8/7/10

Οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν πάλι πισώπλατα την Τουρκία;

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/58/Kurdish-inhabited_area_by_CIA_(1992).jpg
Κύριο άρθρο του ιστολογίου ΙΝΤΕRΝΕΤΗΑΒΕR
editor@internethaber.com

Είναι σε όλους γνωστό ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ένα δεδομένο σύμμαχο (πέρδικα μέσα στο σακί)...
Είναι επίσης γνωστό ότι όποτε το θελήσουν, οι ΗΠΑ υποχρεώνουν την Τουρκία να πληρώσει αντίτιμο για κάτι...
Οι ΗΠΑ, τα τελευταία δέκα χρόνια οι ΗΠΑ (που δεν έχουν λησμονήσει την άρνηση της 1ης Μαρτίου 2003 να παραχωρήσουμε το έδαφός μας για επίθεση εννατίον του Σαντάμ), ξεκίνησαν την εκδίκηση με τη σύλληψη και το πέρασμα τσουβαλιού στα κεφάλια των Τούρκων αξιωματικών στο Βόρειο Ιράκ, για ένα διάστημα σταμάτησαν, όμως τώρα υπάρχουν ενδείξεις που μας επιτρέπουν να πούμε ότι κάτι θα γίνει!
Η διοίκηση Ομπάμα μας έδωσε ένα "ζαχαρωμένο μήλο", ανακοινώνοντας ότι "σας αποδεχόμαστε ως χώρα-εκπρόσωπο στο διάλογο με τον ισλαμικό κόσμο". Όμως, όπως φαίνεται, η ζάχαρι αυτή δεν είναι πραγματική ζάχαρι...
Άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια πιέσεις για υποχωρήσεις στο Αρμενικό, το Κυπριακό, για τη συμμετοχή μας στο Αφγανιστάν με στόχο να 'βυθιστούμε' στη λάσπη του, ενώ το "άνοιγμα" προς τους Κούρδους άρχισε να παίρν
ει χαρακτηριστικά παράδοσής μας.

Τα παιχνίδια των ΗΠΑ
Να χρησιμοποιήσουμε την Τουρκία στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν (Βάζουμε την Τουρκία να μεσολαβήσει για να επιτευχθεί συμφωνία με την Τεχεράνη, καθορίζουμε τους όρους και όταν οι όροι γίνονται αποδεκτοί, τότε αφήνουμε ξεκρέμαστη Τουρκία. Όλα αυτά τα έκαναν οι ΗΠΑ).
Βάζουμε την Τουρκία να κινηθεί και να επαναφέρει το Ισραήλ στο σωστό δρόμο, από τον οποίο έχει εκτραπεί και μόλις το Ισραήλ λάβει το μήνυμα, αφήνουμε την Τουρ
κία στη μέση του δρόμου...
Και όταν η Άγκυρα υψώνει τη φωνή της στα τσαλίμια των ΗΠΑ, τότε έρχονται στο τραπέζι μια σειρά 'λογαριασμών' που πρέπει να πληρώσει η Τουρκία.
Η τρομοκρατία που έχει ενταθεί τελευταία, είναι η πιο μεγάλη απόδειξη.
Ο πρωθυπουργός δεν λέει έτσι στην τύχη ότι οι τρομοκράτες είναι 'εργολάβοι' άλλων...
Το μήνυμα που έδωσε ο Ομπάμα με τον Νετανιάχου, κατά την προχθεσινή τους συνάντηση, δεν σχετίζεται με τις ψήφους των Εβραίων των ΗΠΑ στις προσεχείς εκλογές.
Ο Ομπάμα, στηρίζοντας πλήρως τον Νετανιάχου, έδωσε ταυτόχρονα και ένα μήνυμα στην Τουρκία.
Ένα πολύ προωθημένο και σκληρό μήνυμα, το εξής...
Ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ, στρατηγός Ray Odierno, δήλωσε ότι στο Βόρειο Ιράκ μπορεί να εγκατασταθούν στρατιω
τικές δυνάμεις του ΟΗΕ...
Τί σημαίνει αυτό;
Ότι οι αντάρτες του ΡΚΚ που σταθμεύουν στο όρος Κανδήλι, θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι στην Τουρκία.
Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, όπου αναλαμβάνουν καθήκοντα, δεν 'αναμειγνύονται' στις διαφορές και παίζουν πιο πολύ το ρόλο του παρατηρητού...
Το ΡΚΚ θα συνεχίσει να διεισδύει στο έδαφος της Τουρκίας, όμως η Τουρκία δεν θα μπορεί να επέμβει, επειδή ο χώρος εκεί θα είναι "περιοχή του ΟΗΕ".
Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν για άλλη μια φορά την τακτική του Βρούτου!

