19/7/10

Μήνυμα Μπασμπούγ σε Έρογλου για την επέτειο της τουρκικής εισβολής

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να αποτελούν την «πιο ισχυρή ασφάλεια και εγγύηση του τουρκοκυπριακού λαού», διαβεβαιώνει ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ σε μήνυμα του στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου με αφορμή την επέτειο της εισβολής στις 20 Ιουλίου 1974.

Ο στρατηγός Μπασμπούγ, σύμφωνα με τις τουρκοκυπριακές εφημερίδες, υποστηρίζει ακόμα πως ο τουρκοκυπριακός «λαός» εδώ και 36 χρόνια «ζει ασφαλής και ήρεμος» και ότι είναι ο «λαός», που επιθυμεί την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.

Την ασφάλεια αυτή του την παρέχει ο τουρκικός στρατός σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες και το «σύνταγμα» της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», υποστήριξε ακόμη ο κ. Μπασμπούγ.

Στο μεταξύ, άρχισαν να καταφθάνουν στα κατεχόμενα οι αντιπροσωπείες από την Τουρκία και το εξωτερικό για τις εκδηλώσεις της επετείου της εισβολής.Ο κ. Ερογλου δέχτηκε την αντιπροσωπεία της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και Τούρκους που συμμετείχαν στην εισβολή.Σε ομιλία του υποστήριξε πως, «αν δεν σημειώνονταν το πραξικόπημα της ελληνικής χούντας, δεν θα γινόταν η εισβολή»και δικαιολόγησε την απόβαση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ισχυριζόμενος ότι αυτή έγινε σύμφωνα με τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας.
ΕΞΠΡΕΣΣ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.