23/7/10

Βενεζουέλα: Σε κατάσταση ετοιμότητας ο στρατός με εντολή του Τσάβες

Ο στρατός της Βενεζουέλας βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας στα σύνορα της χώρας με την Κολομβία και είναι έτοιμος να υπακούσει στις διαταγές του προέδρου Ούγκο Τσάβες, που έθεσε χθες τα στρατεύματα της χώρας σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού αφού διέκοψε τις σχέσεις του με την Μπογκοτά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας.
«Οι δυνάμεις του εθνικού στρατού βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και είναι έτοιμες να υπακούσουν τις διαταγές του προέδρου της δημοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Βενεζουέλας, στρατηγός Κάρλος Μάτα σε ανακοίνωσή του που διαβάστηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTV. Ο Τσάβες είχε δηλώσει χθες ότι αποφάσισε να διακόψει όλες τις σχέσεις του με τη γειτονική Κολομβία και έθεσε τον στρατό του σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει η Μπογκοτά, ότι η Βενεζουέλα ανέχεται την παρουσία κολομβιανών ανταρτών στο έδαφός της. Εξάλλου, το Καράκας έδωσε χθες 72 ώρες στους κολομβιανούς πρεσβευτές να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ διέταξε και το κλείσιμο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στη Μπογκοτά, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο.

Από την πλευρά τους η ΗΠΑ δεν έχασε την ευκαιρία να στραφεί κατά του Τσάβες και της Βενεζουέλας. «Οι κατηγορίες της Μπογκοτά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Η Βενεζουέλα οφείλει στην Κολομβία και τη διεθνή κοινότητα να διεξάγει μιας ολοκληρωμένη έρευνα για αυτές τις πληροφορίες και να δράσει ώστε να εμποδίσει τη χρήση του εδάφους της από τρομοκρατικές οργανώσεις», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αgelioforos.gr

11 σχόλια:

  1. Αν η επανάσταση του 1821 γινόταν σήμερα, ο Κολοκοτρώνης θα ήταν (σύμφωνα με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της) ο Μπιν Λάντεν, ο Υψηλάντης ο Οτσαλάν και η Μπουμπουλίνα μια "μαύρη χήρα"!

    Οι μόνοι που τρομοκρατούν (τους λαούς) όμως είναι οι ΗΠΑ, η Τουρκία, το Ισραήλ, η Κολομβία, κ.ά. σύμμαχοι. Οι λεγόμενοι "τρομοκράτες" δεν τρομοκρατούν, αλλά δρουν ενάντια στα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι παραπάνω χώρες. Αυτή η δράση βέβαια περιλαμβάνει και φόνους και ακρότητες και υπερβάλλοντα ζήλο, αλλά όχι τρομοκρατία (με την ουσιαστική έννοια της λέξης). Η τρομοκρατία συνήθως επιβάλλεται από κρατούντα καθεστώτα και όχι από αντάρτες.

    (Δεν αμφισβητώ τη βία και τις ακρότητες των ανταρτών Κολομβιανών, Παλαιστινίων, Μουτζαχεντίν, Κούρδων, Τσετσένων, Ιρλανδών κτλ., απλώς πιστεύω ότι έχουμε παρεξηγήσει την έννοια των λέξεων. Και η ΕΟΚΑ για τους Βρετανούς-Τούρκους "τρομοκρατική οργάνωση" ήταν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσάβες/γερά/με τσαμπουκά/ !!!!
    Έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ !!!
    Μέχρι και στη Βενεζουέλα έχει φτάσει η χάρη του !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΝ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΔΕΣ.

    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.

    Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ. ΤΕΛΟΣ.

    ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΤΩ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ.
    ΚΑΙ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.

    ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ, ΒΛΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

    ΑΣ ΚΟΥΝΗΘΕΙ Η ΜΠΟΓΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΜΕ.

    ΟΧΙ ΣΑΣ ΕΣΑΣ ΕΔΩ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΜΠΕΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΡΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ;
    ΑΛΛΑ, ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΠΙΑΤΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ, ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

    VIVA CHAVES!!!

