηλινοί αλλά ισρα-Ελεεινοί.

    Νοσφεράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αστυάνακτα (11 Ιουλίου 2010 5:38 μ.μ.), τα είπες όλα!!!

    Και συ Αχαιέ !!!
    Αλλά και πολλοί άλλοι εδώ μιλάμε την γλώσσα της λογικής.
    Αχαιέ, εάν βρεις έστω και μία αναφορά μου που να είναι αντισημιτικής λογικής, να μου το πεις.

    Όλα μου τα σχόλια έχουν να κάνουν με τον σιωνισμό που είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα.
    Συμφωνώ για τις Ισραηλινές.
    Στην παρέα μου τώρα υπάρχουν αρκετές.
    Μου αρέσει αυτό το ανατολίτικο που έχουν πάνω τους.
    Οι καλύτερες στο τσιφτετέλι.
    Μέχρι τέλος Αυγούστου θα το απολαμβάνω.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ρε συ Φώσκολε, σε πάω πολύ διότι είναι διασκεδαστικά αυτά που γράφεις.
    Όσο μπορώ μεταφράζω και πέφτει πολύ γέλιο.
    Και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!

    Τα αστεία σου, αρέσουν πολύ και σε μερικούς Ισραηλινούς φίλους εδώ.
    Νόμιζαν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ο Νταλάρας που τους αγαπάει.
    Δεν ξέρω όμως γιατί με είπε τρελό όταν αστειευόμενος του είπα να γίνουμε Ελλάδα και Ισραήλ, ...σύμμαχοι.
    " Θα μπλέξετε άσχημα " μου είπε "αφού ο γάμος Τουρκίας - Ισραήλ θα παραμείνει αιώνιος. Ακόμα και εάν το Ισραήλ ...πεθάνει, την σύνταξη χηρείας θα την πάρει η Τουρκία ως φυσικός κληρονόμος. Ο Κεμάλ ήταν Εβραίος και ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΒΡΑΙΟΣ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣ " !!!

