23/7/10

Περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων

Του Νίκου Μελέτη
Το μήνυμά του, ότι «επιθυμεί την ειρήνη με τους Παλαιστινίους» και ότι η «δίκαιη ειρήνη είναι δυνατή», ζήτησε από τον Γ. Παπανδρέου να μεταφέρει στην Παλαιστινιακή Αρχή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ. Νετανιάχου κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στα Ιεροσόλυμα.

«Η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και συνεργάζονται για την ειρήνη στην περιοχή», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου υποδεχόμενος τον Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι η «Αθήνα και η Ιερουσαλήμ είναι οι βάσεις του παγκόσμιου πολιτισμού», δίνοντας έτσι το στίγμα του θερμού κλίματος των συνομιλιών. Οι συνομιλίες των δύο πρωθυπουργών, επιβεβαίωσαν το πολύ καλό κλίμα στις διμερείς σχέσεις και κυρίως ανέδειξαν τις προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων σε συγκεκριμένους τομείς.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Νετανιάχου δεσμεύθηκε να ενισχύσει η χώρα του την Ελλάδα στον οικονομικό τομέα και στον τομέα της τεχνολογίας, ενώ και ο Γ. Παπανδρέου επισήμανε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων και στους τομείς της Γεωργίας, του Τουρισμού και του Εμπορίου.

Οι κ. Παπανδρέου και Νετανιάχου συζήτησαν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν είναι καθόλου σκεπτικός για την επίτευξη ειρήνης με τους Παλαιστινίους».

Σημαντικά βήματα
Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι γίνονται πολύ σημαντικά βήματα που μπορεί να οδηγήσουν στην πολιτική διαδικασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι συνομιλίες με τους Παλαιστινίους θα ξεκινήσουν σύντομα. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για τις αποφάσεις των Ισραηλινών για τη μερική άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Από την πλευρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε από την Ελλάδα να συμμετάσχει στη διαδικασία επιβολής διεθνών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών θεωρείται δεδομένο ότι εξετάσθηκε και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μετά την τουρκο-ισραηλινή κρίση, αν και ο κ. Παπανδρέου στις δημόσιες δηλώσεις του προσπάθησε να αποσυνδέσει την επίσκεψή του με την επιδείνωση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία. «Είμαστε γείτονες, ζούμε στην ίδια περιοχή, θέλουμε την ειρήνη δεν εκμεταλλευόμαστε συγκρούσεις στην περιοχή. Παίρνουμε και άλλες πρωτοβουλίες και με την Τουρκία για ειρηνικό διάλογο για να προχωρήσουμε στο χτίσιμο μιας ειρηνικής γειτονίας...», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, θέλοντας να στείλει καθησυχαστικά μηνύματα στην Άγκυρα.

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε και τη Ραμάλα όπου είχε συνομιλίες με την παλαιστινιακή ηγεσία και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς, μεταφέροντας την ετοιμότητα της Ελλάδας να βοηθήσει και με ανθρωπιστική βοήθεια και τεχνογνωσία τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Παλαιστινίων και εξέφρασε πλήρη υποστήριξη στην επανάληψη των συνομιλιών και στη δημιουργία δύο κρατών. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

3 σχόλια:

  1. Έχω την αίσθηση ότι ο Παπανδρέου προσπαθεί κάτι να κινήσει στην εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα χρόνια τώρα έχει βαλτώσει. Έχει πάψει να υπάρχει ουσιαστικά.

    Δυστυχώς, ο προκάτοχός του ήταν ό,τι χειρότερο έχει περάσει από τον πρωθυπουργικό θώκο της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις επειδή ο Διάβολος όπως λένε, κρύβεται στις λεπτομέρειες. Και στηνν πολιτική οι λεπτομέρειες και οι συμβολισμοί έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.

    1. Όπως επισήμανε ο φίλος Λεωνίδας χθες, στη συνάντηση ΓΑΠ-Πέρες υπήρχαν πάνω στο τραπέζι δύο μικρές σημαίες. Μία ελληνική, μία ισραηλινή. Πίσω τους, δεξιά και αριστερά υπήρχαν δύο μεγάλες σημαίες και οι δύο ισραηλινές!!
    Βέβαια το ίδιο έκαναν και οι Τούρκοι στον Δρούτσα που επί πλέον του είχαν βάλει πίσω του ένα τερατώδους μεγέθους πορτραίτο του Κεμάλ. Μας δείχνουν λοιπόν και οι δύο ότι αντιμετωπίζουν την Ελλάδα μας σαν κλωτσοσκούφι και τους αντιπροσώπους μας ως σκύβαλα.

    2. Ο καλός σκηνοθέτης φαίνεται στην πράξη από τις προσεγμένες λεπτομέρειες του πλάνου. Ο ΓΑΠ που στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος κατέθεσε στεφάνι με μωβ λουλούδια, φορούσε μωβ γραβάτα ασορτί με το σκηνικό, ενώ στο βάθος ένας βλοσυρός Ραβίνος επόπτευε τη σκηνή.

    3. Μόλις χθες ο "Οίκος" αξιολόγησης Moodys, άλλαξε στάση και είπε για πρώτη φορά "Μπράβο Γκιόργκος" και απεφάνθη ότι η Ελλάδα επιτέλους δεν θα πτωχεύσει.

