18/7/10

Συνεχίζει ν' αρμενίζει

Το τουρκικό "Πίρι Ρέις", παρά τα ελληνικά διαβήματα, συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή που έχει προκαθοριστεί από την τουρκική πλευρά.

Το "Πίρι Ρέις" το μεσημέρι της Κυριακής, βρισκόταν και πάλι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κινούνταν νότια του Καστελόριζου.Οι Τούρκοι αποχώρησαν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα λίγο μετά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας με τον Αχμέτ Νταβούντογλου. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν στο περιθώριο υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ, στο Καζακστάν.

Η Αθήνα έδωσε το μήνυμα ότι με τέτοιες κινήσεις υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί το θετικό κλίμα από την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. Το "Πίρι Ρέις" το βράδυ του Σαββάτου επέστρεψε εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας όπου και παραμένει.

Στο Πεντάγωνο και στο Υπουργείο Εξωτερικών εκτιμούν ότι οι τουρκικές κινήσεις συνδέονται με τις διερευνητικές επαφές για την υφαλοκρηπίδα οι οποίες εντατικοποιούνται, καθώς την Δευτέρα ξεκινά ένας ακόμη γύρος στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Τούρκοι, όπως όλα δείχνουν, προσπαθούν "de facto" να επιβάλλουν τις θέσεις τους και η ελληνική πλευρά φροντίζει να στέλνει μηνύματα ότι δεν υποχωρεί στα κυριαρχικά της δικαιώματα.Σκάφος του λιμενικού από την πρώτη στιγμή παραμένει κοντά στους Τούρκους θυμίζοντάς τους ότι βρίσκονται σε περιοχή εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
MEGATV

5 σχόλια:

  1. Γιατί;
    Περίμενε κανείς να το σταματήσει το παιντί;
    Δεν μου φταίνε οι πολιτικοί πιά γιατί είναι γνωστό πώς είναι πουλημένα τομάρια ΟΛΑ.
    Πλέον φταίνε οι ντενεκέδες οι στρατιωτικοί που για το μόνο που πραγματικά νοιάζονται είναι μη φάνε καμία μείωση στα επιδόματα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου ρε γιωργάκη!!! Θα τρίζουν τα κόκαλα του πατέρα σου και του παππού σου….. πριν αλλάξεις χώρα άλλαξε και όνομα. Άλλη μια εθνική πρόκληση αναπάντητη. Δεχόμαστε επιθέσεις καθημερινά από όλα τα μέτωπα. Οικονομική κρίση, διάλυση θεσμών, αλλαγή από εθνικό σε πολυεθνικό κράτος, κακοδιαχείριση σε όλους τους τομείς και το κερασάκι στην τούρτα η Τουρκία! Μας δίνει μοναδικές ευκαιρίες για εθνική συσπείρωση εν μέσω αυτών των συνθηκών και εμείς απλά δεχόμαστε άλλη μια καρπαζιά! Αν έχουν κάποιοι σκοπό να γίνουμε πάλι βιλαέτια να μας το πουν να το ξέρουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως εδώ

    http://www.marinetraffic.com/ais/gr/default.aspx?level0=100

    δέν βλέπω κανα λιμενικό σκάφος παρα μόνο το !@#$τούρκικο να κόβει βόλτες και να ερευνά τον πλούτο της ΑΟΖ μας.

    Επιμενίδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σχέδια της Νέας Τάξης πραγμάτων βαίνουν ιδιαιτέρως καλά.
    Τόσα χρόνια μας έμαθαν στην υπερκατανάλωση και τον ευδαιμονισμό, τώρα οι νεοέλληνες, φυσικό είναι, δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον άνετο τρόπο ζωής τους.
    Ούτε ένα οργανωμένο κίνημα που να πιέζει κατά της ακρίβειας, 'φάγαμε' την άνοδο της βενζίνης και όλες τις ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, φάγαμε και τις περικοπές και τα πάντα και δεν κάνουμε απολύτως τίποτε, γιατί πλέον είμαστε 'καλά παιντιά'.
    Τρίβουν τα χέρια τους οι νεοταξίτες και οι τροϊκανοί.
    Φαντάσου τώρα αυτούς τους Έλληνες που το μόνο που τους νοιάζει είναι να προλάβουν να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο γυαλιών ηλίου της Χ ξένης εταιρείας, να κηρύσσεται επιστράτευση και να πρέπει να πάνε να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.
    Μωρέ...δεν παίρνουν οι εχθροί μας ένα κομματάκι; Και πιο ήσυχα θα κοιμόμαστε και θα μπορούμε να αγοράζουμε τα ακριβά γυαλιά όταν είμαστε ξύπνοι.
    Βλέπετε, δεν είναι μόνο ο ΓΑΠ που θέλει να κοιμάται ήσυχα, μία ολόκληρη κοινωνία το επιθυμεί.
    Και καλά κάνει που το επιθυμεί, δε θα γίνουμε εμείς η Κούβα της Ευρώπης.
    Όμως όχι και να ξεπουλάμε με τέτοιο τρόπο την αξιοπρέπειά μας, γιατί περι αυτού πρόκειται όταν το τουρκικό σκάφος κάνει έρευνες στην δική μας υφαλοκριπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Αιγαίο έπρεπε να είναι για μας το δυνατότερο διαπραγματευτικό χαρτί, όχι μόνο προς την Τουρκία αλλά και την Ευρώπη. Είναι τα νοτιανατολικότερα όριά της ΕΕ, είναι πλέρια έξοδος προς τη Μεσόγειο και για τα Βαλκάνια, αλλά έχει και μια υποθαλάσσια φλέβα πετρελαίου (ο 25ος παράλληλος για τον οποίο φωνάζει η Τουρκία, δεν είναι τυχαίο..)
    Τα πλεονεκτήματα αυτά, αντί να τα εκμεταλλευτούμε εμείς, πάνε να μας γυρίσουν μπούμεραγκ. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.