    Έχεις και σωστές πηγές πάντα!
    Όπως την jewish virtual library /judaica και τις ανακοινώσεις του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και του ιστολογίου της ΜΟΣΑΝΤ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. εντολεσ θα πανε να παρουν ..... κι ολα ταλλα ειναι ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΥΦΛΟΙΜΥΓΑ....ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Λοιπον αυτο που αποφευγουν να πουν καποιοι ειναι πως συμβιβαζεται αυτο που λεει ο κυπριος προεδρος περι λυσης διζωνικης και δικοινοτικης με αυτα που γραφει ο κ.Ιακωβιδης.Λοιπον παρακολουθω οχι μονο τον παραπανω αλλα και τους αλλους του λεγομενου πατριωτικου μετωπου (ΕΟΚΑΒΗΤΑΤΖΗΔΕΣ συμφωνα με καποιους συναδελφους τους στην Κυπρο)οι οποιοι δεν επιθυμουν καμια λυση και το μονο που επιθυμουν ειναι η συγκρουση της Ελλαδος με την Τουρκια. Και μην στεναχωριεστε βγαζουν εκατομυρια με το να το παιζουν υπερπατριωτες. Λοιπον στην χορτασμενη κυπριακη ψειρα (δειτε στις αγγελιες κυπριακων εφημεριδων να δειτε ποσο κοστιζει μια κατοικια )εχω να πω τα ακολουθα :
    1)Σταματηστε τις υποβολες στο τι πρεπει να κανει η Ελλαδα καθως και τα υποχθονια μυνηματα.
    2)Η λυση στο κυπριακο σημαινει συγκατοικηση με το Τ/Κ στοιχειο αλλιως υπαρχει η διχοτομηση.
    3)Εχετε αποδεχτει την διχοτομηση πλεον ολοι στην Κυπρο και για αυτο καλυτερα να εργαστειτε για επιστροφη οσων περισσοτερων εδαφων γινεται.
    Το παραμυθι ληγει συντομα και προφανως οι ΕΚ δεν θα πρεπει να περιμενουν τον υπολοιπο κοσμο να τους περιμενει αιωνια στο τι θα αποφασισουν.
    Επιμενω καλυτερη λυση ειναι η διχοτομηση και μην στεναχωριεστε οι περισσοτεροι Ε/Κ συμφωνουν πλεον με αυτην (εστω καιενδομυχα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Φτάνει να κάνει τα αυτονόητα, που είναι να φύγει από τα κατεχόμενα, να εγκαταλείψει τους οικισμούς και να αποζημιώσει όλους όσους έβλαψε." Για να σταματήσει ο Τζίμης (και κάθε Τζίμης) το γνωστό ποίημα ας διαβάσει παρακαλώ το ψήφισμα 242/67 του ΟΗΕ (καθώς και ποιοι το τήρησαν και πόσο) που προέβλεπε: "(1) αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τα εδάφη που κατέλαβαν στην πρόσφατη σύγκρουση, (2) τερματισμό όλων των εμπόλεμων καταστάσεων και σεβασμό στο δικαίωμα κάθε κράτους της περιοχής να ζει σε κατάσταση ειρήνης εντός ασφαλών και αναγνωρισμένων συνόρων" (ας προσέξουν το δεύτερο όρο με τα αναγνωρισμένα σύνορα!) καθώς και λίγη ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Oι ανοησίες και τα ψέματα του ARIEL TOAFF σχετικά με τους δήθεν "τελετουργικούς" φόνους έχουν τύχει της κατάλληλης απάντησης από τον ακαδημαϊκό κόσμο (είναι γνωστό ότι στον Ιουδαϊσμό απαγορεύονταν αυστηρά τέτοιες πράξεις!) αλλά ανασκευάστηκαν από τον ίδιο τον Toaff αργότερα: http://www.haaretz.com/news/historian-recants-theory-that-jews-killed-christian-child-in-ritual-murder-1.239991. Δεν είναι τυχαίο ότι οι απανταχού αντισημίτες στην εναγώνια προσπάθειά τους να πλήξουν τους Εβραίους επιστρατεύουν επιχειρήματα του Μεσαίωνα και της Ιεράς Εξέτασης! Απλά αυτό φανερώνει πολλά για τον τρόπο σκέψης τους!
    (Δεν είμαι Εβραίος ούτε κοπελιά!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. 11 Ιουλίου 2010 4:06 μ.μ.

    ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΛΕΖΑΚΙΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΡΑΗΛ,ΗΠΑ,ΑΓΓΛΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΗΛΟΓΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝΕ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ.

    ΤΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛ..ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ...ΚΑΙ ΓΑΜΑ ΚΑΙ ΩΜΕΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!! ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΜΕ ΑΛΑ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΑΝΑΔΕΛΦΩΝ..ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΦΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΑΥΡΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΑΚΡΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΑΖΕΥΕΤΑΙ..

    ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΥΡΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ?

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΥΡΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΕΡΕΛΘΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΚΑ ΑΠΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ.Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΕΙ Υ/ΒΑ..ΞΥΠΝΗΣΕ!!!

    ΕΨΙΛΟΝ./.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ένα άρθρο του κ. Ιακώβου για ένα συγκεκριμένο θέμα έχει αναρτηθεί και αντί να σχολιάζεται το περιεχόμενο του άρθρου, γράφτηκαν 37 σχόλια, εκ των οποίων ελάχιστα μόνο έχουν σχέση με το άρθρο.

    Τα σχόλια του mk75 είναι άσχετα και κακόβουλα. Τα υπόλοιπα εκ των ασχέτων, απλώς (τι άλλο;) σκέτο αντισημιτικό ξερατό.

    Ερωτώ τους διαχειριστές, μέχρι πότε θα "μπαίνουμε" να σχολιάσουμε ένα άρθρο και θα δυσκολευόμαστε να βρούμε άκρη από τον ορυμαγδό άσχετων σχολίων; Είναι χάλια αυτά;

    Λειτουργεί ο μετριασμός, ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. " Γιατί Παπανδρέου και Χριστόφιας πρέπει να μεταβούν στο Ισραήλ;;; "
    ------------------
    Διότι είναι βλάκες !!!
    Το Ισραήλ ζορίζεται και όχι εμείς για να τρέχουμε σαν τα σκυλάκια από πίσω του!
    Εάν ήταν το σοβαρό κράτος που θα μας έλυνε προβλήματα, να πάμε να παρακαλέσουμε για την φιλία του.

