9/7/10

Βουλγαρία: Έρευνα τουρκικής εταιρίας για πολιτική αφομοίωσης των Τούρκων




«Θέλετε να αποκατασταθούν με τις παλιές τουρκικές ονομασίες οι πόλεις της Βουλγαρίας;»

«Θέλετε να αλλάξετε τα χριστιανικά ονόματα των Τούρκων, στα μητρώα των βουλγαρικών ληξιαρχείων;»

«Θέλετε την ίδρυση στη Βουλγαρία ιδιωτικής τηλεόρασης, ραδιοφώνου και εφημερίδων στην τουρκική γλώσσα;»

Αυτές είναι μερικές από τις 50 ερωτήσεις μιας έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία συμμετείχαν μέχρι σήμερα, 8.000 Τούρκοι της Βουλγαρίας, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Μετανάστευσης «Bultyurk» που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη.

«Η έρευνα θα ολοκληρωθεί με άλλα χίλια άτομα στις βουλγαρικές πόλεις Ρούσε, Βάρνα, Σούμεν, Ράτζκγράντ, Ταρκόβιστε, Κάρντζαλι, Χάσκοβο και Σμόλιαν» δήλωσε στον δημοσιογράφο της βουλγαρικής εφημερίδας ’24 Ώρες’ ο Ράφε Μουράτ συντονιστής της οργάνωσης «Bultyurk», της Κωνστανινούπολης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα απαντήσουν στην ερώτηση αν η Βουλγαρία έχει εγκαταλείψει την πολιτική αφομοίωσης της τουρκικής μειονότητας ή τους αντιμετωπίζουν ως εθνικά Τούρκους.

Ένας άλλος γύρος ερωτήσεων περιλαμβάνει την ερώτηση αν οι Τούρκοι της Βουλγαρίας έχουν πρόσβαση στα πολιτικά κόμματα της χώρας εκτός από αυτό του τουρκικού κόμματος, αν επιθυμούν να μαθαίνουν στην υποχρεωτική εκπαίδευση την τουρκική γλώσσα και αν επιθυμούν να διορίζεται ο μουφτής της Βουλγαρίας με έγκριση του μουσουλμανικού ιερατείου της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης οι Τούρκοι της Βουλγαρίας ερωτούνται ποιοι ήταν οι Βούλγαροι πολιτικοί άνδρες που συνέβαλαν περισσότερο στην εθνοτική ειρήνη στη χώρα τους και προτείνονται να επιλέξουν μεταξύ των: Αλεξάνταρ Σταμπουλίνσκι, Τοντόρ Ζίφκοφ και Γκεόρκι Ντιμιτρόφ.

Η Οργάνωση «Bultyurk» είναι σχετικά νέα οργάνωση, γράφει η βουλγαρική εφημερίδα, η οποία οργάνωση, ιδρύθηκε το 2003 από τον Hayat Durmaz καθηγητή του ορθοπεδικού νοσοκομείου «Chapa».

Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

5 σχόλια:

  1. "Δημοσκοπήσεις" σήμερα, "δημοψηφίσματα" αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλό θα είναι να συμπεριφερθούμε όλοι , τόσο πολιτισμένα στις μουσουλμανικές μειονότητες όπως ακριβώς έπραξαν και οι τούρκοι στο παρελθόν , να τις σεβαστούμε όπως μας σεβαστήκαν . αυτόν τον δρόμο που χάραξε η τουρκία θα πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι ,μόνο έτσι θα έχουμε ειρήνη και χαρά και ευτυχία στα Βαλκάνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μουστακιας εχει σαλταρει τελειως.Στο τελος θα τον βαζει η αμερικη να σφουγγαριζει και τον λευκο οικο,οταν ξεμπερδεψει με το στρατηγικο του βαθος.Μολις η Βουλγαρια απεκτεισε κυβερνηση κωλοτουμπας του αμερικανικου τσιρκου,ο μουστακιας πηρε εντολη να προχωρησει σε υλοποιηση των 'μηδενικων' τριβων με τα γειτονικα κρατη και ετσι που το παει σε λιγο γειτονικο κρατος θα ειναι και η Ελβετια.Μολις μαθευτηκε το γεγονος,η Ελληνικη κυβερνηση,εθορυβηθηκε διοτι διαισθανεται οτι με το απλωμα των γνωριμιων και συσφιξεων του μουστακια,εμεις θα περιελθουμε σε δευτερη μοιρα και θα χασουμε τα προνομια της πρωτης οδαλισκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσο πάει η "γειτονιά" στενεύει. Σε λίγο θα γίνουμε μια οικογένεια...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε -@09 Ιουλίου 2010 1:28 μ.μ.-
    να βρεις ένα μέρος με αιρκοντίσιον να πας να κάτσεις !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.