18/7/10

Oι Ισραηλινοί ξανάρχονται

Για δύο ημέρες "δανείζει" η Ελλάδα τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που προωθείται προσεκτικά από τις δυο κυβερνήσεις. Κοινή ελληνοισραηλινή άσκηση είχε διακοπεί τον περασμένο Μάιο, μετά την επίθεση στον "στολίσκο ελευθερίας"

Για δύο ημέρες "δανείζει" η Ελλάδα τον εναέριο χώρο της σε αεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που προωθείται προσεκτικά από τις δυο κυβερνήσεις.Το φλερτ Ισραήλ-Ελλάδας τείνει να εξελιχθεί σε γάμο και μάλλον βρισκόμαστε στο στάδιο ενός… προγαμιαίου συμβολαίου.

Από τη μια πλευρά το Ισραήλ χάνει την Τουρκία, την επί χρόνια σύμμαχό της στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, από την άλλη η Ελλάδα διανύει ίσως την πιο δεινή οικονομικά περίοδο στη νεότερη ιστορία της.Aθήνα και Τελ Αβίβ διαβλέπουν πλέον μόνο οφέλη από μια στρατηγική συνεργασία η οποία περιλαμβάνει ένα πλέγμα κοινών δραστηριοτήτων διπλωματικών, οικονομικών-επιχειρηματικών και στρατιωτικών.

Η διακοπή της κοινής αεροπορικής ελληνοισραηλινής άσκησης Μίνωας 2010 τον περασμένο Μάιο με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης λόγω της επίθεσης των ισραηλινών κομάντο στον ανθρωπιστικό στολίσκο, αποτέλεσε μόνο ένα μικρό σύννεφο στις σχέσεις των δύο χωρών.Τώρα οι Ισραηλινοί… ξανάρχονται με τις ευλογίες του Υπουργείου Εξωτερικών και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθεί άσκηση με αμιγώς ισραηλινή σύνθεση, σε ολόκληρο σχεδόν το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου.Συγκεκριμένα ύστερα από έγκριση των αρμόδιων ελληνικών αρχών, 7 ισραηλινά ελικόπτερα CH-53 και 3 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 θα εκπαιδευτούν κατά μήκος ενός αεροδιαδρόμου που εκτείνεται από την Κάρπαθο και τη Ρόδο μέχρι το Άγιον Όρος!Το σενάριο των γυμνασίων προβλέπει εναέριο ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων από τα ειδικά διαμορφωμένα C-130. Ειδικοί και από τις δύο χώρες διατείνονται ότι ήδη βρισκόμαστε στην αρχή μιας συνεργασίας με βάθος και προοπτική.

"Η Ελλάδα θα ωφεληθεί από τη στήριξη μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ελέγχονται από το ισραηλινό κεφάλαιο αλλά και το Ισραήλ ενδιαφέρεται για μια σύμμαχο-χώρα στην περιοχή με ισχυρό προφίλ όπως η Ελλάδα η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαικής Ένωσης" υποστηρίζουν.

http://news247.gr

37 σχόλια:

  1. Θα προτιμούσα να έβλεπα συνεχιζόμενη την άσκηση που κακώς, κάκιστα, διεκόπη τον περασμένο Μάιο.

    Η Ελλάδα πρέπει να βρει συνεργάτες στην περιοχή. Είναι αδιανόητο να ζει αποκομμένη από τους πάντες, ανυπόληπτη και καταδικασμένη σε μαρασμό, όπως μέχρι σήμερα.

    Η χώρα μας διέρχεται την βαθύτερη κρίση, οικονομική και πολιτική, από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Με το παρόν πολιτικό σύστημα, δεν διαβλέπω δυνατότητες ανάκαμψης. Πού πάμε τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανωνυμε συμφωνω απολυτα. τελευταια μας ευκαιρια. ελπιζω να ξυπνησουμε και να γινουμε ρεαλιστες. οι δυο χωρες εχουν κατι πολυ κοινο, ειναι αρχαιοι λαοι που απειλουνται απο το ισλαμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας κρατάμε μικρό καλάθι γιατί δεν το έχουν σε τίποτα να μας δώσουν στο πιάτο στους Τούρκους για να τα ξαναβρούν,αν ποτέ τα έχασαν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναρωτιέμαι αυτή η συμμαχία θα ωφελήσει την Ελλάδα η θα είναι του στυλ όπως με την Αμερική που ενώ δηλώνει ότι είμαστε στρατηγικοί σύμμαχοι σε όλα τα εθνικά θέματα(ΣΚΟΠΙΑ,ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ) έχει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου μην πω ότι είναι και εναντίον μας γιατί εγώ είμαι της άποψης ότι και με τον ίδιο τον Διάβολο εάν χρειαστεί πρέπει να συμμαχήσει η Ελλάδα για να υπερασπιστεί τα Εθνικά της συμφέροντα και τα Εθνικά της Δίκαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντε με το καλο.
    Να δουμε και επισημα το ΚΙΣ στην Βουλη να νομοθετη.
    Κι οσοι Ελληνες αμφισβητησετε αληθινα ή ψευτικα γεγονοτα του παρελθοντος οπως τα ψεμματα τους για "ολοκαυτωματα" κλπ τραγελαφικα, να 'ρχεται το ειδικο κλιμακιο "της Καταπολεμησης του Αντισημιτισμου" απο το υπουργειο Δικαιοσυνης (οπως καλη ωρα σε αλλλες χωρες της ΕΕ) και να μας τσουβαλιαζη στο πι και φι.
    Σα δε ντεπομαστε λεω γω με τις συνεργασιες με γενοκτονους και κοινους ελεεινους εγκληματιες.
    Αλλα τον αβαπτιστο Παπαεβραιο δεν τον λενε;


