18/7/10

Δυσφορία Αθήνας σε Άγκυρα για Πίρι Ρέις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας εξέφρασε το Σάββατο(17/07) τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση τους στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ στο Καζακστάν. Επίσης, ενημέρωσε τους Ευρωπαίους και τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ειδικότερα, ο κ. Δρούτσας μεταξύ άλλων έθεσε στον κ. Νταβούτογλου το θέμα της διάστασης λόγων και πράξεων της Τουρκίας, που με τις ενέργειές της των τελευταίων ημερών, υπονομεύει τις προοπτικές ενίσχυσης των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και της διμερούς συνεργασίας.

Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός τόνισε τη συνεχιζόμενη βούληση της Ελλάδας για εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας και πρόοδο στο θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας μεταξύ των δύο χωρών, μέσω των διερευνητικών επαφών, διευκρινίζοντας όμως ότι οι κινήσεις της τελευταίας περιόδου και ιδιαίτερα η εμφάνιση του Πίρι Ρέις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, όχι μόνο δεν συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων, αλλά ενέχουν τον κίνδυνο ακύρωσης της όλης προσπάθειας.

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών σημείωναν ότι με τις ενέργειες αυτές, η Άγκυρα επιχειρεί να θέσει στο τραπέζι, ενόψει και του επόμενου γύρου των διερευνητικών επαφών, γνωστές θέσεις της, που έρχονται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Πρόσθεταν, ακόμα, ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να κατοχυρωθούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως προβλέπονται στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, τόσο με τη διενέργεια διαβημάτων και την επίδοση ρηματικών διακοινώσεων, στις οποίες αναπτύσσονται με ξεκάθαρο τρόπο οι ελληνικές θέσεις, όσο και με την παρουσία σκάφους του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή, με την οποία επιβεβαιώνεται η ελληνική κυριαρχία.

«Η συνεχιζόμενη ανοχή της ελληνικής κυβερνήσεως απέναντι στις έρευνες της Τουρκίας στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, δημιουργεί συνθήκες κεκτημένων δικαιωμάτων. Η Ελλάδα πρέπει ν’ αντιδράσει σε υψηλότερο και σκληρότερο επίπεδο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
http://cosmo.gr/Politics/281437.html

5 σχόλια:

  1. Δυσφορία προκαλεί και η ζέστη...

    όχι η υφαλοκρηπίδα που κατάντησε... κ....πίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίθανη, αλλά μόνη ελπίδα

    "Η Ελλάδα έχει τελειώσει. Ελάχιστες οι πιθανότητες να ξαναβγεί από τη στάχτη φλόγα με Συντακτική Εθνοσυνέλευση και καινούργιο Σύνταγμα. Αλλά μοναδική ελπίδα."

    ___________________________________

    Κάποιος είχε υποσχεθεί ότι θα επανίδρυε το κράτος. Πράγματι, αυτό χρειαζόταν. Μονάχα που αυτός που το υποσχέθηκε ήταν ο πιο ακατάλληλος για να το κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν δυσφορεί ο κ. Δρουτσας ας πιει ενα αναψυκτικό τυπου Cola να του περασουν και οι καουρες. Εκτος κι αν η δυσφορια προερχεται απο αλλη αιτία οποτε οπως θα προτεινε και ο Χαρυ Κλιν το συνιστωμενο φαρμακο ειναι η βαζελινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Πίρι Ρέις θέλει ένα "κατά λάθος εμβολισμό" και στη συνέχεια διεξαγωγή αποστολής έρευνας και διάσωσης απο ελληνικά μέσα υπό την προστασία και την επίβλεψη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.
    Αλλά ποιος φωστήρας της ελληνικής κυβέρνησης θα συλλάβει τέτοιο σχέδιο και πολύ περισσότερο ποιος πολιτικός θα καταφέρει να το υλοποιήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.