31/7/10

Ποιός σκάβει το λάκο μας στη Θράκη; Ποιός αρνείται να συναντηθεί με τους Ρομά και γιατί;

-Τους αποφεύγει συστηματικά η περιφερειάρχης
-Στους 4 μήνες της θητείας της, επικαλείται συνεχώς φορτωμένο πρόγραμμα αποφεύγοντας να συναντήσει τους Ρομά Θράκης και Διασποράς

Δεν πρόλαβε στους 4 μήνες της θητείας της να δεχτεί στο γραφείο της, έστω για λίγα λεπτά της ώρας, μέλη της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Θράκης και Διασποράς. Ο λόγος για την γενική γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Θεοδώρα Κόκλα.
Η καταγγελία, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αχμέτ Μουφίτ, αναφέρει: «θα θέλαμε ως Ομοσπονδία Ελλήνων Ρομά Θράκης και Διασποράς να κάνουμε γνωστό πως εδώ και 4 μήνες, έχουμε ζητήσει από την Περιφερειάρχη Θεοδώρα Κόκλα συνάντηση μαζί της, για να την ενημερώσουμε για την ομοσπονδία μας, αλλά και για τα θέματα που αφορούν στους οικισμούς τέρμα Αδριανουπόλεως και Αναχώματος, έτσι ώστε να έχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός μας, μα δυστυχώς έως τώρα δεν μας έχει δεχτεί, επικαλούμενη ότι το πρόγραμμα της είναι φορτωμένο. Είμαστε και εμείς ενεργοί Έλληνες πολίτες, αυτού εδώ του τόπου».
Η καταγγελία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την αδιαφορία της πολιτείας στα σοβαρά προβλήματα των κατοίκων Ρομά της περιοχής μας, τα οποία πολύ εύκολα θα μπορούσε να διαπιστώσει η κ. Κόκλα, αν έκανε μία επίσκεψη στους παραπάνω οικισμούς. Άλλωστε η περιφερειάρχης, μας έχει συνηθίσει σε επισκέψεις, όπως αυτή που πραγματοποίησε πρόσφατα σε χωριά του νομού Ξάνθης ή στη Σαμοθράκη. Μάλιστα οι εν λόγω οικισμοί δεν απέχουν ούτε 10 λεπτά από την έδρα της, στην Κομοτηνή...»
Η καταγγελία επίσης έρχεται λίγες μέρες μετά το πανελλήνιο συνέδριο των Ρομ στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε αναφορά σε δέκα οικισμούς, οι περισσότεροι εξ αυτών στη Β. Ελλάδα (Κομοτηνή, Εύλαλο, Ν. Επιβάτες, Τύρναβο, Κατερίνη, Λαμία, Ασπρόπυργο, Σοφάδες, κ.α.), όπου εδώ και δεκαπέντε χρόνια, είτε κωλυσιεργούν οι υποδομές, είτε έχουν «παγώσει» οι μετεγκαταστάσεις σε οργανωμένους καταυλισμούς, παρότι δόθηκαν χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια και σε ορισμένες περιπτώσεις εξασφαλίστηκε και γη, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.
Λίγοι μήνες απομένουν για την ολοκλήρωση της θητείας της κ. Κόκλα στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και είναι σίγουρο ότι η ομοσπονδία δεν περιμένει ως δια μαγείας να λύσει όλα της τα προβλήματα, αλλά έστω να τα ακούσει.
Πηγή: Εφημερίδα Ο ΧΡΟΝΟΣ

6 σχόλια:

  1. Για όσους δε γνωρίζουν, η κυρία αυτή ταξινομείται στη συνομοταξία των Νεοταξιτών - Εθνομηδενιστών - Τουρκόλαγνων, ανήκωντας στην ομάδα των κ.κ. Δραγώνα, Φραγκουδάκη και "λοιπές προοδευτικές δυνάμεις".

    Μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση στο σχετικό:
    http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3288:2010-01-02-11-06-01&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ κάνουν "αβάντες" στο τουρκικό προξενείο η αδιαφορία για τους Ρομ θα μας κάνει εντύπωση;
    Και το θέμα δεν είναι οι 4 τελευταίοι μήνες αλλά τα 10,15 και 20 τελευταία χρόνια (τουλάχιστον).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10/2007 – 9/2009:
    Συνεργάτης της Θάλειας Δραγώνα, Βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Γραμματέα του Τομέα Παιδείας υπεύθυνη για την παρακολούθηση των θεμάτων παιδείας και τη λειτουργία του Τομέα Παιδείας.
    http://paremvasikomotini.blogspot.com/2009/12/blog-post_7174.html
    WANTED DEAD OR ALIVE 5.000.000$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα οι περιφεριάρχες είναι "δοτοί" και φυσικά όπως διορίζονται εξίσου εύκολα ξε-διορίζονται (απολύονται). Εφόσον βέβαια ο ΓΑΠ διαφωνεί μαζί της.Εαν και εφόσον συμφωνεί ας την λούζεται ... ομως εμείς τι φταίμε ;;; η καϋμέμη η Ελλάς τι φταίει ;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιοι δεν την συμβουεύουν σωστά. Άρα είναι ολέθριοι σύμβουλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα και η Δραγώνα ξε-διορίζεται, αλλά ουδείς το εζήτησε, πλην του ΛαΟΣ. Κάλεσε από βήματος Βουλής ο Καρατζαφέρης τον Σαμαρά (ολομέλεια Δεκ/μβρίου για τον προϋπολογισμό) να πει την γνώμη του για την συγκεκριμένη (συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως), του διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο της "Τι είναι η Πατρίδα μας" και αυτός σιώπησε. Ούτε αυτόν δεν απασχολεί το θέμα, ούτε πολλώ μάλλον την αριστερά, πάσης αποχρώσεως. Αντιθέτως, η τελευταία την υποστηρίζει κιόλας ως ... διωκόμενο θύμα.

    Ο ΓΑΠ γιατί να την διώξει κι αυτήν και τους όμοιούς της, όταν κανείς δεν του το ζητά, εκτός από μία μικρή ομάδα 15 βουλευτών; Κομματική προπαγάνδα; Κάθε άλλο, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.