22/7/10

Χάγη: Νόμιμη η ανεξαρτησία του Κοσόβου

Η μονομερής ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου το 2008 δεν παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία, απεφάνθη το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην υπόθεση αυτή, η οποία μπορεί να έχει συνέπειες για τα αυτονομιστικά κινήματα σε όλον τον κόσμο, όπως επίσης για τις στάσιμες διαπραγματεύσεις του Βελιγραδίου με την ΕΕ.

Το δικαστήριο "αποφαίνεται ότι η ανακήρυξη ανεξαρτησίας της 17ης Φεβρουαρίου του 2008 δεν παραβίασε το διεθνές δίκαιο", δήλωσε ο Χισάσι Οουάντα, πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, το οποίο θεωρεί επαρχία της. Το Βελιγράδι προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να αποφανθεί όσον αφορά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου στις 17 Φεβρουαρίου του 2008.

Εξήντα εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και 22 από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, έχουν μέχρι στιγμής αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Η απόφαση αυτή είναι πιθανό να οδηγήσει περισσότερες χώρες να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου, όπως και να φέρει την Πρίστινα εγγύτερα σε μια ένταξη στον ΟΗΕ.

Επικοινωνία Μπάιντεν- Τάντιτς
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στον σέρβο πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς και επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη της Ουάσινγκτον σε ένα δημοκρατικό, πολυεθνικό Κόσοβο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη συνομιλία που είχαν, πριν από την έκδοση της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ο Μπάιντεν επανέλαβε τη σταθερή προσήλωση των ΗΠΑ στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου και κάλεσε την κυβέρνηση της Σερβίας να εργαστεί εποικοδομητικά για την επίλυση των πρακτικών ζητημάτων με το Κόσοβο.
Nooz.gr

22 σχόλια:

  1. να πω ωχ το κεφάλι μου να πω άντε και στα δικά μας, τώρα που κάνανε και κόμμα ποίος τους πιάνει.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. min les Ma.s.... Stef Min berdeueis ta Fountoukia me ta fountounia file mou ....kai steafane sta dikasas egine oxi sta dika mas..As Tolmisoun..
    Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντε να παμε και μεις στη Χαγη τις διαφορές μας με τους Τούρκους....

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οντως ηταν αναμενομενο΄.. αντε και στη θρακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με Τζεφρυ, Δρουτσα, Ροντο, Ρεπουση και Δραγωνα παμε ολοταχως και την Κοσοβοποιηση της Θρακης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με το Κόσοβο, και με τη βούλα πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντοτε ήταν γνωστό ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ακολουθεί .... τελείως διαφορετικούς δρόμους όσoν αφορά την πραγματική δικαιοσύνη!

    Ήταν αναμενόμενο, πως μετά την εκδίωξη των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο σύμφωνα με την πολιτική του "Διαίρει και Βασίλευε" του απαισίας μνήμης Κροάτη Γιόσιπ Μπρόζ (Τίτο), θα δημιουργούσαν οι Nationbuilders [.....], ένα νέο κράτος που περιέχει την τεράστια βάση τους Bondsteel!

    Όπως όταν έπαψαν να τους είναι χρήσιμοι οι Κεμαλιστές, συνάντησαν οι top άνθρωποι της Σι Αϊ Έϊ τον Ερντογάν και τακτοποίησαν τα θέματά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά μην απέδιδαν δικαιοσύνη στην ακρωτηριασμένη Σερβία, οι δικαστικοί λακέδες των Δυτικών καπιταλόσκυλων!
    Το Κοσσυφοπέδιο όμως θα παραμείνει για πάντα Σερβικό, είτε το θέλουν είτε όχι!

    Kosovo je Srbija!
    Kosovo je nasa dusha!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλα θα ελεγε τιποτα αλλο η Χαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "του απαισίας μνήμης Κροάτη Γιόσιπ Μπρόζ (Τίτο)"

    23 Ιουλίου 2010 12:16 π.μ.

    Κροάτης φαινόταν, αλλά Κροάτης δεν ήταν!! Σε εμάς άφησε "κληρονομιά" το πρόβλημα της Βαρδαρίας.