16 σχόλια:

  1. Το ίδιο το Τουρκικό κράτος είναι ένα τεχνητό κατασκεύασμα αρχικά Γερμανικής έμπνευσης που αμέσως μετά τη λήξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου ανέλαβε την ολκκήρωσή του η Αγγλία. Η συνειδητοποίηση της σημασίας του πετρελαίου σε αντικατάσταση του άνθρακα ανέτρεψε την υποστήριξη της Αγγλίας προς την Ελλάδα που αποσκοπούσε στην επέκταση της Αγγλικής αυτοκρατορίας μέχρι την Ινδία.

    Η αδυναμία της Αγγλίας να κυριαρχήσει ανενόχλητα στην περιοχή (ήδη είχαν ξεκινήσει προβλήματα σε Αραβία, Περσία και Ινδία), η δύναμη που θα αποκτούσε η Ελλάδα ως κυρίαρχη σε έναν τόσο νευραγλικό κόμβο, ήταν κάποιοι επιπλέον παράγοντες.

    Έτσι η εθνοκάθαρση (με τη γεννοκτονία εκατομμυρίων) της Μικράς Ασίας ξεκίνησε με Γερμανική τεχνογνωσία για να ολοκληρωθεί με Αγγλική υποστήριξη.

    Το σχέδιο δημιουργίας Κουρδικού κράτους (με παράλληλη επέκταση της Αρμενίας στο Βόρειο τμήμα) χρονολογείται αυτή ακριβώς την περίοδο και κατά σύμπτωση (αυτές οι διαβολικές συμπτώσεις...) τα δυτικά του σύνορα τοποθετούνται κατά μήκος του αγωγού Μπακού Τσειχάν.

    Το Τουρκικό κράτος είναι ένα τεχνητό κράτος (ο Τουρκικός στρατός είναι ο μόνος ανεξάρτητος στρατός στον κόσμο) και το οικονομικό του θαύμα οφείλεται καθαρά στον στρατό και κατ' επέκταση στην Αγγλία και την υπερατλαντική αποικία της (το βαμβάκι δεν είναι πλέον λόγος αντιμαχίας μεταξύ τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. life is a bitch!Mεγαλη στεναχωρια με επιασε που τα τουρκακια μπαινουν σε εναν κυκλο εσωτερικων προβληματων. εχεις τους στρατιωτικους ετοιμους να λιντσαρουν του ισλαμιστες. τους κουρδους που στεκονται ολο και ποιο δυνατα στα ποδια τους!ο μεγαλοιδεατισμος ειναι ατιμο πραμα οταν εχεις χαρτινες βασεις. εκει που νομιζεις οτι κατι εκανες σου ερχονται οι σφαλιαρες η μια μετα την αλλη. ας βαλουν οι κουρδοι μια βομβα σε τουριστικο θερετρο να πεσει ο τουρκικος τουρισμος υπο το μηδεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χάρρυ Τρούμαν μετά το τέλος το Β Παγκοσμίου δήλωσε πώς αρκετές περιοχές της ΒΑ Τουρκίας ανήκουν στην Αρμενία. Άντε να αποκτήσει και η Αρμενία ναυτικό και να βγει στην Μαύρη Θάλασσα. Έτσι Ρωσία και Αρμενία βάζουν στην μέση την Γεωργία , βγάζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο στην Μαύρη θάλασσα. Δεν θα αφήσουν το Κουρδιστάν να έχει πρόσβαση στην θαλάσσια περιοχή. Χρειαζόμαστε επειγόντως πολιτικούς με α@@@@ια για να χαράξουν με τους μεγάλους παίχτες τα επόμενα 100 χρόνια. Ο χάρτης δεν απεικονίζει την πραγματικότητα , αλλά και η επικεφαλίδα «πάλι θα χτυπήσουν πισώπλατα την Τουρκία» δεν νομίζω ότι χτύπησαν μέχρι τώρα πισώπλατα , αντιθέτως βοήθησαν μέχρι αηδίας την Τουρκία. Τώρα μαζέψτε τα μπογαλάκια σας και σε άλλη παραλία . Η συρρίκνωση σας σύντομα έρχεται και να δείτε τι θα κάνετε και τι θα περισώσετε.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οι ΗΠΑ δεν έχουν λησμονήσει την άρνηση της 1ης Μαρτίου 2003...πολυ σωστη παρατηρηση,ο ένας απο τους δυο καταλύτες της επιτάχυνσης της διαδικασίας διχο...τριχοτόμησης της Τουρκιας ...ο άλλος?...ο Εβραίος...
    Το γράφω γιατι τα δημάδια ειναι παραπάνω απο ευδιάκριτα πλέον,το πανυγηράκι στη γειτονα χώρα έχει ξεκινήσει...απλά τώρα kurdiζονται τα όργανα...ετσι δεν είναι αγαπητέ Σάββα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @lewnidas συμφωνώ αλά «ας βάλουν οι κούρδοι μια βόμβα σε τουριστικό θέρετρο να πέσει ο τούρκικος τουρισμός υπό το μηδέν» αυτό θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ στους κούρδους με διεθνή κατακραυγή, κατή που οι κούρδοι πιστεύω αποφεύγουν συστηματικά, τα μογγόλια δεν είναι να τα εμπιστεύεσαι θα μπορούσαν οι ίδιοι να το κάνουν προς το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου ρίχνοντας τις ευθύνες στους κούρδους!

