30/7/10

H KEPCO προσπαθεί να αποκτήσει μερίδιο 40% στον τουρκικό πυρηνικό αντιδραστήρ

H Korea Electric Power Corp ( KEPCO ) θέλει το 40 τοις εκατό των μετοχών του προγραμματισμένου τουρκικού πυρηνικού σταθμού και θα συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση , όπως δήλωσαν Τούρκοι ενεργειακοί παράγοντες την Πέμπτη .

Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ανάμεσα στην κρατική KEPCO , το Υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας και την κρατική εταιρία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Elektrik Uretim για ένα πυρηνικό εργοστάσιο κοντά στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας Σινώπη , και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί πριν από τον Νοέμβριο .

Πηγές του υπουργείου ενέργειας δήλωσαν στο Reuters ότι η Τουρκία και η KEPCO θα προσφέρουν το 30 τοις εκατό της χρηματοδότησης για την Σινώπη και το υπόλοιπο 70 τοις εκατό θα συγκεντρωθεί εκατό μέσω δανεισμού .

Στόχος είναι το εργοστάσιο να αρχίσει τη λειτουργία του το 2019.

Η Νότια Κορέα υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας με την Τουρκία , τον Ιούνιο σχετικά με τη συνεργασία τους για τα σχέδια πυρηνικής ενέργειας, η οποία είχε θεωρηθεί βοηθώντας Σεούλ αποσπάσει την παραγγελία για την κατασκευή εργοστασίου , ενώ η Σεούλ κέρδισε την παραγγελία της κατασκευής του εργοστασίου.

Ένας ενεργειακός παράγοντας δήλωσε ότι η μονάδα στη Σινώπη θα διαθέτει τέσσερις αντιδραστήρες και συνολική δυναμικότητα 5.600 μεγαβάτ .

Η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί 88 μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας , προσέθεσε.

Το κόστος της μονάδας στη Σινώπη δεν είναι σαφής, αν και οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα μπορούσε να φθάσει τα 10 δισ. δολάρια.

Πηγή: Reuters - Balkans.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.