    "Πάντοτε ήταν γνωστό ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ακολουθεί .... τελείως διαφορετικούς δρόμους όσoν αφορά την πραγματική δικαιοσύνη!"

    Σωστά φίλε μου. Το Δικαστήριο της Χάγης στα περίπου 60 χρόνια της λειτουργίας του, έχει εκδικάσει πάνω κάτω 24-26 υποθέσεις. Δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα οι αποφάσεις του όμως όλες έχουν εφαρμοστεί, πλην μίας.
    Εκείνης που έλεγε ότι είναι παράνομη η ανέγερση του εβραϊκού τείχους στην Παλαιστίνη και το οποίο έπρεπε να κατεδαφιστεί. Βγάλτε συμπέρασμα.
    Πολύ σωστά οι Σέρβοι επιμένουν στη μη αναγνώριση του Κοσόβου. Έχει ο καιρός γυρίσματα....
    Η Ελλάδα δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αναγνωρίσει το Κόσοβο, γιατί σύντομα θα έρθει και η σειρά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η PAX AMERICANA δεν θα αφηνε ποτέ την πίτα των Βαλκανίων στους Ρώσους. Το Διεθνές δικαστήριο ωμά παραβίασε το διεθνές δίκαιο. Το τελευταίο που έμεινε είναι η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ μετά την γρήγορη επίλυση του ονόματος της χώρας. Και μετά το πάρτυ των αγωγών αρχίζει με πρώτον τον Μπουργκας -Αυλώνα. Θυμηθείται το...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. min les Ma.s.... Stef Min berdeueis ta Fountoukia me ta fountounia file mou ....kai steafane sta dikasas (kypros)egine oxi sta dika mas(Tourkia)..As Tolmisoun..
    Byzia/ntinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταργηθηκε πλεον και επισημως η εννοια του 'Διεθνους Δικαιου'.

    Ειναι ημερα ντροπης για τη Διεθνη Δικαιοσυνη, η οποια βιασθηκε απο κακοποια συμφεροντα και οδηγηθηκε στην αυτοκαταργηση της.

    Οι προυποθεσεις για νεο Παγκοσμιο Πολεμικο ολοκαυτωμα ενισχυονται σημαντικα και οποιος θελει να επιβιωσει ας διαλεξει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φιλους και εχθρους.

    Οι ολιγιστοι 'Δικαστες' που ελαβαν την αποφαση-εκτρωμα θα τιμωρηθουν απο την Ιστορια και....απο την διαγωγη του ψευδοκρατους των δολοφονων, πρεζεμπορων, σωματεμπορων, ληστων και κοντραμπαντηδων που εξαπελυσαν με την αποφαση τους, κατα της ανθρωποτητας.

    Η υποθεση του Κοσοβου δεν τελειωνει εδω επειδη εκτος απο τη μαρτυρικη Σερβια, αφορα καθε τιμιο, αξιοπρεπη και λογικο ανθρωπο πανω στον πλανητη.

    Θα μας βρειτε μπροστα σας κυριοι.

    Ενας Χανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οπως ελεγε και ενας εκκλησιαστικος ρητορας του 17ου αινωνα (ηταν στην πελοπονησσο αλλα αυτη την στιγμη μου διαφευγει το ονομα του) "οταν οι δικαστες καθονται στο μακροσκαμνι τους και κρινουν τους ανθρωπους τοτε καθεται και ο Θεος στο δικο του μακροσκαμνι και κρινει τους δικαστες".Οτι μιλαμε για μια αποφαση ΕΩΛΗΣ νομινοτητας, κλασσικη εφαρμογη του vae victis" (oυαι τοις ητημενοις) ειναι ηλιου φαεινοτερον!Ομως "κατασκεθασματα" σαν την Βοσνια και αυτο εδω το "Κοσσυφοπεδιο" εουν ημερομηνια ληξεως οπως παλαιοτερα το "Mantsukyo" η το "Νοτιο Βιετναμ"Περα απο αυτα ελοχευει πανοτε ο κινδυνος αυτο το "κρατος" να μετατραπει σε παραγοντα αποσταθεροποιησης στην περιοχη μας λογω ισλαμικου φονταμενταλισμου και ελπιζω να μην βρεθουν οι ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ αδελφοι μας Σερβοι στην κατασταση ππου περιεφραγε ενας Γαλλο-Ρωμαιος ποητης ατα τελη του 5ο μ.χ. αιωνα και στις αρχες του 6ου μ.χ. `αρχες του 6ου μ.χ. οταν διεκτραγωδωτας τισ Γοτθικες επιδρομες στην Γαλατια παρουσιαζει μια προσωπομενη Γαλατια να δηλωνει "επειδη με κατεβαλαν οι Ρωμαιοι δεν μπορω να αντισταθω στους Γοτθους"...
    "Σιγά μην απέδιδαν δικαιοσύνη στην ακρωτηριασμένη Σερβία, οι δικαστικοί λακέδες των Δυτικών καπιταλόσκυλων!
    Το Κοσσυφοπέδιο όμως θα παραμείνει για πάντα Σερβικό, είτε το θέλουν είτε όχι!

