20/7/10

ΔΡΟΥΤΣΑΣ: ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ»-Προπαντός, ψυχραιμία

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
Η κυβέρνηση επιμένει «σε επιθετική ειρηνική στρατηγική» απέναντι στην Τουρκία, ώστε «να πιέσει» την Αγκυρα «να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου», ενώ θεωρεί λάθος να οδηγήσει σε κλιμάκωση της έντασης.

Με παράλληλες δηλώσεις τους τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Αμύνης Π. Μπεγλίτης επέμειναν ότι θα ακολουθήσουν την ανωτέρω τακτική, αναγνωρίζοντας πάντως ότι τους προβληματίζει ιδιαιτέρως η στάση της Τουρκίας και με τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις του «Πίρι Ρέις».

Ο κ. Δρούτσας ανέφερε χθες ότι η Τουρκία πράγματι «επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες έντασης και να οξύνει την κατάσταση στο Αιγαίο αναμασώντας θέσεις εκτός διεθνούς νομιμότητας».

Κατά τον κ. Δρούτσα, η κυβέρνηση απαντά «βάσει του σχεδιασμού μας, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απαντούμε με ξεκάθαρο τρόπο κατοχυρώνοντας τις νομικές και πολιτικές μας θέσεις και ταυτόχρονα ορίζουμε εμείς τον ρυθμό και την ένταση σε όλα αυτά τα γεγονότα...».

Ομοίως ο κ. Μπεγλίτης επέμεινε ότι θα ήταν «σοβαρό στρατηγικό λάθος να πάμε στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της έντασης...». Εξέφρασε ακόμα την πεποίθηση ότι η «επιθετική ειρηνική στρατηγική που έχουμε επιλέξει είναι η μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική στρατηγική για να αναγκαστεί η Τουρκία επιτέλους να καθήσει στο τραπέζι του διαλόγου...». Χαρακτήρισε μάλιστα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης «ασφαλές αγκυροβόλιο για την επίλυση της υφαλοκρηπίδας».

Στο μεταξύ η Αγκυρα εξακολουθεί να βολτάρει με το «Πίρι Ρέις» και πάνω σε τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ επιμένει, απαντώντας στα ελληνικά διαβήματα, ότι δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στα νησιά, αλλά ούτε και υφαλοκρηπίδα πέραν των 6 ν.μ. στις ηπειρωτικές ακτές.

* Για «χαμηλή αντίδραση» της κυβέρνησης στην υπόθεση του «Πίρι Ρέις» μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη και ζήτησε να γίνει «σοβαρότατη κινητοποίηση» ενημέρωσης των συμμάχων της χώρας για τις ενέργειες της Τουρκίας. Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η πρώην υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία ότι «δυναμιτίζει το κλίμα» και πρόσθεσε ότι «κάνει πολύ μεγάλο λάθος αν νομίζει ότι με το να βγάλει το σκάφος στο Αιγαίο αποκτά το παραμικρό δικαίωμα πάνω στην υφαλοκρηπίδα». *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

34 σχόλια:

  1. Ελληνικο ΥΠΕΞ...το ΚαμαΣουτρα της πολιτικης......
    αλητες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ;;;!!!...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΑΛΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;
    ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΑΑΑΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για «χαμηλή αντίδραση» της κυβέρνησης στην υπόθεση του «Πίρι Ρέις» μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη

