29/1/14

Απίστευτες λεπτομέρειες από τη διοικητή της ομάδος SAT που αποβιβάστηκε στα Ίμια

Ο επιτελικός πλοίαρχος (Deniz Kurmay Albay) Ali Türkşen, του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δικάζεται στο 12ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης (İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde) για συμμετοχή στο "Σχέδιο Κλωβός" ("Kafes Eylem Planı") και στο Σχέδιο Δολοφονίας Ναυάρχων ("Amirallere Suikast") με βάση τα οποία αξιωματικοί που ανήκαν κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό, θα πραγματοποιούσαν ένοπλες προβοκατόρικές ενέργειας, με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο Τούρκος ανώτερος επιτελικός αξιωματικός, που διετέλεσε και Διοικητής του Συγκροτήματος Υποβρυχίων Καταστροφών (SAT Grup Komutanı) το διάστημα 1990-1997, στη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
"Ο αρχηγός του ΤΠΝ, ναύαρχος Οζντέν Ορνέκ (Özden Örnek), με διέταξε να γράψω σε ένα βιβλιαράκι τα όσα έζησα ως διοικητής της ομάδος που αποβιβάστηκε στο Καρντάκ. Αν διαβάσετε αυτό το βιβλίο θα καταλάβετε γιατί δεν είναι δυνατόν ποτέ ένας από μας να γίνει τρομοκράτης. Στις 30 Ιανουαρίου 1996, στις 21:33, εμείς πληρώσαμε από τη τζέπη μας τη βενζίνη για το φουσκωτό που μας έβγαλε στο Καρντάκ. Το βράδυ εκείνο αγοράσαμε βενζίνη με την πιστωτική κάρτα του Ερτζάν Κιρίτστεπε (Ercan Kireçtepe), που τη στιγμή αυτή βρίσκεται εδώ, ανάμεσά μας. Η απόδειξη από εκείνη τη συναλλαγή είναι εδώ. Όλοι βάλαμε λεφτά από τη τζέπη μας εκείνη τη νύχτα και αγοράσαμε από το παντοπωλείο ψωμί, και τυρί.
Εκείνο το βράδυ, στις 01:40 αποβιβαστήκαμε στη βραχονησίδα. Και σήμερα δικαζόμαστε σ' αυτό το δικαστήριο. Ο τότε αρχηγός του ΠΝ, Ναύαρχος Γκιουβέν Έρκαγια (Güven Erkaya), εκείνο το βράδυ μου τηλεφώνησε και μου είπε: 'Παιδί μου, ακόμα δεν είστε έτοιμοι;' Φυσικά τον πίεζε η Τανσού Τσιλέρ. Εμείς αγοράσαμε βενζίνη με την πιστωτική του Ερτζάν Κιρίτστεπε και έτσι ξεκινήσαμε με το φουσκωτό. Φυσικά, τότε όλοι και τί δεν θα δίνανε για αν είναι στη θέση μας.
Τώρα όμως, δυο από τα άτομα που αποβιβαστήκαμε τις πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 1996 στη βραχονησίδα Καρντάκ και υψώσαμε την τουρκική σημαία, υποστέλλοντας την ελληνική, εγώ και ο Ερτζάν Κιρίτστεπε, δικαζόμαστε σ' αυτήν την αίθουσα. Πως φθάσαμε εδώ δεν γνωρίζω."
Ο Τούρκσεν, κατά την απολογία του, έδειξε στο δικαστήριο την απόδειξη από την πιστωτική με την οποία αγόρασαν βενζίνη αξίας 16 εκατ. 730 χιλιάδων λιρών Τουρκίας.
Οι πληροφορίες που αναφέρει ο Τούρκος αξιωματικός είναι συγκλονιστικές, γιατί αποδεικνύεται ότι το βράδυ της Τραγωδίας των Ιμίων μας κυβερνούσαν πολιτικοί ανίκανοι να χειριστούν μια κρίση που είχαμε σαφώς το πάνω χέρι, και υποχώρησαν, εκχωρώντας στον εχθρό εθνικό έδαφος. Έναν εχθρό του οποίου οι βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια με βενζίνη που πλήρωσαν οι ίδιοι και αντί για υπηρεσίακή ξηρά τροφή, είχαν μαζί τους ψωμί και τυρί που αγόρασαν από τον ...παντοπώλη.

