16/7/10

Παρουσιάζεται σήμερα το νέο UAV της τουρκικής αεροπορικής βιομηχανίας

Η τουρκική αεροπορική βιομηχανία (Turkish Airspace Industry-TAI) θα παρουσιάσει σήμερα το πρώτο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, μέσου ύψους πτήσης και μακράς ακτίνας δράσης. Το μη επανδρωμένο αυτό εναέριο όχημα κατασκευάστηκε αποκλειστικά από Τούρκους μηχανικούς, μετά την εμπειρία που έχει αποκτήσει η εταιρία, καθώς το ερευνητικό προσωπικό της ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών, για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από το 1992.

Το νέο όχημα έχει την κωδική ονομασία «TIHA», ενώ έχει επιχειρησιακή οροφή 30.000 ποδών, με αυτονομία 24 ωρών. Το μήκος της ατράκτου του TIHA είναι 9 μέτρα, με το εκπέτασμα των πτερύγων του, να φτάνει στα 17 μέτρα.

Η ΤΑΙ θα παραδώσει το πρώτο αεροσκάφος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 2011, ενώ ευελπιστεί ότι θα υπάρξει και εξαγωγικό ενδιαφέρον από άλλες χώρες.

Από το 2005, η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει δυνατότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων στο σύγχρονο πεδίο μάχης, μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχουν τα σύγχρονα εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα. Για το σκοπό αυτό, έχει ήδη παραλάβει έξι ισραηλινά UAV, τύπου «Heron», ενώ αναμένεται να παραλάβει άλλα τέσσερα του ίδιου τύπου, μέχρι το τέλος του 2010.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

22 σχόλια:

  1. Μπράβο στους Τούρκους!
    Εμάς αυτό που μας έμεινε είναι αν τους αποκαλούμε "μογγόλια", για να απαλύνουμε τον πόνο και την ζήλια για το χάλι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ τα βλέπουν οι αντίστοιχοι επιστήμονες της Ελλάδας και να αισθάνονται υπερήφανοι για το έργο τους .
    Τι αντιπαραθέτουν ????
    Α! το ξέχασα, θέλουν περισσότερο μισθό για να συντηρήσουν το λίπος τους .
    Το παίζουμε και έξυπνοι μπράβο μας!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. bre bougia den ftene h episthmones alla oi politikh

    kai amaksia eixame
    kai kinhthres
    kai hlekrika aytokinhta
    kai opla
    kai purinikh texnologia exoume
    dhmokritos
    se poio tomea den eixai texnognosia h ellada;
    sta aiolika parka
    sta hliaka;

    th allo thelete

    politikous den exoume me orama
    apo ton BENIZELO, METAKSA..........

    apo ton emfulio kai meta ellas den uparxei...............

    to exete gamhsei
    xoris xrhmatodothsei
    exoume episthmonikh ereuna me kosndulia mono ths eyrophs,
    th perimenei kaneis;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί κάνουν οι έλληνες επιστήμονες;

    Πάντως από έναν φορέα που ήρθα πριν από λίγο, το επιστημονικό προσωπικό κάνει σύσκεψη για να συσπειρωθεί ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια να βγει προς τα έξω (και προς το νέο ΔΣ) το γεγονός ότι είναι αργόμισθοι... "Δεν θα έρθει ο κάθε μ@λ@κ@ς να μας ζητήσει το λόγο για το τί κάναμε μέχρι σήμερα και τί κάνουμε τώρα: για το μέλλον, θα δούμε πως θα το διευθετήσουμε", είπε ο ...αρχιτεμπέλης Διευθυντής Τεχνολογίας!

    Αυτά κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα σχέδια είναι κλεμένα από τα ισραηλινά Heron.
    Τα οποία είναι ξεπατικούρα των αμερικανικών UAV.
    Ο κλέψας, του κλέψαντος !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 16 Ιουλίου 2010 12:01 μ.μ.

    Για να μην είμαι άδικος, θα σας πω και το εξής: πολύ πρόσφατα υπήρξαν απτές και συγκεκριμένες προτάσεις από επιστήμονες σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο (πιο πάνω δεν γίνεται). Η απόκριση ήταν θετική μεν, τα πάντα όλα στον πάγο δε. Αποτέλεσμα δηλαδή μηδέν - τουλάχιστον προς το παρόν (κάτι ακούστηκε για 2 χρόνια μετά και βλέπουμε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου ρε Νταβούτογλου...το πες και το έκανες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΕ....(ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ ΣΕ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ)
    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ..ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ.
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ....KAI TO KALO EINAI....OTI PERIMENOUN NA SKOTOTHI ENAS MATHITIS GIA NA PARAGGILOUN MIA AEROGEFYRA GIA PEZOUS....ARHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι φίλοι σχολιαστές που προηγήθηκαν καλό θα είναι, νομίζω, να μην αποδίδουν την απραγία των πολιτικών σε έλλειψη οράματος ή θάρρους. Δεν υπάρχει, πλέον, λόγος να ωραιοποιούμαι καταστάσεις.
    Η Ελλάδα τόσο στα οικονομικά όσο και στα εθνικά βρίσκεται στην σημερινή κατάσταση κυρίως λόγω συγκεκριμένων πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί συνειδητότατα απο τις κυβερνήσεις μας με τους διάφορους παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδας.
    Το να μιλάμε πια για "γκάφες", "λάθη", παραλείψεις", ή απλή έλλειψη οράματος εξυπηρετεί μόνο σαν άλλοθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 16 Ιουλίου 2010 1:28 μ.μ.