    Εάν ήσαν έξυπνοι οι κυβερνώντες μας, θα έπρεπε να περιμένουν τους Ισραηλινούς να έλθουν αυτοί στην Αθήνα, όπου από κοινού οι δύο κυβερνήσεις Ελλάδας - Κύπρου θα τους ζητούσαν πριν ισχύει η οποιαδήποτε συμμαχία, να κάνουν τα αυτονόητα, αυτά δηλαδή που θα έκαναν τους Άραβες να μας εμπιστευτούν και να μη τους βρούμε εναντίον μας.
    Δηλαδή:
    - Δέσμευση του Ισραήλ για άμεση άρση του αποκλεισμού των κατεχομένων με άμεση αποχώρηση και αποκατάσταση των ζημιών που προξένησαν,
    - Να σταματήσουν να προμηθεύουν στην Τουρκία UAV και λοιπά όπλα.

    Και να σταματήσουν μερικοί να επαναλαμβάνουν την βλακεία ότι η Ελλάδα έχει συμμαχία με τους Άραβες.
    Άλλο οι φιλικές σχέσεις και άλλο η συμμαχία.
    Και με την Βραζιλία έχουμε φιλικές σχέσεις, αλλά δεν είμαστε σύμμαχοι.
    Αλλά και με το Ισραήλ οι σχέσεις μας είναι φιλικές.
    Για ποιο λόγο πρέπει να τις αναβαθμίσουμε σε επίπεδο συμμαχίας;
    Για να μας προστατεύσουν από τους Τούρκους με τους οποίους σύντομα θα τα ξαναβρούν και θα μας αδειάσουν;
    Εμείς από μόνοι μας, δεν είμαστε ικανοί να υπερασπίσουμε την Ελλάδα;
    Τι θα μας δώσει το Ισραήλ παραπάνω ώστε να γίνουμε ...άτρωτοι;
    Δείτε πόσο μας προστατεύει η άλλη συμμαχία που έχουμε (ΝΑΤΟ)!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. (Δεν είμαι Εβραίος ούτε κοπελιά!)
    12 Ιουλίου 2010 10:32 π.μ.
    ------------------
    Τότε, βάζε νικ.
    Την διαφορά αντισημιτισμού / αντισιωνισμού, την καταλαβαίνεις;
    Αμφιβάλλω...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @ 12 Ιουλίου 2010 11:19 π.μ.

    ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα σχόλια έχουν σχέση με το θέμα.
    Το ότι δεν συμφωνούν μαζί σου, δεν είναι λόγος για να ζητάς λογοκρισία.
    Ούτε είναι σωστό να παριστάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις την διαφορά αντισημιτισμός / αντισιωνισμός.

    Αντισημιτισμός = ρατσισμός.

    Αντισιωνισμός = αντιφασισμός.

    Το ότι είμαστε αντιναζί, δεν μας κάνει αντιγερμανούς.

    //Λειτουργεί ο μετριασμός, ή όχι;
    //
    --------------
    Τέτοιοι δημοκράτες είσαστε οι (φιλο)σιωνιστές;;; Υπέρ της λογοκρισίας;
    Τι σε εμποδίζει να γράψεις την γνώμη σου;
    Ανακάλυψες τώρα και έλλειψη χώρου στο διαδίκτυο;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Οι συμμαχίες που γίνονται κάτω από την πίεση εκβιαστικών διλλημάτων δεν έχουν σταθερότητα ούτε ευοίωνη προοπτική.
    Συμφωνώ με Τζίμη, Αστυάνακτα και Αχαιό για τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε απέναντι στην τουρκοισραηλινή κρίση. Το έχω γράψει επανειλλημένα, όπως και ο Εθνικός μας ποιητής, ας κοιτάξουμε πρώτα την αυτόνομη και αυτάρκη παρουσία μας έναντι όλων και ας μην περιμένουμε να μας ξύσει κανείς. ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ και πάντα έτσι θα είμαστε, όσο και να θέλουν κάποιοι να μας προσδέσουν στο άρμα του ενός και του άλλου.

