31/8/10

Λιβύη: Αξίωση για 5 δισ. ευρώ από την Ε.Ε κατά της παράνομης μετανάστευσης

Προκειμένου να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση και να αποφευχθεί μία «μαύρη» Ευρώπη, «η Λιβύη με την υποστήριξη της Ιταλίας αξιώνει από την ΕΕ τουλάχιστον 5 δισ.ευρώ τον χρόνο», τόνισε ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, στη διάρκεια τελετής στη Ρώμη στο πλευρό του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο ιταλός πρωθυπουργός δεν σχολίασε την αξίωση του Καντάφι, αλλά ούτε και την δήλωσή του πως η Ιταλία πρόκειται να την προωθήσει στα ευρωπαϊκά όργανα.

Το συμφέρον της Ευρώπης είναι να εκπληρώσει την αξίωση της Λιβύης, ειδεμή «αύριο, με την επέλαση εκατ. μεταναστών, μπορεί να μετατραπεί σε Αφρική», τόνισε ο Καντάφι, στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμφωνία που συνήψαν προ διετίας η Ιταλία και η χώρα του.

Η Λιβύη αποτελεί «την πύλη εισόδου της ανεπιθύμητης μετανάστευσης», η οποία «θα πρέπει να αναχαιτισθεί στα λιβυκά σύνορα», πρόσθεσε.

«Αύριο, ίσως η Ευρώπη να μην είναι πλέον Ευρωπαϊκή και μπορεί ακόμη να είναι μαύρη διότι είναι εκατ. οι Αφρικανοί που θέλουν να έλθουν», τόνισε ο Καντάφι, χαρακτηρίζοντας «πολύ επικίνδυνα» τα μεταναστευτικά τούτα κύματα.

«Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί, ποια θα είναι η αντίδραση των λευκών και χριστιανών Ευρωπαίων απέναντι σε τούτη τη ροή πεινασμένων και ακαλλιέργητων Αφρικανών. Δεν γνωρίζουμε εάν η Ευρώπη παραμείνει μία προηγμένη και ενωμένη ήπειρος, ή εάν θα καταστραφεί όπως είχε γίνει και με τις επιδρομές των βαρβάρων».

Από την πλευρά του ο Καντάφι κάλεσε τους Λίβυους που έχουν περιουσιακά στοιχεία να επενδύσουν στην Ιταλία: «υπάρχει μία επιθυμητή μετανάστευση. Υπάρχουν Λίβυοι με λεφτά και τους ενθαρρύνω να έλθουν στην Ιταλία για επενδύσεις», τόνισε.

Ο Καντάφι δήλωσε πως ο Μπερλουσκόνι βούρκωσε όταν εγκαινίασαν από κοινού χθες μία φωτογραφική έκθεση για την ιστορία των σχέσεων ανάμεσα στη Λιβύη και στην πάλαι ποτέ αποικιοκρατική δύναμη της Ιταλίας. «Έκλαψε μπροστά στις φωτογραφίες με τα δράματα που βίωσε ο λαός της Λιβύης, όμως το σημαντικό στοιχείο είναι πως αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί», τόνισε ο συνταγματάρχης, στην ομιλία -ποταμό που διήρκεσε 40 λεπτά.

Από την πλευρά του ο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως χάρις στην διμερή συμφωνία με τη Λιβύη, η Ιταλία έχει κατορθώσει «να αντιμετωπίσει με επιτυχία την είσοδο λαθρομεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη, που ελέγχεται από εγκληματικές οργανώσεις», αλλά δεν απάντησε στις κατηγορίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων, που ανησυχούν για την τύχη των λαθρομεταναστών που επαναπροωθούνται στη Λιβύη..

«Είναι πλεονέκτημα για εμάς που οι σχέσεις ανάμεσα στην Ιταλία και τη Λιβύη έχουν αλλάξει. Εκείνος που δεν το κατανοεί ανήκει στο παρελθόν και είναι δέσμιος σχημάτων ξεπερασμένων», τόνισε.
NΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

5 σχόλια:

  1. [...] Προκειμένου να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση και να αποφευχθεί μία «μαύρη» Ευρώπη, «η Λιβύη με την υποστήριξη της Ιταλίας αξιώνει από την ΕΕ τουλάχιστον 5 δισ.ευρώ τον χρόνο», τόνισε ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι, στη διάρκεια τελετής στη Ρώμη στο πλευρό του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.[...]

    Εχει η δεν εχει ορια η ηλιθιοτητα ;

    Εδω προωθειται ο Ισλαμοφασισμος και η Μαφια μεταξι του ψυχασθενη Κανταφι και Μπερλουσκονι, με τα λεφτα του καθε φορολογουμενου της ΕΕ.

    Ο ΓΑΠ και οι προοδευτικοι Αριστερο-Εθνομηδενιστες τριβουν τα χερια τους, μπας και πεσει κανενα ψιχουλο!
    "Υπαρχουν λεφτα", βλεπεις!

    - Ευρω-Ισλάμ ή εξισλαμισμός της Ευρώπης;
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_4640.html
    - Recommendation 1162 (1991) of the Parliamentary Assembly of the Council of
    Europe, 43rd Ordinary Session - a milestone on the road to Eurabia
    http://www.scribd.com/doc/20529539/Recommendation-1162
    - Ianus, EUrabian octopus and its tentacles
    http://www.danielpipes.org/comments/174952
    - Ianus, It's illegal to criticise openly Islam in Eurabia
    http://www.danielpipes.org/comments/174882

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η eurabia θα γινει πραγματικοτητα, βλεπε δηλωσεις σαρκοζι για ''μεσογειακη ενωση''. το μελλον κυριοι πολιτικαντηδες ειναι με τη λευκη ρωσια, αλλα αν περνεται απο αλλου εντολες ετσι ειναι...

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ διαβάζω μόνο Δημόκριτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Xa xa fovithikan kai oi livioi apo tous afrikanous pou exoun kataklisi tin livii ,ala kai na stamatisoyn na erxonde apo tin Livii ,tha erxonde me ploia os tin albania kai meta odikos i meso tourkias ,gia na stamatisi i lathrometanasefsi theli pio drastikous kai protogonous tropous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.