    Ε, και;
    Ας κλέβαμε και ας ξεπατικώναμε κι εμείς. Πού είναι το πρόβλημά σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εαν προσεξατε το προγραμμα ξεκινησε το 1992. Αυτο δειχνει 18 χρονια χρηματοδοτηση. Σε αυτα τα 18 χρονια δεν μπορω να μετρησω ποσες κυβερνησεις περασαν. Θα μπορουσε να γινει αυτο στην Ελλαδα που καθε κυβερνηση θελει να παρει αποτελεσματα στην τετραετια για να μην καρπωθει, την επιτυχια, καποια αλλη;;; Στην Ελλαδα δεν φταιει τιποτα αλλο παρα μονο η κομματοκρατια η οποια δεν ειναι μονο προιον των πολιτικων αλλα προερχεται απο την νοοτροποια του λαου. Εξ αλλου δεν θα ειχε πετυχει η κομματοκρατια εαν δεν ηταν καθρεφτης της κοινωνιας απο την συσταση του Ελληνικου Κρατους. Η κομματοκρατια δεν ειναι δημιουργημα, μονο,των τελευταιων δεκαετιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν κατασκευαστούν στην Ελλάδα, πως θα δωθούν μίζες;;;;;

    Και καλά για τους πολιτικούς, μήπως και οι ανωτεροι στρατιωτικο΄ί δεν πρέπει να κα΄νουν σεπούκου για την κατάντια τους;

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Νίκος

    Όχι, η κομματοκρατία δεν είναι δημιούργημα των μόνο των τελευταίων δεκαετιών. Η κατάσταση παραμένει απαράλλακτη από συστάσεως ελληνικού κράτους, όπως μαρτυρεί το παρακάτω κείμενο του αείμνηστου Ροΐδη:

    Αλλαχού, τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουν άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ' ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

    Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως "κόμμα" ήθελεν είναι ο ακόλουθος: Ομάς ανθρώπων ειδότων να αναγιγνώσκωσι και να ανορθογράφωσιν οίτινες ενούμενοι υπό έναν οιονδήοτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν του πρωθυπουργού ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.

    Ο ελληνικός λαός αναλίσκει τον χρόνο του εις αγόνους συζητήσεις περί κομμάτων και κομματαρχών και άπαν το χρήμα του δαπανά εις συντήρησιν κοπαδίου κομματικών κηφήνων, χάριν των οποίων στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου.

    Οι ημέτεροι φατριάρχαι, προς σχηματισμόν ή ενίσχυσιν κόμματος, στρατολογούν εκ των τριόδων μισθοφόρους, τους πληρώνουν διά δημοσίων χρημάτων, ήτοι διά θέσεων περιττών. Των τοιούτων μισθοφόρων επί τοσούτων επολλαπλασιάσθη, προϊόντος του χρόνου, ο αριθμός και το θράσος, ώστε κατέστησαν σήμερον η μόνη αξιόμαχος δύναμις της Ελλάδος, προ της οποίας (...) και κυβέρνησις και Βουλή και ολόκληρον το έθνος κύπτουν γόνυ μετά τρόμου.

    Οι κομματάρχαι μας εδημιούργησαν (ούτω) συμμορίας, των οποίων όμως αντί να είναι αρχηγοί, κατήντησαν απλοί μεσίται, διά των οποίων οι συμμορίαι αυταί διαπραγματεύονται προς το έθνος τα λύτρα, ανθ' ων συγκατανεύουσι να παραχωρήσωσιν αυτώ ασφάλειαν ζωής και περιουσίας. Τα λύτρα ταύτα καλούνται κατ' ευφημισμόν προϋπολογισμός. Απόδειξις όμως του αληθούς αυτών χαρακτήρος είναι η δουλική ευπείθεια, μεθ' ης ολόκληρος η Βουλή, σιγώσης της (εκάστοτε) αντιπολιτεύσεως, σπεύδει να καταβάλη άνευ συζητήσεως τα λύτρα εις τον
    εισπράκτορα της κατισχυούσης συμμορίας, καλώς γνωρίζουσα ότι πάσα αντίστασις ή απόπειρα ελαττώσεως αυτών ήθελε τιμωρηθή δι' αναστατώσεως την επιούσαν.

