22/7/10

Τα είπαν στο τηλέφωνο Πούτιν - Παπανδρέου

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (21/07) οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ρωσίας, Γιώργος Παπανδρέου και Βλαντιμίρ Πούτιν, οι οποίοι συμφώνησαν να συναντηθούν.

Κατά την ενημέρωση της υπηρεσίας Τύπου του Ρώσου πρωθυπουργού "πέραν της εμπορικής - οικονομικής θεματολογίας των διμερών σχέσεων οι πρωθυπουργοί Ρωσίας και Ελλάδας αναφέρθηκαν αναλυτικά στις διμερείς και πολυμερείς διαστάσεις της συνεργασίας κατά την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων στην περιοχή".
Σχετικά με τη συνάντησή τους, Γ.Παπανδρέου και Β.Πούτιν, συμφώνησαν ότι ο χρόνος και ο τόπος θα προσδιοριστεί δια της διπλωματικής οδού.

Πριν από την επικοινωνία με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σχετικά με την ενεργειακή συνεργασία Μόσχας – Σόφιας.

Σύμφωνα με τους συνεργατές του Έλληνα Πρωθυπουργού, η τηλεφωνική συνομιλία με το ρώσο Πρωθυπουργό, Βλαντιμίρ Πούτιν, έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου.

Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του έλληνα πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τους αγωγούς South Stream και Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και συμφώνησαν, στα στάδια της κατασκευής τους να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Πούτιν για το περιεχόμενο των συνομιλιών με τον κύπριο Πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια, στη Λάρνακα, αλλά και για τις επαφές, που έχει στη Μέση Ανατολή.
COSMO.GR

10 σχόλια:

  1. Με τον Πούτιν και τη Ρωσία, ΝΑΙ να συζητήσουμε !!!
    Σοβαρό κράτος και σοβαρός ηγέτης !
    Αλλά όχι και με τον πρώτο τυχόντα που θα μας ζητήσει να τον βοηθήσουμε αφού τα έχει κάνει πρώτα σαν τα μούτρα του και έχει μπλέξει άσχημα !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ενημέρωσε τον κ. Πούτιν .... για τις επαφές, που έχει στη Μέση Ανατολή."

    και χέστηκε η φατμέ στο γενί τζαμί .......


    Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ''τζιμης 22 Ιουλίου 2010 7:43 μ.μ.
    Σοβαρό κράτος και σοβαρός ηγέτης!''

    ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ μου'φτιαξες το σαββατοκυριακο:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.youtube.com/watch?v=jh4PVX7ZYbg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά-σιγά Τζίμη γιατί θα σου κολλήσουνε κι άλλα επίθετα οι Λονδρέζοι απο το Κακοσάλεσι Θεσσαλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Se troi re Tzimako pali..perastika exo den exo provlima all oi Rosoi mou fainete protimoun tous agogous kai tous Tourkous...kai 20 disekatomuria dollaria yia piriniki energeia made in Turkey from Russia with love Tzimako..


    Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Κωστας Καραμανλης εφαγε τα μουτρα του γιατι θελησε να το παιξει ηγετης και να κοντραρει τα συμφεροντα των πετρελαιαδων της
    Δυσης αγνοωντας τις ανω των 10 ετων αποφασεις τους για τον τροπο που θα διοχετευθει το πετρελαιο στην Ευρωπη.Χωρις να διαφωνω στο παιχνιδι αυτο θεωρω πολυ μικρο τον
    Κωστακη για τετοια παιχνιδια και ο σημερινος πρεπει να ειναι προσεκτικος.Εκτος και αν μετα την παραδοση του δακτυλιδιου απο τον Ομπαμα στην Αγκυρα το 2009 και τον
    παραμερισμο αληθινο η μη σε δευτερο ρολο στην περιοχη του Ισραηλ,αρχιζει αλλο παιχνιδι αντιμετωπισης της Τουρκιας με τον
    γνωστο δακτυλιο ελλαδα-βουλγαρια-ρωσσια-αρμενια μαζι τωρα και με ισραηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη δεις εσύ (10:36 μ.μ.)
    να γίνονται επαφές με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ενεργειακούς γίγαντες, με πολιτική/στρατιωτική ισχύ και παγκόσμιο κύρος των οποίων οι πολίτες έχουν κοινά πολιτιστικά, θρησκευτικά κλπ στοιχεία με την Ελλάδα, διότι κάτι σε πιάνει.

    Σου φταίνε οι ...αγωγοί που θα περάσουν από Ελλάδα!
    Από το Ισραήλ, τι θα πάρουμε;
    Και τι κοινό έχουμε;
    Τους ίδιους ...προπάτορες μήπως;
    Τι σχέση έχουμε εμείς με νταβατζήδες, αιμομίκτες και παιδόφιλους;

    Δεν πειράζει, θα σου περάσει !!!
    Και εσένα και του άλλου του βυζιαντινοτέτοιου, που επειδή η μητρική του δεν έχει αλφάβητο, γράφει με τούρκικη γραφή...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδος κι έχεις κι από πάνω την Μπατζελή να αντιστρατεύεται την διαφήμιση της κριτικής διατροφής, κατηγορώντας μάλιστα όσους την προβάλλουν ότι ... κινούνται διασπαστικά! Μιλάμε για μπαζούκας, όχι παίξε γέλασε. Καλύτερα θα ήταν να ρουφά (κρητικό λαδάκι) αντί να μιλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατι δηλαδη ρε μεγαλε δεν ειναι σοβαρος ο Πουτιν?
    Πηρε την Ρωσια απο το τελμα που την ειχε φτασει ο μεθυστακας ο Γιελτσιν, ξεχρεωσε το ΔΝΤ, τους εστειλε στο διαολο και αναγεννησε παλι μια υπερδυναμη.
    Σαν γνησιος ηγετης δε, εμπνεει τους πολιτες της χωρας του, τους εχει εμψυχωσει και τους εχει κανει να αισθανονται παλι περηφανοι. Την ιδια ωρα κλεινει μπιζνες δεξια-αριστερα, εχει γινει ο μοναδικος ενεργειακος εταιρος για πληθος χωρων, συναπτει συμμαχιες με πρωην Σοβιετικα κρατη και οχι μονο,
    κι επιπροσθετα δεν ειναι αχυρανθρωπος, αλλα κανει αυτος κουμαντο στη χωρα του.
    Ποιον θεωρεις πιο σοβαρο δηλαδη, το Τζεφρυ? Για δωσε μου παραδειγματα πιο σοβαρων ηγετων να σε δω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.