24/7/10

Κέρδη από τη λύση «βλέπει» ο τουρκικός τύπος

Η τουρκική ''Μιλιέτ'' γράφει στις οικονομικές της σελίδες με τίτλο «Μια λύση στην Κύπρο θα επιφέρει στην Τουρκία κέρδη ύψους 17 δις ευρώ» ότι το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Ειρήνης του Οσλο (International Peace Research Institute Oslo – PRIO) σε έρευνά του για την Κύπρο αναφέρει ότι σε περίπτωση που επιλυθεί το Κυπριακό και υπάρξει ειρήνη στην περιοχή, η Τουρκία θα αποκτήσει από την υπόθεση αυτή ένας κέρδος ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ η Ελλάδα θα έχει κέρδος 3 δισ. ευρώ ετησίως.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι τα οφέλη, τα οποία θα προκύψουν για την Τουρκία, θα προέλθουν από τον τουρισμό 1,6 δισ. ευρώ, τις μεταφορές 1,7 δισ., τις επενδύσεις 7 δισ., τις εξαγωγές 2 δισ. και τις στρατιωτικές δαπάνες 5,1 δισ. ευρώ.
SIGMALIVE

2 σχόλια:

  1. Δεν κάνουν οι αδερφοί κύπριοι ένα δημοψήφισμα για διχοτόμηση;
    Μπορεί η διχοτόμηση να νομιμοποιεί την εισβολή κατά κάποιον τρόπο αλλά μήπως και ο ακρωτηριαμός ενός μολυσμένου μέλους δεν είναι προτιμότερος απο τον θάνατο του ασθενούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μένα αυτή η έκθεση αυτή του διεθνούς αυτού ινστιντούτου είναι απάτη και προπαγανδιστική γιατί τι θα γίνει ξαφνικά εάν λυθεί το Κυπριακό?θα σταματήσει ως δια μαγείας η ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ να ζητά την υφαλοκριπύδα μας? τις βραχονησίδες μας? τον εναέριο χώρο μας?δεν νομίζω απλώς αυτό το ιστιντούτο έβγαλε κατά παραγγελία την έκθεση αυτή για να δελεάσει ψευδώς τους Κύπριους και εμάς εδώ στην Ελλάδα και ελπίζω τα χαιβάνια που μας κυβερνούν εδώ στην Ελλάδα και το άλλο χαιβάνι στην Μαρτυρική Κύπρο ο Χριστόφιας να μην τσιμπίσουν το δόλωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.