13/7/10

O διεθνής διασυρμός της χώρας. Ντροπή.


Κλειστή μέχρι τις 12 το μεσημέρι παρέμεινε σήμερα η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Δυσφορία και αντιδράσεις για το κλείσιμο της Ακρόπολης
Ουρές σχημάτιζαν σήμερα το πρωί οι τουρίστες έξω από την είσοδο της Ακρόπολης, η οποία παρέμεινε μέχρι τις 12 το μεσημέρι κλειστή, λόγω τετράωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, οι εργαζόμενοι, που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, πραγματοποίησαν λίγο πριν από τις 12 συγκέντρωση έξω από το υπουργείο.
Το «λουκέτο» στον Ιερό Βράχο πυροδότησε όπως ήταν αναμενόμενο την οξεία αντίδραση τόσο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου.

ΝΔ: Διασυρμός της χώρας
O υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Π. Γερουλάνου, τονίζοντας ότι «αυτός ο διασυρμός της χώρας πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει».
Επισήμανε δε ότι ένα κορυφαίο εμβληματικό μνημείο, όπως η Ακρόπολη, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως μέσο πίεσης από τους απλήρωτους συμβασιούχους, εξαιτίας της αδυναμίας της πολιτικής ηγεσίας να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.
«Επαναλαμβάνεται τους τελευταίους μήνες, εν μέσω τουριστικής περιόδου, το ίδιο δράμα, με τους τουρίστες να ταλαιπωρούνται και, ενώ διανύουν χιλιάδες μίλια για να βιώσουν το μεγαλείο του Ιερού Βράχου, βιώνουν τελικά “το μεγαλείο” της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής», ανέφερε ο κ. Δαβάκης.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, κ. Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η Ακρόπολη είναι διαρκές σύμβολο πολιτισμού και όποιο πρόβλημα κι αν υπάρχει, όσο σοβαρό κι αν είναι, δεν είναι δυνατόν κάποιοι να την αποκλείουν».
«Τέτοιοι αποκλεισμοί», συνέχισε «στέλνουν ένα πολύ αρνητικό μήνυμα για τον ελληνικό τουρισμό στις δύσκολες μέρες, που περνά η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός», σημειώνοντας πως «και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού, που είναι επί μήνες απλήρωτοι».

ΛΑΟΣ: Η Ακρόπολη δεν είναι ιδιοκτησία τους
«Το να ξεσπάει, πότε το ΠΑ.ΜΕ. και πότε άλλοι διαδηλωτές, στο παγκόσμιο μνημείο της Ακρόπολης αφενός μεν είναι ασέβεια και αφετέρου βλάπτει αισθητά την διεθνή εικόνα της Ελλάδας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.
«Ας καταλάβουν κάποιοι ότι η Ακρόπολη δεν είναι ιδιοκτησία τους», συμπλήρωσε.

ΣΕΕΔΔΕ: Επιπλέον πλήγμα στον τουρισμό
Για απαράδεκτο τρόπο διαμαρτυρίας σε μία κρίσιμη για τον ελληνικό τουρισμό περίοδο έκανε λόγο με αφορμή το κλείσιμο της Ακρόπολης η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ).
«Στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού «βάζουν λουκέτο» στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης ζητώντας, δικαίως, την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, παράλληλα, όμως, γυρίζοντας την πλάτη στους λιγοστούς τουρίστες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της συνομοσπονδίας.
Η ΣΕΕΔΔΕ ξεκαθαρίζει ότι σέβεται τα αιτήματα των εργαζομένων, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία για τις επιπτώσεις των ενεργειών αυτών στα τουριστικά έσοδα.
Ζητεί τέλος από όλους τους εμπλεκόμενους να αναλογιστούν το μερίδιο ευθύνης τους και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
NAYTEMPORIKH

26 σχόλια:

  1. Eπρεπε να ειχαν μια επιγραφη διπλα στην εισοδο....

    " WELCOME TO GREECE "

    Ασχετοι Ελληνες! Με δυο παραγματα ζει η "οικονομια" του ελληνικου εθνους και οι αλλοι κοιτανε να μην δουλεψουν!

    Δραγωνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος πια με το διεθνή διασυρμό της χώρας μας!
    Εδώ δεν ξέρουν οι απεργοί αν θα έχουν να φάνε αύριο αυτοί και τα παιδιά τους και τη ναυτεμπορική τη νοιάζει ακόμα το "φαίνεσθαι" και όχι το είναι. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ... χτενίζεται!

    Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν οι τουρίστες θυμώσουν, να πάνε στην Τουρκία, στην Αλβανία, στην Παταγονία και στην Ανταρκτική για να δουν την Ακρόπολη. Δε θα βάλουμε και τον κόπανο να κλάψει, επειδή οι πρώην αποικιοκράτες-τύρρανοι (και νυν σνομπ πολιτισμένοι του Big Brother και των προληπτικών πολέμων) σοκάρονται από μια απεργία στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα στη χώρα τους οι απεργίες δεν τους κάνουν εντύπωση.

    Ούτως ή άλλως, σε περίοδο παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης το να περιμένεις να ανακάμψεις από τον τουρισμό είναι τουλάχιστον σχιζοφρένεια. Τα προϊόντα πρώτης ανάγκης είναι αυτά που θα έχουν περισσότερη ζήτηση σε μια τέτοια περίοδο κι αυτά είναι τα αγροτικά προϊόντα και η ενέργεια. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού ώστε να καταστρατηγούνται εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα, όπως αυτό της απεργίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε 5:34
    αν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι τουλάχιστον η Ακρόπολη, τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να μείνουν έξω από τη λογική των διεκδικήσεων με τους κλασσικούς 'ελληνικούς' τρόπους, τότε δεν έχουμε να πούμε τίποτα.
    Απλά, το γεγονός αυτό είναι άλλη μια ένδειξη του σταδιακού εκβαρβαρισμού των κατοίκων της σύγχρονης Ελλάδας.
    Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θέλουν, ας αποκλείσουν το σπίτι αυτών που μας έφεραν σε αυτό το χάλι και τους οδήγησαν χωρίς δουλειά (π.χ. του Τσοχατζόπουλου λίγο παρακάτω), όχι την Ακρόπολη.

    Άντε να μην καβαλήσω το Lamborghini με τον καταστροφέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι μόνο κόρες και συζύγους!

    Μίλα μου, ναι, ναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι παει να πει απεργος?
    τι παει να πει δεν εχουν να φανε?
    πως διορηστηκαν εκει ολοι αυτοι οι χοντροκουραδες?
    τι ζητανε αυξησεις? μονιμοποιησεις?
    και ποιος θα τους πληρωνει?
    τι θελουν να γκρεμισουν τον καπιταλισμο και να μας φερουν τον σταλινικο παραδεισο?
    τι αριστεριστικες παρανοικες καταστασεις ειναι αυτες, οι οποιες θεωρουνται και ως δεδομενες και κατι το αυτονοητο στην ελλαδα...
    βρηκαν και τα κανουν...
    υπο κανονικες συνθηκες αμεση απολυση, για να μην πω εξοντωση των φτωχων παχυσαρκων δηθεν εργαζομενων...
    δεν θα περασει ο μπολσεβικισμος!!!
    βια στη βια της αριστερας!!!
    μισος στο μισος της αριστερας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.youtube.com/watch?v=WUa6CBR5fH4

    Greece in war situation - Journalism & ethics!

    The Guardian paradox:

    how does a lie, give rise to a truth...

    ...how stupid...the intelligent people can be made.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 13 Ιουλίου 2010 6:44 μ.μ.


