19/7/10

Στις ΗΠΑ ο Χασίμ Θάτσι εν όψει της γνωμοδότησης της Χάγης για το Κόσοβο

Στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι για σειρά συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους και εκπροσώπους διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Ο Θάτσι θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του αμερικανικού Κογκρέσου, όπως επίσης και με εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τα αλβανόφωνα μέσα ενημέρωσης στην Πρίστινα αναφέρουν ότι η επίσκεψη αυτή σχετίζεται με την επικείμενη έκδοση της γνωμοδότησης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICJ) επί της προσφυγής της Σερβίας για την εξέταση της νομιμότητας της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.

Η σχετική απόφαση της Χάγης αναμένεται την Πέμπτη. Η ετυμηγορία δεν θα είναι δεσμευτική αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως προηγούμενο διεθνώς για άλλες περιοχές.

Η Πρίστινα έχει ανακοινώσει ότι θα συντονίσει τις ενέργειές της μετά την έκδοση της απόφασης με τους διεθνείς της εταίρους, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι ΗΠΑ.

Εάν η κίνηση του Κοσόβου κριθεί θεμιτή, εκτιμάται ότι περισσότερα κράτη θα το αναγνωρίσουν ενώ στην αντίθετη περίπτωση είναι πιθανό η περιοχή να πιεστεί να επιδιώξει συμβιβασμό με τη Σερβία -κάτι που απορρίπτει.

Εξήντα εννέα χώρες, εκ των οποίων 22 από τις 27 χώρες της ΕΕ, έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου (το οποίο δεν είναι μέλος του ΟΗΕ).

ΒΗΜΑ

18 σχόλια:

  1. Προς Kaukasio

    Γιατί υποτιμάς τόσο το σημερινό θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου;
    Εξαντλήθηκε σαν θέμα ;
    Θεωρείς ότι καλύφθηκαν όλες οι πτυχές του ;
    Κάποια θέση σαν bloger δεν θα πάρεις;
    Γιατί σήμερα τόσα άκαιρα θέματα για αμερικάνικες υπηρεσίες και συνοπακιστανικές συμφωνίες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμεις αναγνωρισαμε την ανεξαρτησια τους? κατι θυμαμαι ειχε πει η Ντορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Καυκάσιε, ναι μεν το άρθρο είναι ακριβής αντιγραφή από την εφημερίδα ΒΗΜΑ, αλλά καλόν θα ήτο μετά την φράση "πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου" να τεθεί εντός παρενθέσεως η λατινική λέξη sic. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το λεγόμενο κράτος του Κοσσυφοπεδίου.
    Ειρήσθω εν παρόδω, Το Βήμα μήπως το αναγνωρίζει; Όταν γράφει για το ψευδοκράτος στην Κύπρο χρησιμοποιεί τα αρχικά ΤΔΒΚ; Για τα Σκόπια τι γράφει; Γιατί η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών;

    Κωνσταντίνος εκ Κύπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελεος!!!!!!
    Διαμαρτυρομαι εντονως!!!!
    Ο/οι διαχειριστης/ες δεν αναρτουν τα σχολια μου. Τουλαχιστον 6-7 απαντησεις (σημερα) στους εχθρους της Ελλαδος σαγιανιμ.
    Χριστινα, ελπιζω να μην εισαι εσυ.
    Αν ειναι ο "Καυκασιος" χαλαλι του.

    Προσημιτες!


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη


    ΥΓ
    Και χαραααααα οι Galiaδουροι μαζι με το Christo απο Γκουανταλαχαρα-Μεχικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KAI NA MHN KSEXNAME PWS AYTOS O TYPOS HTAN KAI O ARXHGOS TOU ENOPLOU TMHMATOS TOU UCK!!!PRWTOSTATISE STIN "EPANASTASI"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν ένα ένα.
    Omadeon το πρωί το Ιστολόγιο είχε 350 σχόλια αδημοσίευτα τα οποία ήταν απο 2/04/2010.

    9:42 Είμαι ενάντια στην βία απο όπου κιαν προέρχεται.Σαν πράξη είναι καταδικαστέα.Απο εκεί και πέρα αν θέλεις την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι εύκολο ούτε οι δράστες να εντοπιστούν, ούτε οι λόγοι της δολοφονικής ενέργειας ούτε τα κίνητρα των ηθικών αυτουργών.