Η επίμαχη απόδειξη
Μπροστά σε έναν τέτοιο εχθρό υποχωρήσαμε και κάτω από τέτοιες συνθήκες υποστήκαμε μια τεράστια εθνική ήττα.
Αντί να τους δικάσουμε και να τους καταδικάσουμε για εσχάτη προδοσία, να τους χαιρόμαστε και να πληρώνουμε από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα ιδρύματά τους.

32 σχόλια:

  1. ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ? ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΙΟ? Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΒΡΑΧΗΚΕ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ RIB ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΜΙΣΟΣ,ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ?
    ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ ΜΕΤΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΑΝ ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ? ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

    ΠΑΝΚΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα Skal και πεςτα χύμα .Μην λυπάσαι καμία λούγκρα, κανένα φούστη (πολιτικά ή σεξουαλικά).Ναι πρεπει να δικαστούν. Αλλά μαλλον δεν θα γίνει τίποτε, οπως και με την προδοσία της Κύπρου.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πικραμένε Πάνκη
    θα σου έλεγα να μην εκφράζεσαι αβίαστα και ισοπεδωτικά για θέματα που δεν ξέρεις, τα οποία μάλιστα είναι τόσο σοβαρά.
    Αν θέλεις την ακούς τη συμβουλή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάνε τώρα κάμποσες μέρες μετά την τοποθέτηση της ταφόπλακας του μνημονίου, από κάποια καλολθρεμμένα κουτάβια του κυνοβουλίου και το υποτακτικό γιουσουφάκι της αμερικανικής τρόικας βρίσκεται σε ...άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
    Περίλυπος, προφανώς για τα πλείστα όσα δεινά πρόκειται να συσσωρευθούν στις πλάτες του μαλάκα του Έλληνα (για όποιον αισθάνεται έτσι) και θέλοντας να αποδείξει προς όλους ημάς τους ιθαγενείς ότι συμπάσχει μαζί μας, αποφάσισε να ρίξει στα μούτρα μας την απίστευτου αισθησιασμού ξετσίπωτη γύμνια του, μαζί με την θαλάσσια αύρα που αυτή ...αποπνέει.!
    Την ώρα που η χώρα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση αξιών και στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, την ίδια ακριβώς ώρα το αμερικανοτραφέν ανδρείκελο - πρωθυπουργός βρίσκεται στον Πόρο, περνώντας στιγμές χαλάρωσης, ξεκούρασης, ανεμελιάς, αλλά και βαθιάς ...περισσυλογής για το τί μέλλει γενέσθαι στη χώρα των ...αθλίων.
    Γιατί μόνο χώρα αθλίων θα μπορούσε να κυβερνήσει αυτό το ..."πράγμα".
    Πέρασε ήδη μια βδομάδα απ΄τη στιγμή που το ζαβό έφθασε στον Πόρο, και με τα χρήματα του μαλάκα Έλληνα φορολογούμενου κουβάλησε στο νησί ολόκληρο το Παπανδρεϊκό τσούρμο, συμπεριλαμβανομένης και της μητρός του Κας Τσάντ.
    Κατέφθασε και ο έτερος αδελφός του Νίκος μαζί με την παρέα του. Γνήσιος πατριώτης κι' αυτός από το America.
    Όπου βρεθούν κι΄όπου σταθούν ...φωτογραφίζονται με ομογάλακτους αλλοδαπούς και φυσικά επικοινωνούν στη ...μητρική τους γλώσσα.
    Κλείνω, καθόσον ελλείψει ψυχραιμίας, δεν μπορώ να ασχοληθώ περισσότερο μαζί τους.
    Ήρθε η ώρα όμως να το ομολογήσω.
    Ο αείμνηστος πατήρ τους και καταστροφέας της χώρας, μπορεί να έκανε τα χίλια αίσχη. Συγκρίνοντάς τον όμως με τούτα, ένα πράγμα μόνο μπορώ να πω.
    Εκεί που έχεζε ο αείμνηστος, φύτρωσαν όλα αυτά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισως τα έκανε λίγο μελό για να ελαφρύνει την θέση του ποιος ξέρει, η αλήθεια είναι ότι ακούγονται κάπως τραβηγμένα όλα αυτά...

