22/7/10

Υψηλοί τόνοι από Θ. Πάγκαλο

Των Γ. Μπουρδαρα - Κων. Ζουλα
Χαρακτηρίζοντας τους Τούρκους «μη πολιτισμένο έθνος», ο κ. Θοδ. Πάγκαλος αποφάσισε χθες να ανεβάσει τους τόνους της κυβέρνησης έναντι της συνεχιζόμενης προκλητικότητας της Αγκυρας στο Αιγαίο.

Σε συνέντευξή του (Real fm), ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι «θα πρέπει να είναι έντονη και αποφασιστική η αντίδραση της χώρας μας» αν τα τουρκικά πλοία διεξάγουν έρευνες στην προς καθορισμό υφαλοκρηπίδα μεταξύ των δύο κρατών, λαμβάνοντας έτσι εμφανείς αποστάσεις από τους ηπιότερους τόνους που έχει επιλέξει εσχάτως το υπουργείο των Εξωτερικών. «Αν (οι Τούρκοι) είχαν το πολιτικό θάρρος να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση όλων των πολιτισμένων εθνών της ανθρωπότητας, θα είχε λυθεί εντός λίγων μηνών το πρόβλημα του Αιγαίου», κατέληξε, ρίχνοντας ευθέως το γάντι στους επιτελείς της Αγκυρας, αλλά και αποφεύγοντας να δημοσιοποιήσει αν θεωρεί εθνικώς ορθή τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα –το Τσεσμέ παρέμεινε και χθες κοντά στις ελληνικές ακτές της Θράκης επικαλούμενο θαλάσσιες έρευνες σε διεθνή ύδατα– προκάλεσε εκ νέου αντιπαράθεση στη Βουλή. «Ζούμε τα τελευταία 24ωρα μια εξαιρετικά προκλητική στάση της γείτονος», τόνισε ο κ. Κ. Μαρκόπουλος, και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τη στάση της, λέγοντας πως «δεν πρέπει να επιτρέπουμε τη δημιουργία τετελεσμένων». Απαντώντας ο κ. Π. Ευθυμίου, αφού παραδέχθηκε ότι η τουρκική δραστηριότητα «προφανώς επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένο», τόνισε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπεί σε κανέναν να δημιουργήσει κεκτημένο και μάλιστα σε σαφή ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως διασφαλίζονται από το Διεθνές Δίκαιο. Σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν ούτε σκιές ούτε συμβιβασμοί».

ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ

Για «προσπάθεια της Τουρκίας να παίξει έναν αναβαθμισμένο περιφερειακό ρόλο σε ολόκληρη την περιοχή», έκανε λόγο ο κ. Αθ. Παφίλης (ΚΚΕ), ενώ, καυτηριάζοντας τον ρόλο του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι «γι’ αυτούς δεν υπάρχουν σύνορα στο Αιγαίο, αλλά νατοϊκή λίμνη». Από την πλευρά του (ΛΑΟΣ) ο κ. Αστ. Ροντούλης ανέφερε πως η εκ μέρους της Τουρκίας «επιχειρούμενη πίεση έχει στόχο να εμποδίσει τη χώρα μας να οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και επέστησε την προσοχή όλων». Ενημέρωση της Βουλής, τέλος, αναφορικά με το περιεχόμενο των συνεχιζόμενων διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας, ζήτησε ο κ. Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας για ένα «ατέρμονο παιχνίδι από το οποίο κερδίζουν οι πάντες, πλην του ελληνικού λαού».ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

10 σχόλια:

  1. ΠΑΓΚΑΛΕ ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ...ΕΙΠΑΜΕ...ΣΥΡΜΑΤΟΧΟΙΝΟ!!

    ΤΡΙΣΣΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άσε τους Τούρκους και κοίτα τι είδους Έλληνας και πολιτικός είσαι ΕΣΥ!