    Kosovo je Srbija!
    Kosovo je nasa dusha!
    Προσηπουγραφω ταπεινα...η οπως ελεγε και ο Στεφανος Δουσαν "ΜΟΝΟ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΩΖΕΙ" ωστε να "χαλασουμε την σουπα" σε οσους ονειρευονται κατι τετιοα "κρατιδια" για την ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορεί όντως κάποια στιγμή να έρθουν και τα δικά μας, αλλά αυτά που αμέσως ακολουθούν είναι τα της Τουρκίας με τους Κούρδους.
    Οι Κούρδοι είναι αυτοί που έχουν σειρά.
    Ελπίζω να μην έρθει η σειρά μας, αν και με το ρυθμό που πολλαπλασιάζονται αυτοί εδώ (στη Θράκη μένω), σε δέκα χρόνια θα εμφανιστεί και σε μας το πρόβλημα, θα ζητάνε αυτονομία και ποιος άλλος ξέρει τι.
    Ελπίζω μέχρι τότε να έχει ακρωτηριαστεί η Τουρκία και να είναι εξασθενισμένη από τον πόλεμο με τους Κούρδους.
    Γιατί εδώ που τα λέμε, είναι σωστό και οι Κούρδοι να έχουν το δικό τους κράτος, τόσα πολλά εκατομμύρια άνθρωποι μένουν στην ουσία χωρίς αυτοδιάθεση και χωρίς πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Byzia/ntinos---Μου το γράφεις δύο φορές το σχόλιο σου οπότε καταλαβαίνω ότι θέλεις κουβέντα,όμως κι άλλοι εδώ μέσα το καταλάβανε το σχόλιο και το δέχονται ως ένα σενάριο που έχει δυνατότητα να γίνει στην χώρα μας.που σου φάνηκε το περίεργο όταν ο χαρδαβέλλας έχει κάνει εκπομπή που η δασκάλα περιγράφει την κατάσταση εκεί πάνω γλαφυρά,έχει εικόνες και όχι μόνον που αυτοαποκαλούνται τούρκοι,ο μουφτής μιλάει μόνον τουρκικά και καθόλου ελληνικά το υπουργείο παιδείας οδηγεί τους μουσουλμάνους στο εκτουρκισμό τους με λεφτά δικά μας.φυσικά υπάρχει η συνθήκη που λέει όποιος είναι τούρκος στην τουρκία...γιατί δεν εφαρμόζεται,και αφήνουμε το αυγό του φιδιού να μεγαλώνει.εδώ σε αυτήν την ιστοσελίδα πόσες φορές και πόσοι έχουν σχολιάσει δυσμενώς όλες τις κυβερνητικές κινήσεις στα ελληνό τουρκικα και σε θέματα μειονότητος.τώρα στο δικά σας έγινε και όχι στα δικά μας δεν το πιάνο το υπονοούμενο.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προς φιλο στις 2.53 μ.μ.

    Ναι σωστα,

    ας κρεμασουμε την τυχη μας στους αγωνες των Κουρδων, των Σερβων και των Ινδιανων του Αμαζονιου ακομη....αρκει εμεις να μην κανουμε τιποτα για την ανακτηση της αξιοπρεπειας και της Πατριδας μας !!!!