    το αεροπλάνο από τα σκοπια το ξέχασες,αλλα είπαμε τώρα άλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς .ρε ουστ που μιλάς ακόμη.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε να βυθιστεί κατά λάθος.
    αυτοί θα ορμήξουν για νησιά ,εμείς για την σμυρνέικη χερσόνησο.
    Αφού θέλουν παιχνίδια δεν πρέπει να δείξουμε αδυναμία.
    Θυμηθείτε αστραπιαία αντίποινα.
    Έχουμε Μακροπόδαρους στα αεροπλανοφόρα, τι φοβούμαστε .
    Απαντήσει στο έντονο διάβημα των φύλων...........
    Τι να κάνουμε ρε παιδιά ο χειριστείς πάτησε κατά λάθος..........θα το μεριμνήσουμε...με εξεταστικές......
    Η...... ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ,ΚΑΙ.... ΟΧΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ..... ΑΝΤΕ..... ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ..... ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΟ Μας ΚΟΥΡΚΟΥΤΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι θα πει επιθετική ειρηνικη στρατηγική; Επέλαση με την... όπισθεν; Χρειάζεται πολύ λιπαντικό σ' αυτόν τον ελιγμό. Αλλά φαντάζομαι υπάρχει μπόλικο απόθεμα εν Ελλάδι από την εποχή της Χανούμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελίτ της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής διαχρονικά διακατέχεται απο φοβικό σύνδρομο και αδυνατεί να υπερασπιστεί πόσο μάλλον να επιβάλλει raison d'etat..¨οταν θα χάσουμε εδάφη θα είναι πολύ αργά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βάλτε μπροστά το γιό του ανέμου στην επιθετική στρατηγική ειρήνης και όλα θα πάνε καλά.
    Για πόσο γίδια μας έχουν άραγε αλλά και εμείς πόσο μα πόσο τους δικαιώνουμε.
    Μακάρι να μας την πέσουν οι βρωμιάρηδες μπάς και ξυπνήσουμε και αντιδράσουμε αλλιώς μας περιμένουν 400 χρόνια ακόμα "αρμονικής συμβίωσης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το επιθετική πολιτική δεν συμβαδίζει με την ‘ειρηνική». Όταν κάνεις επίθεση δεν είναι για ειρήνη! Μπερδέψαμε μου φαίνεται τους όρους. Αλλά ούτε και αμυντική είναι γιατί δεν κάνουμε άμυνα!
    Μάλλον συμφωνούμε με ότι κάνουν και τους κρατάμε και … παρέα!!! Ευτυχώς που μερικοί είναι καλοί Χριστιανοί και όχι μόνο στρέφουν το πρόσωπο τους για να φάνε και άλλο «χαστούκι» αλλά τους συνοδεύουμε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "ελληνοτουρκική φιλία"

    και

    "επιθετική ειρηνική στρατηγική"

    πώς τα καταφέρατε έτσι,πρωθυπουργέ και υπουργοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "επιθετική ειρηνική στρατηγική" xa xa xa...!!!

    Όπως έλεγε και ο "φακίρης" Μουστάκας στην ταινία του...

    ...ΤΣΟΥΖΕΙ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά τώρα....τους έχουμε κολήσει στον τοίχο τους τούρκους!
    Είναι τόσο δολοπλόκα, βαθυστόχαστη και καλοοργανωμένη η ελληνική εξωτερική πολιτική που οι τούρκοι έχουν χάσει τον μπούσουλα. Προφανώς στο μπέρδεμα αυτό οφείλεται το γεγονός ότι μπερδεύουν και τα όρια της ελληνικής επικράτειας. Βρε, τους καημένους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ, που φοβόσαστε και τη σκιά σας, αν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα, ΚΑΘΙΣΤΕ ΣΠΙΤΙ και παραχωρήστε τη θέση σας και την τύχη της Ελλάδας σε αυτούς που μπορούν, γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη από πραγματικούς ηγέτες με μυαλό και αποφασιστικότητα, που αντιλαμβάνονται τουλάχιστον τις στοιχειώδεις αρχές της στρατηγικής και της διπλωματίας!

    Ποιόν κοροϊδεύετε στέλνοντας το λιμενικό να τους κοιτάει άπραγο, τους Έλληνες που παρακολουθούν τα χάλια σας, ή τους Τούρκους; Γιατί το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε τους Τούρκους να γελάνε και τους Έλληνες να σας μουντζώνουν!

    ΡΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ, δεν καταλαβαίνετε ότι με την χρόνια δειλή στάση σας αποδεικνύετε ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ στους Τούρκους οτι, ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, εσείς ΔΕΝ διατίθεστε να κάνετε ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα απολύτως και τους ΕΝΘΑΡΡΥΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ, τους δίνετε το πράσινο φως να προχωρήσουν ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ;

    Αυτή είναι η "επιθετική ειρηνική στρατηγική" σας, "Οι Τούρκοι κάνουν ότι γουστάρουν και εμείς τους κοιτάμε;"

