20/8/10

Πως σκοτώθηκε ο 25χρονος σημαιοφόρος των Ο.Υ.Κ. κατά τη διάρκεια άσκησης

Τραγική κατάληξη είχε η διέλευση του στίβου μάχης στον κέντρο εκπαίδευσης των Ο.Υ.Κ. Πρόκειται τον 25χρονο σημαιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού Γ. Λυκάκη που είχε ξεκινήσει την εκπαίδευση του στην Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών στις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου ο σημαιοφόρος, όπως και οι υπόλοιποι μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που περνούν το ιδιαίτερα δύσκολο "σχολείο", βρισκόταν σε περίοδο προσαρμογής.

Το καθημερινό πρωινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διέλευση από τον λεγόμενο στίβο μάχης που περιλαμβάνει πολλά εμπόδια τα οποία πρέπει να περάσουν οι εκπαιδευόμενοι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Ωστόσο επειδή βρίσκονταν ακόμα σε περίοδο προσαρμογής η άσκηση ολοκληρωνόταν χωρίς χρονικό περιορισμό.

Ο άτυχος σημαιοφόρος άγνωστο για ποιο λόγο έχασε την ισοροπία του καθώς περνούσε ένα από τα πιο δύσκολα εμπόδια την "αράχνη" ένα τείχος δηλαδή από κάθετα και οριζόντια σχοινιά ύψους 15 μέτρων. Ο σημαιοφόρος έπεσε από αυτό το ύψος και προσέκρουσε στο έδαφος με το κεφάλι. Οι γιατροί του Αττικού νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε διέγνωσαν μόνο το θάνατο του καθώς υπέκυψε στα τραύματα του.

Το ΓΕΕΘΑ κύρηξε σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις διήμερο πένθος για τον άδικο χαμό του 25χρονου αξιωματικού. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχει δωθεί εντολή να γίνει ένορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό
SIGMALIVE

11 σχόλια:

  1. Ὅποιοι νομίζουν ὅτι οἱ στρατιωτικοὶ εἶναι δημόσιοι ὑπάλληλοι πλανῶνται.
    Θέλει τόλμη καὶ θάρρος ἡ ὑπεράσπισις τῆς πατρίδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΥΜΑΤΑΙ ΑΡΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΝΤΑΚΟΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ...ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΩΡΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΚΩΣΤΑΣ...ΑΠΟ ΑΡΚΑΔΙΑ[ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ]...ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακούγονται ένα κάρο βλακείες για την εκπαίδευση στις ειδικές δυνάμεις απο ανθρώπους που οχι απλά δεν εχουν περάσει την πύλη του Μ.Πευκου ή του Ασπροπύργου αλλά οταν ληθηκαν να υπηρετήσουν το παιξανε τρελίτσα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας "δημόσιος υπάλληλος" λιγότερος "κύριε βενιζέλο" ανεπάγγελτε θεωρητικέ μπουρδολόγε!
    Κουράγιο στην Οικογένεια του Λεβέντη,που χάθηκε στον ανθό της Νιότης του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. konion είπε...

    Ὅποιοι νομίζουν ὅτι οἱ στρατιωτικοὶ εἶναι δημόσιοι ὑπάλληλοι πλανῶνται.
    Θέλει τόλμη καὶ θάρρος ἡ ὑπεράσπισις τῆς πατρίδος.

    Ειναι λαθος να χρησιμοποειτε ενα ατυχο γεγονος για προβληθουν συντεχνιακα . Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει και την συμπονοια μου στους οικοιους του . Αλλα ποσο ποσοστο ενστολων ασκουνται οπως τα βατραχια και ποσο ποσοστο υπηρετει απλα σαν δημοσιοι υπαλληλοι;
    Αιρετικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον 1:47 μ.μ.
    Πάντως είναι βέβαιο πως τα περισσότερα στελέχη των ΕΔ (στα άρματα,πλοία,υποβρύχια, αεροπλάνα,ειδικές δυνάμεις,συνεργεία και υπόστεγα επισκευών κλπ)στην πλειοψηφία τους αντιμετωπίζουν περισσότερους κίνδυνους θανάσιμου τραυματισμού σε σύγκριση με τους δημόσιους υπάλληλους που στην απροσεξία τους μπορεί να τρυπηθούν από το μολυβί τους και να σκίσουν το καλτσόν τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατ' αρχήν συλληπητήρια στους δικούς του.

    Ας μην γίνονται ανούσιες πολιτικές κριτικές σε ένα ατύχημα. Και ένας υπάλληλος της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ μπορεί να πέσει απο ένα στύλο ή μια κεραία και να σκοτωθεί. Τραγικό μεν αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να καθορίσει τις πολιτικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά το "συντεχνιακό" πλαίσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eγώ δεν σχολιάζω καθόλου, γιατί άν ανοίξω το στόμα μου μάλλον θα κάνω κακό στη ΜΥΚ παρά καλό.

    Πρός Θεού όμως, μη συγκρίνετε τους ερασιτέχνες πιτσιρικάδες των Ειδ Δυνάμεων του ΣΞ (καταδρομείς, πεζοναύτες) με την ΜΥΚ και την ελπαίδευση της. Η ΜΥΚ και το ΕΤΑ είναι οι μοναδικές ειδικές επαγγελματικές μονάδες που έχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, και αναπόφευκτα εκεί η εκπαίδευση αλλά και ο εξοπλισμός είναι σε ανώτερο επίπεδο απο τις μονάδες κληρωτών των Ειδ Δυνάμεων που θυμίζουν Λύκειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΝΑ...ΣΤΟ ΤΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ...ΣΕ ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ ΟΜΩΣ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ...Ο ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ...ΩΡΑΙΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΥΚΕΙΟ ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.ΑΛΜΑΤΑ 60,30,20,ΠΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όλοι σας,νομίζω,οτι γράφετε σωστά,ακόμη και ο Konion.Ναι, η εκπαίδευση είναι σκληρή,γίνεται αλλοιώς;;;;Ναι ,ενα ακόμη "εργατικό ατύχημα".. το ερώτημα είναι θα πάρει σύνταξη;;;Κρίμα στο παλληκάρι (αλλά και σε όλα τα παλληκάρια που αναφερετε παραπάνω)και φυσικά ο,τι και να πεί κανείς στους γονιούς του θα είναι ελάχιστο.Απο την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΄΄Εχουμε φτασει στο σημειο να μιλαμε για συντεχνιες τη στιγμη οιυ αντιλαμβανεσαι το Στρατο σαν Δημοσιο..Η εκπαιδευση κι η ενταση που ζει ενα στρατιωτικος σε αυτα τα σωματα καταργει καθε εννοια υπαλληλου.Η μεγαλη διαφορα ξερεις ποια ειναι?:σε αυτα τα σωματα πας επειδη το θελεις,στο δημοσιο σε ''φυτευουν" καποιοι γνωστοι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.