    Τον όρο "Αντισημιτισμός" όταν αναφέρεται σε Εβραίους δεν τον καταλαβαίνω. Αντιεβραίος μπορεί, αντισιωνιστής ίσως αλλά αντισημίτης γιατί; Οι Εβραίοι δεν είναι οι μόνοι Σημίτες αν και προπαγανδιστικά μονοπωλούν την εκπροσώπηση της Σημιτικής φυλής που απλώνεται σε όλη την έκταση της Μ. Ανατολής και της Μεσοποταμίας.

    11 Ιουλίου 2010 10:38 μ.μ.

    'Ανυπομονώ να μου δείξετε έναν αρχαίο που μιλά για αρχαίους άραβες στην περιοχή!'

    Αγαπητέ φίλε, δε θα χρειαστεί να ψάξεις πολύ, αρκεί να ανοίξεις την Βίβλο για να δεις την Σημιτική γενεαλογία των Αράβων.

    Ο Ισμαήλ ήταν ο πρωτότοκος γιος του Μεσοποτάμιου Αβραάμ(που δεν ήταν Εβραίος)και της δούλης του Άγαρ. Ο Ισμαήλ, που είναι ο γενάρχης των Αράβων (Ισμαηλιτών)ήταν από το σπέρμα του Αβραάμ και άρα ετεροθαλής αδελφός του Ισαάκ που γεννήθηκε από την νόμιμη σύζυγό του Σάρα. Οι Άραβες λοιπόν είναι τόσο Σημίτες, όσο και οι παλαιοί Φοίνικες και οι Εβραίοι που ζούσαν όλοι σε γειτονικές περιοχές.

    Όταν στη διαμάχη Παλαιστινίων-Αράβων απέναντι στους Εβραίους, κάποιος αποκαλεί αντισημίτη εκείνον που υποστηρίζει τους πρώτους διαπράττει μέγα λάθος. Καθώς ο φιλοπαλαιστίνιος είναι ταυτόχρονα και φιλοσημίτης ενώ ο αντιεβραίος ή αντισιωνιστής δεν είναι κατά τεκμήριο αντισημίτης. Αντισημίτης κανονικά θα έπρεπε να λέγεται όποιος γενικά δε συμπαθεί τους Εβραίους και τους Άραβες και όχι όπως συνηθίζεται σήμερα τους Εβραίους που αποτελούν μόνο ένα υποσύνολο της φυλής του Σήμ.

    Επίσης:

    1. Η περιοχή του Ισραήλ στην αρχαιότητα λεγόταν Παλαιστίνη.

    2. Οι ανθρωποθυσίες των Εβραίων ανιχνεύονται στην αρχαία παράδοση της Βίβλου με την θυσία του Ισαάκ. Εν τούτοις ο Θεός φέρεται να αποκύρηξε τελικά την ανθρώπινη θυσία αντικαθιστώντας τον Ισαάκ με ένα κριάρι.
    Ωστόσο οι ανθρωποθυσίες ήταν κοινός τόπος στους σημιτικούς λαούς (όρα Φοίνικες και θεό Μολώχ κλπ).

    3. Οι προσφορές αίματος είναι σύμφυτες με την ιουδαϊκή λατρεία ακόμη και σήμερα, αφού απαιτείται ζωοθυσία, όπως ακριβώς και στα χρόνια του Χριστού.

    4. Ο Χριστός κατάργησε την προσφορά αίματος με το δικό του αίμα στον Σταυρό (μια συμβολική ανθρωποθυσία). Πέρα από αυτό, είναι βέβαιο ότι ο Γιαχβέ είναι ένας θεός του αίματος, που είναι αμφίβολο αν ταυτίζεται με τον Ουράνιο Πατέρα των Ευαγγελίων. Δείτε πόσες αντιθέσεις παρουσιάζουν αυτές οι δύο αντιλήψεις περί του θεού για να καταλάβετε. Πως είτε οι Εβραίοι πιστεύουν σε πραγματικά άλλο θεό είτε πως έχουν παρεξηγήσει τον ένα και αληθινό θεό πράγμα που αποδείχθηκε από την σταύρωση του Υιού του αλλά και από την ίδια την θεία απόρριψη τους ως εκλεκτού λαού.