    Δηλαδή πότε θα αντιδράσετε, όταν έρθουν στην Αθήνα να σας γ......;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πως λέγετε αυτός.
    Που το Σάββατο λέει τα καθίκια κατέστρεψαν τα πάντα..... .
    Την Κυριακάτικα ψηφίζει εδώ και 40 χρονιά ΠΑΣΟΚ + ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Την δευτέρα πανηγυρίζει......
    Και Τρίτη λείε να του κοπή το χέρι.
    Καθημερινά γκρινιάζει, αναλύει ,σχολιάζει.,έχει υπερηφάνεια .εγωισμό ,γνωρίζει τα πάντα, και θέλει να έχει εξουσία για να επιβλεφθεί.
    Γλείφει για να βολευτεί, αυτός και τα παιδιά του,των καταπιέζουν ,του παίρνουν τα λεφτά (που δεν έχει κερδίσει τίμια),
    του παίρνουν την πατρίδα ,των ξεγελούν ,των φτύνουν παγκόσμια,και αυτός το χαβά του ,νιώθει και έξυπνος .
    Πως λέγετε άραγε????????
    Υπαρχή λύση παρόλο αυτά, και λέγετε φιλότιμο, που μόνο αυτός το έχει ας το προβάλουμε,
    όσο για τα μεμέτια αυτοί είναι Έλληνες αλά δεν το ξέρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά, το άτομο είναι ΜΑΓΟΣ!
    Φαντάζεστε τι θα έλεγε, αν είχε πάρει και το διδακτορικό του...
    Ένα γιαούρτι ρε παιδιά!!!
    Ένα γιαούρτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @20 Ιουλίου 2010 5:17 μ.μ.

    Φίλε, προσπάθησες να απλοποιήσεις μια πολύπλοκη κατάσταση, αλλά το μόνο που κατάφερες ήταν να την "ψαλιδίσεις" για να χωρέσει στον φανταστικό κόσμο που έχεις πλάσει -με το συμπάθειο!

    Τι ήθελες να ψηφίσει ο κόσμος, τους "αριστερούς" εθνο-μηδενιστές και παν-αρνητιστές, που μόνο "όχι" ξέρουν να λένε (γιατί αυτό μια ζωή έμαθαν να κάνουν και μόνο), να κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα χωρίς επιχειρήματα, να απέχουν από τη βουλή και να μην προτείνουν ποτέ καμία συγκεκριμένη λύση; Με τη κομουνιστική -παγκοσμίως αποδεδειγμένα αποτυχημένη φιλοσοφία τους; Τουλάχιστον, αποδεδειγμένα ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ αποτυχημένη και από τον καπιταλισμό;

    Η να ψηφίσει τους προδότες πράσινους, σαν τον Τρεμόπουλο, τους βαλτούς ανθελληνιστές που μας άφησαν άναυδους με τις δηλώσεις τους;

    Ή να φέρει μήπως τον μετανοημένο Καραμανλή πίσω, μήπως έγινε τώρα σοφότερος και ...ικανότερος;

    Ή να ψηφίσει τον Σαμαρά που έφερε τη Σάρα και τη Μάρα εδώ και από τη μια μέρα στην άλλη έγινε η Ελλάδα χειρότερη από το Σικάγο;

    Ή να ψηφίσει...[συμπλήρωσε ότι θες].

    Το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας, όσο διατηρείται το υπάρχον τυχοδιωκτικής φιλοσοφίας πολιτικό σύστημα, δεν έχει επιλογές. Ποτέ δεν είχε!
    Το πρόβλημα εντοπίζεται πολύ περισσότερο στον τρόπο επιλογής των πολιτικών που καθορίζει και την ποιότητα των προσωπικοτήτων, παρά στα ίδια τα κόμματα.
    Χρειαζόμαστε ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής των σοφότερων και ικανότερων ανθρώπων που διαθέτει η Ελλάδα (και η Ελλάδα διαθέτει ικανούς ανθρώπους) με αντιειμενικά κριτήρια τις ικανότητες και το έργο τους. Ακόμα και αν αυτοί, ή κάποιοι από αυτούς δεν επιθυμούν να γίνουν πολιτικοί, θα έπρεπε να τους δίνεται η ευκαιρία να συμβάλουν στην πολιτική, συμβουλευτικά.

    Με το παρόν σύστημα, διάφοροι τυχαίοι ή βαλτοί τυχοδιώκτες βάζουν υποψηφιότητα, υποστηρίζονται από γνωστούς και σπόνσορες και μετά, 10 εκατομμύρια κόσμου επιλέγει!
    ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ αξιοκρατίας δεν είχαμε ποτέ και δεν πρόκειται να έχουμε ποτέ με τέτοιο σύστημα! Καμία επομένως ελπίδα για το "κοινό καλό"!
    Αυτό είναι το πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφήστε, βρε παιδιά, τον άνθρωπο ήσυχο. Την δουλειά που του ανάθεσαν κάνει.