    όσο αφορά στον πρώτο από εικόνες της εποχής είχαν βγάλει το φουσκωτό στην στεριά πράγμα που σημαίνει ότι εκεί που αποβιβάστηκαν ενδεχομένως να μην χρειάστηκε να μπουν μέσα στην θάλασσα. Προσωπικά αν ήμουν εκεί και μια πέτρα θα έπαιρνα για να θυμάμαι αυτή την στιγμή...

    τι να πω ειλικρινά δεν ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε ποιο μεγάλη ανάλυση δεν υπάρχει η απόδειξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως λέω… μήπως, ήθελαν εντελώς «ανεξάρτητη» ομάδα που θα έκανε ότι έκανε με εντολές κατ’ ευθείαν πρωθυπουργικές ώστε παρακάμπτοντας την ιεραρχία και την απαιτούμενη αλυσίδα εντολών που θα ακολουθούσε ώστε να πραγματοποιηθεί η όλη επιχείρηση ίσως γιατί κάπου υποπτεύονταν πως θα διέρρεαν οι εντολές τους; Αλλά απέναντι σε ένα στράτευμα που δεν έχει εμπιστοσύνη στην διοικητική του αλυσίδα και στο απόρρητο των εντολών έφτασε να «κατεβάσει τα παντελόνια» για παρά φύση βιασμό αυτοπροσώπως ο ίδιος ο Σημίτης. Ναι αυτός που πολλοί στο ΠΑΣΟΚ σήμερα θέλουν να ξεχνούν ότι υπήρξε εκλεγμένος αρχηγός τους για να διαπράξει αυτή την ιστορικής σημασίας ντροπή απέναντι σε κάποιον που εκ των πραγμάτων είχε παντελή αδυναμία να διεξάγει επιχειρήσεις. Όλο και περισσότερο φαίνεται πιθανό να υπήρξε σενάριο προσυνεννόησης Τσιλέρ – Σημίτη υπό την αιγίδα των αμερικανών για να υπάρξει μείωση της «περιφερειακής» πίεσης στην Άγκυρα (ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου γνωρίζει απο πρώτο χέρι τα γεγονότα) με ταυτόχρονη επίσημη εγγραφή τουρκικών διεκδικήσεων με αντάλλαγμα ίσως κάποια δέσμευση από τουρκικής πλευράς για «ειρηνική διευθέτηση». Φυσικά τίποτα από αυτά δεν τηρήθηκε… και κάθε έλληνας έχει το δικαίωμα να θεωρεί ντροπή την «μυστική» διπλωματία που άσκησε εκείνη η κυβέρνηση. Η νέμεσης ακόμα δεν έχει αποδοθεί για αυτά τα εγκλήματα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε ποιο μεγάλη ανάλυση δεν υπάρχει η απόδειξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ομαδα που αποβιβαστηκε στα Ιμια, δεν σκοτωθηκε σε αεροπορικο δυστυχημα με ελικοπτερο αργοτερα και σε αλλα ατυχηματα δηθεν τυχαια και εμεινε ζωντανος μονο ο διοικητης τους που μετατεθηκε σε αλλη χωρα αν θυμαμαι καλα?
    Ποιος ειναι αυτος που δικαζεται τωρα?

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ομαδα που αποβιβαστηκε στα Ιμια, δεν σκοτωθηκε σε αεροπορικο δυστυχημα με ελικοπτερο αργοτερα και σε αλλα ατυχηματα δηθεν τυχαια και εμεινε ζωντανος μονο ο διοικητης τους που μετατεθηκε σε αλλη χωρα αν θυμαμαι καλα?
    Ποιος ειναι αυτος που δικαζεται τωρα?

    Αλεξανδρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eίχα την εντύπωση πως η ομάδα που ανέβηκε στα Ίμια είναι πλέον λείψανα (Ζεκί Σεν) και εδώ βγαίνει ότι το ψωμοτύρι που μας μεγάλωσε βοηθάει στις επιχειρήσεις.
    Μέγας είσαι Κύριε.
    Όσον αφορά τους Τούρκους πρέπει να γίνει μια ελληνοτουρκική ομοσπονδία απελπισμένων στρατιωτικών, σίγουρα ο πρόεδρος θα είναι Έλληνας αφού παρά το ψωμοτύρι και τη βενζίνη με credit card οι άνθρωποι την έκαναν την δουλειά τους ενώ οι από δω ακόμη να βρουν άκρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα χρήματα ήταν αρκετά οπότε κρατάς την απόδειξη μήπως και πάρεις τίποτα ψηλά από το κράτος… Ισοπεδωτική άποψη αλλά δεν θα πάταγο με τίποτα εκείνη την απόδειξη. Πιστεύω επίσης πως έχουν αρκετά στεγανά επάνω τους για να κρατήσουν ένα χαρτί στεγνό. Κρίμα που είμαστε περισσότερο δημοκρατία παρά κράτος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να θυμίσω ότι οι ασύρματοι των ΟΥΚ μας δεν είχαν φορτισμένες μπαταρίες ή γίνομαι κακός;

    ΩΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΝΚΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ

    ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ? ΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ 14 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΘΥΜΙΟ? Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΕΝ ΒΡΑΧΗΚΕ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΟΥΤΕ ΟΤΑΝ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ RIB ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΜΙΣΟΣ,ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ?

    γιατι με στολη εκστρατειας πηγε για τις αγορες ;
    προφανως με πολιτικα και προφανως φευγοντας ειχε αφησει πισω του οτιδηποτε τον συνεδεε με το πολιτικο του παρελθον αφου η καταληξη δεν ηξερε ποια θα ειναι

    οσο για τις αποδειξεις μη τα λες στο skal αυτα ,
    εχει και αυτος φυλαγμενες απο παλια χωρις ναι ειναι και στρατιωτικης χρησιμοτητας υλικα...

    ποτε δε ξερεις τι θα σου χρειαστει
    μαζευε ας ειν και ρωγες που λεει ο λαος

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://alfeiospotamos.blogspot.com/2009/02/blog-post_7578.html

    ΚΑΙ Ο ΖΕΚΙ ΣΕΝ ; ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΑΛΛΑΞΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ; ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΙ Η ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ;
    Ε ΡΕ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Έναν εχθρό του οποίου οι βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μικρή Ίμια με βενζίνη που πλήρωσαν οι ίδιοι και αντί για υπηρεσίακή ξηρά τροφή, είχαν μαζί τους ψωμί και τυρί που αγόρασαν από τον ...παντοπώλη."


    Το τραγικοτερο ειναι πως αυτοι με την αποδειξη παντοπωλη, διεφυγαν την επιτηρησης του Ελληνικου Ναυτικου και κατελαβαν την νησιδα, που ο χωρις αποδειξη παντοπωλη Α/ΓΕΕΘΑ δεν ειχε την ιδεα να ασφαλισει.

    Αρα... δυστυχως για εμας... δεν κανει η αποδειξη παντοπωλη τον παπα...

    Απλα μεταξυ των τυφλων, βασιλευει ο μονοφθαλμος. Κι ας ειναι και με αποδειξη παντοπωλη.

    Μου θυμιζουν τα περι λευκης μηχανης στο τουρκικο φουσκωτο και το γελωτα που προκαλεσε αυτο σε πολλους Ελληνες. Μα τοτε, αν εμεις δεν ειμασταν αξιοι να δουμε και αυτους με τις λευκες μηχανες, τοτε ποσο πιο γελοιοι ειμαστε?