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα ανώνυμο 18 Ιουλίου 2010 1:35 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μηπως θα επρεπε να τους 'διναμε' εναεριο χωρο 12 μιλιων για την ασκηση τους;Θα ηταν μια ευκαιρεια να δοκιμαστει η μαγκια των τουρκων.Παντως ολα πρεπει να γινονται με συνεση και προσοχη,μην τυχον βρεθουμε στην θεση του κοροιδου που χρησιμοποιηθηκε σαν αντεραστης και οταν το ζευγαρι τα βρηκε,εφυγε με τις κλωτσιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ξαναλέω ότι πολλοί γράφουν σύμφωνα με τις συμπάθειες/αντιπαθειες που έχουν για το Ισραήλ και όχι σύμφωνα με τα ελληνικά συμ΄φέροντα. Επίσης στο μυαλο μας δεν μπορεί να έχουμε συνεχώς τι θα γίνει σε περιπτωση πολέμου. Πρώτον διότι δεν βλέπω αυτή τουλάχιστον την κυβέρνηση νά έχει καποια τέτοια διάθεση. Και δεύτερον διότι εκτός του πολέμου υπάρχουν πολλά και σημαντικά άλλα πράγματα σε μια συμπλευση ή συμμαχία, όπως λέει στο τέλος του το άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβάμαι σενάριο στο οποίο η ΤΗΚ προσβάλλει τα Ισραηλινά α/φη μέσα στη μέση του Αιγαίου, και καταρίπτει αριθμό απο αυτά με γελοία δικαιολογία.

    Στην περίπτωση αυτή αναρωτιέμαι τι θα κάνουμε εμείς. Μάλλον θα τους ρίξουμε οπότε θα γίνει το έλα να δείς και κάτσε ν` ακούσεις. Μύλος.

    Το σενάριο αυτό μάλλον δεν έχει πολλές πιθανότητες, αλλά τέσπα παίζει και αναρωτιέμαι αν η Ελλάς είναι έτοιμη για αυτήν την περίπτωση.

    Προκειμένου να αποφευχθεί τέτοιο σενάριο (το οποίο μάλλον το κοιτάνε αυτή τη στιγμή που μιλάμε οι Φιλέλληνες Στρατηγοί του ΤΚΚ) μάλλον κατά την ταπεινή μου γνώμη θα απαιτηθεί αριθμός Ισραηλινών Φ-16 σε αποστολή Air Interdiction-Air Superiority-CAP.

    Αυτό προκειμένου να μην αναγκαστούμε να τους καταρρίψουμε εμείς. Ας τους καταρρίψουν οι Ισραηλινοί σε περίπτωση που ρίξουν (οι Τούρκοι) εναντίον των δικών τους άοπλων (Ισραηλινών) αφών.

    Καθ`ότι οι Τούρκοι είναι δειλοί ώς γνωστόν, και εφ`όσον γνωρίζουν ότι δύσκολα η Ελλάς θα διατάξει τα α/φη της να τους ρίξουν, ίσως να επιχειρήσουν να ρίξουν εναντίον των -άοπλων- Ισραηλινών α/φών, οπότε η παρουσία Ισραηλινών οπλισμένων μαχητικών κατά την διάρκεια της άσκησης γίνεται επιβεβλημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ kiko

    Ποτέ κανείς δεν πρέπει να λέει "ποτέ", ειδικά στην πολιτική.

    Εντούτοις, μπορεί να δει κάποιες παραμέτρους.

    Για να τα ξαναβρεί η Τουρκία με το Ισραήλ, πρέπει η πρώτη να εγκαταλείψει τα νεοοθωμανικά, αυτοκρατορικά της σχέδια, τα οποία βασίζονται στο Ισλάμ. Θα το κάνει;

    @ Κώστα

    Όλες οι συμμαχίες είναι εφήμερες. Και τι πάει να πει, εν προκειμένω, "συμμαχία"; Για απλή στρατιωτική συνεργασία μιλάμε. Άλλωστε, δεν έχομε και άλλον σύμμαχο, ούτε στην περιοχή, ούτε πουθενά.

    Τώρα που το ισραηλινό κοινοβούλιο αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων, δεν θα μπορούσαμε για παράδειγμα να ζητήσουμε να αναγνωρισθεί και η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Σμύρνης; Δεν θα μπορούσε να συνεργασθεί (συνεργάζεται ήδη ευτυχώς) προς αυτή την κατεύθυνση το ελληνοαμερικανικό με το αμερικανοϊσραηλινό λόμπι; Πώς πέτυχαν οι Αρμένιοι, νομίζεις, την αναγνώριση της γενοκτονίας τους από τους Τούρκους στις ΗΠΑ;

    Πρέπει να ξεκολλήσουμε από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να κάνουμε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To πρώτο σχόλιο είναι παντελώς άσχετο με την πραγματικότητα και στα δύο σκέλη του.
    - Η κοινή άσκηση ούτε κακώς διακόπηκε, ούτε διακόπηκε με ελληνική απόφαση.
    Από την στιγμή που υπήρξε το σοβαρό επεισόδιο με το Ναβί Μαρμαρά και τα άλλα πλοία των ακτιβιστών για την Γάζα, με νεκρούς, τραυματίες κλπ. στο Ισραήλ σήμανε συναγερμός και οι ένοπλες δυνάμεις του τέθηκαν σε επιφυλακή.
    Αυτό σημαίνει ότι τα αεροπλάνα του διατάχθηκαν να διακόψουν την άσκησή τους και να γυρίσουν πίσω για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τυχόν κλιμάκωση.
    Η οποία μπορεί να μην υπήρξε, αλλά η άσκηση είχε διακοπεί.

