9/7/10

Αντιδράσεις από ΠΓΔΜ για δηλώσεις Δρούτσα

Ανεύθυνη χαρακτηρίζει την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Δ. Δρούτσα, περί ανάγκης αλλαγής στάσης από τη ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας, η κυβέρνηση της χώρας με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο Δ. Δρούτσας με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό real fm ανέφερε πως η Ελλάδα στέλνει τρία μηνύματα στη διεθνή κοινότητα και πως ο κ. Γκρουέφσκι θα πρέπει να αλλάξει μυαλά.

" Το θέμα είναι ότι εάν αλλάξει μυαλά η απέναντι πλευρά και συγκεκριμένα ο κ. Γκρουέφσκι, τότε μπορούμε να πούμε ναι, προχωράμε. Και τότε υπάρχει προοπτική επίλυσης, το τονίζω όμως, πάντα μέσα στο πλαίσιο το οποίο εμείς έχουμε θέσει" δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμα πως "Κινητικότητα μπορεί να φαίνεται διότι ο κ. Γκρουέφσκι στέλνει κάποια δειλά μηνύματα ότι αντιλαμβάνεται πλέον ότι πρέπει ν' αλλάξει στάση εάν θέλει να δει πραγματικό ευρωπαϊκό μέλλον για τη χώρα του. Και γι' αυτό εμείς λέμε "περιμένουμε, εάν θέλεις με εποικοδομητικό τρόπο να συζητήσεις, εδώ είμαστε, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, να δούμε με σοβαρότητα το θέμα και να προχωρήσουμε". Αυτή είναι η κατάσταση, πολύ απλά.".

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, με ανακοίνωσή της από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι , απάντησε ως εξής:

«Θεωρούμε τη δήλωση του κ. Δημήτρη Δρούτσα ως ανεύθυνη. Η δήλωση δεν συμβάλλει στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και γίνεται στο πλαίσιο εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης στην Ελλάδα. Ποιος τηρεί τις αρχές του και ποιος όχι, στη σχετική διαδικασία, θα φανεί σε βάθος χρόνου. Εμείς είμαστε συνεπείς στις αρχές μας και δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε σε λύση, η οποία θα επιφέρει ζημίες στα εθνικά και κρατικά μας συμφέροντα».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

5 σχόλια:

  1. Δεν μας λέει ο μεσιέ Γκρουέφσκι ποιες είναι οι εναλλακτικές ονομασίες που προτείνει; γιατί εδώ και 15 χρόνια απο το "Μακεδονία" που ξεκίνησαν στο "Μακεδονία" έφτασαν.
    Τι σόϊ διαπραγμάτευση είναι αυτή όπου δεν κάνεις καμία αλλαγή; Αν δεν θέλει καμία αλλαγή στο όνομα που έχει επιλέξει ας το πει ξεκάθαρα και ας τραβήξει το δρόμο του εκτός ΕΕ (ή τέλος πάντων εκτός ΕΕ για όσο μπορούμε να το επιβάλουμε εμείς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Μήπως έχουν φθάσει σε λύση και τώρα ο καυγάς είναι να φανεί ότι δεν υποχωρήσαμε εμείς αλλά ο άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι,ας μας πεί τις εναλλακτικές ονομασίες ο έλληνας γκρουέφσκι .... γιατλι παρατράηξε το θέμα.Βέβαια εμείς φταιμε αλλά να μην ξεχνιόματε:εμείς μοιράζουμε την τράπουλα.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ετσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα, οι δύο πλευρές μοιάζουν σαν εφηβάκια που προσπαθούνε να τα φτιάξουν...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμ ο Δρούτσας δουλεύει γι' αυτούς, εμ τον βρίζουν κι από πάνω !!!
    ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.