11/7/10

Πρέπει να τιμωρηθούν οι ένοχοι

.... Η επιτυχία του «ελληνικού προγράμματος» θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από το λαό που καλείται να θυσιαστεί χωρίς να φέρει ευθύνη.Για να συμβεί αυτό, για να προσφέρει στήριξη ο λαός στην κυβέρνηση, πρέπει η τελευταία να αποδείξει πως δεν έχει καμία ομοιότητα με τις προηγούμενες....
Του Μιχάλη Ιγνατίου

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τους τελευταίους έξι μήνες το ελληνικό δράμα όπως εξελίσσεται στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα που βασίζονται όμως σε γεγονότα. Με δεδομένα τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας ελπίζω ότι τα ελληνικά παθήματα θα γίνουν μαθήματα για τον επικεφαλής του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών.

Το πρώτο και πιο σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι η ευθύνη για την τραγική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας πέφτει στους ώμους των Ελλήνων, όχι στους κακούς ξένους τους οποίους συχνά-πυκνά αρεσκόμεθα να δακτυλοδείχνουμε για τα προβλήματά μας.

Βέβαια η επτάχρονη στυγνή δικτατορία, το έγκλημα εναντίον της Κύπρου, η συνωμοσία για επιβολή του αντιδημοκρατικού σχεδίου Ανάν και άλλες επεμβάσεις των ξένων από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι σήμερα έχουν υποψιάσει όλους τους Ελληνες που δικαιολογημένα θα έλεγα αναζητούν τον ξένο δάκτυλο κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε τραγωδίες, αλλά και απλές δυσκολίες.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είπε μεν την αλήθεια προεκλογικά, αλλά δύο μήνες πριν, στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, προσπάθησε να διαψεύσει τα αδιάψευστα που είχε εντοπίσει ο έλεγχος του ΔΝΤ. Εάν τότε αντί να πάει στην Ιο για διακοπές άρχιζε το συμμάζεμα της οικονομίας ίσως η Ελλάδα να απέφευγε την προσφυγή στο μηχανισμό Ευρώπης-Ευρωπαϊκής Ένωση. Στέλεχος του ΔΝΤ με το οποίο συζήτησα το θέμα, μου είπε πως η επιστολή της τότε ελληνικής κυβέρνησης περιέχει απαράδεκτα ψέματα.

Το τρίτο συμπέρασμα αφορά το σημερινό πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Γνώριζαν από τις αρχές Σεπτεμβρίου την αλήθεια. Πληροφορήθηκαν από αρμόδιους αξιωματούχους της Τράπεζας της Ελλάδας την κατάρρευση της οικονομίας, αλλά προφανώς συμφώνησαν να συνεχίσουν να μοιράζουν υποσχέσεις στους ψηφοφόρους στοχεύοντας στην αρπαγή της εξουσίας. Εκτός εάν δεν κατάλαβαν, διότι ακούγεται πιο πιθανή αυτή η εκδοχή...

Πάντως, και τον Φεβρουάριο είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν έδαφος, αλλά ο κ. Παπανδρέου που δέχθηκε σχετικό τηλεφώνημα από τον Ντομινίκ Στρος Καν φέρεται να είπε τη γνωστή φράση-ανέκδοτο ότι «το πιστόλι είναι γεμάτο». Οπως αποδείχθηκε οι σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν στο αυτοκτονικό παιγνίδι της ρωσικής ρουλέτας που έπαιξε η Αθήνα.

Παρ’ όλα αυτά τα τραγικά λάθη και την απερισκεψία των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή, υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Αυτοί που ασχολούνται καθημερινά με την ελληνική οικονομία στην Ουάσιγκτον και όχι περιστασιακά όπως ο κ. Στρος Καν που λέει και καμιά κουβέντα παραπάνω αν και συχνά λύνει προβλήματα, πιστεύουν πως η Ελλάδα «θα μπει στο σωστό δρόμο». Η αισιοδοξία τους πηγάζει από τους συνεχείς ελέγχους που καθοδηγούνται από τους ίδιους και όχι από τους αριθμούς που δημοσιοποιεί το ελληνικό κράτος και οι οποίοι ελέγχονται ως ανακριβείς.

Οι αξιωματούχοι του Ταμείου πιστεύουν ότι το έργο τους θα γίνει πιο εύκολο εάν οδηγηθούν στις φυλακές οι φοροφυγάδες και όσοι εκ των πολιτικών έβλαψαν με τις πράξεις τους την Ελλάδα και το λαό της.

Τα μηνύματα ότι 2-3 πρώην πολιτικοί «δεν θα τη γλυτώσουν» αντιμετωπίζονται ως θετικές κινήσεις από το ΔΝΤ. Η επιτυχία του «ελληνικού προγράμματος» θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από το λαό που καλείται να θυσιαστεί χωρίς να φέρει ευθύνη.
Για να συμβεί αυτό, για να προσφέρει στήριξη ο λαός στην κυβέρνηση, πρέπει η τελευταία να αποδείξει πως δεν έχει καμία ομοιότητα με τις προηγούμενες.

