7/7/10

Ρεκόρ παραιτήσεων στις Ενοπλες Δυνάμεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας
ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ για τα υπέρ και τα κατά ανά περίπτωση επιδίδονται οι στρατιωτικοί μετά τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας για τα συνταξιοδοτικά των ένστολων η οποία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που κάθε άλλο παρά καθησύχασε τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι παραιτήσεις των αξιωματικών από το Στράτευμα συνεχίζουν να αυξάνονται: χθες οι αρμόδιες διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων είχαν καταγράψει 1.965 αιτήσεις αποστρατείας, γεγονός που αποτελεί ουσιαστικά ρεκόρ των τελευταίων χρόνων. Κι αυτό καθώς οι παραιτήσεις για όλο το 2009 ήταν 1.043 και για το 2008- όταν είχε ξανανοίξει η συζήτηση έμμεσα για το Ασφαλιστικό χωρίς όμως να προχωρήσει- οι παραιτήσεις ήταν 2.272. Παραιτήσεις έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά δηλαδή τη δημοσιοποίηση της τροπολογίας.

Οσον αφορά το ενδεχόμενο παραίτησης για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα μέχρι τώρα με 25ετία αρχίζει πλέον να μπαίνει σε συζήτηση και το κατά πόσον συμφέρει η σύνταξη με τις περικοπές που ήδη έχουν γίνει. Απ΄ την άλλη, όπως λένε στρατιωτικοί σε συζητήσεις στις μονάδες και στους διαδρόμους των επιτελείων, υπάρχει αβεβαιότητα και ως προς το μελλοντικό καθεστώς των επιδομάτων που προστίθενται στον βασικό μισθό.

Παρόμοια αβεβαιότητα διακατέχει και τους δικαιούμενους σήμερα επιδόματος επικινδυνότητας (πιλότοι, αλεξιπτωτιστές, βατραχάνθρωποι κ.ά.), καθώς κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή, όπως λένε, να διαβεβαιώσει ποιες ακριβώς κατηγορίες, με ποιες προϋποθέσεις απασχόλησης θα το λαμβάνουν και αν τυχόν γίνουν νέες κλιμακώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας αυτής ότι από τους 619 αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν παραιτηθεί μέχρι τώρα, οι 51 είναι πιλότοι. Το θέμα πάντως της φορολόγησηςπου είχε προκαλέσει τη λευκή απεργία- αντιμετωπίστηκε σύμφωνα με την εξαγγελία του υπουργείου Αμυνας.
ΝΕΑ

3 σχόλια:

  1. Το μάυρο χάλι μας φαίνεται αν παρατηρήσει κανείς αυτή την πολύ εντυπωσιακή αφίσα των ΕΔ που συνοδεύει το σχόλιο:

    Tα Leopard 2 δέν έχουν πυρομαχικά!

    Τα Απάτσι θέλουν απεγνωσμένα αναβάθμιση (ασε που τα μισά σαπιζαν σε αποθήκευση για χρόνια πριν παραληφθούν)

    Το ΒΜΠ-3....δεν υπάρχει! (και ούτε θα υπάρξει...)

    Τα Ρωσικά χόβερκραφτ είναι σε αχρηστία!

    Τα Humvee ήταν τελείως ακατάληλα για τις Ελληνικές ανάγκες,θεωρούνται αποτυχημένα διεθνώς και ήδη οι ΗΠΑ σταμάτησαν την παραγωγή τους.

    Με λίγα λόγια,αν γίνει κανένας πόλεμος,ελπίζω να υπάρχουν λίγες σφαίρες στο πιστόλι του παλικαριού που είναι σε πρώτο πλάνο...γιατί μ'αυτό θα πολεμήσουμε!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τόσες παραιτήσεις ;;; Σύμφωνα με το ασφαλιστικό θα πάρουν σύνταξη στα 65 τους.Μέχρι τότε πως θα ζήσουν ;;;Μπορεί κάποιος να μου λύσει την απορία ;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι στρατιωτικός, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθή ότι είμαι προκατειλημμένος, αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξοργιστικό και ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ!

    Όλοι γνωρίζουμε το απόφθεγμα του Ναπολέοντα "Στον πόλεμο το ηθικό ισχύει ένα προς τρία"!

    Έτσι, με αυτήν την μεταχείρηση, καταστρέφουν το ηθικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων και συνεπώς μειώνουν την άμυνα της χώρας !

    Άραγε, "αν ό μη γένοιτο" συμβεί κάτι, θα υπάρξει Στρατοδικείο και η εσχάτη των ποινών για όσους ασέλγησαν στο σώμα της Ελλάδος;

    Άκουγα τον Βενιζέλο τον obese να λεγει ότι "έδωσε την διαταγή". Νομίζω ότι το ορθό θα ήταν να λέγει "εντέλλομαι" και ν αποφεύγει ... να δίδει "διαταγές"!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.