14/8/10

Η εκσυγχρονιστική συμμορία του Σημίτη και ο κεμαλικός φασισμός σε τρία λεπτά! Παρακολουθείστε την ταινία.

Ο Κεμαλισμός παρουσιάστηκε ως εκσυγχρονισμός, όπως ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη και των άλλων στελεχών της εκσυγχρονιστικής συμμορίας του. Τότε, επί Κεμάλ, με την επιβολή του κεμαλικού φασισμού, δαιμονοποιήθηκαν οι παραδόσεις, η μουσική και ο λαϊκός πολιτισμός της Ανατολής και επιβλήθηκε μια ξένη κουλτούρα με την απειλή των όπλων. Επί Σημίτη, ένα από τα πολιτισμικά στοιχεία που δαιμονοποιήθηκαν, ήταν ο λαϊκός ποντιακός πολιτισμός, ενώ δημοσιογράφοι-στελέχη της εκσυγχρονιστικής συμμορίας, αναζητούσαν ποντιακά φαντάσματα στον κρατικό μηχανισμό. Η αθλιότητα, η ανηθικότητα και ο χαφιεδισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Η ταινία που ακολουθεί τα λέει όλα. Κρίμα που δεν μπορείτε να την παρακολουθήσετε όλοι σας από τα τουρκικά. Αξίζει όσο ένα βιβλίο.

12 σχόλια:

  1. Υπάρχει, κατά την άποψή μου, μία ειδοποιός διαφορά: Ο Σημίτης είναι εθνομηδενιστής, ενώ ο Κεμάλ ήταν εθνικιστής. Πίστευε στην ιδέα του έθνους και επειδή δεν το είχε, προέβη σε πολλαπλές γενοκτονίες.

    Κατά τα άλλα, είναι σωστή η σύγκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο!


    Τα επαρχιώτικα μυαλά του Σημιτικού εκσυγχρονισμού δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι άλλο να τιμάς και να γνωρίζεις τις μουσικές παραδόσεις του τόπου σου και άλλο να ανοίγεσαι στο άπειρο της δημιουργικότητας. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

    Τέτοιες "κυβερνήσεις" για να φτιάχνουν ΜΑ'I'MΟΥΔΑΚΙΑ καλές είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, ο Semites ακόμα έξω είναι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευγε Σαββα Καλεντεριδη!

    Περισσοτερα περι του Kεμαλο-Ισλαμικου Φασισμου, και τα χαλια του Αριστερο-Εθνομηδενισμου μιας "προοδευτικης" κοινωνιας", εδω:

    - "Από την μεταπολίτευση του 1974 στην χρεοκοπία του 2010"
    http://neo.antibaro.gr/forum/1864
    - Π. Ηφαιστος, "14.5.2010. Οι λόγοι για τους οποίους η Ελλάδα μάλλον δεν έχει σωτηρία"
    - Ianus, "Turkey and Islam are not like anything else, alas!"
    http://www.danielpipes.org/comments/176187

    Μαλλον, εχει δικαιο ο Τουρκος που αδιστακτος στοχευει: Θα ειμαστε παντα ενα βημα μπροστα!

    Θα συνεχιζουμε να ξυπναμε αργα, η θα καταφερουμε να απαλλαγουμε απο της αυτοκαταστροφικες νοοτροπιες μας;