    Το ποσο ακριβα θα πληρωσουμε την εκφυλιστικη ραστωνη μας μπορουν να μας πληροφορησουν τα πλουσια ιστορικα δεδομενα μας και δεν προκειται να μας σωσουν ουτε οι Κουρδοι, ουτε οι Σερβοι, ουτε οι αγγελοι του ουρανου απο τον παραμορφωμενο και απαισιο εαυτο μας του 2010.

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλα κι εμεις σ'αυτους τους ανεκδιηγητους της χαγης θελουμε να παμε για την υφαλοκρυπιδα? καληνυχτα μας................

    ΠΑΝΚΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγνωμμη αλλα που ακριβως εχω γραψει οτι οι αλλοι "πρεπει" να μας σωσουν? "Συν Αθηνα και χειρα κινει" σε τελικη αναλυση κανεις δεν μας "χρωστα" να `μας σωσει αλλα απο την αλλη "η μονη χαμενη υποθεση ειναι αυτη για την οποια δεν αγωνιζεται" (Λευκη Φρουρα) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ`ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΜΕ!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οτι χάθηκε με αίμα,με αίμα ξανακερδίζεται.Ομως οι Σέρβοι ειναι σε τέτοια κατάσταση που ,νομίζω, δεν τους παίρνει να ορμήξουν. Αλλά αν διαβάσετε τα κράτη που δεν συμφώνησαν, θα δείτε ότι είναι αυτά που έχουν μειονοτικά προβλήματα (Βάσκοι,Τυρόλο,Β.Ιρλανδία, Μολδαβία και τα πλησίον).Τωρα τι ζητάνε 10 000 στρατιώτες των ΗΠΑ στο Κόσοβο ;;; Μάλλον τον μπελά τους.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η μεγαλύτερη μ@λ@κι@ της χώρας μας θα είναι να πάμε να μπλέξουμε με τα διεθνή δικαστήρια για να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας με την Τουρκία.

    Διότι αφενός μεν ούτε διαφορές υπάρχουν, αφετέρου δε, οι δικαστές θα βάλλουν κάτω τον χάρτη του Αιγαίου και θα τραβήξουν μια κόκκινη γραμμή "από εδώ Ελλάδα, από εκεί Τουρκία με τα ...νησιά της η κάθε μία"...
    Το ότι η Τουρκία έχει απαιτήσεις στο Αιγαίο και αλλού, καθόλου δεν σημαίνει ότι αυτό αποτελεί ΔΙΑΦΟΡΑ μας.

    Είναι μια μονομερής πράξη από πλευράς Τουρκίας και δεν πρέπει να τσιμπήσουμε πηγαίνοντας στα διεθνή δικαστήρια.
    Διότι μετά θα ακολουθήσουν απαιτήσεις της σε Θράκη, Κύπρο και αλλού και εμείς θα πρέπει να τρέχουμε πάλι στα δικαστήρια.
    Οι διεθνείς και διμερείς μας συμφωνίες, μας καλύπτουν πλήρως έναντι όλων των απαιτήσεών τους.
    Το καθεστώς στο Αιγαίο και την Θράκη είναι τακτοποιημένο εδώ και χρόνια.

    Και για την υφαλοκρηπίδα υπάρχουν τα προηγούμενα άλλων αρχιπελαγικών χωρών που μας καλύπτουν πλήρως νομικά.
    Επομένως, ΚΑΜΙΑ προσφυγή μας σε Χάγη κλπ και να μη πάμε ακόμα και εάν η Τουρκία το θελήσει.
    Εάν δεν πάμε και οι δύο, απόφαση δεν μπορούν να πάρουν.

    Και ας αρχίσουμε επιτέλους μια διεθνή καμπάνια κατά της κατοχής στην Κύπρο.
    Για να την στηρίξουμε, υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ και του ΕΔΑΔ που καταδικάζουν την Τουρκία.
    Προκαλώντας της εκνευρισμό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνει την λάθος κίνηση που θέλουμε για να τους πάρουμε φαλάγγι μέχρι και τα σώβρακα!

    Να είμαστε μόνο σταντ-μπάι να της δώσουμε το μάθημα που πρέπει.
    Και τότε θα μας ...εκτιμήσει !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.