    Εμείς, ο "κυρίαρχος" ελληνικός λαός, δεν τους ψηφίζουμε κι αυτούς και τους άλλους και τους παραάλλους εδώ και 36 χρόνια, διότι βολεύουν το τομάρι μας;

    Αμερικανός πρωθυπουργός και ΥπΕξ με Αυστριακό ανΥπΕξ. Τι άλλο θέλετε. Όχι δηλαδή ότι και η Μπακογιάννη, ο Κωτσάκης (αλήθεια, τι έγινε αυτός;) και λοιπό "ελληνικό" σινάφι είναι καλύτεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Αθήνα προσπαθεί απεγνωσμένα να μη μπλεχτεί σε ένα τεχνητό κύκλο έντασης απο την Άγκυρα,αν ισχύει αυτό το προσεχές διάστημα

    είτε θα δούμε μια περεταίρω κλιμάκωση απο την Τουρκία,που θα σημαίνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν τους έκανε το χατίρι

    είτε θα δούμε μια πολύ σιωπηλή αποκλιμάκωση κάτι το οποίο θα σημαίνει ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μυστική συμφωνία με τη γείτονα.


    Το πιθανότερο είναι ότι η Τουρκία αποσκοπεί στη μη δημιουργία του φορέα διαχείρησης υδρογονανθράκων,όχι τουλάχιστον μέχρι να καταφέρουν να αρπάξουν το μισό Αιγαίο με τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής κυβέρνησης δίχως μάλιστα να ρίξουν ούτε μια τουφεκιά......


    Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι θα κάνουν γαργάρα τη συμπεριφορά της Τουρκίας με αντάλαγμα την επιστροφή στη Δύση,το γνωστό έργο δηλαδή.



    Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι ο εντωπισμός τυχών εγχώριων καλοθελητών προδοτών που συνήθως βρίσκοντε πίσω απο κάθε Ελληνική τραγωδία.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ναι φίλε ετσι είναι.
    Κάτι πρέπει να γίνει.
    Αυτό το <> προσπαθώ να ξεθάψω.
    Τι χαρίσματα θεωρούμε ότι πρέπει να έχει ένας ηγέτης .
    Τι ιδεολογία.
    Τι πρέπει να να κάνουμε ,έχουμε γεμίσει φοβισμένους.
    χάνουμε σε πολλά, γιατί χάθηκε ο αυθορμητισμός, οι αξίες τα ιδανικά ,συμπεριφερόμαστε στον τρόπο διατροφής ,ενδύσεις ,σκέψις,σαν Αμερικανάκια , η αν θέλεις Ρωσάκια η ότι άλλο θέλεις
    ΕΛΛΗΝΕΣ
    όμως είμαστε?????
    ΝΑΙ.
    ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΊ ,και ξερής γιατί, ο Έλληνας έχει λεβεντιά μέσα του,και νιώθει δυνατός ,δεν νιώθει μιζέρια η απελπισία, είναι ελεύθερος γιαυτό και είναι και μισητός, γιατί διαφέρει, από όλες τις φιλές,αν και συμπεριφέρεται ετσι που προσβάλουν την προσωπικότητα του. το γνωρίζει ότι είναι λάθος,
    έχει αυτεπίγνωση και κριτικάρει τον εαυτό του συνεχώς.
    Έχουμε φιλότιμο, δεν υπάρχει αυτοί η λέξη πουθενά ,έχουμε ελπίδα σου λέω, μην απογοήτευσε ,να αγαπάμε την ΕΛΛΑΔΑ ,την οικογένεια μας ,και το κυριότερο, να έχουμε το θεό μέσα μας .
    Αυτοί που έχασαν όλα τα μέλη της οικογενείας ,για να είμαστε εμείς ελεύθερη,
    τι είχαν ???
    το Θεό μέσα τους ,τίποτε άλλο, και αγάπησαν την πατρίδα όπως το Θεό τους .
    Αυτό θεωρώ είναι το τελευταίο μας χαρτί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εφυγε με 1,2 εκατ. € αποζημίωση και τον ξαναπροσέλαβαν με 250.000 € ετησίως

    Το μεγάλο φαγοπότι των μάνατζερ με Γιαννίτση στα ΕΛ.ΠΕ.

    Δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Θέμα

    http://img.protothema.gr/6D6CD50EA7AFEC8E52BB56377D611C51.jpg

    Η κρίση δεν αφορά στα golden boys -ακόμη κι αν είναι συνταξιούχοι- του ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. υπό τη διοίκηση του κ. Τάσου Γιαννίτση, ο οποίος πέρασε στην Ιστορία ως εμπνευστής του σκληρού Ασφαλιστικού που απέτυχε να νομοθετήσει ως υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση Σημίτη. Οπως και στα χρόνια της υπουργίας του -όταν προκάλεσε την πρώτη στρατηγική ήττα της κυβέρνησης Σημίτη- έτσι και τώρα ως πρόεδρος των ΕΛ.ΠΕ. ο κ. Γιαννίτσης εξακολουθεί να είναι σκληρός με τους εργαζομένους, αλλά γαλαντόμος με τα υψηλά στελέχη της επιχείρησης.

    Μόλις τον περασμένο Απρίλιο ο κ. Γιαννίτσης υπέγραψε την απόλυση 40 συμβασιούχων, οι αμοιβές των οποίων κυμαίνονταν από 500 έως 600 ευρώ τον μήνα. Τον Μάιο όμως υπέγραψε μία άλλη απόφαση για τη συνταξιοδότηση έξι υψηλόβαθμων στελεχών του ομίλου προτού ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα συνεπαγόταν τη μείωση κατά το ήμισυ και τη φορολόγηση των υψηλών αποζημιώσεών τους.

    Ενας από τους προνομιούχους είναι ο κ. Απόστολος Ριζάκος, ο οποίος πήρε αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης ύψους 1.200.000 ευρώ και αμέσως μετά επαναπροσλήφθηκε με ετήσιες αποδοχές 250.000 ευρώ τον χρόνο.

    Το 2008 ο κ. Ριζάκος ήταν γενικός διευθυντής Εφοδιασμού και Εμπορίας Πετρελαιοειδών των ΕΛ.ΠΕ. Οι αποδοχές του ήταν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του λογιστηρίου, 198.000 ευρώ ετησίως. Το 2009, χρονιά κρίσης, οι αποδοχές του αναπροσαρμόστηκαν με αύξηση 4%. Τον Απρίλιο του 2010 η διοίκηση με την ανακοίνωση Νο 167/28.04.2010 τον αναβάθμισε σε επικεφαλής της νεοσυσταθείσας Γενικής Εμπορικής Διεύθυνσης του ομίλου. Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι τι εξυπηρετούσε η αναβάθμιση που έγινε μόλις έναν μήνα πριν από τη συνταξιοδότησή του και δύο μήνες πριν από την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού. Με την αναβάθμιση όμως αναπροσαρμόστηκαν και οι απολαβές του και με βάση αυτές πια καθορίστηκε αφενός το ύψος της αποζημίωσης και αφετέρου το νέο συμβόλαιο που του έκαναν τα ΕΛ.ΠΕ., τα οποία προφανώς έκριναν ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους χωρίς τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

    Συγκεκριμένα, στις 17/6/2010 το Δ.Σ. των ΕΛ.ΠΕ. συνεδρίασε με θέμα «Παραμονή στην εταιρεία στελεχών που συμπλήρωσαν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης» και με εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γιάννη Κωστόπουλου αποφάσισε
    «την υπογραφή σύμβασης με τον κ. Ριζάκο ορισμένης διάρκειας για την περίοδο από 21/6/2010 έως 20/6/2012 με δυνατότητα ανανέωσης ενός ακόμη έτους». Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να υπογραφούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και με άλλους συνταξιοδοτηθέντες. Συγκεκριμένα τους κυρίους Κωνσταντίνο Σγουρή (από 1/7/2010 έως 31/12/2010), Γεώργιο Μερσιάδη (από 21/6/2010 έως 20/6/2011), τους δικηγόρους Γεώργιο Ηλιόπουλο και Αγησίλαο Σακκά (από 21/6/2010 έως 31/3/2011), την κυρία Πηνελόπη Κίσσα (από 21/6/2010 έως 20/12/2010) και τον κ. Μιχαήλ Κωτίδη (από 21/6/2010 έως 20/12/2010).

    Φυσικά όλοι ανεξαιρέτως πήραν τις αποζημιώσεις τους, ενώ τα νέα συμβόλαια είναι ανάλογα των έως τότε απολαβών τους που ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ τον χρόνο.

    Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τις συνδικαλιστικές παρατάξεις και της ΠΑΣ-ΚΕ και της ΔΑΚΕ, οι οποίες παρά τις διαφορές τους εξέδωσαν παρεμφερείς ανακοινώσεις καταγγέλλοντας τη διοίκηση.

    http://www.alfavita.gr/artro.php?id=5600

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. AYTH HTAN MIA ANTΡΙΚΗ,ΚΙΝΑΙΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.ΣΦΙΧΤΗΚΕ ΠΟΛΥ Ο ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Επιθετική ειρηνική πολιτική"

    Όπως λέμε ηλιόλουστη νύχτα,
    ή καλοκαιρινό καταχείμωνο,
    ή δημοκρατικός φασισμός,
    ή θρυλικός βάζελος,
    ή, ή, ή...

    Τελικά αυτοί έχουν ξεπεράσει ακόμα και τον Όργουελ (1984) σε φαντασία. Το άσπρο - μαύρο. Μπερδεύουν (σκόπιμα) τη ροχάλα με την ψιχάλα. Σα να κάθεσαι αμέριμνος με την παρέα σου και να έρθει ο άλλος και να σου σκάσει μια χαστούκα που να δεις παρδαλό θεό. Και εσύ να του πεις: "Παραφέρεσθε κύριε". Και αμέσως μετά να γυρίσεις στην παρέα σου και να πεις: "Το έβαλα στη θέση του το κάθαρμα".

    Παιδεύτηκα λίγο, αλλά νομίζω ότι έδωσα τον ορισμό της "επιθετικής ειρηνικής πολιτικής".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Epithetiki Politiki me ta opisthia oso afora tin Ellinotourkiki filia einai koinos gnoston oti einai ena frouto me Pseutokoultouriarides kai organa tis MIT. Oti ekane kai i KGB prin merika xronia gia na figoun Oi AMERIKANIKES VASEIS APO TIN EUROPI ..OLA TA EIRINIKA KINIMATA KATEUTHINONTA APO TIN MOSXA.. Loipon tin Ellinotourkiki filia na tin vali ekei pou kserei o kathe katergaris Tremof( poulos) kai Tholokoultouriaris. ME AKOUS TZIMAKO kai elpizo ta afentikas ou na sou dosoun proagogi stin Aggyra..
    Na mas keraseis kai kanena Yeni Raki..Yunana Demek
    Perastika kai polll filakia
    BYZANTINOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 20 Ιουλίου 2010 4:59 μ.μ.
    ------------------
    Όμως δεν μας λες τι πιστεύεις;
    Μπορούμε ΜΟΝΟΙ μας οι Έλληνες με άλλες πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο να δώσουμε το μάθημα που πρέπει στην Τουρκία;
    Αυτό πιστεύω εγώ και πολλοί άλλοι εδώ.

    Ή πιστεύεις ότι με αυτούς τους πολιτικούς, το μόνο που μας λείπει είναι μια συμμαχία με κανα Ισραήλ όπως λένε μερικοί;
    Ή έχεις κάποια άλλη πρόταση που δεν την είδα γραμμένη στο σχόλιό σου;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κοπελιά 20 Ιουλίου 2010 7:15 μ.μ. πώς ξέρεις ότι ο 20 Ιουλίου 2010 5:17 μ.μ. είναι άνδρας και τον λες "φίλο";

    Πές μου και μένα το κόλπο !!!

    Αλλιώς πώς να ξέρω κι εγώ ότι δεν είσαι γυναίκα για να μη σε λέω "κοπελιά";;;

