14/7/10

Κάθριν Άστον: Η Ευρώπη και η Τουρκία έχουν κοινούς στόχους



Τον στρατηγικό ρόλο της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή αναγνώρισε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Κάθριν Άστον διαβεβαιώνοντας τον συνομιλητή της υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ότι η Ευρώπη και η Τουρκία έχουν κοινούς στόχους.

"Η εμπιστοσύνη και η φιλία χαρακτηρίζουν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση" δήλωσε η Κάθριν Άστον ύστερα από την συνάντηση που είχε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών.

"Και οι δύο επιδιώκουμε την ειρήνη και την ευημερία της περιοχής", πρόσθεσε.

"Συγχαίρω την Τουρκία για το ρόλο που διαδραματίζει και χαιρετίζω την τουρκική διπλωματία στη Μέση Ανατολή, στα Βαλκάνια, στο Ιράν, στον Καύκασο, στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν", υπογράμμισε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται ενώ ευρωπαϊκοί και αμερικανικοί κύκλοι έχουν το τελευταίο διάστημα επανειλημμένως εκφράσει την ανησυχία τους για την πορεία της Τουρκίας και τον προσανατολισμό της, προς δυσμάς ή προς ανατολάς.

Η τουρκική πλευρά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν παρέλειψε να προσάψει στις ευρωπαϊκές χώρες ότι παραμένουν αδρανείς στο ζήτημα της κουρδικής τρομοκρατίας και συγκεκριμένα του ΡΚΚ.

"Οι ευρωπαϊκές χώρες κάθονται με τα χέρια σταυρωμένα και δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο σε κάθε χώρα που να περιορίζει τη δραστηριότητα των κουρδικών οργανώσεων" δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση Εγκεμέν Μπαγίς.

11 σχόλια:

  1. Μπορεί ο Farage να μην είναι του γούστου αρκετών, αλλά το λέει ξεκάθαρα: Η Ashton είναι διορισμένη και όχι εκλεγμένη, και αυτή είναι η νεοφασιστοσοσιαλιστική Ευρώπη.

    http://www.youtube.com/watch?v=FTGTH5psOek

    Η Ashton ο Ρομπούϊ κλπ, είναι τα φερέφωνα του Γ' Ράϊχ, βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Catherine Ashton είναι του ιρανοκινούμενου
    ισλαμο-σοσιαλιστικού νεοταξικού μπλοκ:
    Σκίζεται για τη Χαμάς και λατρεύει την Τουρκία.
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=292757

    Η κυρία θεωρεί "καθήκον της" να αφήσει ανεξέλεγκτη τη Χαμάς στη Γάζα της Μ. Ανατολής. Η κατεχόμενη Κύπρος, που η Κύπρος επιπλέον, ανήκει στην Ευρώπη, την αφήνει ασυγκίνητη.

    Τέτοια επιλεκτική αναισθησία, δηλαδή.

    Παρεπιμπτόντως το Ma'an αναπαράγει την καθυστέρηση της πτήσης El Al 542 για Τελ Αβίβ, επειδή έλληνες διαμαρτυρόμενοι για το "εβραϊκό κράτος" μπλοκάρησαν τα check-in της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας.

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3919804,00.html

    Προφανώς, το ελληνικό αεροδρόμιο έχει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

    Και μετά παραπονιόμαστε για τον τουρισμό.
    Και μετά οι ίδιοι διαδηλωτές θα τα σπάνε επειδή η ελληνική οικονομία δεν πηγαίνει καλά. Κάτι που οι ίδιοι προκάλεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 14 Ιουλίου 2010 2:39 μ.μ.

    //Η κυρία θεωρεί "καθήκον της" να αφήσει ανεξέλεγκτη τη Χαμάς στη Γάζα της Μ. Ανατολής//
    Θαυμάσιο το λεκτικό παιγχνιδάκι σου περι Γάζας και Μέσης Ανατολής.