    - Η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι μόνη της χωρίς συμμαχίες.
    Και είδαμε πόσο χρήσιμοι μας βγήκαν κι αυτοί.

    Το Ισραήλ με τα τόσα προβλήματά του, όχι μόνο δεν μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά θα συρθούμε ως ουρά του και θα χρησιμοποιηθούμε από αυτό να μεταφέρουμε τις τριβές του και την εχθρότητα που έχει με τους Άραβες και γενικά τον μουσουλμανικό χώρο, στην χώρα μας.
    Ούτε οικονομικά μπορεί να μας φανεί χρήσιμο αφού κι αυτό ζει με τις ελεημοσύνες των αμερικαανοεβραίων που έχουν αναλάβει την συντήρησή του.
    Ο ρόλος του είναι αυτός του χωροφύλακα.
    Εμείς τι ρόλο θα παίξουμε;
    Βοηθοί ...χωροφύλακος;;;

    Μόνοι μας, Ελλάδα και Κύπρος, εφόσον αποκτήσουμε πατριωτική πολιτική ηγεσία, μπορούμε να καθαρίσουμε άνετα με τους Τούρκους.
    Αυτή η ηγεσία είναι τόσο ανίκανη που και σε μια συμμαχία με το Ισραήλ, πάλι μια από τα ίδια θα είναι.
    Δηλαδή το Ισραήλ θα τους ...μετατρέψει σε πατριώτες;
    Ή θα μας φέρει άλλους πολιτικούς να μας κυβερνήσουν;
    Ή θα πάνε οι Ισραηλινοί να διώξουν τους Τούρκους από την Κύπρο και το Αιγαίο;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με αφορμή το σχόλιο του Αχαιού:
    - Οι παρενοχλήσεις των Τούρκων είναι δεδομένες και αυτό που με κάνει να ανησυχώ είναι ότι οι Ισραηλινοί προκειμένου να μας αναγκάσουν να γατζωθούμε επάνω τους, πιθανόν να προκαλέσουν τους Τούρκους σε επεισόδιο έτσι που να αναγκαστούμε να εμπλακούμε και εμείς.

    Αυτό δεν θα ήταν καθόλου κακό και θα μπορούσαμε να τους δώσουμε ένα καλό μάθημα.
    Το κακό είναι ότι δεν θα το έχουμε αποφασίσει, σχεδιάσει και εκτελέσει εμείς με την δική μας θέληση, αλλά θα έχει γίνει βεβιασμένα με ισραηλινή προβοκάτσια (=πρόκληση).
    Και εάν κάτι γίνει κάτω από τέτοιες συνθήκες, είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ να αποτύχει. Και μάλιστα να πάρει τραγικές για μας διαστάσεις.

    Δεν παραβλέπω και ΤΙ αυτό θα σημάνει για τις σχέσεις μας με τον Αραβικό και γενικά μουσουλμανικό χώρο που μέχρι τώρα είναι ΗΡΕΜΕΣ.
    Μήπως αποφασίσουν οι φανατικοί ισλαμιστές να μας εκδικηθούν;
    Και τι θα κάνει το Ισραήλ τότε;

    Θα γεμίσει η Ελλάδα με πράκτορες της Μοσάντ οι οποίοι με την λογική ότι αυτοί μπορούν να μας προστατέψουν, θα αλώσουν όλες τις νευραλγικές ελληνικές υπηρεσίες.

    Ή ο Γιωργάκης θα τους πει όχι;;;
    Όλος ο ...καλός ο κόσμος φροντίζει να μην ανοίγει μέτωπα.
    Εμείς θα πάμε να βρούμε τον μπελά μας με το Ισραήλ;

    Και μια ερώτηση ακόμα:
    Εάν το Ισραήλ θελήσει να πάει να βομβαρδίσει το Ιράν και στο πλαίσιο της συμμαχίας μας, ζητήσει την βοήθειά μας, εμείς τι θα πρέπει να κάνουμε;

    Συμμαχίες μεταξύ χωρών γίνονται επί τη βάση κοινών προβλημάτων, κοινών εχθρών και κοινών στόχων.
    Σε όλα αυτά η Ελλάδα ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με το Ισραήλ.

    Το μόνο πρόβλημα που έχουμε εμείς είναι με τους Τούρκους με τους οποίους το Ισραήλ έχει μακροχρόνιους σταθερούς δεσμούς και που δεν αποκλείεται σύντομα να τα ξαναβρούν.
    Και να μείνουμε εμείς σαν τις απατημένες γκόμενες στην μέση του δρόμου.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Ελλάδα πρέπει να παραδειγματιστεί απο το μικρό πληθυσμιακά και συνεχώς απειλούμενο Ισραήλ, το οποίο αν και περικλείεται απο εχθρικούς γείτονες με πολύ μεγάλους πληθυσμούς έχει καταφέρει επενδύοντας στην τεχνολογία και σε σύγχρονα οπλικά συστήματα όχι μόνο να μειώνει το μειονέκτημα αλλά και να βρίσκεται σε θέση υπεροχής. Η Ελλάδα οπωσδήποτε δεν έχει τον ίδιο βαθμό απειλής, αλλά είναι αναγκασμένη να διατηρεί Ε.Δ. υψηλού επιπέδου. Μια στενή συνεργασία με το Ισραήλ θα μας βοηθήσει σε επίπεδο ανάπτυξης τεχνογνωσίας,πληροφοριών αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο (κυρίως παρασκηνίου). Η όποια προσέγγιση πάντως πρέπει να γίνει μελετημένα και προσεκτικά, γιατί το Ισραήλ είναι στιγματισμένο ως κράτος (σωστά κατά την άποψη) και στην Ελλάδα (με την πάγια ανθελληνική του στάση και την πολιτική και στρατιωτική βοήθεια του στην Τουκία) αλλά και διεθνώς με τις πρακτικές του κατά των Παλαιστινίων. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι να στραφούν τα αραβικά κράτη εναντίον μας ως σύμμαχοι των Ισραηλινών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 6:26 μ.μ.