    Ούστ!! Βρυκόλακα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. (Είμαι ο ασεβής-βάρβαρος που υπερασπίστηκα τους απεργούς)

    Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, λοιπόν, δεν έπαθαν απολύτως τίποτα από την απεργία. Οι φθορές προέρχονται συνήθως από τους ασυνείδητους τουρίστες, οι οποίοι νομίζουν ότι βρίσκονται στο αμπέλι του παππού τους όταν επισκέπτονται τέτοιους χώρους.
    Τέλος πάντων. Οι εργαζόμενοι εκεί αποφάσισαν να μην δουλεψούν, ώστε να διεκδικήσουν με αυτόν τον τρόπο τα οιαδήποτε αιτήματά τους. Άλλος τρόπος δυστυχώς δεν υπάρχει για αυτούς και για τους περισσότερους εργαζομένους, αφού το διάλογο επί ίσοις όροις, τον αγνοούν και ως έννοια οι προιστάμενοί τους και δυστυχώς ούτε ρουφιάνοι-δημοσιογράφοι είναι ώστε να εκβιάσουν τους πολιτικούς, ούτε αξιωματικοί, που όλως τυχαίως είναι πάντα ευνοημένοι εν σχέσει με τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά ούτε και δικαστικοί ώστε να συναλλαχθούν με τους κυβερνώντες. Τι άλλο λοιπόν θα μπορούσαν να κάνουν;

    Προσωπικά, δεν γνωρίζω ούτε έναν εργαζόμενο σε μουσείο ή αρχαιολογικό χώρο για να γνωρίζω τα ακριβή αιτήματά τους. Από ό,τι έχω ακούσει οι περισσότεροι είναι συμβασιούχοι και κάποιοι απλήρωτοι. Εγώ, αν ήμουν απλήρωτος συμβασιούχος, το μέλλον μου ήταν αβέβαιο και είχα οικογένεια και παιδιά, δε θα απεργούσα απλώς, αλλά θα έπαιρνα όλο το υπουργικό συμβούλιο μαζί με την Τρόικα και θα τους πετούσα από τον "ιερό βράχο". Και ας λυσσούσαν μετά οι λεγόμενοι "μεγαλοδημοσιογράφοι"-υπαλληλίσκοι μεγαλοεπιχειρηματιών- στα παράθυρα των δελτίων ειδήσεων. Βλέπετε, όταν κάνουν αυτοί απεργία ή όταν απαιτούν δικό τους ξεχωριστό ασφαλιστικό ταμείο και αγγελιόσημα, ούτε εγώ ούτε ο φύλακας της Ακροπόλεως αντιδρούμε με τέτοιο μένος.

    Όσον αφορά τον "εκβαρβαρισμό των συγχρόνων κατοίκων της Ελλάδας", σας παραπέμπω στο Κυλώνειο άγος, ώστε να κάνετε συγκρίσεις, όλοι εσείς που σοκάρεστε από καταλήψεις της Ακροπόλεως και άλλων δημοσίων χώρων αλλά και από απεργίες.
    Βάρβαροι είναι αυτοί που έχουν σε ομηρία τους απλήρωτους συμβασιούχους και όχι οι τελευταίοι που διεκδικούν τα αυτονόητα.

    Ουδείς θέλει να χάνει το ημερομίσθιο του για την πλάκα, εκτός ίσως από ορισμένους εργατοπατέρες που συναλλάσσονται με την εκάστοτε κυβέρνηση. Η απεργία, λοιπόν, γίνεται για τη διάσωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, δε γίνεται από χόμπυ. Αν δεν απεργήσουν τώρα, αύριο θα εκβαρβαριστούν πραγματικά, θα ληστεύουν για να ζήσουν και θά'χουν και δίκιο! Το στομάχι, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι πολύ κακός σύμβουλος...
    Και τότε θα έχουμε εμείς, οι "θιγμένοι", το πρόβλημα... τώρα είναι απλώς τα προεόρτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμε 6.44 Μπολσεβικισμός να μην σου πληρώνουν τα δεδουλευμένα σου; Η 4ωρη απεργία είναι βία της αριστεράς; Δηλαδή εσύ άμα έμενες απλήρωτος πως θα το αντιμετώπιζες; Γιατί τέτοιο μίσος; Για την εικόνα Παρθενώνα νοιάζεσαι αλλά τα διδάγματα εκείνης της εποχής μάλλον τα χεις γραμμένα...Από συμπόνια κ αλληλεγγύη καλά πάμε βλέπω. Φτάνει ο κόσμος σε σημείο να βρίζει αυτούς που ζητάνε απλά τα δεδουλευμένα τους...Skal νομίζω αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος εκβαρβαρισμός από το μουτζούρωμα της ελληνικής βιτρίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το κρεσέντο κοινωνικής αναλγησίας ή και χαιρεκακίας απέναντι σε εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πια πρόβλημα επιβίωσης, πάει καλά εδώ μέσα!