    Το δε όντως λυπηρόν είναι ότι και υποτασσόμενοι εις πάσαν ταπείνωσιν και κακουχίαν, στέργοντες να μένωμεν άοπλοι και εις πάσαν ύβριν εκτεθειμένοι, πάλιν δεν κατορθούμεν να πληρώνωμεν ολοσχερώς τα κατ' έτος εξογκούμενα ημών λύτρα, αναγκαζόμενοι να δανειζώμεθα ακαταπαύστως. (...) Η επιστήμη υποδεικνύει τας οικονομίας ως την μόνην σωτηρίας οδόν (διά να αποφύγωμεν την χρεωκοπίαν). Προς ταύτην όμως ουδείς πολιτευόμενος τολμά να τραπή, όχι εξ ελλείψεως πατριωτισμού, αλλά διότι καλώς γνωρίζει ότι αδύνατον είναι να
    προχωρήσει επ' αυτής, χωρίς να προσκρούση ανά παν βήμα εις συμφέροντα προσωπικά αίτινα θέλουσιν ορθωθή κατ' αυτού ως έχιδναι φαρμακεραί, των οποίων επατήθη η ουρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όντως η χρηματοδότηση του προγράμματος τους ξεκίνησε το 1992 αλλά το κράτος τους έχει εδώ και 30 χρόνια ένα χοντρό παλούκι στον ποπό του (ΡΚΚ) και το θέμα ήταν και είναι επείγον.Εμείς τόσα χρόνια το μοναδικό πολεμικό γεγονός που είχαμε ήταν η διαμάχη των πολιτικών κομμάτων για το ποιό από αυτά θα πρωτοαρπάξει καμιά μίζα από την SIEMENS.Όταν θα βρεθούμε και μεις στριμωγμένοι, και νέα Φιλική Εταιρία θα φτιάξουμε και θα ξαναγαπήσουμε την πατρίδα μας.Μέχρι τότε, ύπνος βαθύς....
    Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία χρειάζεται ένα γερό ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Νίκο

    >Αυτο δειχνει 18 χρονια χρηματοδοτηση<

    Στην Τουρκία έχουν πρόγραμμα. Χαράσσουν πολιτική εις βάθος χρόνου.

    Εδώ "υπάρχουν λεφτά", όπως μας διαβεβαίωσε ο Γιωργάκης, αλλά πηγαίνουν σε άλλους σκοπούς, καθ' ην στιγμήν ο Έλληνας φορολογούμενος καλείται να πληρώσει από το υστέρημα του ακριβώς αυτή την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

    Ας μην περιμένουμε αλλαγή στην Ελλάδα, όσο εξακολουθούν να κυβερνούν οι ίδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Tzimako san ton Xano eisai
    opou einai kati gia tous israelinous esy ekei? Stenaxorithikes pou tin Patisane oi Israelinoi kai oi Amerikanoi kai evxaristithikes pou ta pirane oi Tourkoi?? Kala re Tzimako ton Allah sou den exeis esy??? Kai pou eisai perastika kai dose xairetismata ston Ahmet kai ston Hakan..elpizo na ekanes aitisi stis akadimies etsi?? Guzelim
    Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πριν 18 χρόνια δεν υπήρχε η τεχνολογία για να κατασκευαστούν UAV με τέτοιες προδιαγραφές. Ούτε καν πριν 10 δεν υπήρχε.

    Αν σήμερα ξεκινούσαν σοβαρά και οργανωμένα έρευνα & ανάπτυξη στην Ελλάδα, με μια ικανή τεχνική ομάδα, θα μπορούσαμε να κατασκευάσουμε ακόμα και καλύτερα σε λιγότερο από 4 χρόνια.
    Τουλάχιστον, είναι εφικτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ Byzantinos
    bravo etsi einai pestou ta opos esi kseris gera kai israilina me tin eliniki grafi pou prepei na grafoume oloi mas gia na diadothei i glossa mas.
    Thalia Dragona

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. nai nai etsi dynata kai stin byzantini glosa gramena.
    Anna Diamantopoulou
    & Maria Repoussi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Ανωνυμος 16 Ιουλίου 2010 6:29 μ.μ.

    Στο σχολιο μου αναφερω:
    "απο την συσταση του Ελληνικου Κρατους" και
    "Η κομματοκρατια δεν ειναι δημιουργημα, Μ Ο Ν Ο,των τελευταιων δεκαετιων."



    @Ανωνυμος 16 Ιουλίου 2010 8:25 μ.μ.

    Τα ιδια εννοω στο σχολιο μου


    Δεν βλεπω να διαφωνουμε καπου στα δυο σχολια.

    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ με τον τζίμη :Μην μασάτε***Τα σχέδια είναι κλεμένα από τα ισραηλινά Heron.
    Τα οποία είναι ξεπατικούρα των αμερικανικών UAV.
    Ο κλέψας, του κλέψαντος !!!******Ομως σιγά-σιγά όμως θα αποκτήσουν την τεχνογνωσία και θα είναι μπροστά μας...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.