    5. Οι αναφορές των αρχαίων για τους Εβραίους και τις αιματηρές τους θυσίες είναι πολλές και ετερόκλητες. Φτάνουν και ξεπερνούν τον μεσαίωνα αλλά και μέχρι τις ημέρες μας οι μαρτυρίες πολλών συγγραφέων σε χρονικά και βιβλία, ανάμεσα τους και Εβραίοι όπως ο Ariel Toaff.
    Γιατί όλοι αυτοί θα πρέπει να λένε οπωσδήποτε ψέμματα και οι υποστηρικτές των Ταλμουδιστών αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. //Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΕΙ Υ/ΒΑ..ΞΥΠΝΗΣΕ!!!
    ΕΨΙΛΟΝ./.....
    12 Ιουλίου 2010 10:31 π.μ.//
    ---------------------
    Αυτό είναι ανακριβές!
    Περί συμμαχίας Ισραήλ - Γερμανίας.
    Χαρίσαμε και εμείς πλοία στο Π.Ν. της Γεωργίας, χωρίς να είμαστε σύμμαχοι.
    Μπερδεύεις τις οικονομικές κ.ά. σχέσεις και συνεργασίες, με την ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
    Αφού το Ισραήλ δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, πώς συνδέεται συμμαχικά με την Γερμανία που είναι μέλος;
    Εκτός και αν έχουν συνάψει διμερή συμμαχία και δεν μας το έχουν πει;

    Η μοναδική χώρα στον κόσμο με την οποία έχει το Ισραήλ συμμαχία είναι οι ΗΠΑ.
    Να γίνουμε εμείς η δεύτερη;;;


    Όταν ακόμα και η Βενεζουέλα έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ για να μη μπλέξει !!!

    Συμμαχία Ελλάδας - Ισραήλ σημαίνει ότι εάν μας την πέσουν οι Τούρκοι, είναι υποχρεωμένο το Ισραήλ να στείλει στρατό του στον Έβρο ή στα νησιά και αεροπλάνα του να βομβαρδίσουν την ...Άγκυρα!!!
    Και εάν π.χ. αρπαχτούν Συρία και Ισραήλ, εμείς να στείλουμε να βομβαρδίσουμε την Δαμασκό.
    Άσε μας ρε φίλε !

    Καταλαβαίνεις (εσύ και οι άλλοι που την θέλετε) ποιά η διαφορά των λέξεων "ΣΥΜΜΑΧΙΑ" και "ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ (διπλωματικές, οικονομικές, πολιτιστικές, μορφωτικές κλπ);;;
    Μάλλον όχι!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. γeiα σου ρε τζιμη αντιναζι και antifa! κατεβαινεις και σε πορειες βρε μπαγασικο?

    15/44

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ευστοχος παντα ο Σ.Ιακωβιδης επικεντρωνει στην πεμπτουσια του θεματος.
    Η αναγκαιοτητα μιας στρατηγικης Ελληνο-Ισραηλινης συμμαχιας επανερχεται επιτακτικη οσο ποτε αλλοτε.Οι ευθυνες που δεν υλοποιηθηκε εδω και χρονια βαραινουν αμφοτερους.
    Το Ισραηλ σε μια τιτανεια προσπαθεια αυτοπροστασιας απο την ισλαμικη πλημμυριδα που δηλωνει απεριφραστα οτι επιδιωκει τον αφανισμο του συνεργαζεται με την τουρκια.Ισως τη δεδομενη στιγμη δεν διαβλεπει τον εν εξελιξει αδιστακτο εχθρο του.
    Ο εχθρος αυτος προβαλλει πλεον οχι μονο σε επιπεδο πολιτικης ηγεσιας αλλα και σε επιπεδο λαικης βασης.Ας μην λησμονουν οτι ο Ερντογαν ειναι ενας δημοκρατικα εκλεγμενος πρωθυπουργος που περαν απο τα απλα ποσοστα του ΑΚΡ εκφραζει την βουληση της συντριπτικης πλειοψηφιας του τουρκικου λαου.
    Ουτε η εμπειρια αιωνων ουτε η ιστορικη αναδρομη σταθηκαν ικανες να αφυπνησουν Ελλαδα και Ισραηλ.Τωρα που η ιστορια σε μια κινηση ασυνηθιστης γενναιοδωριας προβαλλει νεες προοπτικες οι επιλογες ειναι ξεκαθαρες οσο ποτε αλλοτε.Τα δυο αυτα κρατη εχουν να επιλεξουν ειτε μια σιγουρη τροχια αφανισμου ειτε τη δημιουργια μιας συμπαγους πολυδιαστατης οντοτητας που και μονο η σκεψη για επιβουλη θα ηταν συνωνυμη της αυτοκτονιας.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @ ΕΨΙΛΟΝ./.....
    12 Ιουλίου 2010 10:31 π.μ.


