22/7/10

Τουρκία: Ανοιχτά τα μαγαζιά και την Κυριακή

Η ιστορική αγορά της Κωνσταντινούπολης, το γνωστό «Μεγάλο Παζάρι» θα παραμένει ανοιχτό και την Κυριακή, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής διακίνησης στην Πόλη.

Η αναφερόμενη αγορά απασχολεί τους καλοκαιρινούς μήνες 30.000 υπαλλήλους, ενώ την επισκέπτονται καθημερινά μεταξύ των 250.000-400.000 επισκεπτών


Σύμφωνα με τον πρόεδρο των 3.600 καταστηματαρχών της αγοράς, Χασάν Φιράτ, οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην τουρκική οικονομία, προέτρεψε τους καταστηματάρχες να σκεφτούν την επέκταση της λειτουργίας των μαγαζιών του παζαριού και την Κυριακή.

Το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής διακίνησης των καταστημάτων στην Πόλη, γίνεται από τους ξένους τουρίστες, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 70% επί του συνόλου των καταναλωτών-πελατών που επισκέπτονται την αναφερόμενη παραδοσιακή αγορά.

Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων, την Κυριακή, θα τεθεί σε ψηφοφορία μεταξύ των ιδιοκτητών, ενώ στην περίπτωση που το ποσοστό των θετικών ψήφων φτάσει στο 50%, τότε, η διοίκηση της αγοράς, θα κρατήσει τα καταστήματα ανοιχτά και την Κυριακή, επισημαίνει ο κ. Φιράτ.
athina984

9 σχόλια:

  1. Γιατι πρεπει να μας ενδιαφερει εμας?

    Στειλτε το στην Παπαρηγα να οργανωσει εκδρομη του ΠΑΜΕ για να δικαιωματα των υπαλληλων Τουρκιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 11.39 ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ..ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΜΠΟΥΖΙΟΥΡΑΣΕΙ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ..ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 11:39 π.μ
    Είσαι φοβερός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Οι "Παγκάλιες" εξυπνάδες σχολιαστών διόλου δεν ωφελούν. Μόνο το ΠΑΜΕ αντιδρά να ανοίγουν τα καταστήαμτα την Κυριακή στη χώρα μας; Ήμηπως η Εκκλησία, αλλά και οι εργαζόμενοι, και αρκετοί έμποροι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΤΙΠΟΥ
    ΚΚΕ και Εκκλησία έχουν πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά με κορυφαίο τον ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ !
    Το να κλείνουν τα μαγαζιά τις Κυριακές, είναι άλλο ένα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Πολύ καλά τα λές Τζίμη. Δεν θα δουλεύεις εσύ άλλωστε!
    Το δημοσίευμα πάντως δεν λέει ότι όλα τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά την Κυριακή αλλά μόνο τα μαγαζιά που είναι στο, τουριστικό,παζάρι. Όπως τα δικά μας στα νησιά και σε άλλα τουριστικά μέρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρωτη φορα διαφωνω με τον ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟ και συμφωνω με τον Τζιμη.Ευγε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.