    Μίλησε ο Αλή-Ταμπούρ με την μεγεμένη όρνιθα και η Ζεχραζάντ χασμουρήθηκε νωχελικά. Οι "χίλιες και μία νύκτες" της δεν είχαν πάει χαμένες.

    Πού τις είδες, βρε αθεόφοβε αυτές τις πληροφορίες (περί ανακλήσεως αεροπλάνων και συναγερμών - μπας και χτύπησε το καμπανάκι και στο... Πεντάγωνο;), ότι η άσκηση δεν διεκόπη με ελληνική πρωτοβουλία (και ποιος ματαίωσε την επίσκεψη του Ισραηλινού Α/ΓΕΑ στην Αθήνα, ο ... Ομπάμα;); Έτσι, χωρίς στοιχεία γράφεις ό,τι θέλεις και είσαι και εκτός θέματος.

    Ναι, είμαστε στο ΝΑΤΟ, αλλά φως δεν βλέπουμε κι απ' εκεί και σ' αυτό συμφωνώ. Άρα είμαστε μόνοι και χωρίς συμμάχους.

    Τα προβλήματα του Ισραήλ υπήρχαν πάντα, αλλά η Τουρκία ωφελήθηκε τα μέγιστα από την συνεργασία μαζί του.

    Γιατί θα συρθούμε και πού; Σύρθηκε η Τουρκία πουθενά; Αλλά άλλο Τουρκία και άλλο Ελλαδούλα, ε; Αυτό φοβάσαι, έτσι;

    Ε, άσε να προσπαθήσει και η Ελλαδούλα να γίνει ξανά Ελλάδα. Αφού τα οθωμανά αφεντικά σου την έχουν περικυκλώσει. Μήπως φοβάσαι ότι το Ισραήλ θα τους χαλάσει την δουλειά. Μην φοβάσαι, δεν έχει τέτοια πρόθεση, ούτε η Ελλάδα στοχεύει σε συμμαχίες για πολέμους, έστω και αμυντικούς. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ζητά σε στρατιωτικό-αμυντικό επίπεδο, τεχνογνωσία κλπ. ΞΕΚΟΛΛΑ, αλλά εύκολο είναι να βρεις αλλού αφεντικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ειμαι υπερ μιας κοινης Αρμενο ,,Εβραικης Βουλγαρικης, Ελληνικης συνεργασιας αερος σε ασκηση εναεριο ανεφοδιασμο, αρχομενη απο το Ισραηλ και διαμεσου Ελλαδας Βουλγαριας και τελικα τελειονοντας Αρμενια για μια συνεργασια σε πεταλο[τη]με βαθος.Ταλως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Tzimako kai Omadeon
    Kathe fora pou pai na kanei kati I ellada me to Issrail san apo mixanis theos emfanizente o Ahmet kai O hakan kai mas thimizoun oti den prepei? Re valteto kala sto kefali sas.I synergasia exei eidi arxisi kai peste sta Afentika sas too late. Min klaite me ta krokodilia dakrya sas den eiste Pisteutoi ? Den proseksa na klaite gia tous Kourdous I gia ta 20 kai vale xronia embargo tis Armenias apo tin Tourkia??
    Xairetismata sta afentika sas kai kopste to ligaki Otthomanoi mou eseis..DEMEK Yunanlar.
    Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ως προς την συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ...

    Από την μία πλευρά ακούμε φωνές ακροδεξιών στείρα σκεπτόμενων βυθισμένοι στον αντισημισμό τους, αριστερών που υποκριτικά κόπτονται για τα θύματα της ισραηλινής πολιτικής και φιλοαράβων για διάφορους λόγους ο καθένας και από την άλλη πλευρά πολλοί επιφανειακά σκεπτόμενοι που έστω και από αγαθά κίνητρα ψάχνουν παντού προστάτες και έξωθεν σωτήρες αδιαφορώντας για το ποιόν και τις προθέσεις του υποψήφιου..συμμάχου.

    Η μία πλευρά αρνείται να δει τα οφέλη από μία συνεργασία με το Ισραήλ και η άλλη αρνείται να δει το ποιόν του Ισραήλ διαχρονικώς.

    Στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, πρέπει να συνυπολογίζεις και την ιστορία του άλλου μέρους (άκρως αρνητική εν προκειμένω), αλλά και τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές και ευκαιρίες αμοιβαίου οφέλους (θεωρώ θετικές αυτήν την περίοδο).

    Η Ελλάδα έχει πολλά να κερδίσει από μία συνεργασία με το Ισραήλ (πολλά περισσότερα εάν οι κυβερνώντες ήταν πατριώτες και όχι προδότες), αλλά επειδή έχουμε να κάνουμε με Εβραίους πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι και να προχωράμε προσεκτικά.