    για τους Τούρκους τα ξέρουμε,αλλά ΕΣΕΝΑ ψήφισαν κάποιοι Έλληνες,για να υπερασπιστείς την Ελλάδα,όχι τους Τούρκους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΠΕ ΚΙΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ..... ΠΕΡΙ 200 ΜΕΤΡΟΝ ΒΑΘΟΥΣ Κ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ.....?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά που λεει ο Πάγκαλος είναι για εσωτερική κατανάλωση. Τα άλλα με τα 200m της υφαλοκρηπίδας είναι για εξωτερική κατανάλωση και χαροποίηση των εντολοδοτών του! Ουστ χοίρε που τολμάς και έχεις ακόμα φωνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΕΙΠΕ ΚΙΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ..... ΠΕΡΙ 200 ΜΕΤΡΟΝ ΒΑΘΟΥΣ Κ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ.....?"

    Ποιος είπε ότι δεν τα γράψανε?
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_2700.html

    Μας δουλεύουν ο Χονδρός και ο Λιγνός αντιπρόεδρος και πρόεδρος της κυβέρνησης, νομίζουν ότι απευθύνονται στο MEGA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και τι αξία έχουν τα 200 μέτρα βάθους και η υφαλοκρηπίδα;
    αφού αυτές οι έννοιες δεν υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια!!!
    μία έννοια υπάρχει από το 1982. η έννοια της ΑΟΖ η οποία εκτείνεται 200 ν.μίλια από το όριο της αιγιαλίτιδος ζώνης (εθνικά χωρικά ύδατα) και η οποία περιλαμβάνει την μικρότερη σε έκταση έννοια της υφαλοκρηπίδας.
    Απλώς οι πολιτικοί μας, αποφεύγουν να μιλήσουν για ΑΟΖ, διότι έχουν κατεβάσει βρακιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν ηταν νεαρος ο κ. Παγκαλος ειχε γραψει μια μικρη ιστορια. Πηγαινε καπως ετσι:
    Ο Προεδρος μιας αφρικανικης χωρας αφου εξαθλιωσε το λαο του κλεβοντας τον πλουτο της χωρας και επιδη φοβοταν μην εξεγερθουν αποφασισε να τους δωσει θεαματα μιας και τον αρτο τον ειχαν φαει αυτος και οι συνεργατες του. Ο λαος που ηταν και λιγο αμορφωτος ενθουσιαζοταν απο τα μεγαλα πραγματα.
    Ανεθεσε λοιπον σε μια εταιρεια του εξωτερικου να φτιαξει μια τεραστια κατασκευη οτι αυτη νομιζε οτι θα ηταν πιο εντυπωσιακη.
    Η εταιρεια πραγματι ενα χρονο μετα ειχε φτιαξει μια τεραστιων διαστασεων κατασκευη η οποια και στοιχισε το μισο προυπολογισμο του κρατους
    Ηταν ενας τεραστιος γερανος με μια αλυσιδα που συγκρατουσε πανω απο το νερο μια σιδερενια μπαλα μεγαλη σαν ενα γηπεδο μπασκετ.
    Ο Προεδρος στα εγκαινια, μπροστα στους υπηκοους που ειχαν μαζευτει να παρακολουθησουν το θεαμα, πατησε ενα κουμπι, ο γερανος απελευθερωσε τη μπαλα η οποια επεσε με φοβερη δυναμη, κανοντας τη μεγαλυτερη τρυπα στο νερο που εγινε ποτε.
    Ετσι ακριβως σαν σημερα, με τον ιδιο και την κυβερνηση που εκπροσωπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καποτε οι ...φανοστατες ητανε γεματοι απο παρομοιους...αιωρουμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Οι Τούρκοι και η βαρβαρότητά τους κλπ, κλπ..."
    Αργησε πολύ να το πεί. Γιατί δεν το έλεγε όταν μας ήρθε επίσκεψη ο Ερντογάν;
    Οι ανέξοδες ρητορείες δεν συγκινούν πια. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτοί που τον ψηφίζουν καλύτεροι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.