    Ρε ανόητοι δεξιοί, που παίρνετε το μέρος της κατοχικής κυβέρνησης Γιωργάκη Τσολάκογλου!

    Θα σας άρεσε να είστε στη θέση των εργαζόμενων στο ΥΠΠΟ που έκλεισαν την Ακρόπολη;

    Για ελάτε λίγο στη θέση τους κι αφήστε το μίσος σας εναντίον κάθε λαικής διεκδίκησης που σας θυμίζει... 1946-49.

    Και σας το ξαναλέω: ελάτε λίγο στη θέση σας ΤΩΡΑ, επειδή θέλετε δεν θέλετε θα ΕΡΘΕΤΕ αργότερα επειδή ούτε εσάς τους εγκάθετους θα σας λυπηθεί ο Γιωργάκης Τσολάκογλου.

    Μάθετε λιγάκι ΤΙ θα πει κοινωνικοί αγώνες, κοινωνικές διεκδικήσεις, κοινωνική αλληλεγγύη, ΠΡΟΤΟΥ ΤΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΝΤΕΣ ΑΝΕΡΓΟΙ Ή ΥΠΟΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΙ.

    Σταματήστε πια από το αντικομμουνιστικό σας μένος να κάνετε πλάτες στην κατοχική κυβέρνηση Παπανδρέου.

    Σάββα, ανέμενα από εσένα πιο σφαιρική αντιμετώπιση του ζητήματος: από τη στιγμή που η κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ δεν διστάζει ούτε να θίξει τους εργαζόμενους στην Ακρόπολη, τα Μουσεία και τους ΑΡχαιολογικούς χώρους, τότε αυτόματα όλοι αυτοί οι χώροι καθίστανται πεδία αντιπαράθεσης.
    Όμως η κυβέρνηση επιτίθεται, οι εργαζόμενοι αμύνονται.
    Η κυβέρνηση προσπαθεί να εκβαρβαρίσει, να εξαχρειώσει και να εξαθλιώσει μέχρι ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ (γιατί οι επιπτώσεις στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, τέτοιες διαστάσεις θα έχουν) το λαό μας.
    Αυτή λοιπόν ΔΕΝ σέβεται την Ακρόπολη, τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας, όπως εξάλλου ΔΕΝ σέβεται την ίδια την Πατρίδα μας, όπως ΟΛΟΙ εδώ μέσα -ακόμη και οι δεξιοί- ομολογούν.

    Δίκαιος λοιπόν ο αγώνας των εργαζομένων στην Ακρόπολη ενάντια στην κυβέρνηση, Δίκαιος ο αγώνας ΚΑΘΕ Έλληνα εργαζόμενου ενάντια στην κατοχική κυβέρνηση μΠΑτΣΟΚ.

    Τη μόνη ένσταση που θα μπορούσα να συζητήσω, είναι ο τρόπος των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Ακρόπολη.
    Προσωπικά, θα προτιμούσα αντί του κλεισίματος της Ακρόπολης να μπαίνουν οι τουρίστες στο χώρο ΔΩΡΕΑΝ, ΧΩΡΙΣ να πληρώνουν εισιτήριο και με το να τους δίνεται από τους φύλακες ενημερωτικό φυλλάδιο για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

    Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και σε άλλους κλάδους όπως π.χ. οι αστικές συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ, λεωφορεία κτλ.).
    Γιατί δεν γίνεται;
    Απλά, επειδή τα σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενα από το μΠΑτΣΟΚ συνδικάτα εργαζομένων σε πολλούς κλάδους (ειδικά στις αστικές συγκοινωνίες - Σταμουλοκολλάδες αν θυμάστε κάποιοι) σαμποτάρουν ουσιαστικα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων με την εσκεμμένη επιλογή εσφαλμένων τρόπων και τακτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
    Έτσι, π.χ. σε ημέρες γενικής απεργίας, τα ΜΜΜ απεργούν χωρίς διακοπή ώστε να μένουν οι εργαζόμενοι στα... σπίτια τους και να μην μπορούν να πάνε στις διαδηλώσεις!

    Για σκεφτείτε τα λοιπόν ΟΛΑ ΑΥΤΑ, εσείς οι δεξιοί υπερπατριώτες σας προτού πετάξετε το φαρμάκι σας εναντίον συνελλήνων εργαζόμενων που πλήττονται από την κατοχική κυβέρνηση ΓΑΠ Τσολάκογλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ...ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΨΥΧΙΑ..ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΙ ''ΑΝΟΗΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ'' (ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ''ΑΣΕΒΕΙΣ-ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ'' (ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ)...ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ (ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ),ΘΑ ΠΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΠΟΛΥΥΥΥΥ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΑ
    Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ
    ΑΛΛΑ
    ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!
    ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!!!
    '...απ' έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε....'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. άθετε λιγάκι τι θα πει κοινωνικοί αγώνες, κοινωνικές διεκδικήσεις, κοινωνική αλληλεγγύη/παπαριζιες οι γλυψιματιες ,που μας κανουν ρεζιλη Διεθνος και το λενε κοινωνικες διεκδικησεις,και οι ανεργοι ,που δημιουργουν δεν εχουν κοινωνικη αλληλενγγυη,ποιος τους εβαλε εκει που ειναι,ο μπαρμπας απο την βολην?,Αυτα ολα ειναι ψεματα ,2.000.000 [2.500.000]τεμπεληδες,τελωνες για καθε εργασια τους ,απροσκλητοι μικροι τυρανοι ,χωρια οι συντακσιουχοι τους πολλοι με 15 χρονια με μειομενοι συνταξη ητη 17+15=32 ετων συνταξιουχος ,45 ετων απο μειομενη 20ετιας ,δεν ειναι μονο το εφαπαξ αλλα πολλες συνταχοις περνουν τα 2.500 ευρο με ανωτατο οριο της 7.000 ευρο ,σκλαβακια δουλευται να χαλαροσουν τα ζαγαρια για πολλη κουραζονται,ε και κανεις δεν αυτοκτονησε για παρτη τι τους.ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΕΦΟΡΗ ΚΟΙΛΑΔΑ .Και οι αλλοι παροτη περνουν 16 μισθους σε απεργια για κοινωνικες διεκδικησεις,κοινωνικους αγωνες,με πολη κοινωνικη αλληλεγγυη,αυτοi και οι μπαρμπαδες τους μας εχουν φερει εδω στο χειλος του γκρεμου .Δεν κυνδηνευουμαι απο τον ΓΑΠ κυνδηνευμαι απο αυτους που τον ψυφισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην ξεχνάτε πώς το ΚΚ και η Αριστερά στην Ελλάδα μετά βίας πάιρνουν 9% (ούτε κάν 10%) όλοι μαζί.

    Είναι κάπως σαν τον Αγιάννη τον Πρόδρομο, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Το ακροατήριο του πήγαινε στη δουλειά του, μεγάλωνε τα παιδιά του, πρόκοβε, κτλπ ενώ ο Αγιάννης κύρηττε στις ακρίδες, τα σκαθάρια και τα ξερορούμανα.

    Ο εργάτης...μπλά μπλά μπλά, η ταξική πάλη μπλά μπλά μπλά, οι ρεφραξιονιστές μπλά μπλα μπλά οι σεχταριστές μπλα μπλα μπλά οι οπουρτουνιστές μπλα μπλα μπλά οι μπουρζουαζία μπλα μπλά μπλά ο Λένιν μπλα μπλα μπλά ο Ριζοσπάστης μπλα μπλα μπλα...