    >ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΓΛΕΖΑΚΙΑ ΦΙΛΤΑΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΡΑΗΛ,ΗΠΑ,ΑΓΓΛΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΣΗΛΟΓΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ..ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝΕ ΣΑΝ ΧΑΝΟΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ.<

    Πολύ εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης,
    γράφει και ο τζιμης -
    ευτυχώς, μόνο όταν σταματάει να χορεύει τσιφτετέλι με τις ισραηλινές φίλες του και να χαζεύει την Λάμψη του Φώσκολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. //Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    γeiα σου ρε τζιμη αντιναζι και antifa! κατεβαινεις και σε πορειες βρε μπαγασικο?
    15/44
    12 Ιουλίου 2010 3:38 μ.μ.//
    ------------------------
    Ναι κατεβαίνω όταν είμαι Ελλάδα.
    Τελευταία δύο φορές: την μία προς την τούρκικη πρεσβεία κατά της εισόδου της στην Ε.Ε. και την άλλη κατά της επίσκεψης Ερντογάν !!!
    Εσύ;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. //Για να σταματήσει ο Τζίμης (και κάθε Τζίμης) το γνωστό ποίημα ας διαβάσει παρακαλώ το ψήφισμα 242/67 του ΟΗΕ//
    ---------------
    Φώσκολε να διαβάσεις κι εσύ το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1975 που χαρακτιρίζει το σιωνιστικό Ισραήλ ως "ρατσιστικό" !!!
    ΟΛΑ σχεδόν τα κράτη του κόσμου, εκτός από τα φασιστικά λόγω αλληλεγγύης!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν είμαι Εβραίος ούτε κοπελιά!
    12 Ιουλίου 2010 10:32 π.μ.

    Το ότι δεν είσαι κοπελιά το ξέραμε εξ αρχής!
    Για το "εβραίος" όμως επιτρεψέ μας να έχουμε αφιβολίες γιατί απ τα γραφομενά σου είσαι εβραίος του κερατά!
    Βλέπεις σε προδίδει ο χάρτης του Ισραήλ που 'χεις τατουάζ στην φάτσα σου.
    Εκείνο που πρέπει τώρα να σιγουρευτείς είναι αν είσαι και άντρας!

    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ορισμένοι εκτός από ανίδεοι και αντισημίτες είναι και εξοργιστικά προκλητικοί προβάλλοντας το δήθεν "ανδρισμό" τους... Επειδή το Σαμουήλ δεν νομίζω ότι είναι το πραγματικό σου όνομα αγαπητέ θα σε συμβούλευα να ψάξεις λίγο βαθύτερα για την πραγματική σου υπόσταση... Όσο για τις γελοιότητες τύπου Τζίμη, όπως αναφέρθηκε κι αλλού ας διαβάσει (εκτός από ιστορία) και λίγο περισσότερο τα ψηφίσματα του ΟΗΕ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι θέσφατα): http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_General_Assembly_Resolution_3379.
    Για τις ανοησίες τύπου Toaff ας διαβάσουν παρακαλώ αυτοί που επιμένουν τις μετέπειτα ανασκευές του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @ Ανώνυμο 13 Ιουλίου 2010 8:41 π.μ.
    Σε παρακαλώ διάβασε μήπως και αποστηθήσεις κάτι σχετικά με τις παραβάσεις του Ισραήλ ΣΟΥ στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του ΣΑ.
    (και αυτά είναι τα παλιά)


