19/7/10

Επίθεση Κούρδων Μαχητών του HPG σε αγωγό φυσικού αερίου

Oπως μεταδίδει το Κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firatnews.com ο αγωγός φυσικού αερίου τον οποίο και κατασκευάζει η τουρκική εταιρεία BOTAS στην περιοχή Bulancak της πόλης (Aydındere) της επαρχίας Κερασούντος (Giresun) δέχθηκε επίθεση με εκρηκτικά.
·
Aπο την επίθεση αυτή προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές παράλληλα το Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει πως μετά την έκρηξη ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις για την σύλληψη των Κούρδων μαχητών.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης διαψεύδουν την είδηση αυτή βασιζόμενα σε δηλώσεις υπαλλήλων της εταιρείας αλλά και σε σχετικές ανακοινώσεις (http://yenitirebolu.com/giresun/8121-terorioru-hattii.html) των αρχών της Επαρχίας Κερασούντος όμως άλλες τουρκικές πηγές επιβεβαιώνουν την είδηση αυτή. (http://www.internethaber.com/teroristler-boru-hattina-saldirdi-272857h.htm).Η στρατιωτική πτέρυγα του PKK, HPG με ανακοίνωση της στο Κουρδικό Πρακτορείο Ειδήσεων Firatnews.com αναφέρει πως πραγματοποίησε επίθεση με εκρηκτικά στις 16ης Ιουλίου κατά του ίδιου αγωγού , αλλά σε άλλη περιοχή και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Κερασούντος (Giresun) και Ordu.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.