18/7/10

Βρετανία: Κατά της απαγόρευσης της ισλαμικής μαντίλας

Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να προσπαθήσει να απαγορεύσει την ισλαμική μαντίλα που καλύπτει όλο το πρόσωπο της γυναίκας στις δημόσιες εμφανίσεις της, δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νταμιάν Γκριν.

"Είναι μάλλον απίθανο και θα ήταν ανεπιθύμητο για το βρετανικό κοινοβούλιο να επιχειρηθεί να περάσει νόμος που θα καθορίζει τι θα φορούν οι πολίτες", αναφέρει ο Γκριν σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph.

"Προσωπικά πιστεύω ότι το να πεις στους ανθρώπους τι μπορούν και τι δεν μπορούν να φορούν, όταν απλά περπατούν σε ένα δρόμο, είναι μάλλον κάτι που δεν έχει σχέση με τη Βρετανία. Είμαστε μια ανεκτική κοινωνία, με αμοιβαίο σεβασμό", αναφέρει στη συνέντευξή του ο Βρετανός υπουργός.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται την ώρα που ένας από τους συντηρητικούς βουλευτές, ο Φίλιπ Χόλομποουν, προωθεί σχετικό νομοσχέδιο για την απαγόρευση της κάλυψης του προσώπου των πολιτών σε δημόσιους χώρους και δηλώνει ότι θα αρνηθεί να έχει συναντήσεις με μουσουλμάνες εκτός εάν βγάζουν την μαντίλα που καλύπτει το πρόσωπό τους.
SKAI.GR

8 σχόλια:

  1. U.K.: Immigration minister nixes burqa ban as "un-British"
    Going against the will of 2/3 of British people. Are 2/3 of Britons un-British, then?

    Green also says that such a ban would run contrary to the conventions of "tolerant and mutually respectful society." Clearly, he knows nothing of Islamic law and its knack for doing just that. And for that matter, how does concealing one's face in public foster a mutually respectful society? It is a mark of separation and distrust, and of non-engagement with "the other," to borrow a well-worn multiculturalist term.

    But, of course, one must remember that multicultural "tolerance" is a one-way street on which Western values must yield the right-of-way to galloping Sharia.τΟ ΥΠΟΛ.ΕΔΩ http://www.jihadwatch.org/ ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά.
    Αν εγώ θέλω να κυκλοφορώ φορώντας ζαρτιέρες είναι δικαίωμα μου. Αν εγώ αρνούμαι να δείξω το πρόσωπο μου στον όποιον αστυνομικό προσπαθεί να εξακριβώσει τα στοιχεία μου είναι δικαίωμα μου. Αν τέλος θέλω η γυναίκα μου να καλύπτει τα σημάδια απο το διαολόξυλο που τις ενδεχομένως της έριξα ή τέλος πάντων δεν θέλω να την κοιτάνε βρε, αδελφέ είναι δικαίωμα μου να της επιβάλω μπούρκες και τσαντόρ. Τώρα αν εκείνη ανήκει στις γυναίκες που το επιθυμούν δεν έχει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το λιγότερο που δεν γνωρίζουν οι προσηλιτισμένοι στη φασιστική θρησκεία του ισλάμ, είναι οτι η κάλυψη όλου του σώματος στερεί τον οργανισμό από βιταμίνη D (τη "βιταμίνη του ήλιου") που παράγεται μόνο με έκθεση στον ήλιο (σπανίζει στα τρόφιμα πχ το γάλα έχει λιγότερο από 1 μονάδα έναντι 200-400 που απαιτούνται καθημερινά) και η σοβαρότερη και αναπόφευκτη συνέπεια από την έλλειψή της (πέρα από βλάβες στα κόκκαλα κλπ) είναι η αναπόφευκτη φθορά του κεντρικού νευρικού συστήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Mαλλον ο υπουργος θα εχει γνωρισει κανεναν αραβα και θα του εχει αδυναμια,ισως αλλωστε ντυνεται και ο ιδιος με μπουργκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα χαρώ πάρα πολύ να δω την Βρετανία υπό Ισλαμικό καθεστώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κάλυψη του προσώπου στις κοινωνίες του Ισλάμ, είναι θέμα που αφορά μόνο αυτές και τους τόπους τους. Για άλλες χώρες όμως, τίθεται θέμα ασφαλείας αν αρνούνται να δείξουν τα πρόσωπά τους ακόμα και σε Αστυνομικούς αν χρειαστεί. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγνωμμη αλλα το θεμα της μπουρκας του νικαμπ κτλ. εδεν ειναι προσωπικη επιλογη αλλα απταται ζητηματων του νομικου πλαισοιυ! Παρεπιπτοπντως εχω δει υπαλληλο στο δημαρχειο του Enfeild (Βορειο Λονδινο) με μπουρκα και δεν μου αρεσε καθολου γιατι αισθανομουν σαν να ημουν σε μουσουλμανικη χωρα Αν λοιπον οι μουσουλμανοι θελουν χρησιμπουντασ την μπουκα να επιβαλουν το δικο τους νομικο πλαισο ας πανε καλυτερα στις χωρες τους να `το κανουν οι οπως ελεγαν στην Ισλανδια το 1000 μχ (λιγο πριν εκχριστανιστουν) "μια χωρα δεν μπορει να`ζει με δυο νομους"Αρα ας αποφασιοσουν οι αγγλοι και οι Μοθσουλμανοι ποιον νομο θελουν και αναλογως ας πραξουν! Αν θελουν την Σαρια κακο του κεφαλιου τους! Αν ομως θελουν το ΔΥΤΙΚΟ ΣΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΡΙΑ, ΜΠΟΥΡΚΕΣ ΚΤΛ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @20 Ιουλίου 2010 1:15 π.μ.
    Βλεπω οτι παλι ειχες νυχτερινη βαρδια στην φαμπρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.