    Αυτά σου ανέθεσε η υπηρεσία ΣΟΥ; του Τελ Αβιβ της Μέσης Ανατολής να μας πείς σήμερα;
    Άξιος ο μισθός σου ελληναρά/ού.
    Επίσης μας έπεισες και για την λατρεία σου που δεν ξεχνάς κάθε τόσο να μας επιδικνύεις για την Κύπρο.

    "Η Κύπρος ήταν ανέκαθεν χώρος δράσης μυστικών υπηρεσιών"
    Read more: http://infognomonpolitics.blogspot.com/search?updated-max=2010-07-12T18%3A29%3A00%2B03%3A00&max-results=50#ixzz0tf8WehQB


    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ ανώνυμε 14 Ιουλίου 2:39
    Είναι πράγματι το λιγότερο παράδοξο ότι μια εκπρόσωπος της Αγγλικής διπλωματίας διορισμένη στην Ε.Ε. να καταφέρεται εναντίον του Ισραήλ.
    Διάβασα λοιπόν τις αιτιάσεις που προβάλλει στον σύνδεσμο που εσείς δίνετε.
    Δεν βρήκα να έχει άδικο σε τίποτε!
    Και ως προς το τεταρτοκοσμικό επίπεδο διαβίωσης που το Ισραήλ έχει επιβάλλει στη Γάζα, και την παντελή παρουσία εκπαιδευτικού συστήματος, και στην ταξική τρόπον τινα διανομή τροφίμων και καυσίμων κλπ.
    Στο τέλος η Άστον πετάει το μπαλάκι στο Ισραήλ λέγοντας ότι δεν πάει άλλο, το καθεστώς του αποκλεισμού πρέπει να αλλάξει και ανάμεσα στα άλλα αυτό ενισχύει τη Χαμάς.
    ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ;
    Αυτό που σας παραξενεύει αγαπητέ ανώνυμε δεν είναι η κριτική αλλά ότι το Ισραήλ δέχεται κριτική από την Άστον δηλαδή από το Αγγλικό κατεστημένο. Έπαψαν να είναι καλά και ευλογημένα τα μέτρα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων, αυτό είναι που σας ξενίζει!
    Ας ψάξουν στο Ισραήλ να βρουν το γιατί. Φυσικά ο Νετανιάχου τα ξέρει αλλά κανείς από αυτούς δεν βγαίνει να μας το πει.
    Τι ζητάνε να επιβάλουν στο Ισραήλ ενάντια στη θέληση των κυβερνήσεων του; Διότι δεν πιστεύω, και εγώ μαζί σας, ότι τους έπιασαν τα ανθρωπιστικά τους αισθήματα!
    Ακόμη και στην περίπτωση που οι ισραηλινές Ε.Δ. δεν χειρίζονταν τόσο ερασιτεχνικά την κρίση και δεν υπήρχε κανένας νεκρός, η Άστον θα έβγαινε να κάνει τις ίδιες δηλώσεις μείον τα σημεία για τους νεκρούς.
    Όσον αφορά την από αριστερά επίθεση κατά του Ισραήλ στα εκδοτήρια της ΕLAL, μη διαμαρτύρεσθε και μην κόπτεσθε για τον τουρισμό στην Ελλάδα, το Ισραήλ έχει για πολλά χρόνια μέσω επενδύσεων στην Τουρκία και τα κατεχόμενα της Κύπρου, μέσω των κατευθυνόμενων εκδρομών, μέσω των γκρίζων άρθρων στο διεθνή τύπο να κάνει τόση ζημιά στον τουρισμό προς την Ελλάδα ώστε η πικετοφορία στο Βενιζέλος να μοιάζει με κουκλοθέατρο.
    Είναι πολύ τραυματισμένες οι σχέσεις μας με το Ισραήλ αγαπητέ και κυρίως είναι μεγάλο το ψυχολογικό χάσμα μέσα στο Ελληνικό λαό.
    Σας παροτρύνω να κάνετε μια κουβέντα προς αυτή την κατεύθυνση σε μια ισραηλινή ιστοσελίδα και να μας το πείτε. Θα ωφελούσε περισσότερο και τις δύο χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ανώνυμε 14 Ιουλίου 2:39
    Δεν έχει άδικο η Άστον σε ότι λέει.
    Και στο τέλος αναφέρει ότι ο αποκλεισμός ενισχύει τη Χαμάς.
    Που βλέπετε το άδικο;
    Ίσως σας παραξενεύει ότι το Αγγλικό κατεστημένο κάνει κριτική στο Ισραήλ.
    Είναι πράγματι παράξενο. Τι ζητάνε άραγε από τον Νετανιάχου και εκείνος δεν θέλει; Γιατί δεν πιστεύω πως τους έπιασαν τα ανθρωπιστικά τους!
    Όσον αφορά την παρουσία του ΠΑΜΕ και το κακό που κάνει στον τουρισμό μας σας θυμίζω ότι το Ισραήλ μέσω των επενδύσεων στα κατεχόμενα και την Τουρκία, μέσω των γκρίζων άρθρων στο διεθνή τύπο για την Ελλάδα έχει κάνει τόση ζημιά στον τουρισμό μας που η πικετοφορία στο Βενιζέλος να μοιάζει με κουκλοθέατρο.
    Ας αλλάξει πορεία το Ισραήλ ως προς την Ελλάδα αγαπητέ ανώνυμε, ας αρχίσει αυτό πρώτο τις κινήσεις και τα ξαναλέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτε δεν θα ξεμεινουμε απο χρησιμους ηλιθιους!

