21/7/10

Βουλευτής Βαχίτ Ερντέμ: Οι Κούρδοι θα επικρατήσουν και οι Τούρκοι θα γίνουν μειονότητα στην Τουρκία

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Yenigün, που δημοσίευσε τις δηλώσεις του Ερντέμ

Ο Βαχίτ Ερντέμ (Vahit Erdem) βουλευτής του νομού Κιρίκκαλε, του κυβερνητικού κόμματος ΑΚΡ, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Yenigün, δήλωσε τα εξής:
«Οι Κούρδοι δουλεύουν και παίρνουν τα πάντα στα χέρια τους. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, οι Τούρκοι θα είναι μειονότητα στην Τουρκία. Θα έλθει στιγμή που θα λένε ‘υπήρχαν και οι Τούρκοι κάποτε σ’ αυτή τη χώρα’». Μετά το σάλο που ξέσπασε από το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο βουλευτής ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε αυτή τη δήλωση και ότι όσα είπε παρερμηνεύτηκαν και παρεξηγήθηκαν.
Με βάση το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Βαχίτ Ερντέμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην κωμόπολη Yahşihan του νομού του είπε τα εξής:
«Αν δούμε το σύνολο της Τουρκίας θα παρατηρήσουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής του Πόντου είναι εργατικοί και φιλοπρόοδοι. Άλλοι ασχολούνται με το εμπόριο, άλλη με την παραγωγή και γίνονται πλούσιοι. Άλλοι πάλι γίνονται γιατροί, δικηγόροι. Και οι δυο πρωθυπουργοί μας, ο Μεσούτ Γιλμάζ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάγονται από το Ρίζαιο του Πόντου. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Από την άλλη πλευρά, οι κάτοικοι της Κεντρικής Ανατολίας είναι σαν να έχουν πέσει σε λήθαργο. Αν πάλι δούμε ολόκληρη την εικόνα, οι Κούρδοι εργάζονται πλέον πολύ. Έχουν αρχίσει να παίρνουν τα πάντα στα χέρια τους. Αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, μετά από ένα μικρό διάστημα οι Τούρκοι θα γίνουν μειονότητα στην Τουρκία. Θα έλθει στιγμή που θα λένε ‘υπήρχαν και οι Τούρκοι κάποτε σ’ αυτή τη χώρα’». Θα πρέπει να ανοίξουμε τα μάτια μας και να αντιληφθούμε τί γίνεται το ταχύτερο δυνατόν. Είμαστε υποχρεωμένοι να γίνουμε εργατικοί».

Δεν εννοούσα αυτό που μου αποδίδουν
Ο Ερντέμ, θορυβημένος από το θόρυβο που έγινε γύρω από τις δηλώσεις του είπε στην εφημερίδα Ραντικάλ τα εξής:
«Δεν εννοούσα αυτό που μου αποδίδουν. Σε εκείνη την ομιλία μου είπα τα εξής: ‘Ο άνθρωπος της Κεντρικής Ανατολίας (όπου ανήκει και το Κιρίκκαλε) είναι ράθυμος. Η γεωργία υποβαθμίζεται, η ανεργία έχει αυξηθεί. Οι καταγόμενοι από τον Πόντο είναι εργατικοί, έχουν διασκορπιστεί παντού, εργάζονται. Το ίδιο και οι Κούρδοι συμπατριώτες μας, εργάζονται παντού και σε όλους τους τομείς, παράγουν. Εσείς τί κάνετε; Γίνετε επιχειρηματίες, δημιουργείστε θέσεις εργασίας, μην τα περιμένετε όλα από το κράτος. Οι Κούρδοι συμπολίτες μας βρίσκονται πλέον παντού και είναι πιο εργατικοί, κι εσείς εδώ κοιμόσαστε. Έχουμε εδώ στο νομό το εργοστάσιο πυρομαχικών της MKE επί 50 χρόνια. Έχουν εκπαιδευτεί εκεί τόσοι τεχνίτες, επαγγελματίες που συνταξιοδοτήθηκαν σε μικρή ηλικία. Πόσοι από σας σκεφθήκατε να οργανωθείτε και να κάνετε κάτι, μια βιοτεχνία σχετική με τον τομέα αυτό για να προμηθεύετε με υλικά την ΜΚΕ; Όλοι σας βγήκατε στη σύνταξη σε μικρή ηλικία και το μόνο που περιμένετε είναι να σας αυξήσει τη σύνταξη το κράτος’. αυτά είπα στην ομιλία μου, αλλά ο συνάδελφός σας δημοσιογράφος δεν αντιλήφθηκε ακριβώς το νόημα των φράσεών μου. Εγώ μίλησα ότι θα χαθούμε στον οικονομικό τομέα. Το είπα μάλιστα για να τους φέρω ως παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί στο Κιρίκκαλε ο κόσμος δουλεύει στη γεωργία ένα μήνα και τον υπόλοιπο χρόνο κάθεται και κοιμάται. Μετά έρχονται και σου λένε ‘δεν τα βγάζουμε πέρα’. Γι’ αυτό έκανα τις αναφορές για τους κατοίκους άλλων περιοχών. Ήταν δυνατόν να πω εγώ αυτά τα λόγια;»