    Υπήρξαν 3 αναρτήσεις σχετικά με το θέμα της δολοφονίας 2 απο μένα κα ιμία απο τον κο.Σάββα Καλεντερίδη κα ιθα υπάρξει και συνέχεια.

    Κωνσταντίνε είναι πολλά που με εξοργίζουν σε άρθρα και όχι μόνο του Βήματος.Θεωρώ όμως ότι η όποια παρέμβαση μου θα είναι ατυχή. Καλό είναι μαζί με τα διεθνή θέματα να γνωρίζουμε και την θέση των δικών μας Εκδοτικών Οίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι,απεφοίτησε από την σχολή ευελπίδων της τότε γιουγκοσλαβίας και φυσικά είναι αδελφοκτόνος. Και ...φυσικά δεν πρόκειται να φεισθεί της ζωής κανενός έλληνος,τα μάτια σας δεκατέσσερα.. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 19 Ιουλίου 2010 9:42 μ.μ.

    Και ποιος σου είπε, ρε λεβέντη, ότι όλους τους άλλους τους ενδιαφέρει να διαβάζουν για την δολοφονία του δημοσιογράφου;

    _____________________________________

    Αυτό θα πει δικαιοσύνη του νικητή. Ο ηττημένος (Μιλόσεβιτς) στην Χάγη, ενώ ο "νικητής" (Θάτσι) στην πρωθυπουργία!! Το ποιος έκανε περισσότερα εγκλήματα το ξέρουν και οι κότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο συγκεκριμενος ειναι κλασικη μαριονετα, ειναι τελειως αστοιχειωτος. Ουτε Αγγλικα δεν μπορει καλα καλα να μιλησει. (σε αντιθεση με το Τζεφρυ βεβαιως που τα ομιλει απταιστως).
    Μετα το Κοσοβο θα ακολουθησει η Θρακη ετσι οπως πανε τα πραγματα. Εχουν βρει οι Αμερικανοι το πατριωτακι τους και προχωρανε τα σχεδια τους για τα Βαλκανια με γοργους ρυθμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί, νομίζεις ότι μιλάει αγγλικά το μίστερ Βούλγαρι που ζει και στο Λονδίνο;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 20 Ιουλίου 2010 11:17 π.μ.

    >ειναι τελειως αστοιχειωτος.<

    Εμένα μου φαίνεται ότι μάλλον έχει στοιχειώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς 12.17μμ

    Αχυρανθρωπος ειναι. Η αναφορα στον πολιτικο συνδεσμο των Αλβανων μεταναστων στην Ελβετια, δεν ειναι τιποτα αλλο απο το Αλβανικο οργανωμενο εγκλημα (μαφια) που εχει σα βαση τους την Ελβετια εδω και 4 δεκαετιες (οι Κοσοβαροι ως Γιουγκοσλαβοι δεν ηταν ποτε απομονωμενοι σαν τους υπολοιπους λαους της Αν.Ευρωπης) για διακινηση ναρκωτικων, ξεπλυμα χρηματος, και trafficking.
    H μαφια κινει τα νηματα και χρηματοδοτησε και τον "απελευθερωτικο" αγωνα των Αλβανων του Κοσοβου.
    Η ιδια μαφια εχει αριστες σχεσεις και με τις μυστικες υπηρεσιες των ΗΠΑ.
    Ο Θατσι ειναι απλα ενα πιονι, που θεωρηθηκε το πιο καταλληλο για να παιξει το ρολο του πρωθυπουργου στο κρατιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 4:03 μ.μ.