    Ο εβραϊκός παράγων είναι μία δυναμη που θα μπορούσε να μας βοηθήσει καθοριστικά στην προαιώνια διαμάχη μας με την Τουρκία (στρατηγική συνεργασία στις Ε.Δ., μεταφορά τεχνογνωσίας κ τεχνολογίας, πληροφορίες-μυστικές υπηρεσίες, κουρδικό και το κυριώτερο συνεργασία για άρση της τουρκικής απειλής και εκμετάλλευση του πλούτου του Αιγαίου αναγκάζοντας την Τουρκία να "κάτσει στα αυγά της"), αλλά όπως ορθά επισήμανε κάποιος προηγουμένως, μπορεί κάλλιστα να σε αδειάσει έως και να υιοθετήσει για ακόμη μια φορά εχθρική συμπεριφορά απέναντί μας.

    Βέβαια, δεν θα ευθύνονται οι Ισραηλινοί εάν εμείς δεν καθιστούμε τους εαυτούς μας πολύτιμους μέσω έξυπνης διπλωματίας και κινήσεων. Την Τουρκία την θέλουν όλοι για σύμμαχο, διότι έχει η ίδια καταστήσει τον εαυτός της πολύτιμο, όταν εμείς είμαστε καρπαζοεισπράκτορες και γνωρίζει ο οποιοσδήποτε τρίτος (βλέπε ΗΠΑ) ό,τι ότι και να πράξει στην Ελλάδα αυτή θα το καταπιεί και θα πει και ευχαριστώ, ε τότε προφανώς και θα προχωρήσει προς την υποστήριξη της άλλης πλευράς (βλέπε Σκόπια).

    Αμφιβάλλει κανείς ό,τι η Ελλάδα είναι πολύ πιο πολύτιμη για τις ΗΠΑ από τα Σκόπια; Θα ριψοκινδύνευε ποτέ η Αμερική να χάσει την Ελλάδα για να κερδίσει τα Σκόπια; Προφανώς και όχι, υποστηρίζει όμως τα Σκόπια γιατί ξέρει καλά ό,τι εδώ μας κυβερνούν προδότες που όποια απόφαση και να πάρουν ενάντια στην Ελλάδα η ελληνική κυβέρνηση θα την καταπιεί και απλώς θα προσπαθήσει να πείσει τον ελληνικό λαό και να διαχειριστεί το πολιτικό κόστος.

    Εν κατακλείδει, ναι στην συμμαχία με το Ισραήλ (ακόμη και με τον "διάβολο" για το καλό της πατρίδος), αρκεί να συμμαχήσουμε ως ισοδύναμοι εταίροι και όχι απλώς να εξυπηρετήσουμε τα εβραϊκά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 18 Ιουλίου 2010 2:59 μ.μ.

    "γιατί εγώ είμαι της άποψης ότι και με τον ίδιο τον Διάβολο εάν χρειαστεί πρέπει να συμμαχήσει η Ελλάδα για να υπερασπιστεί τα Εθνικά της συμφέροντα και τα Εθνικά της Δίκαια".

    Ο Διάβολος είναι ο ορισμός του χειρότερου συμμάχου, γιατί είναι βέβαιο πως στο τέλος μόνο κατά....διαόλου μπορεί να σε πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προς όλους αυτούς που κόπτονται να μας δούμε φιλαράκια με το Ισραήλ !

    Και δεν μου λέτε βρε ξεφτέρια μου, αν το Ιράν και το Ισραήλ εμπλακούν σε πυρηνικό πόλεμο εμείς ως σύμμαχοι του Ισραήλ σε στρατιωτικό επίπεδο (που εκτός των άλλων το δώσαμε και την ευκαιρία να εξασκηθεί με τους s-300 [άραγε γιατί ?]) τι τύχη θα έχουμε ως ο φίλος του εχθρού μου ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μπορεί οι αραβικές χώρες να έχουν μεγάλους πληθυσμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι τους (νομάδες κλπ) μπορούν να πάνε στο στρατό.

    Στον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967), οι ένοπλες δυνάμεις όλων των αραβικών χωρών ήσαν σε ίδιο περίπου αριθμό με των Ισραηλινών (γύρω στις 230.000 σε κάθε πλευρά).

    Στον δε Πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ (1973), οι Άραβες κατανίκησαν τους Ισραηλινούς σε όλα τα μέτωπα αφού ήσαν καλά προετοιμασμένοι και δεν αιφνιδιάστηκαν όπως το 1967.
    Το ότι ξαφνικά σταμάτησαν την επέλαση των αρμάτων τους και δεν προχώρησαν στην κατάληψη του Ισραήλ, οφείλεται στο ότι το τελευταίο απείλησε με τελεσίγραφο ότι θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα κατά των αραβικών πρωτευουσών.
    Πυρηνικά που είχαν παραλάβει από τις ΗΠΑ και που εξακολουθούν να κατέχουν.

    Γι' αυτό τον λόγο θέλει πυρηνικά και το Ιράν, για να μην εκβιάζονται οι μουσουλμανικές χώρες της περιοχής από το Ισραήλ.
    Εάν αποκτήσουν και αυτοί, μόνο τότε θα υπάρξει ισορροπία.
    Ισορροπία του Τρόμου μεν, αλλά ισορροπία.

    Όταν οι δυτικοί βεβαιωθούν ότι και το Ιράν έχει πυρηνικά, θα δούμε και το Ισραήλ να κάθεται στο τραπέζι των συνομιλιών.
    Το ...καλυτερότερο θα ήταν να αφοπλιστούν όλοι αυτοί και να μη μας ζαλίζουν κάθε τόσο με σφαγές, γενοκτονίες, τρομοκρατία κλπ.
    Αλλά το Ισραήλ, δεν είναι διατεθειμένο να το πράξει.