    Έχω πει σε παλαιότερο σχόλιο μου ότι οι κούρδοι δεν κάνουν τίποτα με το να σκοτώνουν μερικούς τούρκους φαντάρους τους στρατηγούς και πολιτικούς τις Τουρκίας δεν τους καίγετε καρφάκι για ανθρώπινες απόλυες, αλά οι ζημιές που μπορούν να προκαλέσουν στην οικονομία τους όπως οι αγωγοί πετρελαίου και αερίου.

    Κατά την δική μου ταπεινή γνώμη αν συνεχίσουν οι κούρδοι να ανατινάζουν αγωγούς και διάφορες εγκαταστάσεις πολλές συμφωνίες θα ακυρωθούν η τουλάχιστον θα μπουν στο συρτάρι.

    Εμείς εδώ στην κορμάρα μας αντί οι κυβέρνηση να πιέζει την Βουλγαρία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη καθόμαστε και παρακολουθούμε, Alice in wonderland!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, όπου αναλαμβάνουν καθήκοντα, δεν 'αναμειγνύονται' στις διαφορές και παίζουν πιο πολύ το ρόλο του παρατηρητού..."
    Αυτό το ξέρουν καλά οι Μογγόλοι! Το εκμεταλλεύονται άριστα στη Κύπρο.
    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικα,αν καταλαβα καλα,το αρθρο παραδεχεται οτι οι τουρκοι εκαναν τα θεληματα της αμερικης στο θεμα ιραν,ισραηλ και ποιος ξερει σε ποσα αλλα θεματα ακομη.Πραγμα που σημαινει οτι το περιφημο 'στρατηγικο βαθος' του μουστακια ειναι αμερικανικης προελευσης [αυτο αλλωστε αποδεικνυεται απο τον μεντορα και υποβολεα του μουστακια,ο οποιος ζει τα τελευταια 10 χρονια στην αμερικη].Σιγα-σιγα ξεκαθαριζει το τοπιο και ολος ο θιασος εμφανιζεται επι σκηνης ενω στην πλατεια βρισκεται ο μοναδικος θεατης,η Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικα,αν καταλαβα καλα,το αρθρο παραδεχεται οτι οι τουρκοι εκαναν τα θεληματα της αμερικης στο θεμα ιραν,ισραηλ και ποιος ξερει σε ποσα αλλα θεματα ακομη.Πραγμα που σημαινει οτι το περιφημο 'στρατηγικο βαθος' του μουστακια ειναι αμερικανικης προελευσης [αυτο αλλωστε αποδεικνυεται απο τον μεντορα και υποβολεα του μουστακια,ο οποιος ζει τα τελευταια 10 χρονια στην αμερικη].Σιγα-σιγα ξεκαθαριζει το τοπιο και ολος ο θιασος εμφανιζεται επι σκηνης ενω στην πλατεια βρισκεται ο μοναδικος θεατης,η Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "θελήοσουν" "εννατίον" "ζάχαρι" "παίρενι" "Τουκρία" "στρατιωιτκές". Ποιός έκανε τη μετάφραση;
    "ας βαλουν οι κουρδοι μια βομβα σε τουριστικο θερετρο να πεσει ο τουρκικος τουρισμος υπο το μηδεν" Αν ήθελαν τέτοιο πράμα τα Αμερικανά, θα έβαζαν τη παλιά φίλη Αλ Κάιντα και όχι τα κακόμοιρα τα Κουρδάκια που θα τα σημάδευε μια τέτοια πράξη για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μαμά Αμερική
    Η τουρκία είναι ένα ακόμα μεγάλο λάθος της Αμερικής.
    Αν το έχει καταλάβει έστω κι αργά, ας το επανορθώσει.
    Η μικρή Ελλάδα έχει το πρόβλημα των κυβερνήσεων που κάθε τέσσερα η περίπου οχτώ χρόνια αλλάζουν, με ό, τι συνεπάγεται από αυτό.
    Όμως όλες ανεξαιρέτως κατά βάθος οι Ελληνικές κυβερνήσεις υπακούν στις διαταγές της μαμάς Αμερικής.
    Με την τουρκία τώρα, τα πράγματα αλλάζουν, μεγάλος πληθυσμός, άρα μπόλικο κρέας για την κρεατομηχανή.
    Έλα όμως που από το πολύ φαί που της έδινε η μαμά Αμερική για να είναι υπάκουο παιδάκι άνοιξε επικίνδυνα η όρεξη της και ζητάει να φάει και τα άλλα αδερφάκια της οικογένειας.
    Συνήθως οι μαμάδες, όταν τα παιδάκια είναι άτακτα και πόσο μάλλον ένα παιδάκι σαν την τουρκία, (που έχει ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα διχασμού προσωπικότητας) τότε η μαμάδες τα ραπίζουν μήπως και συνετιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρατηρώντας τον χάρτη βλέπω ότι η καλυτερότερη λύση για τους Κούρδους θα ήταν το κράτος τους να έχει βορειοανατολικό όριο το Βατούμι στη Μαύρη Θάλασσα και δυτικό τα Άδανα στην Μεσόγειο.
    Δεν είναι μόνο ότι θα μπορούν να έχουν και ...στόλο, αλλά δεν θα υπάρχει και η ...ταλαιπωρία να περνάει ο αγωγός από το Αζερμπαϊτζάν και το Κιρκούκ προς Μεσόγειο, από πολλά κράτη!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Διαχειριστη
    Οταν λογοκρινετε κατι χρειαζεται και η ευγενεια να το αναφερετε.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανησυχούσα γιατι δεν μπορούσα να κατανοήσω απο που θα ξεκίναγε η όποια ανάφλεξη.
    Τώρα με τόσες αναρτήσεις αρχίζει και ξεκαθαρίζει και το τοπίο και οι λόγοι που δεν εμφανίζονται στο προσκήνιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 08 Ιουλίου 2010 11:12 μ.μ

