19/7/10

Στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει το «Πίρι Ρέις»

Αθήνα: Εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμένει τη Δευτέρα το ωκεανογραφικό «Πίρι Ρέις». Το τουρκικό πλοίο βρίσκεται νοτιοανατολικά του Καστελόριζου και σκάφος του Λιμενικού Σώματος παρακολουθεί τις κινήσεις του.

Κάθε ελληνική κίνηση είναι μετρημένη και μελετημένη, επισήμανε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν θα επιτρέψει το ενδεχόμενο να παρασυρθεί σε έναν διάλογο εκτός πλαισίου, όπως δείχνει να επιδιώκει η Αγκυρα.

Ο Δ.Δρούτσας έθεσε το ζήτημα του «Πίρι Ρέις» στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην πρόσφατη συνάντησή τους στο περιθώριο των εργασιών του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν, ενημερώνοντας παράλληλα τους Ευρωπαίους και τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο κ. Δρούτσας υπογράμμισε τη διάσταση λόγων και πράξεων της Τουρκίας, η οποία με τις ενέργειές της των τελευταίων ημερών, υπονομεύει τις προοπτικές ενίσχυσης των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και της διμερούς συνεργασίας.

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας δήλωσε τη Δευτέρα σχετικά με το ζήτημα του «Πίρι Ρέις» ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδας-Κύπρου παρακολουθούν την κατάσταση και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Γνωρίζουμε ότι βρίσκεται 100 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου και παρακολουθούμε τα πάντα» είπε.

Ο κ. Παπακώστας ανέφερε, επίσης, ότι οι τουρκικές ενέργειες είναι προκλητικές, σημείωσε πως «ο τρόπος με τον οποία λειτουργεί η Τουρκία είναι γνωστός» και προσέθεσε πως «εκείνο που έχει σημασία, είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία».

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε διαμαρτυρίες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Πηγή: news.in.gr
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.