    Διότι για να εξασφαλιστεί ότι το πετρέλαιο δεν θα σταματήσει να ρέει προς την Δύση άφθονο και φθηνό (ή τσάμπα), ο χωροφύλακας που θα το φροντίσει πρέπει να είναι καλά οπλισμένος.
    Ο φαύλος κύκλος της βίας !!!
    Οποιαδήποτε στενή σχέση με το Ισραήλ, θα μας καταστήσει μέρος του προβλήματος, από θεατές που είμαστε τώρα !

    Υπάρχουν άλλες πολλές χώρες με προχωρημένη στρατιωτική και άλλη τεχνολογία για να συνεργαστούμε και χωρίς να κινδυνεύσουμε να καταστούμε στόχος των φανατικών Ισλαμιστών.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεκαοκτώ οικογένειες του Ισραήλ, έχουν στα χέρια τους το 60% του πλούτου του.
    Η Δημοκρατία του φαίνεται από την οικονομία του.
    Το δε επίπεδο της διαφθοράς στην πολιτική, ίσως να ξεπερνά και την ...Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα.

    Από δε ποιότητα πολιτικών του, άλλο πράμα. Μέχρι και ο Πρόεδρός του έχει καταγγελθεί για βιασμό υπαλλήλου.

    Το βρώμικο χρήμα στα χέρια λίγων ακροδεξιών σιωνιστών και οι άλλοι να σκοτώνονται για πάρτη τους.
    Ποιά η διαφορά τους με τα άλλα αυταρχικά και θεοκρατικά ισλαμικά καθεστώτα;
    Δεν βλέπω και μεγάλη.
    Τα ίδια χάλια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεκαοκτώ οικογένειες του Ισραήλ, έχουν στα χέρια τους το 60% του πλούτου του.
    Η Δημοκρατία του φαίνεται από την οικονομία του.
    Το δε επίπεδο της διαφθοράς στην πολιτική, ίσως να ξεπερνά και την ...Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα.

    Από δε ποιότητα πολιτικών του, άλλο πράμα. Μέχρι και ο Πρόεδρός του έχει καταγγελθεί για βιασμό υπαλλήλου.

    Το βρώμικο χρήμα στα χέρια λίγων ακροδεξιών σιωνιστών και οι άλλοι να σκοτώνονται για πάρτη τους.
    Ποιά η διαφορά τους με τα άλλα αυταρχικά και θεοκρατικά ισλαμικά καθεστώτα;
    Δεν βλέπω και μεγάλη.
    Τα ίδια χάλια !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Ανώνυμος είπε...
    Ειμαι υπερ μιας κοινης Αρμενο ,,Εβραικης Βουλγαρικης, Ελληνικης συνεργασιας αερος σε ασκηση εναεριο ανεφοδιασμο, αρχομενη απο το Ισραηλ και διαμεσου Ελλαδας Βουλγαριας και τελικα τελειονοντας Αρμενια για μια συνεργασια σε πεταλο[τη]με βαθος.Ταλως


    18 Ιουλίου 2010 7:58 μ.μ. "
    -----------------------

    Και αυτο ειναι πολυ πιθανο να το δουμε σε περιπτωση κρισεως.
    Το 1974 ητανε "μεσα" και η Βουλγαρια. Το 1985 ητανε "μεσα" και η Αρμενια.Τωρα το Ισραηλ δινει
    την μαχη του για να μη παραμεριστει
    γεωστρατηγικα απο την Τουρκια ,παραπλησιο κινδυνο και χειροτερο εχει η Ελλαδα.Να ειμαστε ετοιμοι για ολα και πολυ προσεκτικοι γιατι ερχονται γεγονοτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι χαρακτηριστικό, πως ακόμη και αυτοί που υποστηρίζουν τη συμμαχία με το Ισραήλ, δεν παραλείπουν να το παρομοιάζουν συχνά-πυκνά με τον "Διάβολο".

    Το θεωρούν απλά αστείο ή ένα λογοπαίγνιο;
    Ο μέσος Έλληνας, δεξιός ή αριστερός δεν το επιθυμεί, ό,τι και αν λέει και ό,τι και αν κάνει η κυβέρνηση, ο απλός λαός δεν θα το αποδεχθεί. Κάντε μια πρόχειρη δημοσκόπηση στους γύρω σας.
    Αυτό δε σημαίνει ότι οι Έλληνες είναι τουρκόφιλοι ή ισλαμολάγνοι, όπως θα ήθελαν μερικοί να ισχυριστούν για να δικαιολογήσουν την άρνηση, αλλά γιατί υπάρχουν αρνητικά ιστορικά δεδομένα που όσο και να θέλουν δεν μπορούν να τα εξαλείψουν από τη συλλογική μας μνήμη. Επί 400 χρόνια οι Τούρκοι μαζί με τους Εβραίους συνεργάτες τους απομυζούσαν το βιος των Ελλήνων ραγιάδων και επένδυαν στην δουλεία τους. Αυτά είναι πασίγνωστα βεβαίως.
    Έτσι, θα χρειαστεί να κάνει πολλά το Ισραήλ για να κάνει τους Έλληνες να το εμπιστευτούν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ναι, ο Ιμπραήμ έφερε την ελευθερία στην Πελοπόνησσο... Πολύ φτηνιάρικη προπαγάνδα 11:34. Τίποτα πιο έξυπνο δεν μπορείς να γράψεις; Κι αν σου πω εγώ ότι οι Έλληνες θέλουν την συνεργασία με το Ισραήλ τι θα πεις εσύ;
    Τέλος πάντων, δεν χολοσκάω για το Ισραήλ αλλά τόσο κακόγουστη προπαγάνδα φτηνιάρικη υποτιμάει την νοημοσύνη μας. Και κάτι άλλο. Είναι τόσο μάγκες οι Εβραίοι και είναι... "διάβολοι"; Γιατί δεν μπορούμε να γίνουμε κι εμείς; Είμαστε φιλεύσπλαγχνοι και φιλάνθρωποι εμείς; Ή μήπως όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Άντε τώρα Τζ-ιμάμ-μπαϊλντήδες ντερλικώστε και πάτε για νάνι να ονειρευτείτε βουνά από πιλάφια και ποτάμια από μέλια και μικρά αγοράκια να σας "σερβίρουν"... κι αφήστε μας να δούμε τι συμφέρει στην πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Mpravo @Byzantinos
    γιορ ελινικος ιν τάρκις αλφαμπετ ιτ'ς βερι γκουντ