    Μα δεν είπα το αντίθετο. Γιατί δεν διαβάζεις σωστά; Έγραψα για το "αστοιχείωτος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χάσιμ Θάτσι η αλλιώς "Το Φίδι".
    Ο Ηγέτης ενός εκ των τριών UCK. Στο άλλο ήταν ο Χαραντινάι και αυτός πρώην πρωθυπουργός που φυλακίστηκε για λίγο στην Χάγη και απαλλάχτηκε των κατηγοριών αργότερα.
    Ας όψονται οι Αμερικάνοι. Το Κόσοβο είναι μιά σχολασμένη ιστορία. Η ενταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα κλείση την αυλαία της αμερικανικής προσπάθειας ελέγχου της Βαλκανικής χερσονήσου. Και μετά θα αρχήσουν οι αγωγοί με πρώτον τον Μπουργάς - Αυλώνα. Δεν προτίθενται οι αμερικανοί να αφήσουν ούτε μια σπιθαμή εδάφους στους Ρώσους στα βαλκάνια. Η σύνδεση Μαύρης Θάλλασας και Αδριατικής είναι θ κύριος στοχος και όλοι οι πόλεμοι και οι κρίσεις στα Βαλκάνια τα τελευταία 20 χρόνια έγινα για τις μπιζνες των αγωγών. Οι μαριονέτες τύπου Θάτσι, Μπορίσωφ, Μπερίσα, Τάντιτς, Παπανδρέου απλά ακούνε τα αφεντικά που τους εγκατέστησαν με δήθεν εκλογές στα προτεκτοράτα και εκτελούν διαταγές. Ο νοών νοείτο.

    Γιώργος ο Κοσοβάρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί, νομίζεις ότι μιλάει αγγλικά το μίστερ Βούλγαρι που ζει και στο Λονδίνο;
    τζιμης
    Α)Σε παρακαλω τζ-ιμαμη τζαμαλ συνεχισε να` αποδεικνυεις ποσο ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ εισαι με κανεις και διασκεδαζω! Συμπτωματικα το διδακτορικο μου σε τι γλωσσα πιστευεις οτι το γραφω αν `οχι στα αγγλικα?Επιπλεον για να εχουμε καλο ρωτημα εσυ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ? ΜΑλλον ΟΧΙ! εκτος αν μιλανε οι καμηλες σου οπως ενας γαιδαρος στην Παλαια Διαθηκη! Αλλα για αυτο μην ανησυχεις κυριε "Ομαρ Σαριφ" (δυστηχως δεν θυμαμαι εκεινη την Αιγυπτια τραγουδιστρια που τζιριζε σαν εσενα και θα σου ταιραιζε καλυτερα απο πολλες πλευρες!) εχω την λυση στο προβλημα σου! Στο Ιδρυμα`της Κερκυρας το οποιο ειναι η φυσικη σου θεση θα σου κανουν μαθηματα Ελληνικων ΔΩΡΕΑΝ!Αντε ποιος` στην χαρη σου!ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΜΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕ!
    Β)Συγνωμμη αλλα ο κυριος (λεμε τωρα) Θατι δεν ειναι ipso facto εγγληματιας πολεμου? Δεν υπαρχει κανεας ΔΙΚΑΣΤΗΣ να του ασκησει ποινικη διωξη π.χ. για την υποθεση με τους Σερβους αιχμαλωτους πολεμου τους οποιΟυς τους σκοτωναν τα "παλικαρια" του εν λογω "κυριου" και πουλουσαν τα οργανα τουσ στην μαυρη αγορα?Αυτο και αν δεν ειναι ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ!Τι καθομαστε και συζηταμε?Αλλα οπως ελεγαν και οι Ρωμαιοι "vae victs" (ουαι τοις ητημενοις)...
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προς αξιοτιμο Κωνσταντινο: δεν τους εχουμε αναγνωρισει ακομα παρα τη "συμβουλη" του σεσημασμενου Ηρακλειδη στα ΝΕΑ.Αυτο το λαθος το εχουμε αποφυγει προς το παρων... για το μελλον "οψωμεθα εις Φιλιππους"
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και χαραααααα οι Galiaδουροι μαζι με το Christo απο Γκουανταλαχαρα-Μεχικο.

    Μλα ο κατεξοχην αρνητης `της Ελευθεριας του λογου για τους αντιπαλους του! θυμαται αραγε κατι σχολια οτι θα τους διωξει ολους? ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. //Και ποιος σου είπε, ρε λεβέντη, ότι όλους τους άλλους κτλ κτλ//
    ---------------
    Καυκάσιε, να δουλέψει το σβυστήρι, διότι η ανώνυμη 20 Ιουλίου 2010 11:03 π.μ., αποκαλεί "ρε λεβέντη" τον/την ανώνυμο σχολιογράφο 19 Ιουλίου 2010 9:42 μ.μ., χωρίς να ξέρει το φύλο του/της !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.