22/7/10

Κυπριακό: Τερματισμό των συνομιλιών και επικοισμό των Βαρωσιών ζητά η τουρκική αντιπολίτευση

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να δεχθεί ως μέλος την Τουρκία. Ποιος ο λόγος τότε να επιμένουμε στις συνομιλίες για το Κυπριακό;» δήλωσε ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ έθεσε θέμα εποικισμού των Βαρωσίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε μεταβεί στα κατεχόμενα της Κύπρο για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Στην ιστοσελίδα της Χουριέτ αναφέρεται ότι ο Τούρκος πολιτικός ανέφερε πως μέχρι σήμερα οι συνομιλίες κατέληγαν σε «υποχωρήσεις της Τουρκίας» και συνέχισε λέγοντας «τότε για ποιο λόγο τόση επιμονή στις διαπραγματεύσεις; Αφήστε να σας κυνηγούν οι Ελληνοκύπριοι για τις συνομιλίες». Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι «λένε ότι αν δεν λυθεί το Κυπριακό, η ΕΕ δεν θα δεχθεί την Τουρκία ως μέλος. Η ΕΕ ήδη δεν θα δεχθεί την Τουρκία. Γιατί επιμένουμε στις συνομιλίες; Δεν έχει κανένα νόημα να επιμένουμε στη διαδικασία των συνομιλιών για να γίνουμε αρεστοί στην Ευρώπη. Εγώ θα προχωρούσα στον εποικισμό των Βαρωσίων».

Η δημοσιογράφος, η οποία υπογράφει το συγκεκριμένο δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα σχολίασε πως «ήταν άκρως σκληρές οι δηλώσεις αυτές εκ μέρους του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ενός κόμματος που είναι υποψήφιο να κυβερνήσει την Τουρκία και θέλησα να ρωτήσω στον Κιλιτσντάρογλου αν μπορώ να γράψω αυτά που μου είπε. Βεβαίως, είπε, και πρόσθεσε πως "αυτή που έκανε πάντα τις υποχωρήσεις στις συνομιλίες ήταν η τουρκική πλευρά. Το σχέδιο Ανάν το δέχθηκε η τουρκική πλευρά, αλλά όχι η ελληνική. Τότε ας αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες. Εάν θέλουν τόσο πολύ τις συνομιλίες, ας αφήσουμε να μας κυνηγήσουν εκείνοι"».
ΑGELIOFOROS.GR

4 σχόλια:

  1. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον...
    Τελικά μόνο με τι βία, η με την απειλή τις χρίσις αυτής, θα συμμορφωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας νέο-γενίτσαρος Κούρδος πολιτικός
    Του οποίου συγγενείς, σκοτώθηκαν στην εξέγερση
    Του Τουνκέλι το 1937 (Dersim / Tunceli)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μιά καλή ευκαιρία για ΝΤΟΥ στην Κύπρο και στον Έβρο !!!
    Αφού πρώτα τελειώσουμε με τις παρούσες πολιτικές ηγεσίες !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα δεν με πειράζει αν είναι Κούρδος, Τούρκος, Έλληνας, Άρμένιος.
    Είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Τουρκικού κράτους και εν γένει μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας αυτής.
    Δύο τα μηνύματα:
    1. Προς τη διεθνή κοινότητα: συνεχίζουμε το πλιάτσικο σύμφωνα με την οθωμανική μας κουλτούρα για την οποίαν είμαστε υπερήφανοι.
    2. Προς ΕΚ και Έλληνες: "μολών λαβέ", σύμφωνα με τη δική σας κουλτούρα, για την οποίαν είσαστε υπερήφανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.