    >"θελήοσουν" "εννατίον" "ζάχαρι" "παίρενι" "Τουκρία" "στρατιωιτκές". Ποιός έκανε τη μετάφραση;<

    Δεν είναι θέμα μετάφρασης, αλλά δακτυλογράφησης.

    Τα χάλια της αγραμματοσύνης είναι αλλού, στην .... "καλυτερότερη λύση" (5:30 π.μ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κοπελιά, όταν θες να δώσεις έμφαση σε κάτι -πέρα από όσα σου επιτρέπουν οι γραμματικοί κανόνες- μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν νεολογισμό που να σε εξυπηρετεί. Τον οποίο δανείζεσαι ή κατασκευάζεις εάν μπορείς.
    Η έκφραση "καλυτερότερος" χρησιμοποιείται κατά κόρον σε όλα τα ΜΜΕ (από "Ελεύθερο Κόσμο" μέχρι "Ριζοσπάστη") και από πολλούς ανθρώπους των Τεχνών και Γραμμάτων.
    Στις περισσότερες των περιπτώσεων εν γνώση αυτών που την γράφουν ή την λένε, ως μη σωστή με βάση τους γραμματικούς κανόνες.
    Στο μπλογκ αυτό αλλά και σε πολλά άλλα, γράφουμε τις απόψεις μας, άλλοι χαλαρά και άλλοι ζοριζόμενοι όπως εσύ.
    Είχες ξανακάνει εδώ παρατήρηση σε ανορθόγραφο σχολιογράφο, κάνοντας και εσύ τότε ΜΕΓΑ ορθογραφικό λάθος.
    Δηλαδή τι θα είχες πει εάν -χάριν παιδιάς- κάποιος χρησιμοποιούσε την έκφραση "εξ απ' ανέκαθεν" ;;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ποιοι είναι οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών που χρησιμοποιούν την λέξη "καλυτερότερος"; Εκτός από σένα φυσικά! Κανένας άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.