21/7/10

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον ηγέτη της Χαμάς

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με το εξόριστο ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ στη Συρία , σύμφωνα με το πρακτορείο Ειδήσεων Ανατόλια.

Συζήτηθηκαν τρόποι για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των Παλαιστινιακών Οργανώσεων της Χαμάς και της Φατάχ παλαιστινιακές ομάδες , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια.Η συνάντηση έγινε κατά την διάρκεια μονοήμερης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Δαμασκό για συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ - Άσαντ.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί απειλή για την αύξηση της έντασης μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ σε μια εποχή που οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες .

Στην ιστοσελίδα της η Παλαιστινιακή Οργάνωση Χαμάς αναφέρει οτι ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε υποσχεθεί ότι η Τουρκία θα « συνεχίσει τις προσπάθειές της να άρει " τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας".

Η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές ότι μια ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και τη Χαμάς και έχει επίσης κάνει έκκληση πρός την Χαμάς να αποκηρύξει τη ένοπλη βία .

www.bbc.co.uk

13 σχόλια:

  1. Ela Tzimako kai Omadeon oi filoi sas Oi Tourkoi me tous Aderfous Palestinious tis Hamas kai tous tous Syrious na tous xaireste...kai as anotera ksaxasame kanena ??
    Byzantinos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.jpost.com/International/Article.aspx?id=182057

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό "Βυζαντινέ", δεν ενδιαφέρει ποσώς την Ελλάδα.
    Μόνο το Ισραήλ ενδιαφέρει γιατί το επηρεάζει άμεσα. Εσύ για αυτό κόπτεσαι τόσο;
    Δεν κρύβεσαι πλέον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 21 Ιουλίου 2010 9:44 π.μ.
    21 Ιουλίου 2010 10:56 π.μ.
    Ρε Galiaδουρε μας ταχεις ζαλισει.
    Μακαρι ναχες την ψυχη πουχουν οι Παλαιστινιοι.
    Αυτοι ρε αθλιε ειναι οτι ηταν για μας τους Ελληνες (οχι για σενα) ο Κολοκοτρωνης και ο Παπαφλεσσας και οι αλλοι ηρωες του 1821.
    Αλλα γουμαρια σαν και του λογου σου που να καταλαβουν τετοιες διαφορες. Εχεις προβλημα εσυ με την Χαμας και τους Συρους;
    Μονο οι εγκληματιες οβριοι εχουν.
    Α, ξεχασα (Dino με τους μαστους-δηλ. Byziantinos) οτι εισαι οβριος.
    Σας εχω πει: Μαγαρες' μη χρησιμοποιητε Ελληνικα ονοματα και τα μαγαριζετε.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΥΓ
    Καπου πηρε το ματι μου ενα σχολιο τυπου:
    "Ειμαι η Galia και εχω σταματησει να σχολιαζω εδω, αλλα να εριξα μια ματια .... μπλα-μλπα-μλπα".
    Το αλλο με τον Μπομπο και την οδοντογλυφιδα το ξερεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νόμιζα ότι η χαμάς είναι τρομοκρατική όπως λένε οι τούρκοι το πκκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμο
    "νόμιζα ότι η χαμάς είναι τρομοκρατική όπως λένε οι τούρκοι το πκκ
    21 Ιουλίου 2010 12:52 μ.μ."

    Τρομοκρατική για τους εβραίους και τους κολαούζους τους.
    Οι άνθρωποι αυτοί χύνουν το αίμα τους για να απελευθερώσουν το τόπο τους από τον διάβολο.


    Αριστομένης Λιάκος
    Εκπαιδευτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λιάκος ... κάτι μου λέει αυτό το όνομα..

    >Οι άνθρωποι αυτοί χύνουν το αίμα τους για να απελευθερώσουν το τόπο τους από τον διάβολο.<