    Κι ενώ αυτοί ασχολούνται με όλα αυτά τα σοβαρότατα πράγματα, ο κόσμος παντρεύεται, κάνει παιδιά, πάει έξω το βράδυ και πάει κάθε πρωί στη δουλειά του. Κι αυτοί στη κοσμάρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αchaean, oι ναζιστο-νεοφιλελευθερο-μοναρχοφασιστο-χιτο-ταγματασφαλήτες σαν εσένα, παίρνουν 0,009% στις εκλογές, οπότε ΣΚΑΣΕ και βρες άλλους τρόπους να εκτονώνεσαι εκτός από το να στηρίζεις την κυβέρνηση Γιωργάκη Τσολάκογλου με ακροδεξιά ρητορεία εναντίον δικαίως αγωνιζόμενων εργαζομένων.

    Κι όσον αφορά στην αντικομμουνιστική λύσσα σου, κάνε αντιλυσσικό εμβόλιο για να ξεχάσεις επιτέλους την Κνίτισσα που δεν σου 'κατσε!

    Άντε μπράβο, γιατί αρκετά σε ανεχτήκαμε με τη φιλαυτία και τον κομπλεξισμό σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. //...Έλεος πια με το διεθνή διασυρμό της χώρας μας!
    Εδώ δεν ξέρουν οι απεργοί αν θα έχουν να φάνε αύριο αυτοί και τα παιδιά τους...//
    //...Τα προϊόντα πρώτης ανάγκης είναι αυτά που θα έχουν περισσότερη ζήτηση σε μια τέτοια περίοδο κι αυτά είναι τα αγροτικά προϊόντα...//
    -------------------------
    α) Οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη βγάζουν πάρα πολλά λεφτά από λαμογιές (έχουν βρει μια ...πατέντα με τα εισιτήρια και σε συνεργασία με πολλούς ξεναγούς, τσεπώνουν μέρος της καθημερινής είσπραξης).
    Έτσι, κάθε φορά που πάνε να τους βάλλουν χέρι, κάνουν απεργία. Το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει, είναι ο πολιτισμός!
    Το συνδικάτο των αρχαιοφυλάκων εναντιώνεται στην δωρεάν είσοδο όλων των επισκεπτών σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους.
    β) Ποιός κρίνει εάν τα λάχανα και οι πατάτες έχουν για την ελληνική οικονομία, προτεραιότητα έναντι του τουρισμού και του πολιτισμού;
    Αλλά και πόσες φορές δεν έχουν κλείσει τους δρόμους οι "αγρότες" συνδικαλιστές;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @El Carnicero Rojo

    ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ μεγάλε! Αν έχουν μείνει τόσους μήνες απλήρωτοι, τότε γιατί δεν έκαναν αυτή την απεργία πιο πριν;
    Γιατί κάνουν ΤΩΡΑ τις απεργίες τους όλοι στον τουριστικό τομέα και σαμποτάρουν τη μοναδική πηγή ρευστού που απέμεινε γα την οικονομία προκαλώντας ζημιά με μακροχρόνιες επιπτώσεις;

    Να σου πώ γιατί:
    Γιατί κάτι Παπαρο-ρήγες και βδελο-Τσούπρες θέλουν η οικονομία ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ, να χάσει η Ελλάδα κάθε τελευταία ευκαιρία και λύση, να βουλιάξει, να μην μπορεί να τη σώσει κανείς, ώστε να πεινάσει για τα καλά ο κόσμος, να εξεγερθεί, να γρεμοτσακιστεί η κυβέρνηση, έτσι ώστε...
    να στραφεί ο κόσμος στην αριστερά και ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ να.. σώσουν τη χώρα! Αυτό είναι το όραμά τους!
    Αυτοί υποκινούν και τα κορόϊδα ακολουθούν, πριονίζοντας το κλαρί που πατάνε, βουλιάζοντας τη βάρκα που επιβαίνουν!

    Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους εκτός από το να καταστρέφουν ανεπανόρθωτα τη χώρα (ή να καταπατούν τα δικαιώματα των συμπολιτών τους -βλ. μπλόκα αγροτών).
    Λίγη σκέψη χωρίς πόρωση θέλει και λίγη ευσυνειδησία -και εναλλακτικοί τρόποι υπάρχουν και μάλιστα πολύ καλύτεροι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτοί που απεργούν είναι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- όσοι παίρνουν τα πιο πολλά.
    Ένα ακόμα παράδειγμα είναι οι απεργίες που έκαναν κάθε τρεις και λίγο οι "εργάτες" του ΟΛΠ.
    Οι οποίοι είχαν εισόδημα 10.000 ή και 12.000 ευρώ ΤΟΝ ΜΗΝΑ !
    Για να μη γίνει παρεξήγηση: 160.000 ευρώ τον χρόνο!!!!

    Αυτά βέβαια ήσαν τα νόμιμα. Πέραν αυτών, έβγαζαν άλλα τόσα τουλάχιστον από "φιλοδωρήματα/λάδωμα" των εισαγωγέων για να προωθήσουν γρηγορότερα τα κοντέινερ τους που έφταναν από το εξωτερικό.
    Αυτό το σκάνδαλο, δεν αφορούσε όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά μόνο 350 άτομα που ανήκαν στον ΟΛΠ.
    Οι 350 που είχαν φανερό και κρυφό εισόδημα κοντά στο μισό εκατομμύριο(!!!) τον χρόνο, ήσαν αυτοί που έκαναν τις απεργίες και συμπαρέσυραν τους υπόλοιπους που είχαν μισθούς 1.200 ή 1.500 ευρώ το μήνα.

    Αυτό γινόταν κάθε φορά που έμπαινε θέμα να καταργηθεί ο σκανδαλώδης νόμος με βάση τον οποίο οι διερχόμενοι από το λιμάνι του Πειραιά και τα φορτία χύμα ή σε κοντέινερ, πληρώνουν σε αυτούς χαράτσι.
    Και δεν απεργούσαν διότι ήσαν ...πατριώτες και δεν ήθελαν να πάρουν το λιμάνι οι Κινέζοι της COSCO.
    Τώρα με τους Κινέζους, όλα αυτά κομμένα και οι μισθοί στο λιμάνι είναι στα νορμάλ (1.500 ευρώ τον μήνα).

    Όσοι απ' αυτούς πρόλαβαν και βγήκαν στην σύνταξη, πήραν 250.000 ευρώ εφ' άπαξ!!!
    Και συντάξεις 2.500 με 3.000 ευρώ το μήνα!
    Θυμάμαι πριν ένα χρόνο, όταν γινόταν η συζήτηση στην Βουλή για τον ΟΛΠ, η κυρία Παπαρήγα έκανε παρέμβαση και χρήση ειδικού δικαιώματος και πέτυχε να ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ τα ποσά που παίρνουν οι ΟΛΠίτες διότι αυτό -είπε- ήταν παραβίαση των προσωπικών τους δεδομένων.
    Όμως οι λίστες με τα ονοματεπώνυμα και τις επίσημες αποδοχές τους, είχαν βγει στην δημοσιότητα.
    Γιατί το ΚΚΕ τους υποστήριζε με τόση θέρμη;

    Σχεδόν όλοι αυτοί, ενώ ιδεολογικά είναι δεξιοί -αφού ανήκουν στην εργατική ελίτ και τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με αυτά της αστικής τάξης- για να έχουν την υποστήριξη του ΚΚΕ στις απεργίες τους, έχουν σπεύσει και έχουν γίνει κομματικά μέλη του.
    Και είναι γνωστό ότι τα κομματικά μέλη του ΚΚΕ καταθέτουν κάθε μήνα, ως υποχρεωτική εισφορά στα ταμεία του κόμματος, το 10% του εισοδήματός τους. Όρος που αναφέρεται στο καταστατικό του, που αποδέχονται όλοι όσοι μπαίνουν στο κόμμα.