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ΓΙΩΡΓΟ απο Πάτρα

    Γιώργο για πες μου ποιά χώρα εισάγει σε συντριπτικό ποσοστό το βενεζουέλικο πετρέλαιο?
    Και μετά μιλάμε πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και δεν ειμαι ο Γιωργος να απαντησω εγω.
    Το οτι οι ΗΠΑ εισαγουν το πετρελαιο της Βενεζουελας δεν λεει κατι, το κανουν γιατι τους συμφερει οικονομικα.
    Το οτι η Βενεζουελα εστελνε δωρεαν πετρελαιο θερμανσης για τους φτωχους Αμερικανους των ΗΠΑ, με την ιδια λογικη τι θα επρεπε να μας λεει;
    Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι περα απο τις οποιες γραφικοτητες και θεατρινισμους ο Τσαβες εχει τα "κοχονες" να αντισταθει και να πολεμησει τα οποια συμφεροντα δεν εξυπηρετουν το λαο της Βενεζουελας- γι αυτο και ειναι τοσο δημοφιλης- κατι που λειπει απο τους δικους μας ιθυνοντες τα τελευταια 200 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KALHMERA SAS, ISTE POLY MAKRIA NA MILATE PERI POLITIKIS STHN NOTIA AMERIKH, EINAI ENAS TOMEAS POLY DIAFORETIKOS APO THN ELLADA KAI THN EUROPH, OSOI DEN ZHTE EKI ´H DEN DIABAZETE PERI THN ISTORIKH DIADROMH THS MEGALHS KOLOMBIAS POU STIS 20 IOULIOU GIORTASE THN ANEKSARTHSIA THS KAI ARGOTERA DIALITHIKE SE 4 KRATOI ISTE "OUT OF THE TABLE". O PROEDROS CHAVEZ POTE DEN EDOSE PETRELEO GIA TOUS FTOXOUS EXTRA APO TO 98% POU EKSAGH, ENO TO FARC KAI TO FLN ZOUNE APO TA ESODA THS KOKAINHS POU EKSAGETE PIA MESO VENEZUELAS KAI OXI APO TIS NOTIES PERIOXES THS KOLOMBIAS OPOU O AMAZONIOS....KAI MIA EKTIMHSH, O STRATOS THS KOLOMBIAS EINAI 6-PLASIOS TIS VENEZUELAS KAI ARISTA EKPEDEVMENOS. ARHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για το δωρεαν πετρελαιο, τα δημοσιευματα το ελεγαν
    Εθνος 1/12/2007

    ....Α ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
    Από τη Βολιβία στις φτωχιές γειτονιές των ΗΠΑ και του Λονδίνου

    Ο «φόβος και ο τρόμος» του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, αποφάσισε πριν από λίγα χρόνια να προμηθεύει με φτηνό πετρέλαιο ολόκληρες περιοχές των χωρών της Λατινικής Αμερικής, όπως της Βολιβίας. Ηταν η πρώτη προσπάθειά του να συσφίξει τις σχέσεις του με τις χώρες της περιοχής, αλλά και να περιορίσει την πολιτική και την οικονομική επιρροή των ΗΠΑ.

    Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο Τσάβες στη συνέχεια αποφάσισε να τροφοδοτεί με δωρεάν πετρέλαιο ολόκληρες συνοικίες φτωχών μαύρων στις ΗΠΑ, εκθέτοντας έτσι την αμερικανική υπερδύναμη.....