    το εβραιος βοιθαει πόλι το κουρδι με ΟΥΑΒ Χερον.
    Βλεπισ που εινε κουρντος κε μιλαι τουρκος ασκερ κε μετα μπαμ μπουμ σκοτονι ολο κουρδος.
    ολο κουρδοσ εφκαριστο ισραελ.
    μέτα, ίντιο ΟΥΑΒ παει αιγκέο βλεπει ελινικοσ καραβι, ελινικοσ ασκερι κε αμα πολεμοσ ισραελ βοητισει τουρκοσ ασκερι.
    ολ γκρικς θενκιου ισραελ του ματς
    γουι'λ μπι φρεντς φορ εβερ.
    τζιμαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Ως προς την συνεργασία Ελλάδος-Ισραήλ...
    Από την μία πλευρά ακούμε φωνές ακροδεξιών στείρα σκεπτόμενων βυθισμένοι στον αντισημισμό τους, αριστερών που υποκριτικά κόπτονται για τα θύματα της ισραηλινής πολιτικής και φιλοαράβων για διάφορους λόγους ο καθένας..."
    18 Ιουλίου 2010 10:41 μ.μ.

    και

    "Τέλος πάντων, δεν χολοσκάω για το Ισραήλ αλλά τόσο κακόγουστη προπαγάνδα φτηνιάρικη υποτιμάει την νοημοσύνη μας."


    Καλα ρε σαγιαν Galia μην κανεις ετσι μας επεισες.
    Γραψε τωρα απ την τρυπα του "χαβραβανελ" και στα "γκρινγκλις" να θολωσης ακομα λιγο τα νερα οτι εισαστε πολλοι.



    -Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομςενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 19 Ιουλίου 2010 1:03 μ.μ.

    "Ναι, ο Ιμπραήμ έφερε την ελευθερία στην Πελοπόνησσο.."

    Αυτό το ονομάζεις απάντηση σε όσα εγώ έγραψα; Μην εκτρέπεις και μην αποπροσανατολίζεις την κουβέντα.

    "Τέλος πάντων, δεν χολοσκάω για το Ισραήλ "

    Τι δε χολοσκάς λες; Εδώ από τα γραφόμενα σου φαίνεται ότι πετάς φλόγες από τα αυτιά. Ηρέμησε λίγο και άσε τον κόσμο να κάνει τα σχόλια του και ας μην συμφωνείς εσύ.
    Δε βγάζεις τίποτα με το να "βαπτίζεις" όλους όσους διαφωνούν μαζί σου Τζ-ιμάμ-μπαϊλντήδες και εγώ δεν ξέρω τι.


    "Κι αν σου πω εγώ ότι οι Έλληνες θέλουν την συνεργασία με το Ισραήλ τι θα πεις εσύ;"

    Εγώ τι να σου πω ρε φίλε, αφού φαίνεται από τον τρόπο σου πως ξέρεις ποια είναι η αλήθεια. Αν ήταν όπως τα λες και ήσουν σίγουρος για αυτό δεν θα έχανες την ψυχραιμία σου.

    "Είναι τόσο μάγκες οι Εβραίοι και είναι... "διάβολοι"; Γιατί δεν μπορούμε να γίνουμε κι εμείς; Είμαστε φιλεύσπλαγχνοι και φιλάνθρωποι εμείς; Ή μήπως όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"

    Ε, όχι, δεν ζηλέψαμε ακόμη την διαβολικότητα και την ενδοξότητα των Εβραίων.
    Στο κάτω-κάτω Διάβολο τους αποκάλεσαν οι υποστηρικτές τους, όχι εγώ (Διάβασε παραπάνω: 18 Ιουλίου 2010 2:59 μ.μ.
    18 Ιουλίου 2010 10:41 μ.μ.)


    "και μικρά αγοράκια να σας "σερβίρουν"... κι αφήστε μας να δούμε τι συμφέρει στην πατρίδα μας"

    Για τα αγοράκια το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι πως είσαι ανάγωγος (αποσυνάγωγος)και κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.
    Όσο για την "πατρίδα ΣΑΣ" (όχι ΜΑΣ) και τι την συμφέρει, έχουμε καταλάβει, ΑΝΩΝΥΜΕ για ποια πατρίδα μιλάτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Omadeon: Το σχόλιο 18/07 10.41 δεν είναι της Galia, αλλά δικό μου (αυτό είναι το δεύτερο σχόλιο που γράφω).
    Προς άγνωστο «19 Ιουλίου 2010 1:58 μ.μ.», αν από το σχόλιό μου κατάλαβες ό,τι είμαι υποστηρικτής των Εβραίων, τότε λυπάμαι, αλλά πλανάσαι πλάνην οικτρά.