    * 1955-1992:
    * * Resolution 106: " . . . 'condemns' Israel for Gaza raid".
    * * Resolution 111: " . . . 'condemns' Israel for raid on Syria that killed fifty-six people".
    * * Resolution 127: " . . . 'recommends' Israel suspends it's 'no-man's zone' in Jerusalem".
    * * Resolution 162: " . . . 'urges' Israel to comply with UN decisions".
    * * Resolution 171: " . . . determines flagrant violations' by Israel in its attack on Syria".
    * * Resolution 228: " . . . 'censures' Israel for its attack on Samu in the West Bank, then under Jordanian control".
    * * Resolution 237: " . . . 'urges' Israel to allow return of new 1967 Palestinian refugees".
    * * Resolution 248: " . . . 'condemns' Israel for its massive attack on Karameh in Jordan".
    * * Resolution 250: " . . . 'calls' on Israel to refrain from holding military parade in Jerusalem".
    * * Resolution 251: " . . . 'deeply deplores' Israeli military parade in Jerusalem in defiance of Resolution 250".
    * * Resolution 252: " . . . 'declares invalid' Israel's acts to unify Jerusalem as Jewish capital".
    * * Resolution 256: " . . . 'condemns' Israeli raids on Jordan as 'flagrant violation".
    * * Resolution 259: " . . . 'deplores' Israel's refusal to accept UN mission to probe occupation".
    * * Resolution 262: " . . . 'condemns' Israel for attack on Beirut airport".
    * * Resolution 265: " . . . 'condemns' Israel for air attacks for Salt in Jordan".
    * * Resolution 267: " . . . 'censures' Israel for administrative acts to change the status of Jerusalem".
    * *Resolution 270: " . . . 'condemns' Israel for air attacks on villages in southern Lebanon".
    * * Resolution 271: " . . . 'condemns' Israel's failure to obey UN resolutions on Jerusalem".
    * * Resolution 279: " . . . 'demands' withdrawal of Israeli forces from Lebanon".
    * * Resolution 280: " . . . 'condemns' Israeli's attacks against Lebanon".
    * * Resolution 285: " . . . 'demands' immediate Israeli withdrawal form Lebanon".
    * * Resolution 298: " . . . 'deplores' Israel's changing of the status of Jerusalem".
    * * Resolution 313: " . . . 'demands' that Israel stop attacks against Lebanon".
    * * Resolution 316: " . . . 'condemns' Israel for repeated attacks on Lebanon".


    Η συνέχεια αν ανοίξεις τον κάτωθι σύνδεσμο, μαζί και τα στραβά σου.

    http://www.wake-up-america.net/UN%20Resolutions%20against%20Israel.htm

    Το ονομά μου ΕΙΝΑΙ
    Σαμουήλ αλλά απλώς δεν με πλημυρίζει τόσο μίσος για τους άλλους, όπως εσένα.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αρχίσατε τα ανέκδοτα λόγω θερινής ζέστης; ΟΗΕ; Ποιός ΟΗΕ; Με όλες τις τριτοκοσμικές χουντάρες και όλα τα ισλαμικά μορφώματα να έχουν δικαίωμα ψήφου;

    Δείτε το έμβλημα του τουρκικού ΙΗΗ
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:IHH_main_logo.png

    και φέρτε στο μυαλό σας και το έμβλημα του ΟΗΕ

    και θα καταλάβετε πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. @13 Ιουλίου 2010 8:50 μ.μ.

    Δηλαδη ρε στουρναρολιθαρο μονο οι Εβραιοι και οι λακεδες τους(ΗΠΑ,Αγγλια)πρεπει να εχουν δικαιωμα ψηφου στον ΟΗΕ;Αλλα ειπαμε.Στραβα θα παει;Μια ζωη τα ιδια σκατα ειστε.Μονα-ζυγα δικα σας.Με αυτες τις συμπεριφορες κανατε τους λαους του πλανητη να ακουνε για Εβραιους και να βγαζουνε σπυρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.