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=148842

    Οσο για την Κολομβια, αυτη ειχε το μεγαλυτερο ανταρτικο (Farc)στην νεοτερη ιστορια της Λατινικης Αμερικης - μαλλον γιατι ειναι κρατος προτυπο δημοκρατιας και ισων ευκαιριων.
    http://exandas.ert.gr/old/archive/cocaine/adartes.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ARHS
    Πηγές αγορι μου εχεις να προσκομισεις;Και μαλιστα αξιόπιστες;Οχι τα δελτια τυπου της CIA και του department of state.Διαφορετικα αυτα που γραφεις ειναι speculation και μονο speculation.Για να μην προσθεσω και τον παραγοντα δολο.Αντε γιατι σαν πολλοι μαζευτηκατε σ'αυτο το ιστολογιο με τα greeklish σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παιχνιδια πολεμου με μαεστρο τις ΗΠΑ.


    O Tσάβες διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με Κολομβία
    A.P., Reuters

    ΚΑΡΑΚΑΣ. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες ανακοίνωσε χθες «με βαριά καρδιά» τη διάρρηξη των διπλωματικών σχέσεων «με την αδελφή Κολομβία», εξαιτίας των κατηγοριών που διατύπωσε η τελευταία εναντίον της Βενεζουέλας για υπόθαλψη αριστερών ανταρτών. Η Βενεζουέλα θεωρεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Κολομβίας, Αλβαρο Ουρίμπε, προξένησε τεχνητά την όξυνση ώστε να προκαταλάβει τη στάση του διαδόχου του στην προεδρία, Χουάν Μανουέλ Σάντος.

    Ο Σάντος, αν και πολιτικό παιδί του συντηρητικού Ουρίμπε, αποφεύγει τους τελευταίους μήνες τις πολωτικές εκφράσεις απέναντι στη Βενεζουέλα και κύκλοι του Καράκας θεωρούν πιθανό ότι όταν αναλάβει, θα προχωρήσει σε συμφιλιωτικές κινήσεις. Είναι ενδεικτικό ότι ο Σάντος δεν σχολίασε τις κατηγορίες της απερχόμενης κυβέρνησης εναντίον της Βενεζουέλας. «Πρόεδρος της Κολομβίας ώς τις 7 Αυγούστου είναι ο Αλβαρο Ουρίμπε», δήλωσε ο Σάντος.

    Το τελευταίο επεισόδιο στη μακροχρόνια αντιπαράθεση του φιλοαμερικανού Ουρίμπε με τον αριστερό Τσάβες άρχισε με τη μορφή πολύωρης, εικονογραφημένης παρουσίασης του πρέσβη της Κολομβίας στην ειδική συνεδρίαση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, στην Ουάσιγκτον, την οποία συγκάλεσε η Κολομβία. Ο πρέσβης ισχυρίστηκε ότι 1.500 αριστεροί Κολομβιανοί αντάρτες έχουν βρει καταφύγιο σε 87 συνοριακές τοποθεσίες της Βενεζουέλας και έδειξε χάρτες, φωτογραφίες ανταρτών και θυμάτων τους. Η Βενεζουέλα ισχυρίστηκε ότι η παρουσίαση είχε στόχο τον εντυπωσιασμό αλλά εστερείτο αποδεικτικών στοιχείων και απάντησε διατάζοντας τον πρέσβη της Κολομβίας στο Καράκας να αποχωρήσει εντός 72 ωρών. Παράλληλα, ο Ούγκο Τσάβες ζήτησε αυξημένη επιφυλακή των στρατιωτικών δυνάμεων των συνόρων, εκφράζοντας φόβους ότι η Κολομβία μπορεί να προχωρήσει σε εχθροπραξίες.

    Ο Αλμπέρτο Ράμος, οικονομολόγος της Goldman Sachs, δήλωσε ότι οι αγορές θεωρούν ελάχιστα πιθανό το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύγκρουσης. Δεν αποκλείεται όμως το ξέσπασμα νέου εμπορικού πολέμου. Πέρυσι, ως απάντηση στη συμφωνία βαθύτερης στρατιωτικής συνεργασίας που συνήψε η Κολομβία με τις ΗΠΑ, ο Τσάβες διέκοψε τις εμπορικές σχέσεις με την Κολομβία, μειώνοντας δραματικά το διμερές εμπόριο, που πριν από την κρίση ανερχόταν στα 7 δισ. ετησίως. Κρίση στις διμερείς σχέσεις σημειώθηκε και το 2008, όταν η Κολομβία πραγματοποίησε επιδρομή εναντίον βάσης ανταρτών στο εσωτερικό του εδάφους του Εκουαδόρ, συμμάχου της Βενεζουέλας.