    - On some older lineage of the EU A forgotten Eurabia Project - Byzantine-style
    http://www.scribd.com/doc/20548299/Forgotten-Spiritual-Ancestry-of-the-EU
    - The end of history - the EU version
    http://www.scribd.com/doc/21192506/The-End-of-History-the-EU-version
    - Eurabia A.D. 2131 - “The hatred of the Angels” - a dystopian novel by Jane Ahlam Scully
    http://www.scribd.com/doc/20528582/Eurabia-AD2131

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπορει να λατρευει το ''οθωμανικο δικαιο'' η μανταμιτσα. δεν ειναι κακο ομως αν αγαπαει τοσο πολυ τους τουρκους ας υιοθετησει μερικα ορφανα κουρδοπουλα και τουρκοπουλα και ας κοψει τα περι κοινων στοχων.
    ερωτηση. ο πισω κυριος με το μαγιο τι παριστανει?

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >ερωτηση. ο πισω κυριος με το μαγιο τι παριστανει?<

    Με κατεβασμενα τα παντελονια, τον αποδοσμενο Νεο-Ελληνα που παρατηρει απραγος, αλλα χαζοχαρουμενος ...

    - Του Βάσου Λυσσαρίδη, Η Άγκυρα στην πράξη αξιώνει την αποδοχή των διαφόρων απαιτήσεών της
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_6807.html
    - Ν. Λυγερός, Περί του αρμενικού παραδόξου
    http://www.lygeros.org/6016-gr.html