    Όταν ο κάθε ΟΛΠίτης έδινε κάθε μήνα στο ΚΚΕ περί τα 1.000+ ευρώ (5.000.000 ευρώ τον χρόνο) για να έχει την κάλυψη του ΚΚΕ και το κεφάλι του ήσυχο ότι θα παίρνει αυτά τα φράγκα αιωνίως, πώς η κυρία Παπαρήγα και από κοντά διάφοροι οπαδοί/πρόβατα να μην σκίζονται για πάρτη τους;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε 13 Ιουλίου 2010 10:10 μ.μ.:

    Σωστός, αλλά υπάρχει άλλη λύση (βλ. σχόλιο 13 Ιουλίου 2010 6:14 μ.μ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Αφου, λοιπόν, είναι τόσο ιερός ο βράχος και τόσο, επίσης, ιερός, καθότι προσοδοφόρος, ο τουρισμός, ας φροντίσει το κράτος να πληρώνεικανονικά τους εργαζόμενους για να μην υπάρχουν προβλήματα. Είναι πρωτοφανής η απαίτηση να δουλευουν τσάμπα οι εργαζόμενοι λόγω ιερο΄τητας της Ακρόπολης. Αν είναι έτσι το κράτος ας καλέσει ιέρειες ή έστω εθελοντές να την φυλάνε.
    Κατά τα άλλα είμαστε στα συνήθη. Η ιερότητα της Ακρόπολης δεν εμποδίζει τον βαρετό καυγά δεξιών/αριστερών με τα γνωστά επίσης βαρετά πλέον "επιχειρήματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι Έλληνες και το παράλογο!
    Πολλά σχόλια αγνοούν το πασιφανές: πίσω από την εργοδοτικά άδικη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους με τη θέσπιση θέσεων ανασφάλιστων θέσεων εργασίας (stage πολιτισμός) που αποκαλούνται "μαθητεία", την καθυστέρηση πληρωμών, την εκβιαστική και ρουσφετολογική λογική προσλήψεων και απολύσεων βρίσκεται η ΑΠΟΔΟΧΗ αυτού του παράλογου καθεστώτος (μια θέση στο Δημόσιο, έστω και κακοπληρωμένη - εκεί καταντήσαμε!) από αυτές τις στρατιές των "αδύναμων" νέων που ζητάνε απέλπιδα μια "θεσούλα"... Η συνυπευθυνότητα και των δυο είναι πασιφανής. Όσο γκροτέσκα είναι όμως η θητεία όλων αυτών των ανευθυνο-υπεύθυνων και των παρατρεχάμενών τους στο υπουργείο Α-πολιτισμού άλλο τόσο κωμικοτραγική, παράλογη (...μέχρι φασισμού) και καταστροφική είναι η ομηρεία ανθρώπων (τέτοιοι είναι και οι τουρίστες!) εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών στον επαγγελματικό προσανατολισμό κάποιων εργαζομένων!
    Σ' αυτή τη χώρα, εκτός της κοινής λογικής φαίνεται ότι έχει χαθεί και η αξιοπρέπεια!
    Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΠΕΕΕΕ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΤΟ '89 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΣΔ.ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ. ΜΟΝΟ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΥΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΑΣ (ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΑΣΑΝ ΣΥΓΓΕΝΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΔΕΞΙΟΥΣ)ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ !

    El Carnicero Rojo ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ? ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ? (ΜΗ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΝΑ ΚΡΑΞΟΥΝ)

    ΠΑΝΚΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το έργο στην Ακρόπολη όμως, το βλέπουμε εδώ και μερικά χρόνια κάθε Αύγουστο, δηλαδή πάνω στην αιχμή της τουριστικής κίνησης.
    Από το 2007 τουλάχιστον, κάθε χρόνο τα ίδια.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.