    Από χθες, οι περιφερειακές δυνάμεις έχουν αποδοθεί σε αγώνα δρόμου για την εξομάλυνση της κρίσης.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_
    1_24/07/2010_409134

    Ιδιαιτερη προσοχη στο σημειο "Το τελευταίο επεισόδιο στη μακροχρόνια αντιπαράθεση του φιλοαμερικανού Ουρίμπε με τον αριστερό Τσάβες..."

    "του φιλοαμερικανού Ουρίμπε"

    Αυτο ειναι το κλειδι της υποθεσης.Και εμεις εχουμε το δικαιωμα να υποθεσουμε τα παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ O PROEDROS CHAVEZ POTE DEN EDOSE PETRELEO GIA TOUS FTOXOUS EXTRA APO TO 98% POU EKSAGH.

    Ακου δω ρε "Ελληναρα" ή και Βυζιαντινοτετοιε της ....Κολομβιας.
    Ο Τζαβεζ εκανε προταση στον υιο Μπους να δωση πετρελαιο για την φτωχη ασπρο/μαυριλα του βορα της Αμερικης.
    (Βλεπεις επειδη οι Αμερικανοι ξεμεινανε απο χρημα γιατι δινανε και δινουν τα λεφτα τους στις μπομπες για να πολεμουν τους αραβες εχθρους των εβραιων στην ΜΑ)
    Οι εβραιοι συμβουλοι του εγκληματια υιου Μπους απερριψαν την προταση του Τζαβεζ παμψηφει. Αυτο ελλειπε για τους εβραιους να αναδειξουν τον Τζαβεζ σε φιλανθρωπο μπρος στα ματια των Αμερικανων. Εδω εκαναν και κανουν (μεσω των πορνοφυλλαδων τους) οτι μπορουν, για να αναδειξουν το Τζαβεζ σε διαβολο. Τωρα μαλιστα πουχει κηνυγηση τους οβριους απο την Βενεζουελα εχουν λυσσαξει και του προετοιμαζουν (στον Τζαβεζ) τι αλλο; Πολεμο με την Κολομβια!
    Οσο για ναρκωτικα και τις αλλες μπουρδες σου, ξεκινα απ' τις ΝSA/CIA/MOSSAD πρωτα.
    Ριξε και μια ματια στον μπαμπα Μπους στον Νοριεγκα και στον Παναμα.




    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Τσάβες έχει πει συχνά ότι οι εβραιογιάνκηδες νομίζουν ότι θα καταφέρουν να πάρουν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας.
    Με 3-4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ΑΥΡΙΟ, οι μοναρχικοί τραπεζίτες σκρουτζ θέλουν να μας προγράψουν επειδή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το πετρέλαιο-ΔΕΝ υπάρχουν 'εναλλακτικές' (μπλοφάρουν για να κερδίσουν χρόνο, αφού οι ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ φτιάχνονται από το ολοένα λιγότερο-ακριβότερο πετρέλαιο), και νομίζουν ότι θα γλιτώσουν τον κανιβαλισμό, βάζοντάς μας να αλληλοσκοτωθούμε, ενώ αυτοί νομίζουν ότι θα μείνουν με τις τελευταίες σταγόνες στον Τιτανικό...
    Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ανθρωπότητα, τόσο πιο γρήγορα θα δει τη λύση σε αναδασώσεις-αυτάρκη αγροκτήματα-παλλαϊκή άμυνα.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4529824
    http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
    http://timesonline.typepad.com/environment/2009/06/peak-oil-latest-yikes.html
    http://www.youtube.com/watch?v=Ulxe1ie-vEY
    http://www.youtube.com/watch?v=ow1w33VAPII

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.