    Οταν υστερεις αριθμητικα πολυ, δε φτανει να εισαι στα ιδια χαλια. Πρεπει να εισαι πολυ καλυτερος. Γιατι 10 γελοιοι, στο τελος θα σκοτωσουν 1 γελοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΟΣ, ΟΝΤΩΣ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΜΕΤ΄ΕΠΕΙΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ "ΚΟΜΑΝΤΟ", Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΤΣΙΛΕΡ ΑΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΔΙΟΙΚΗΤΗ" ΤΟΥΣ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΝ.
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η ιστορία δεν λέει ότι διοικητής της ομάδος που αποβιβάστηκε στα Ίμια ήταν ο Ταγματάρχης Ζεκί Σεν που σκοτώθηκε στην Κωνσταντινούπολη;
    κάτι δεν πάει καλά με την ιστορία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αν όσα κατέθεσε ο Τούρκος πλοίαρχος αληθεύουν, η Εθνική τραγωδία των Ιμίων αγγίζει τα όρια της προδοσίας....Ενώ η τιμητική αποστρατεία του Σημίτη και η διαρκής παραμονή του Πάγκαλου σε θέσεις αιχμής στην πολιτική σκηνή, φαντάζουν ως πληρωμή για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για όσους καταλαβαίνουν απο στρατό, το μόνο καλό που βγαίνει απο την απολογία του Τχη, αν και συμφωνώ οτι είναι δύσκολο να υπάρχει απόδειξη αγοράς βενζίνης μετά απο 14 χρόνια,είναι οτι ο Τούρκος Α/ΓΕΝ επικοινωνούσε απ' ευθείας με τον Τχη παρακάμπτοντας τους επιχειρησιακούς δκτας. Ιδιο χάλι με τον ελληνικό στρατό δηλαδή, όπου η ιεραρχία δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ιεραρχία. Μόνο αυτό μας σώζει, οτι είμαστε στα ίδια χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ρε άνθρωπε είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι δεν τους έδωσαν λεφτά να βάλουν βενζίνη ούτε τους έδωσαν ξηρά τροφή γιατί δεν είχε το δημόσιο ταμείο τους?
    Πάμε καλά εδώ μέσα?
    Προφανώς για να μην το κάνουν είχαν λόγο, πιθανότατα γιατί ήταν απόφασή της τελευταίας στιγμής ή ήταν πάρα πολύ απόρρητη επιχείρησή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ευτυχως που δεν εχουν τη δυνατοτητα οι αναγνωστες να βαθμολογησουν την αναρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μια και τα πετρελαια της περιοχης
    ηδη απο το 1985 επι Ανδρεα Παπανδρεου ειχανε μοιραστει και η διαμαχη Ελλαδας-Τουρκιας ητανε στην
    πραγματικοτητα για τα ποσοστα απο το 40% που απεμενε τοτε η πλεον
    ρεαλιστικη λυση εκεινο το βραδυ που
    φαινεται οτι τζαπα σκοτωθηκαν τα Ελληνοπουλα θα ητανε οι Ελληνες
    κομμαντος μαζι με τους αντιστοιχους
    τουρκους να τρωγανε μαζι...ρεφενε
    επανω στο βραχο αγνοωντας τα καθηκια εκατερωθεν που τους στειλανε εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα σε αυτην την ιστορια..
    Το αδιαψευστο ειναι οτι επισημως δικαζεται ο πρωην διοικητης της ομαδας ΣΑΤ που εκανε αποβαση στα Λιμνια. Οι τουρκοι εχουν δειξει στο παρελθον πως ειναι αμειλικτοι και δεν δισταζουν να χωσουν στα "μπουντρουμια" στρατιωτικο ή πολιτικο, αφου τον ξεμπροστιασουν πρωτα. Και εφοσον δικαζεται ο διοικητης της ομαδας και ενα ακομα μελος το ΜΕΓΑΛΟ ερωτημα ειναι: O ζεκι σεν και η ομαδα "kardak" που υποτιθεται αφανιστηκε μηπως ηταν μια ενεση ανακαμψης του ηθικου;;;
    Περιμενω απο τον skal να δωσει μια απαντηση σε αυτο.