    Η εικόνα του ΓΑΠ να καταθέτει στεφάνι "καπελωμένος" ήταν αποκαρδιωτική για τους Έλληνες. Τόσο, όσο ήταν, όταν κατέθετε στεφάνι στο μνημείο του γενοκτόνου Κεμάλ Ατατούρκ, μόνο που αυτοί δεν απαίτησαν να φορέσει και φέσι.
    Είναι απορίας άξιον, γιατί οι Εβραίοι απαιτούν, όχι απλώς να καταθέσει κανείς στεφάνι, αλλά και να φοράει το καπελάκι που είναι δικό τους θρησκευτικό σύμβολο. Είναι σαν να λέμε σε κάποιον ετερόδοξο, ότι για να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη πρέπει να φορέσει και σταυρό!Έπειτα ποιο είναι το νόημα της επίσκεψης των ξένων πολιτικών στο Τείχος των Δακρύων, αφού πρόκειται για έναν καθαρά θρησκευτικό χώρο; Πρόκειται σαφώς για επίδειξη δύναμης. Πρώτα θα προσκυνήσεις και θα καπελωθείς και ύστερα θα κλείσουμε συμφωνίες. Το να "παίζεις" όμως έναν λαό με πολιτισμό όπως ο ελληνικός που βρέθηκε σε οικονομική δυσπραγία, όταν εσύ δεν έχεις πολιτισμό κρύβει και μια κάποια χαιρεκακία, αν όχι φθόνο.

    «Αθήνα και η Ιερουσαλήμ είναι οι βάσεις του παγκόσμιου πολιτισμού»

    Αλήθεια; Από πότε έγινε αυτό; Για την Αθήνα δεν το συζητάμε, αλλά η Ιερουσαλήμ, πέρα από τον Ιησού Χριστό, που και αυτόν τον απέρριψαν, τι πολιτισμό έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα ο εβραϊκός λαός;
    Φιλοσόφους δεν ανέδειξαν, μεγάλους καλλιτέχνες δεν ανέδειξαν, πολιτικό πολιτισμό δεν καθιέρωσαν, επιστημονικά επιτεύγματα δεν πρόσφεραν, επιστήμες δεν θεμελίωσαν, έννοιες δεν εννόησαν. Μήπως εννοεί τον Τραπεζικό Πολιτισμό της τοκογλυφίας που είναι ο μόνος στον οποίο διαπρέπουν;
    Το να λες μεγάλα και ανυπόστατα λόγια σε υποτακτικούς που δεν μπορούν να σου απαντήσουν, είναι σίγουρα ένα θέμα.

    ΥΓ. Άκουσα χθες ότι ο Μελ Γκίμπσον τα μάζεψε και αποσύρεται στο ράντσο του στην Αυστραλία. Τέλος καριέρας μετά από τον πόλεμο που του έγινε στο Χόλυγουντ και την απομόνωση που του επέβαλλαν.
    Ήταν αναμενόμενο μετά από την ταινία που γύρισε με τα Πάθη του Χριστού, όπου εστίασε στη συλλογική ευθύνη των Εβραίων για τη Σταύρωση Του. Είχαν προσπαθήσει να σταματήσουν τη διανομή της ταινίας του, αλλά ο Μελ ήταν προετοιμασμένος και έτσι τη διένειμε με ανεξάρτητες εταιρείες. Του τη φύλαγαν όμως, καθώς όλοι μπορούν να ξεχνούν, οι Εβραίοι όμως ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Στην Τεχεράνη κόβουν χέρια"
    //οι κακοι εβραιοι φταινε και για αυτο, ετσι Omadeon?
    23 Ιουλίου 2010 8:53 π.μ.//
    ----------------
    Έτσι δικαιολογείς τις σφαγές του Ισραήλ στη Γάζα;
    Για σένα φταίνε τα μικρά παιδιά και οι ακτιβιστές από όλο τον κόσμο που θέλουν να στείλουν βοήθεια εκεί !
    Όλοι αυτοί είμαστε ...φανατικοί ισλαμιστές που θέλουμε, κατά την γνώμη σας, σκότωμα !!!
    Δεν ξέρεις ότι οι περισσότεροι που καταδικάζουμε το Ισραήλ, καταδικάζουμε και το Ιράν για τα εγκλήματα που διαπράττει κατά των πολιτών του;

    Ποιος έχει εξουσιοδοτήσει το Ισραήλ να αποτελέσει τον κυματοθραύστη που θα ανακόψει τα ισλαμικά/εθνικιστικά (άρα επικίνδυνα) κύματα που απειλούν τον δυτικό πολιτισμό;

    Ποιος του έχει πει ότι για να το πετύχει πρέπει να βομβαρδίζει άμαχους;
    Ποιος το έχει αναγορεύσει σε σωτήρα της Δύσης;
    Οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα -εάν υπάρξει βούληση- με σωστό τρόπο που να αρμόζει στον πολιτισμό μας και όχι σφάζοντας!!!

    Με την τακτική του το εβραϊκό κράτος δουλεύει εναντίον της Δύσης αφού σφάζοντας αθώους, ενδυναμώνει τον φανατισμό και τον στρέφει εναντίον της.
    Εμείς λέμε να σταματήσει το Ισραήλ την γενοκτονία στην Παλαιστίνη και εσείς μας λέτε διάφορα λογικίστικα και εξυπναδίστικα για τους Ιρανούς που κόβουν χέρια.

    Με την τακτική σας των αποκλεισμών εφοδίων και τις σφαγές, ΕΣΕΙΣ τους έχετε οδηγήσει στην αγκαλιά της Χαμάς και της Τεχεράνης.
    Και το κάνετε σκόπιμα διότι είσαστε εγκληματίες και θέλετε να έχετε την δικαιολογία για να τους εξοντώσετε για να πάρετε την πατρίδα τους. Αλλιώς, είσαστε ηλίθιοι ολκής !!!
    (0,00001% στο δεύτερο)
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.