24/7/10

«Αναξιόπιστος σύμμαχος για ΗΠΑ η Τουρκία»

Παρέμβαση Σαρπάνη για Κυπριακό, δεν θέλουν τον Μπράιζα οι Αρμένιοι

ΓΙΑαναξιοπιστία της Τουρκίας ως Νατοϊκού συμμάχου των ΗΠΑ και για ασυμβατότητα της χώρας με τις δυτικές δημοκρατικές αξίες κάνει λόγο ο Ελληνοαμερικανικός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής John Sarbanesσε άρθρο του που φιλοξενείται στη διαδικτυακή εφημερίδα Ηuffington Ρost με τίτλο «Can Αmerica Relyon Τurkey». Το άρθρο του γερουσιαστή γράφτηκε με αφορμή την προχθεσινή θλιβερή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής καλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της να ασκήσουν πιέσεις προς την Τουρκία για συμμόρφωσή της με το διεθνές δίκαιο και με τις υποχρεώσεις της χώρας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και να απαιτήσουν την άμεση αποχώρηση των 45.000 Τούρκων στρατιωτών που ασκούν κατοχή στη βόρεια Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ θα μπορέσουν να εργαστούν προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης μιας ισχυρής, διαρκούς και στηριζόμενης σε κοινές αξίες συμμαχία με την Τουρκία, η οποία θα φέρει δικαιοσύνη στον κυπριακό λαό, μεγαλύτερη ισχύ στο ΝΑΤΟ και ενίσχυση της συλλογικής ασφάλειας της Δύσης.

Στο μεταξύ, αρμενο-αμερικανικός οργανισμός προέβαλε ενστάσεις για την υποψηφιότητα του Μatthew J. Βryza ως πρέσβη των ΗΠΑ στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Αμερικανός διπλωμάτης ασχολήθηκε στο παρελθόν, επί διακυβέρνησης Μπους με το Κυπριακό. Οι Αρμένιοι επικαλέστηκαν σύγκρουση συμφερόντων, καθώς ο Βryza διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς πολιτικούς του Αζερμπαϊτζάν, καθώς επίσης και στη γενικά μεροληπτική στάση που έχει κρατήσει κατά των Αρμενίων, στη διάρκεια της καριέρας του ως διπλωμάτης.

Ο Οργανισμός ανέφερε επίσης ότι θέμα σύγκρουσης συμφερόντων δημιουργεί και η θέση της Τουρκάλας συζύγου του Βryza ως διευθύντριας στο Center for Εurasian Ρolicyτου Ηudson Ιnstitute της Ουάσιγκτον, το οποίο έχει χρηματοδοτηθεί από Τούρκους και Αζέρους επιχειρηματίες.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

6 σχόλια:

  1. Δεν αποκλείεται να δείτε δημοσίευμα του "ελληνικού" ΥπΕξ, με το οποίο να δηλώνει ότι διαχωρίζει πλήρως την θέση του από τις δηλώσεις Σαρμπάνη.

    Μήπως πέρασε πολύς καιρός που συνάντησε στην Κρήτη η Μπακογιάννη την Κυρία Γκαζούλη, πρόεδρο της "ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" στις ΗΠΑ και κόντεψε να την δείρει, κατηγορώντας την ότι κάνει δική της εξωτερική πολιτική (sic) και ότι μόνη αρμόδια για την επίλυση του Σκοπιανού είναι η Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Ελληνοαμερικανικός Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής John Sarbanes είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής καλεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να ασκήσουν πιέσεις προς την Τουρκία..."
    Ως εδώ καλά. Αλλά πέστε μου, πιέζεται η Τουρκία ποτέ της ή όταν την πιέζουν γίνεται χειρότερη; Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γερουσιαστά, εμείς όμως εδώ.....ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ... τι πρέπει να γίνει τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάστε εδώ γιατί αυτός ο γείτονας είναι όχι μόνο αναξιόπιστος αλλά καθίσταται όλο και περισσότερο επικίνδυνος για την περιοχή!http://www.drougos.gr/?p=6299

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή αν η Τουρκία είναι αναξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ φαντάσου πόσο αξιόπιστοι είμαστε εμείς που είμαστε Τουρκική Νομαρχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.