    Aenaos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριοι
    οι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν στην απόβαση στα Ίμια είναι νεκροί, όχι όμως όλοι.
    Πέντε-έξι είναι ακόμα ζωντανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόσο θέλεις να με τραλάνεις;
    16 εκ 730 χιλ λίρες εκείνη την περίοδο αντίστοιχα σε δρχ ήταν μόνο 900 δρχ.
    Εκείνη την περίοδο έμαθα και πως λέγεται η αμόλυβδη « kurşunsuz»
    Έβαλα στα Σόκια βενζίνη αξίας 70 εκ για να κατέβω Αλικαρνασσό , αλλά την πέταξα την απόδειξη. Στην Αλικαρνασσό είχατε 4 εξωλέμβια σκάφη και η βενζίνη που αγοράσατε δεν έφτανε ούτε για το ένα για την «επιχείρηση»
    Είχατε δέσει δίπλα σε δύο τορπιλακάτους και 5 βυτιοφόρα ανεφοδίαζαν και αυτές και εσάς. Και ξέρω πάρα πολύ καλά τί λέω.
    Πόσο θέλεις να μας τρελάνεις;

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο.
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ναι, και οι αμερικάνοι την δεκαετία του 50 νόμιζαν πως τα Gamma Ray Bursts (εκλάμψεις ακτίνων γ) προέρχονταν από πυρηνικές δοκιμές των σοβιετικών στο διάστημα!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ολα αυτά δεν εχουν καμμια απολυτως σημασια.
    Η μονη ερωτηση που εχει σημασια ειναι γιατι το Ελληνικο Π. Ναυτικο δεν αποβιβασε βατραχανθρωπους και στις δυο βραχονησίδες, κατι που και ενα παιδακι 10 ετων σε επιταπεζιο παιχνιδι θα το ειχε κανει.
    Τους προδοτες θελουμε να μαθουμε ειτε πολιτικοι ειτε στρατιωτικοι ειναι αυτοι, γιατι σιγουρα προδοσια στους χειρισμους υπηρξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τους προδοτες θελουμε να μαθουμε ειτε πολιτικοι ειτε στρατιωτικοι ειναι αυτοι, γιατι σιγουρα προδοσια στους χειρισμους υπηρξε.

    15 Ιουλίου 2010 1:11 μ.μ.

    Ειλικρινά ανώνυμε περιμένεις να στους πούνε ή να στους γράψουν; Δεν τους ξέρεις; όταν ο στρατηγός αντί να δώσει εντολή , κάνει πίσω, ποιος του δίνει την εντολή;
    Όταν ο Σημίτης ευχαριστεί ξένο λαό γιατι υποστείλαμε την σημαία και χαρίσαμε το νησί ποιος φταίει;
    Όταν ακόμα και γω που είμαι γυναίκα και που στο φινάλε τι είναι ΚΥΣΕΑ δεν είναι και απαραίτητο να ξέρω , πάρα ταύτα γνωρίζω ο Σημίτης δεν ήξερε κάθε πότε συγκαλείται το και αν είναι σοβαρό.
    Όταν δεν γνώριζαν αν η υποστολή σημαίας επί Ελληνικού εδάφους είναι σοβαρό για το στρατό ;
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ;
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. //Σε ποιο μεγάλη ανάλυση δεν υπάρχει η απόδειξη?
    14 Ιουλίου 2010 7:15 μ.μ.//
    -----------------
    Εφοριακός είσαι ρε;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σημίτης και Πάγκαλος το βράδι των Ιμίων μας κατέστησαν όλους ομήρους των Τούρκων ενεργώντας υπέρ των συμφερόντων τους.
    Τον πρώτο που έπιασαν όμηρο ήταν ο Λυμπέρης που τον έβαλαν υπό περιορισμό στο Μαξίμου.
    Ήταν (το μοναδικό) σφάλμα του, αφού τότε δεν είχε καταλάβει ότι ο Σημίτης ουδεμία σχέση είχε με το πατριωτικό Πασόκ του Ανδρέα Παπανδρέου.
    Του Ανδρέα που, όταν κάποτε ήταν στα καλά του, δεν δίστασε να κηρύξει στην χώρα επιστράτευση, στέλνοντας τους Τούρκους να λουφάξουν.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ki omws ... ekeini tin bradya eimastan paratagmenoi eksw apo ta elikoptera etoimoi na fygoume gia imia...alla...ir8e entoli na gyrisoume stin monada gt to 8ema 8ewri8ike leiksan...den mporeite na pistepsete poso ntrapika gia tous ''politikous'' pou mas kybernousan (oxi pws twra den ntrepomai...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.