Αντί να ψηφίζει ειδικούς νόμους που πονούν το λαό, είναι επιτακτική ανάγκη να βρει τον τρόπο για να αρθούν τα εμπόδια που εμποδίζουν την τιμωρία των πολιτικών. Διαφορετικά θα επιβεβαιωθούν αυτοί οι παράξενοι αναλυτές της Ουάσιγκτον που προβλέπουν ότι ο λαός θα τιμωρήσει με τον δικό του τρόπο τους ενόχους...
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

6 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Εκπληκτικό! το φάρμακο για την έξοδο από την κρίση είναι να τιμωρηθουν 2-3 απόμαχοι πολιτικοί προτείνουν οι ειδήμονες Αμερικανοί. Μηπως ελπίζουν ότι θα εκτονωθεί η οργή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιοι ένοχοι θα τιμωρηθούν και από ποιον; Μήπως δεν θα έπρεπε να τιμωρούνται και αυτοί που με απατηλές υποσχέσεις υφαρπάζουν την ψήφο μας;

    Ποιος θα τους τιμωρήσει; Ο ... "κυρίαρχος" ελληνικός λαός, που δεν ξέρει τι του γίνεται; Διότι αν ήξερε, δεν θα καλούνταν τώρα να πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακόμη ένα "πρέπει να..." Μάς τα πρήξατε με τα πρέπει. Όλοι ξέρουμε τι πρέπει. Πώς θα γίνει και από ποιον αυτό το "πρέπει" δεν ξέρουμε!

    Δεν θέλουμε κατηχητές και σοφολογιότατους δασκάλους που να μας λένε τι "πρέπει". Θέλομε αυτόν που θα κάνει αυτό που πρέπει. Αν τον έχετε, δείξτε τον. Αν όχι, μη μας ζαλίζετε άλλο. Φτάνει, δεν είμαστε προσκοπάκια, ή παιδιά του κατηχητικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ. Ο Κυρίαρχος Ελληνικός λαός κοιμάται. Κάντε ησυχία γιατί θα ξυπνήσει. Όποιος υποστηρίζει ότι οι “κακοί” ξένοι φταίνε για αυτά που τραβάμε, πλανάτε πλάνη οικτρά. Αφού εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε και να περιφρουρήσουμε τα του οίκου μας είμαστε άξιοι της τύχης μας. Όταν ο τσοπάνος δεν μπορεί να φυλάξει το μαντρί φταίει ο λύκος που μπαίνει μέσα; Οι πολιτικοί από την κοινωνία μας βγαίνουν. Το ίδιο και οι αστυνομικοί οι ιερείς οι δικηγόροι και δεν ξέρω και εγώ ποιοι άλλοι. Το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία που έχουμε φτιάξει. Μια κοινωνία σάπια. Μια κοινωνία που η λαμογιά η καλοπέραση και το 4χ4 έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της. Μια κοινωνία που βασίζεται στο κυνήγι του κέρδους, του συμφέροντος, της επικράτησης του ισχυρού και της συντριβής του αδύνατου. Καταναλώστε γιατί χανόμαστε. Καταναλώστε και δείξτε το γιατί αλλιώς δεν είμαστε τίποτα. Καταναλώστε γιατί αν δεν καταναλώσουμε χαθήκαμε σαν κράτος. Από ανθρώπινα όντα γίναμε καταναλωτές, απασχολούμενοι εκπαιδευόμενοι και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Δεν γ?????νται η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, η αλληλοβοήθεια, η κατανόηση, η αγάπη, η ανιδιοτέλεια η δίψα για πραγματική γνώση και όχι εκπαίδευση. Αλλά ποιος κάθετε τώρα να ασχολείται με αυτές τις μ???ίες. Ας μαζέψουμε λοιπόν όσο το δυνατό περισσότερα για να «εξασφαλίσουμε το μέλλον μας», ας επιδειχτούμε για να καλύψουμε τις ανασφάλειες μας, ας πατήσουμε και σε μερικά πτώματα για να ανέλθουμε κοινωνικά. Τι σημασία έχουν οι άλλοι. Ο εαυτό μας μετράει στο κάτω κάτω και η κοινωνική μας θέση. Αι σιχτρίρ. Μας βαρέθηκα πια. Και επειδή δεν θέλω να γενικεύω ζητώ συγνώμη από αυτούς που δεν θέλουν ή δεν ανήκουν στην «ευημερούσα» κοινωνία μας. Η πραγματικότητα όμως με οδηγεί να πω με σιγουριά ότι συντριπτική πλειοψηφία από εμάς ανήκει σε αυτή την κατηγορία.
    Ας καταναλώσουμε λοιπόν όσο μπορούμε περισσότερο μήπως και σωθούμε και όταν δεν θα υπάρχει τίποτα να καταναλώσουμε είμαι σίγουρος ότι θα είναι έτοιμος ο Άρης η Σελήνη και δεν ξέρω εγώ ποιος άλλος πλανήτης για επικοισμό. Έτσι για να έχουμε να καταναλώνουμε και να μην ξεχνιόμαστε.
    Υ.Γ. Και μία πρόβλεψη. Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές τον Γιωργάκη θα έχουμε πάλι πρωθυπουργό. Να μου το θυμηθείτε.
    Ενας Απελπισμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τιμωρία των ενόχων που είτε έκλεψαν, είτε νάρκωσαν, είτε παραπλάνησαν και εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό για να του φορτώνουν μετά στις πλάτες του τις περισσότερες ευθύνες, είναι κάτι το επιβεβλημένο. Δεν είναι όμως το άλφα και το ωμέγα. Μπορεί να απαλλαγούμε από μερικά βαρίδια, όμως δεν λύσαμε το πρόβλημα έτσι.
    Ο τόπος χρειάζεται νέες δυνάμεις με νέες ιδέες, που δεν καταδέχονται να υπηρετήσουν ούτε τα μικροσυμφέροντα, ούτε τα παιχνίδια αλλοτρίων συμφερόντων. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Ο τόπος χρειάζεται νέες δυνάμεις με νέες ιδέες,...<

    Κομίζετε γλαύκα ες Αθήνας. Το ξέρουμε, αλλά δεν τις ξέρουμε. Εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.