20/7/10

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο το «Τσεσμέ»

Σε διεθνή ύδατα, μεταξύ της Θράκης και της Σαμοθράκης πλέει το τουρκικό πλοίο Τσεσμέ, συνοδευόμενο από περιπολικό του τουρκικού ναυτικού. Την ίδια ώρα, το επίσης τουρκικό ερευνητικό σκάφος Πίρι Ρέις βρίσκεται ανατολικά του Καστελόριζου.

Το Τσεσμέ βρίσκεται 8 μίλια από τις ακτές της Θράκης.Στις 5:15 το πρωί, το πλοίο βρέθηκε εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.Αυτήν την ώρα, πλέει σε διεθνή ύδατα, συνοδευόμενο από τουρκικό περιπολικό σκάφος.

Εν τω μεταξύ, το ερευνητικό σκάφος Πίρις Ρέις εξακολουθεί να βρίσκεται ανατολικά του Καστελόριζου.Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί ουσιαστικά στάση αναμονής.Περιπολικά του ελληνικού λιμενικού παρακολουθούν τα δύο πλοία.Από ελληνικής πλευράς, δεν κρίνεται σκόπιμο να στρατικοποιηθεί το ζήτημα, το οποίο παραμένει σε επίπεδο αστυνόμευσης.

Πάρα ταύτα, ο θάλαμος επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των δύο τουρκικών πλοίων.Υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις μονάδες του πολεμικού ναυτικού, που είναι σε κοντινές περιοχές, ώστε εάν χρειαστεί να κινητοποιηθούν.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

9 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΣΤΑΘΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΥΡΙΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ φοβάμαι ότι με την «αστυνόμευση» υποβαθμίζουμε πολύ το θέμα! Δεν είναι θέμα «αλιείας» ή « ρύπανσης θαλάσσης». Εδώ πρόκειται για παραβίαση κανόνων διεθνούς δικαίου και εθνικής κυριαρχίας. Tο Λιμενικό δεν έχει θέση, μόνο το Πολεμικό Ναυτικό! Δεν καταλαβαίνω οι πολιτικοί μας τι ρόλο παίζουν, με τι κριτήρια κρίνουν το «σκόπιμο» και πως βλέπουν τα πράγματα. Ντροπή τους, η ιστορία θα γράψει την αδράνεια και την καθυστέρηση τους με μελανά γράμματα. Ούτε και αυτό τους νοιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. " Για «χαμηλή αντίδραση» της κυβέρνησης στην υπόθεση του «Πίρι Ρέις» μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη"

    ΗΜΑΡΤΟΝ! Θα δουμε τωρα και την κ. Μπακογιαννη τουρκοφαγα Μπουμπουλινα? Οταν περισυ το Marlene Ostervold εκοβε βολτες στο Καστελλοριζο, ποια ηταν η αντιδραση της κ. Μπακογιαννη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και γεώτρηση να κάνουν οι Τούρκοι οι δικοί μας το πολύ να τους πάνε τίποτα βαρέλια να τα γεμίσουν! τίποτα δε θα κάνουν...ξεπουλημένα είναι όλα...στημένο το παιχνίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στις μονάδες του πολεμικού ναυτικού, που είναι σε κοντινές περιοχές, ώστε εάν χρειαστεί να κινητοποιηθούν."

    Μμμμμμ, τώρα ησύχασα. Να τους τραβήξουνε και βίντεο να 'χουμε να θυμόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Heraklis

    >Δεν καταλαβαίνω οι πολιτικοί μας τι ρόλο παίζουν, με τι κριτήρια κρίνουν το «σκόπιμο» και πως βλέπουν τα πράγματα. Ντροπή τους, η ιστορία θα γράψει την αδράνεια και την καθυστέρηση τους με μελανά γράμματα. Ούτε και αυτό τους νοιάζει;<

    Αρχίζω από το τέλος. Αυτό είναι το τελευταίο που μπορεί να τους νοιάξει. Άνθρωποι χωρίς τιμή, δεν έχουν τέτοια προβλήματα.

    Οι πολιτικοί μας είναι πουλημένοι στην Τουρκία. Έχει κατά κόρον αναλυθεί κι εδώ κι αλλού το πώς. Όσοι δεν είναι, απλώς βολεύονται με την κατάσταση και βολεύουν και το σκυλολόι τους. Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 20 Ιουλίου 2010 7:03 μ.μ.
    Δεν γράφεις πρώτη φορά εδώ και επειδή θέλω να κρίνω αυτά που γράφεις, υπό ποίο πνεύμα τα γράφεις, πές μου εάν είσαι η γνωστή Γκάλια.

    Αυτό που έχει αναλυθεί εδώ κατά κόρον είναι η έλλειψη πατριωτισμού των πολιτικών μας.
    Είναι άλλο πράγμα αυτό που λες εσύ και άλλο αυτό που έχει αναλυθεί εδώ.

    Πολλοί πιστεύουμε κάτι που εσύ δεν πιστεύεις:
    Ότι η ίδια έλλειψη πατριωτισμού που τους οδηγεί σήμερα στην αγκαλιά των κεμαλο-ισλαμο-φασιστών Τούρκων, θα τους οδηγήσει αύριο στην αγκαλιά των σιωνιστο-φασιστών Εβραίων !!!

    Και ότι στα πολλά προβλήματα που έχουμε σήμερα, θα προσθέσουμε άλλο ένα μεγάλο αφού δεν θα είμαστε η ουδέτερη χώρα που ξέρουν οι άλλοι λαοί της περιοχής.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Tzimako
    Tha ams trelaneis olous mas esy kai i ampelofilosofia sou. Tzimako esy xaramizese edo mesa megale??Esy eprepe na eisai sto KYSEA i stin Oxfordi na xarazeis politiki Aeorologias gia na min po tipota allo.

    Kai na min ksexniomaste xairetismata sta afentikasou..Ahmet kai Hakan..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. //Tzimako esy xaramizese edo mesa megale??//
    -----------
    χαχαχα !!!
    Το διπλό ερωτηματικό (??) πού πάει;
    Στο Tzimako, στο esy, στο xaramizese, στο edo, στο mesa ή στο megale ;;;
    Τα ελληνικά σου αμόρφωτο κεμαλο-ισλαμάκι θέλουν βελτίωση !
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.