    ΤΘ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ε λοιπόν αν και βαρυέμαι να διαβάσω την ίδια και ίδια παραφιλολογία αν θα πρέπει να είμαστε υπερ του Ισραήλ ή όχι και όλες αυτές τις συζητήσεις που γίνονται εδώ μέσα κάθε φορά που ανακοινώνεται μια προσέγγιση Ελλάδος-Ισραήλ, σας λέγω ότι εγώ είμαι υπέρ της στρατηγικής συνεργασίας και καλά κάνει η κυβέρνηση του ΓΑΠ να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο. Και ναι, είμαι υπέρ των εβραίων από του να είμαι υπέρ των Αράβων που τίποτα και σε τίποτε δεν μας οφελεί μια οιανδήποτε σχέση μαζί με αυτούς τους μπουνταλάδες. Ανοίξτε τα μυαλά σας και δείτε ότι χωρίς ισχυρές συμμαχίες είμαστε χαμένοι εδώ που φθάσαμε με όλο αυτό το αυτοκαταστροφικό μένος που μας διατρέχει σαν κοινωνία και έθνος. Ούτε τους Πέρσες χρειαζόμαστε, ούτε τους Αιγύπτιους, ούτε τους Σύριους, ούτε τους Σαουδάραβες. Τους εβραίους χρειαζόμαστε σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. //Τους εβραίους χρειαζόμαστε σήμερα!//(ανώνυμος -πλην γνωστός- εβραιόπληκτος, 4:14 μ.μ.)

    ---------------------
    Δεν χρειαζόμαστε κανέναν!!!
    Ποιός σου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και σου είπε υποχρεωτικά να διαλέξεις;
    Η σιωνισμολαγνεία σου δεν κρύβεται!!!

    Πριν το Μαβί Μαρμαρά ήσουν υπέρ του Οθωμανικού Δικαίου.
    Τώρα υπέρ του Μωσα'ι'κού Νόμου.
    Πάντα υπέρ της ...νομιμότητας!!!

    " Ούτε τους Πέρσες χρειαζόμαστε, ούτε τους Αιγύπτιους, ούτε τους ...Σύριους (αρ γιου σίριους;), ούτε τους Σαουδάραβες."
    Ούτε τους εβραίους....

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. //Πού τις είδες, βρε αθεόφοβε αυτές τις πληροφορίες (περί ανακλήσεως αεροπλάνων και συναγερμών - μπας και χτύπησε το καμπανάκι και στο... Πεντάγωνο;), ότι η άσκηση δεν διεκόπη με ελληνική πρωτοβουλία (και ποιος ματαίωσε την επίσκεψη του Ισραηλινού Α/ΓΕΑ στην Αθήνα, ο ... Ομπάμα;);//
    -----------------------------
    Δηλαδή στο Ισραήλ γίνονται εκείνες τις ημέρες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις και φυλακίσεις ξένων ακτιβιστών και την διεθνή κατακραυγή εναντίον του, με τις Ε.Δ. του σε γενική επιφυλακή (ή μήπως δεν ήσαν;), και ο Ισραηλινός Α/ΓΕΑ -κουκουρίκου δεν τρέχει ...τίποτις- έρχετε στην Αθήνα σινάμενος-λυγάμενος για συνομιλίες;
    Επειδή ήταν προγραμματισμένο;
    Κάνε μας την χάρη.
    Φαντάρος -έστω και γιώτα 3- έχεις πάει;;;

    Πόσες φορές δεν έχουν γίνει αλλαγές λόγω εκτάκτων συνθηκών;

    Αλλά -εκεί- εσύ το σιωνιστικό και ανθελληνικό βιολί σου ότι ο ...ατρόμητος Ισραηλινός αρχηγός αεροπορίας -ενώ το Ισραήλ καίγεται-θέλει να έλθει Ελλάδα αλλά οι κακοί ρατσιστές και αφιλόξενοι Έλληνες τον διώχνουν πίσω με το ίδιο αεροπλάνο.

    Που ΜΑΚΑΡΙ να το είχαν κάνει, αλλά τόσο εβραιόδουλοι που είναι, ούτε να το σκεφτούν, τον περίμεναν ματαίως με την ανθοδέσμη στο αεροδρόμιο σαν την ξελιγωμένη γκόμενα, μέχρι να τους έλθει το σήμα της ακύρωσης απ'το Τελ-Αβίβ.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Πόσα βγάζεις βρε Ιμάμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Πόσα τους πληρώνεις για να σου επιτρέπουνε να γράφεις τα ανθελληνικά σου ;;;!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η Galia είμαι. Και έχω σταματήσει να σχολιάζω εδώ.
    Σήμερα μπήκα για να δω μήπως υπάρχει κάποιο νέο για την δολοφονία του νεαρού δημοσιογράφου. Αλλά, προφανώς, η άνανδρη και πισώπλατη δολοφονία δεν προκαλεί το Μίσος κάποιων σχολιαστών. Μόνο το Ισραήλ και οι Εβραίοι έχουν αυτό το "προνόμιο".
    Και είδα με έκπληξη ότι ακόμα και τόσο καιρό μετά, παραμένω ο "εφιάλτης" κάποιων. Θλιβερό!
    Καλό καλοκαίρι σε όλους,

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ Η Galia είμαι.
    χι! χι! χι! χι! χι! χι! χι! χι!
    χι! χι! χι! χι! χι! χι! χι! χι!
    Ξεκαρδιστικόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Άσε ρε "τζίμη" με τις μαγκιές σου και τις μπούρδες σου... Δεν μας πείθεις, ούτε καν τον εαυτό σου αφού δεν καταλαβαίνεις την στυγνή πραγματικότητα και την εξέλιξη των πραγμάτων.

    (Από ΑΝΩΝΥΜΟΣ 2.14 παραπάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.