24/7/10

Με «ιερό πόλεμο» απειλεί η Πιονγκιάνγκ

Η Βόρεια Κορέα απείλησε το Σάββατο ότι θα εξαπολύσει "ιερό πόλεμο" εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νότιας Κορέας "όποτε χρειαστεί" χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες πυρηνικής "αποτροπής" που διαθέτει, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στα "απερίσκεπτα" στρατιωτικά γυμνάσια που ανακοίνωσαν Ουάσινγκτον και Σεούλ.

Η ένταση στην Κορεατική χερσόνησο έχει κλιμακωθεί από τον Μάρτιο, όταν η Σεούλ κατηγόρησε την Πιονγκγιάνγκ ότι βύθισε μια κορβέτα του νοτιοκορεάτικου πολεμικού ναυτικού και σκότωσε 46 άνδρες. Κατόπιν ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ασκήσεις μαζί με τις ΗΠΑ, για να ενισχύσει το αξιόμαχο των δυνάμεών της και να θωρακίσει την "άμυνά της". Μεγάλης κλίμακας αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις εξελίσσονται από την Κυριακή, με τη συμμετοχή κι ενός αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα, που πάντοτε αντιδρά οργισμένα όποτε γίνονται τέτοια γυμνάσια, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "ο στρατός και ο λαός της ΛΔΚ θα αρχίσει έναν ιερό πόλεμο με τον δικό τους τρόπο βασισμένο στην πυρηνική αποτρεπτική τους δυνατότητα ώστε να αντιμετωπίσει τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και τις Νοτιοκορεάτικες δυνάμεις μαριονέτες που εκ προθέσεως εξωθούν την κατάσταση στα πρόθυρα του πολέμου".

Το ανακοινωθέν της Εθνικής Επιτροπής Άμυνας της Βόρειας Κορέας αναφέρει ότι οι ασκήσεις "δεν αποτελούν παρά ανοικτές [στρατιωτικές] προκλήσεις", μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο KCNA.
SKAI.GR

11 σχόλια:

  1. ΑΝ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ,
    Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΟΡΕΑΤΕΣ.
    ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
    Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ, ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΠΙΣΙΝΗ.
    ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ "ΚΑΚΟΥ".
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΚΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΥΤΟ.
    ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΚΑΝΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΔΟ.
    ΤΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΩΦΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ.

    Έχει καμμία ουσιαστική διαφορά (επαναλαμβάνω, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ) ο κομμουνισμός από τον φασισμό; Μήπως κακώς ο κομμουνισμός ονομάστηκε "ερυθρός φασισμός";

    >ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΡΕΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ.<

    Ε, φρόντισε να τις συμπληρώσεις.

    Το καθεστώς είναι ολοκληρωτικό και οικογενειοκρατικό και την χώρα κυβερνά ένας παρανοϊκός δικτάτορας. Το κακό είναι ότι έχει πυρηνικά στα χέρια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαλλον εννοεις τον πολεμο στο βιετναμ οπου αρχησε με την δηθεν επιθεση στον κολπο του τονκινου gulf of tonkin incident.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το καθεστώς αυτό υπάρχει ακόμα επειδή το στηρίζουν τόσο οι Νοτιοκορεάτες όσο και οι Αμερικανοί.
    Οι μεν Νότιοι διότι μια ενοποίηση θα τους πάει πολύ πίσω την ...τρελή ανάπτυξη που σημειώνουν τις τελευταίες δεκαετίες.
    Το κράτος βόρειά τους είναι τόσο πολύ καθυστερημένο που θα αποτελέσει τεράστιο βαρύδι για την οικονομία τους.
    Οι δε Αμερικανοί δεν θέλουν να λήξει το παιχνίδι και να αποχωρήσουν από εκείνη την μεριά που είναι τόσο κοντά στην Κίνα.
    Αφήστε που η παραμονή τους στην Νότια Κορέα δεν τους κοστίζει τίποτα αφού μισθούς, καύσιμα, έξοδα κλπ τους τα πληρώνει όλα η κορεατική κυβέρνηση.
    Ποιός νταβατζής θέλει να χάσει το πόστο του;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκτος απο δηλωμενος Κομμουνιστης εισαι και ενας φλεγομενος αντισημιτης κυριε ΓΙΩΡΓΟ μας απο ΠΑΤΡΑ.
    Το δειχνουν αυτα που μας αραδειαζεις οτι δηθεν "Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ, ΠΑΝΤΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΑΣΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΠΙΣΙΝΗ".
    Και απο ΠΟΙΟΥΣ ειναι ελεγχομενη η παρα-πληροφορηση κ. Γιωργο μας; Απο τους αραβες; Απο τους εβραιους; Απο τους Ελληνες; Απο τους Σουαχιλι;
    Και ποιος κ. Δαβιδ Φρουμ εχει βγαλει την ατακα " ο αξων του Διαβολου"; Ο αραψ Φρουμ, ο Ελλην Φρουμ, η ο Σουαχιλι Φρουμ; Ή ο αλλος Φρουμ;
    .-ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ (η Βορεια Κορεα) ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ "ΚΑΚΟΥ" οπως ηταν και το Ιρακ, τωρα την θεση του την εχει παρει το Ιραν.

    Ξηγατα μας αυτα κ ΓΙΩΡΓΟ μας και μην μας αφηνεις στο σκοτος.