Οι φίλοι του ιστολογίου που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία και το Κουρδικό μέσα από τις αναρτήσεις μας, μπορούν να καταλάβουν την πραγματική κατάσταση. Αρκεί να καταλαβαίνουν και οι ιθύνοντες, για να προσαρμόσουν και τις πολιτικές τους, για να πάψει η Ελλάδα να υποχωρεί μπροστά σε μια χώρα με πήλινα πόδια!

13 σχόλια:

  1. sth ellada sunteleitai episthmonikh gennoktonia

    ta alla einai arloumpes

    se ligo the trome gmo
    gennetika metelegmena pou apodedhgmena se sthronoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως πρεπει και εμεις να αναρωτηθουμε σε ποσο χρονο θα ειμαστε μειονοτητα στην χωρα μας την Ελλαδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε φίλε τι να το κάνω εγώ που οι Τούρκοι είναι τεμπέληδες σε αντίθεση με Ποντίους, Κούρδους, Λαζούς κλπ, αφού και αυτοί οι Πόντιοι, Κούρδοι, Λαζοί τους έχουν εμφυσήσει στον έναν ή άλλο βαθμό τον τουρκισμό; Δημιουργήθηκε τουρκικό έθνος από το τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O syntrofos tzimis pou einai? Den milai gia to kourdiko problima katholou?
    etsi einai file oI tourkoi exoun tous Yenitarous na kanoune koumanto stin Ellada. Exoune vlepeis kai Vyzantini skepsi tosa gonidia pirane me to zori.
    Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. //αυτοί οι Πόντιοι, Κούρδοι, Λαζοί τους έχουν εμφυσήσει στον έναν ή άλλο βαθμό τον τουρκισμό. Δημιουργήθηκε τουρκικό έθνος από το τίποτα//
    -------------------------
    Ναι, δεν είδες;;;
    Ειδικά οι Κούρδοι δεν κάνουν ...χωρίς τους Τούρκους !
    Το ΡΚΚ στο Κουρδιστάν σκοτώνει κάθε μέρα αυτούς τους Τούρκους που δεν τους θέλουν για ...παρέα τους.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. //ta alla einai arloumpes
    se ligo the trome gmo
    gennetika metelegmena pou apodedhgmena se sthronoun//
    ----------------

    Με τα μεταλλαγμένα θα μας κάνουν και πολιτιστική γενοκτονία.
    Θα γράφουμε όλοι γκρίκλις !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου θυμίζει δήλωση ναζί για Γερμανοεβραίους. Ο Αγών του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί τουλάχιστον έχουν πήλινα πόδια. Εμείς σερνόμαστε με την κοιλιά. Πως να αντισταθείς;; Με τι προσόντα;; Δυστυχώς είμαστε γυμνοί. Είμαστε σε παρακμή. Υπομονή θα έρθουν και καλύτερες ημέρες.

    Μ.Μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Byzia-ntinos
    //O syntrofos tzimis pou einai? Den milai gia to kourdiko problima katholou?//
    -----------------
    Όταν ο skal έκανε την ανάρτηση στις 7/21/2010 06:11:00 μμ, εδώ ήταν 3 η ώρα το πρωί.
    Να κοιμηθούμε και λίγο !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι πραγματικοι στο DNA Τουρκοι που
    ηρθανε απο την Ανατολη ειναι οι αναφερομενοι που τους αρεσει το αραλικι.Οι αλλοι αναφερομενοι δεν εχουν σχεση με τους πρωτους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κύριε βουλευτή της Τουρκίας,

    στην Τουρκία(1923-σήμερα), δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ Τούρκοι.

    Κάποιοι Τούρκοι εισέβαλλαν στο Βυζάντιο το 1071, αλλά μετά τους εξισλαμισμούς των ντόπιων που ακολούθησαν,η τύχη των γνήσιων Τούρκων αγνοείται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στον φίλο που μιλά για τους Κούρδους και το τι κάνουν στους τούρκους. Από έναν πληθυσμό 30 εκατομμυρίων (τουλάχιστον) σε σύνολο 80, τον οποίο έχουν καταστήσει πολίτη β' κατηγορίας, περιμένω πολύ περισσότερα για να εκφράσει την απέχθειά του στο φασιστικό κεμαλικό καθεστώς και να αποκτήσει δικαιώματα. Εκτός αν θεωρείς ότι οι μερικοί χιλιάδες μαχητές του ΡΚΚ, είναι ικανοποιητική εκδήλωση αντίδρασης 30 εκατομμυρίων λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παίζει περίπτωση ο Ερντο να είναι Πόντιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.