    Ως προς το περιεχόμενο του σχολίου σου συμφωνώ 100% και είναι κρίμα να κάνεις και συ το ίδιο λάθος(;), να μην υπογράφεις τα σχόλιά σου.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Tzimako me oti armozei gia to symferon tou topou. Krata esy tous Palestinous.. To Israil einai i parontalysi kalos i kakos..tzimako ahmet mou.. I syria Tzimako opos eimai sigouros se exoune enimerosi ta afentika sou anoigi grafeio syndesis me ta katexomena. Ta heron ta xrisimopoiise me tous Tourkous enantion tion Kourdon. Arkadash Tzimako i filenada mas i Rosia einai me tin Tourkia..Xtes itane arxigos tou Rosikou stolou stin Tourkia..esy me poious theleis na pai i ellada ?? Den yparxei salio..Fisika kai na min ksexaso na sou po na doseis xairetismata ston Hakan kai ston Ahmet..Tzimako mou Yunan Demek.
    gule gule
    Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πρέπει να είναι πολύ ευτυχισμένο άτομο... Πώς λέμε **** παιδί χαρά γεμάτο... Ξέρετε ποιος... Δεν αντέχεται. Όχι για τις προτιμήσεις σου. Αλλά για την επιχειρηματολογία του και το ύφος του γενικά... Απορώ πώς κάθονται και του απαντούν ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι είναι μια τρυπα στο νερό, κενό απόλυτο... Μάλλον θα είναι περιζήτητος στις παρέες. Θα περνάν καλά μαζί του...πολύ γέλιο θα ρίχνουν... Στο τέλος πέντ' έξη θα μεινουμε εδώ... να γελάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η "διασπορά", η "ελληνογλωσσία" και η "παγκοσμιοποίηση" καταστρέφουν, αν δεν κατέστρεψαν ήδη την Έλλάδα μας.
    Δεν γνωρίζουν την λέξη "ντροπη".
    Έλληνες έρχεται η ώρα μας! Σε λίγο. Πολύ λίγο!
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. (21 Ιουλίου 2010 12:31 μ.μ)

    Έχεις απόλυτο δίκαιο.
    Αλλά για την επιχειρηματολογία σου και το ύφος σου γενικά ,θεωρώ ότι αν τόσο τάχιστα συμπεράσματα έχεις, πράγματι θα μένεις με πέντε έξη και θα γελάς
    ΑΝΟΡΘ>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. //To Israil einai i parontalysi//
    -----------------
    Σιγά μην είναι η ...παρόντα λύση στην παρόντα ...κατάσταση !
    Στην ...παρόντα χώρα που ζούμε, πολλά θα ακούσουμε ακόμα από τα ...parouses sionistakia με τα βαρύγδουπα ονόματα !!!
    ΟΥΣΤ ΡΕ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΑΝΟΡΘ>
    Μάλλον με μπέρδεψες με τον αμέσως προηγούμενο σχολιαστή. ΔΕΝ ΈΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΊΑ, ΟΥΤΕ ΥΦΟΣ, ΟΥΤΕ ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ.
    Απλά ελπίζω ότι έρχεται η ώρα της επΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. @τζίμη (6:34)
    Τον... ψυχολόγησα! Από τον τρόπο γραφής, τις παύσεις που έκανε, τις λέξεις που χρησιμοποίησε πχ "καθίκια" (περισσότερο χρησιμοποιείται από άνδρες) και το ερωτηματικό του ύφος "πως λέγεται αυτός" "πως λέγεται άραγε?????". Λόγω της συντηρητικής τους φύσης, τα ερωτήματα στις γυναίκες προκαλούν ανασφάλεια και τείνουν να μιλούν υιοθετώντας πιο συγκεκριμένο ύφος (ακόμα και αν λένε κοτσάνες).

    Αυτά βέβαια ειναι θεωρίες, αλλά ούτε και η υπογραφή εγγυάται οτιδήποτε -πολλές γυναίκες ιδιαίτερα σε φόρουμ, υπογράφουν ως άνδρες (κάποιου είδους κόμπλεξ).
    Απλώς αν υπογράφουμε, με τον καιρό δημιουργείται ένα προφίλ...

    Έλληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα παρακαλέσουμε το ΔΝΤ και την ΕΕ να μας δανείσει για να πολεμήσουμε τους Τούρκους.

    Καλά ήταν όσο ξέσκιζαν οι εκλεγμένοι μας και βόλευαν και εμάς με τα ψίχουλα κλοπιμαίων ή δανεικών που έπεφταν από το τραπέζι τους για να είμαστε ευγνώμονες. Λογαριασμός τώρα.

    Μη θυμώνουμε, ας χαλαρώσουμε και ας απολαύσουμε. Και λίγα μάς κάνει η Τουρκία, την κρατούν τα εσωτερικά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ IQ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ

    Εύστοχο το παράδειγμα που δώσατε και η αναφορά στον Οργουελ επίσης.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οργουελ.oi dynati adiaforoun gia ta epi merous provlem .theloun to pragmatiko thema
    ,kai o aistain eixe mathisiaka problhmata .
    moy aresi o tropos poy enirgises

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.