    Μπα, άλλων το αίμα χύνουν, των αμάχων που πληρώνουν την νύφη. Ποιον "τόπο τους"; Πλάκα κάνεις; Ενεργούμενα του Ιράν είναι, τους δε Παλαιστίνιους τους έχουν χεσμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Omadeon, αν έμπαινα σε ένα Παλαιστινιακό μπλογκ και έγραφα κατά της Τουρκίας συνεχώς και υπέγραφα, π.χ. "Ομαντεον, Κερύνεια, κατεχόμενη από τους Τούρκους γενοκτόνους Βόρεια Κύπρο", πόσοι και για πόσο λες θα με κράζανε; Και τι θα μού 'σουρναν;
    Έτσι στο γρήγορο, μια πρόχειρη εκτίμηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. //Ποιον "τόπο τους"; Πλάκα κάνεις;//
    21 Ιουλίου 2010 5:58 μ.μ.
    --------------
    Βέβαια ! Ποιόν τόπο τους; Οι Παλαιστίνιοι έχουν έλθει από το ...Άρη !!!
    Μήπως δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι καθόλου και όλους αυτούς που σκοτώνουν οι Εβραίοι είναι ...εικονικοί;;;
    Αλλά ξέχασα. Έχεις πει παληότερα ότι τι χρειάζονται τόσα πολλά αραβικά κράτη;
    Οι Παλαιστίνιοι ας πάνε να ζήσουν σε άλλη χώρα.
    Όπως ασφαλώς θα σκέφτεσαι και τι χρειάζονται τόσα πολλά ελληνικά κράτη;
    Οι Κύπριοι ας πάνε να ζήσουν στην Ελλάδα.
    Ουστ ρε ελληνόφωνε ανθέλληνα !
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς ΚΑΙ ΠΑΛΙ οι ανιστόρητοι και προκατειλημμένοι ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΎΝ! Αμφιβάλλω αν έστω κι ένας τους έχει ασχοληθεί σοβαρά με όλη αυτήν την τραγωδία που εξελίσσεται σε αυτήν την εύφλεκτη γωνιά του πλανήτη με κύρια θύματα τα μικρά παιδιά. Αν κάποιος ασχοληθεί σοβαρά (κι όχι όπως οι φανατικοί στυλ Τζίμη και Omadeon) και δει τι πρεσβεύει η Χαμάς κυριολεκτικά θα εκπλαγεί... Στο άρθρο 12 του καταστατικού αυτής της ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ, ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ οργάνωσης, όπου εμπεριέχονται οι απόψεις της, όπως λέει, για την πατρίδα και τον εθνικισμό, αναφέρεται: "Σύμφωνα με το Ισλαμικό (σημείωση δική μου: όχι Παλαιστινιακό) Κίνημα Αντίστασης, ο εθνικισμός είναι νόμιμο μέρος του θρησκευτικού πιστεύω του (δηλ. όχι το αντίθετο, όπως θα πρεπε να συμβαίνει στη χειρότερη περίπτωση!). Τίποτα δεν είναι πιο βαθύ και αληθινό από τον εθνικισμό του τζιχάντ, που πολεμάει τον εχθρό του και τον αντιμετωπίζει με καθαρό μέτωπο όταν αυτός πατάει πόδι σε γη μουσουλμάνων (οι Χριστιανοί που πήγανε? αν κάποιος διαβάσει ειδησειογραφία και στατιστικά στοιχεία θα καταλάβει!). Αυτό καθίσταται προσωπική υποχρέωση κάθε μουσουλμάνου και κάθε μουσουλμάνας: στη γυναίκα επιτρέπεται να πολεμάει τον εχθρό ακόμα και χωρίς συγκατάθεσή του (και μόνο σε αυτό εννοείται!) και στον σκλάβο (υπάρχουν τέτοιοι?) χωρίς την άδεια του αφέντη του (και πάλι μόνο σε αυτό, αλλά οι αναλογίες είναι με τις γυναίκες είναι οφθαλμοφανείς!). Δεν υπάρχει τίποτα όμοιο σε κανένα άλλο σύστημα (το έχουμε καταλάβει, όπως και οι αντιφρονούντες κάτοικοι της Γάζας!). Αυτό είναι δεδομένο. Ενώ άλλες μορφές εθνικισμού βασίζονται σε υλικές, ανθρώπινες ή εδαφικές έννοιες, ο εθνικισμός του Ισλαμικού Κινήματος Αντίστασης συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία αλλά φέρνει, επιπλέον και τον θεϊκό παράγοντα, που είναι σημαντικότερος (!!!)..." Στο άρθρο 11 δε η γη της Παλαιστίνης αναφέρεται ότι είναι ένα ουάκφ (δεξαμενή), ισλαμική γη (!) που έχει αποδοθεί στις γενιές του Ισλάμ ως την ημέρα της ανάστασης. Χρειάζεται να συνεχίσω?
    Μόνο οι τυφλοί και οι κακοπροαίρετοι δε θα έβλεπαν τους προφανείς σκοπούς αυτής της οργάνωσης που συνδέεται με ό,τι πιο φιλοναζιστικό (ο ιδρυτής της σείχης Γιασίν ήταν τέτοιος!), φονταμενταλιστικό και αυταρχικό http://www.hrw.org/en/news/2009/04/20/gaza-hamas-should-end-killings-torture, με την "απελευθέρωση" της Παλαιστίνης να τη συνδέει κύρια με το θρησκευτικό ολοκληρωτισμό της και ελάχιστα με την εδαφική λύτρωση!
    Οι παρενθέσεις είναι δικές μου.
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και το εθνικιστικό-σιωνιστικό-φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ τους σκοτώνει, για να τους ...γλυτώσει από την εθνικιστική Χαμάς !!!

    Πολύς ο πόνος σας για τους Παλαιστίνιους και ειλικρινής πάνω απ' όλα !!!

    Αλλά γιατί πριν καιρό οι ίδιοι λέγατε εδώ ότι δεν χρειάζονται κράτος οι Παλαιστίνιοι αφού υπάρχουν άλλα πολλά αραβικά κράτη να πάνε;;;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τζίμη είσαι ...απίστευτος! Προφανώς αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα κατανόησης. Εγώ αποδεικνύω με βάση το καταστατικό της Χαμάς ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΙΣΛΑΜΟΦΑΝΑΤΙΚΗ! Δεν στηρίζεται σε εδαφικές διεκδικήσεις αλλά στην απελευθέρωση εν γένει της γης του Ισλάμ από τους "απίστους"!
    Για τα υπόλοιπα που λες προφανώς βρίσκεσαι σε μεγάλη σύγχιση!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ομοιος τω ομοιω αει πελαζει...
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο (για τον γνωστο "Ελληνα made in Arabia" τξιμη η πιο σωστα ιμαμη τζαμαλ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΣΕΗ ΜΕ ΤΟΝ Χρηστο Β. απο Λονδινο και ρωτα τον Καυκασιο (αλλα βεβεαια ξερεις ελληνικα? Μαλλον οχι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.