19/7/10

ΕΝΟΧΛΕΙ Η FRONTEX



Εφημερίδα Μπιρλίκ 18-7-2010

H Αθήνα την τελευταία περίοδο, από τα αεροδρόμια της, δίνει στα αεροπλάνα χωρών της ΕΕ τέτοια ρότα, ώστε να παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Η Αθήνα στέλνοντας αυτά τα αεροπλάνα στον τουρκικό εναέριο χώρο, θέλει να περάσει το μήνυμα στην παγκόσμια κοινή γνώμη πως αυτά τα αεροπλάνα της Ε.Ε. παρενοχλούνται από την Τουρκία.

Η Ελλάδα έκανε μια νέα ακόμη προσπάθεια για να επιβάλλει τις εθνικές της θέσεις στο Αιγαίο. H Αθήνα από τα αεροδρόμια της, δίνει στα αεροπλάνα χωρών της ΕΕ που υπερίπτανται του Αιγαίου τέτοια ρότα, ώστε να παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Αεροπλάνα της Ισλανδίας, της Ελβετίας, της Πολωνίας και της Ολλανδίας από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, παραβίασαν 24 φορές τον Τουρκικό εναέριο χώρο. Η Αθήνα στέλνοντας αυτά τα αεροπλάνα στον τουρκικό εναέριο χώρο, θέλει να περάσει το μήνυμα στην παγκόσμια κοινή γνώμη πως αυτά τα αεροπλάνα της Ε.Ε. παρενοχλούνται από την Τουρκία.

Προκαλεί εντύπωση πως την τελευταία περίοδο αεροπλάνα χωρών της Ε.Ε. απογειώνονται από ελληνικά νησιά και παραβιάζουν επανειλημμένα τον τουρκικό εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο. Στρατιωτικές πηγές τόνισαν πως η ρότα σε αυτά τα ξένα αεροπλάνα που απογειώνονται από έδαφος της Ελλάδας, δίνεται από τα αεροδρόμια της Ελλάδας. Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως η Ελλάδα στέλνοντας τα αεροπλάνα χωρών της Ε.Ε. στον τουρκικό εναέριο χώρο, επιδιώκει να μεταφέρει το θέμα του Αιγαίου σε επίπεδο Ε.Ε.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μετά από κάθε παραβίαση επικοινωνεί με το ΥΠΕΞ και ζητά να ειδοποιηθούν οι σχετικές χώρες. Έγινε γνωστό πως τα περισσότερα από αυτά τα αεροπλάνα κάνουν αναγνωριστικές πτήσεις για την Ε.Ε., με στόχο τον αγώνα ενάντια στο εμπόριο ανθρώπων. Η Ελλάδα κατευθύνοντας αυτά τα αεροπλάνα στον τουρκικό εναέριο χώρο, θέλει να περάσει το μήνυμα ότι αυτά τα αεροπλάνα που κάνουν επίσημα το καθήκον τους για την Ε.Ε. παρενοχλούνται από την Τουρκία.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ

Τελευταία στις αρχές του προηγούμενου μήνα (3 Ιουνίου), ένα αεροπλάνο τύπου DASH-8 (μικρό επιβατικό) που ανήκει στην Ελβετία και στις 4 και 7 Ιουνίου ένα μεταφορικό αεροπλάνο τύπου F27-200 που ανήκει στην Ισλανδία, αφού απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο. Το αεροπλάνο της Ισλανδίας σε δύο μέρες έκανε τρεις παραβιάσεις. Το Πολωνικό αεροπλάνο έκανε στις 12, 14, 15, 16, 18, 19 και 20 Μαρτίου συνολικά 13 παραβιάσεις.
tourkikanea

Σχόλιο : Τη στιγμή που προφανώς εσκεμμένα μας επιβαρύνουν με εκατοντάδες λαθρομετανάστες τη μέρα (και μιλάμε μόνο για την περιοχή του Έβρου) έχουν και το θράσσος να παραπονούνται για τα αεροπλάνα της FRONTEX που περιπολούνε. Έτσι είναι δώσε θάρρος στο χωριάτη…

5 σχόλια:

  1. Tα βαρβαροειδή-φασιστοειδή εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου στη Θράκη, δεν μπορεί να κάνουν τίποτε άλλο από το να αναπαράγουν τις αθλιότητες της Άγκυρας.
    Ντροπή και αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί Σας,
    αλλά με δαιμονίζει το γεγονός ότι ενώ διαθέτουμε τόσα αεροπλάνα και ολόκληρο στόλο, δεν κάναμε εμείς, το επίσημο Ελληνικό κράτος, ο Καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος [...], τίποτε για να σταματήσουμε το ρεύμα των παράνομων λαθρομεταναστών που αλλοιώνουν τον κοινωνικό ιστό της Πατρίδας μας.

    Έπρεπε να έρθει η FRONTEX με πέντε ή δέκα αεροπλανάκια, για να σταματήσει το 70% του ρεύματος των παράνομων λαθρομεταναστών;;


    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΣ ΝΑ ΔΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΩΣ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΓΕ Ο ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ Η ΑΝ ΤΟΝ ΔΗ Η ΑΔΕΡΦΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΚΕΙ Η ΕΣΤΩ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΑΠΟ ΨΗΛΑ .... ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά ,μας έλεγαν παλιότερα ότι δεν ακούνε πολιτικοί αυστηρή , για να μην κάνουν αντίποινα οι Τούρκοι στους Έλληνες τις Τουρκίας .
    ΤΩΡΑ δεν βλέπουν το προξενιό πως ενεργά .
    Τι περιμένουν οι πουλημένοι .
    Στο τρένο και Τουρκία.
    Εδώ είναι Ελλάδα, είσαι....... νιώθεις...... μένεις ΕΛΛΑΔΑ ,όχι αισθάνεσαι Τούρκος....Βούλγαρος..... Αλβανός Σκοπιανός..... φεύγεις.
    Τι φοβόμαστε μωρέ, τι άλλο θα χάσουμε τι περιμένουμε, θα αλλάξει κάτι .
    Εδώ είμαστε αυτοί που ήμαστε και σε οποίον αρέσει.
    Έτσι θα έχουμε και χρόνο να ασχοληθούμε με τους προδότες.
    που υπέγραψαν συμφωνίες από 1900 και πέρα,και τους σύμβουλους μαζί
    Αλλά τι λέω, εδώ όλα πάνε πολύ καλά, δεν τρέχει τίποτα σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ
    το παιδί κοιμάται.
    Τον Έλληνα κανένας δεν των βοηθά γιατί των φοβούνται., έχουμε πολύ δύναμη, να είμαστε ενωμένοι, οι ρουφιάνοι κάνουν τα πάντα για να μας διασπάσουν .
    Μας κτυπούν στα προτερήματα μας.
    Θρησκεία... οικογένεια ......φιλοπατρία
    μας έχουν εκφυλίσει και εμείς το χαβά μας.
    Προσπαθούμε να δείξουμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι ο ένας από τον άλλον.
    ΤΑ κατάφεραν ΤΙ ΛΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "...οι ρουφιάνοι κάνουν τα πάντα για να μας διασπάσουν ."

    Νομίζω ότι είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι είναι στο dna μας να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Δεν έχουμε ανάγκη απο τρίτους να μας παροτρύνουν.
    Το να λέμε, σαν τίποτα ευθυνόφοβα παιδάκια, ότι είμαστε φοβεροί και τρομεοί αλλά οι κακοί ξένοι μας κρατάνε αδύναμους κλπ κλπ είναι τουλάχιστον λυπηρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.