    Η ΜΠΡΟΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >.Το καθεστώς είναι ολοκληρωτικό και οικογενειοκρατικό και την χώρα κυβερνά ένας παρανοϊκός δικτάτορας. Το κακό είναι ότι έχει πυρηνικά στα χέρια του.<

    Το "κακό" για ποιόν;
    "Παρανοϊκός δικτάτορας" γιατί δίνει ατομικά μυστικά στο "Ισραήλ";


    Χρήστος Β. από Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
    Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ.
    ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΣΤΥΓΝΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟ.
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΜΟΥΣ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.
    ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΦΘΕΙ Ο "ΛΟΧΙΑΣ", ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΕΧΩ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΦΙΠΛΕΥΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΟΥΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΤΟ ΕΧΩ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΓΙΝΩ.( ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ).

    Ο ΟΡΟΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΟΚΙΜΟΣ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΕΒΡΑΊΚΟ ΛΑΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μάλλον θάχεις διαβάσει και τα ΕΓΚΥΡΑ Πρωτόκολλα τότε ΓΙΩΡΓΟ.

    Η ΜΠΡΟΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτός ο ρεμπεσκές ο Κιμ, δεν πρόκειται να κάνει πόλεμο ποτέ με την Ν.Κορέα ή τους Αμερικάνους, επειδή έχει μάθει στην καλοπέραση και δεν θέλει να τρέχει στα καταφύγια.
    Ενώ τα παιδάκια πεθαίνουν από την πείνα, αυτός την βγάζει με σαμπάνιες, χαβιάρια, αστακούς, φασιανούς κλπ.!!!
    Για πολύ ρεμάλι μιλάμε !!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To παρανοϊκό καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ιλ είναι πιστή άπω ανατολίτικη αναπαράσταση του σταλινικού καθεστώτος (ενσαρκώνει κι αυτός τον Μεγάλο Πατερούλη). Αυτό το φασιστικό κράτος, όπως το αποκάλεσε κάποιος γεννήθηκε το 1945 ύστερα από το χωρισμό της Κορέας (από ΗΠΑ και ΕΣΣΔ) στο 38ο παράλληλο και διαμορφώθηκε κατά τα πρότυπα της Σταλινικής Σ.Ε. και με τη βοήθεια της Μαοϊκής Κίνας (είναι οι ίδιες χώρες που τη βοήθησαν για τα πυρηνικά της). Ο πόλεμος προκλήθηκε αποκλειστικά ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ του "μεγαλοϊδεάτη" Κιμ Ιλ Σουνγκ (πατέρα του παρανοϊκού που κυβερνά σήμερα) και με τις πλάτες του Στάλιν. Η Ν. Κορέα δεν είχε προκαλέσει στο ο,τιδήποτε το σταλινικό καθεστώς της Β. Κορέας - πέρα από την απλή της ύπαρξη!
    Αυτό το στυγνό καθεστώς αποτελεί την πραγματική βιτρίνα του σταλινικού κτήνους και του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού (τα ειδεχθή εγκλήματα είχαν ξεκινήσει από το 1919 όταν αντίπαλες κομμουνιστικές αντάρτικες ομάδες πολεμούσαν για την επικράτηση). Ο τύρανος Κιμ Ιλ Σουνγκ ήταν αρχηγός μιας από αυτές της ομάδες. Αυτό που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε στην Ελλάδα είναι ότι αυτήν την παρανοϊκή εσωστρέφεια, πρώτοι οι Σοβιετικοί την καλλιέργησαν, όταν το 1945, χρονιά που ο υπαρκτός "παράδεισος" της ΕΣΣΔ ανέλαβε "προσωρινά" τη διοίκηση της Β. Κορέας, απαγόρευσε την πρόσβαση όλων των αντιπροσωπειών της διεθνούς κοινότητας. Είναι γνωστό ότι αυτή η απρόκλητη επίθεση προκάλεσε τη σύγκληση του ΟΗΕ και την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος.
    Το ακόμη πιο παρανοϊκό και χαρακτηριστικό αυτού του αδίστακτου καθεστώτος είναι ότι ακόμη και μετά την εκεχειρία στις 27 Ιουλίους 1953 που υπέγραψε ο Κιμ με τις στρατιωτικές δυνάμεις του ΟΗΕ δε δέχθηκε αν υπογράψει και συμφωνία για το τερματισμό αυτού του πολέμου καθιστώντας τον ουσιαστικά τον πιο μακροχρόνιο πόλεμο! Αυτό στο οποίο συνεισέφερε η σταλινική ΕΣΣΔ - που για κάποιους ακόμη ενσαρκώνει τη λαϊκή εξουσία, ήμαρτον θέε μου - είναι αυτά τα ίδια που γίνονται όπου οι κόκκινοι φασίστες αναλαμβάνουν την εξουσία: καταναγκαστική κολλεκτιβοποίηση, περιορισμός κάθε πολιτικής ελευθερίας, εξουσία από ένα κόμμα, πλήρης γραφειοκρατικοποίηση και απαξία για την εργασία (κάπου εδώ χώνονται και τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας)!
    Συνολικά αυτός ο πόλεμος στοίχισε στην ανθρωπότητα 2.000.000 ανθρώπινες ζωές - ένα πολύ μικρό κλάσμα, δυστυχώς, από τα αναρίθμητα θύματα μιας από τις πιο ολοκληρωτικές κι απάνθρωπες ιδεολογίες!
    ΜΠΡΟΥΝΟ
    (Το ΜΠΡΟΥΝΑ και άλλες συστηματικές παραποιήσεις τις αφήνω στον απίστευτο Τζίμη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.