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι περίεργη η διπλή γλώσσα ορισμένων εδώ μέσα, οδηγώντας τους στο παράδοξο συμπέρασμα ότι η Κάθριν Άστον ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ για όσα λέει για το Ισραήλ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ για όσα λέει για την Τουρκία! Ο αντισημιτισμός ορισμένων δεν τους αφήνει να δούνε ούτε την πραγματική σημασία στην ταύτιση (πολιτική και θρησκευτική) Τουρκίας και Χαμάς.
    Λένε κάποιοι, όχι όμως ΣΙΓΟΥΡΑ και η Άστον στον καταγγελτικό λόγο της που ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗ ΧΑΜΑΣ: "Δεν έχει άδικο η Άστον σε ότι λέει.
    Και στο τέλος αναφέρει ότι ο αποκλεισμός ενισχύει τη Χαμάς." (προφανώς ο φίλος μπέρδεψε τα σχόλια πιο κάτω με τα ίδια τα λόγια της Άστον!). Ο αποκλεισμός, όμως, επήλθε ΑΦΟΤΟΥ ανέλαβε την εξουσία η Χαμάς, η οποία στα άρθρα της διακήρυξής της θέλει την ολοκληρωτική καταστροφή του Ισραήλ, ενώ στο άρθρο 10 ζητά ωμά τη γενοκτονία κάθε Εβραίου! Αυτοί οι κοινοί εγκληματίες που δοξολογούν την ωμή βία και το τζιχάντ όπως κι ο ουαχαμπίτης φασίστας ιδρυτής της Χαμάς, ο σείχης Γιασίν, ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ για πολιτικές συμφωνίες και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ!
    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ κρίση στη Γάζα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ το σκληρό καθεστώς σαρία (κακοποίηση γυναικών χωρίς καμία επίπτωση, αυστηροί κώδικες ντυσίματος και συμπεριφοράς, απάνθρωπες απαγορεύσεις κ.λπ.) που επέβαλαν με την ανάληψη εξουσίας αυτοί οι ιλαμοφασίστες αγνοώντας τα δεινά των κατοίκων της Γάζας και επιμένουν να απειλούν ανοικτά, να εξοπλίζονται και να επιζητούν ολοκληρωτικό πόλεμο, γιατί στόχος τους είναι Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ κι όχι η πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Είναι ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς που κατέλαβε πραξικοπηματικά την εξουσία, αθετώντας τη συμφωνία για συγκυβέρνηση με τη Φατάχ και μη αναγνωρίζοντας οποιαδήποτε συμφωνία είχε γίνει προηγούμενα με το Ισραήλ, δολοφονώντας ωμά τους αντιπάλους τους (πετώντας τους από ψηλά κτίρια ή εκτελώντας τους μπροστά στον κόσμο), εκτελώντας με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδες ανθρώπους σήμερα με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ισραήλ, βασανίζοντας κόσμο, σκοτώνοντας αθώους πολίτες με επιθέσεις σε νοσοκομεία, σχολεία κ.λπ. (http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Gaza_%282007%29), δηλ. πράγματα καθόλου πρωτόγνωρα αφού ήδη από τους προκατόχους τους (ΟΑΠ) έχουν μάθει καλά να μετατρέπουν τα πάντα σε στρατιωτικό στόχο!
    Γι' αυτά, η βλογιοκομμένη κα Άστον και οι λοιποί "ανθρωπιστές" δε λένε κουβέντα γιατί απλά δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική ειρήνη. ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι με το σπάσιμο του αποκλεισμού, η Χαμάς θα αποκτήσει παντοδυναμία (ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΖΙΚΑ ΟΠΛΑ!) επιτείνοντας κι άλλο τις ασφυκτικές συνθήκες ζωής στη Γάζα και δυναμιτίζοντας το έδαφος της Μ. Ανατολής (προσφέροντας την κατάλληλη λεία στο Ιράν και Τουρκία) με μοναδικό στόχο την εξαφάνιση του Ισραήλ. Υπάρχει ένα καλό βιβλίο στα αγγλικά με τίτλο "Son of Hamas: A Gripping Account of Terror, Betrayal, Political Intrigue, and Unthinkable Choices" που το έχει γράψει ο γιος ενός εκ των ιδρυτών της Χαμάς (υπάρχει ελπίδα ακόμη!) που εξιστορεί εκ των έσω αυτή τη σαπίλα που υποστηρίζει η αντισημίτισα Άστον και λοιποί. Σε όσους έχουν ακόμη κάποιες ευαισθησίες τους συνιστώ να το διαβάσουν!
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλλη μια ομοιδεατισα του Ομαδεον, του τζιμη και του λοιπου ελληνοφωνου Ισλαμολιγουικου "mawali" κακου συναπαντηματος! Η ΕΥΡΩΠΗ Η ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Η ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΗ!
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ, Η ΔΙΚΑΟΙΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.