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 14 Αυγούστου 2010 1:31 μ.μ.
    Εθνομηδενιστής ο ένας, εθνικιστής ο άλλος, τα ίδια αφεντικά υπηρετούσαν.
    Να είσαι σίγουρος γι' αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αφου βαλανε φυλακη το ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΗΝ στο ΙΤΣ ΚΑΛΕ [ΠΑΛΑΜΙΔΙ ΝΑΥΠΛΙΟΘ] 7-9-1833 ΚΑΙ βασει του νομου εντος 24ωρου επρεπε να του ανακοινωθουν οι λογοι τησ συλληψεως του αυτο εγινε μετα απο τρεις[3] μηνες.Σ'αυτο βοηθησαν και τα μελη της ΒΑΥΑΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΑΣΕΛΕΙΑΣ.ΗΤΟΙ / 1.ΙΩΣΗΦ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΑΡΜΑΝΣΜΠΕΡΚ ΚΟΜΗΣ προεδρος της Ελληνικης κυβερνησεως και αρμοδιος της ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.2.ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΑΟΥΕΡ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ,ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.3.ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΟΥΣΤΑΥΟΣ ΕΙΝΤΕΚ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ.4.ΚΑΡΟΛΟΣ ΑΜΠΕΛ Γενικος Γραμματεας και αναπληρωματικο μελοσ του Συμβουλιου της Αντιβασιλειας.5.Ι Β ΚΡΑΙΝΕΡ με αρμοδιοτητα συνδεσμου μεταξυ της Αντιβασιλειας και τησ Κυβερνησεως.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?ΕΝΩ ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....εκαναν κουμαντο...ειχαν δε και τους δικους τους ανθρωπους οπως τον ανεκδιηγητο ΙΑΤΡΟΝ ΦΡΑΝΤΣ που εγινε ΦΡΑΣΙΚΛΗΣ τυχοδιωκτης...τι συμβαινει με μας τους ΕΛΛΗΝΕΣ ....που ειναι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΣΙΑ διαχρονικα,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ [καθ πανεπιστημιων Λυκειων Γυμνασιων Δασκαλοι] ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ , ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ , ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ,ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ...τι τους βαραινει και δεν εχουν ΓΛΩΣΣΑ? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ...ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ...ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΑΣ...ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ...ΓΙΑΤΙ ΚΟΨΑΜΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΜΑΣ ...ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΕ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ?ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΑΝΕΓΕΡΣΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΝΟ...ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΟΒΕΡΙΖΟΥΝ...ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΦΥΣΙΚΑ "Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙ"ΔΙΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O ATATURK ειναι πατερας δημιουργος , ενος καινουργιου εθνους που δεν υπηρχε πριν , πειρε τα υπολοιπα της οθωμανικης αυτοκρατοριας και τα βαπτισε τουρκους ,ασχετο αν ειταν ,αραβες ,αιγυπτιοι,συριοι, κουρδοι ,επιμειξιες , τους μη μουσουλμανους τους εκσολοθρευσε η τους ανταλαξε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πες τα χρυσόστομε.

    Σημίτης και Πανταγιάς.

    Να μην ξεχνάμε ποιοι έσπειραν το καρκίνωμα που υφιστάμεθα σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα το ότι υπηρετούσαν τα ίδια αφεντικά είναι μια πραγματικότητα. Το πως τα υπηρετούσαν διαφέρει.

    Αλλο υποταγή και υποτέλεια άλλο συμμαχία και συνεργασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ εύστοχη παρουσίαση του μηνύματος από την ταινία.
    Με άλλα λόγια, "ύμνος στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο δικαίωμα να είσαι ο εαυτός σου", στο φόρτε του!!!
    "Πήρα μια κούκλα, της έκοψα τα πόδια μα δεν χωρούσε στο κουτί. Της έκοψα τα χέρια, μα πάλι δεν χωρούσε. Της έκοψα και το κεφάλι και στο τέλος, χώρεσε στο κουτί. Μετά της είπα ότι την αγαπώ πολύ!"
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλοι και φίλες, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Να σας φυλάει όλους η Παναγία! Δεν ξέρετε πόσο χάρηκα με την πανηγυρική λειτουργία στην Παναγία Σουμελά! Αν και δεν είμαι Πόντιος στην καταγωγή αλλά Αχαιός, ζω για κάτι τέτοιες στιγμές. Ίσως κάποτε, η Παναγία Σουμελά να λειτουργεί σε μόνιμη βάση και όταν γίνει αυτό δεν σας κρύβω οτι θα ήθελα να δω να πραγματοποιείται ένα άλλο κρυφό μου όνειρο: Να δω Ελληνική Σημαία στην Αμμόχωστο! Σας είπα... Αχαιός γαρ. Μυκηναίοι και Αχαιοί δεν πάτησαν πρώτοι το πόδι τους στο νησί της Αφροδίτης; Αλλά κάτι υπάνθρωποι όπως ο Σημίτης και η παρεούλα του δεν θέλουν αυτά να τα λέμε. Ούτε καν να τα σκεφτόμαστε. Ε, σιγά τώρα μην τους κάνω τη χάρη... Πάμε για άλλα Έλληνες! Και πάλι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! Δεν ξεχνώ...

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    Υ.Γ. Συγκινησιακά φορτισμένος καθότι θείος μου σαν σήμερα σκοτώθηκε σε μάχη πλησίον περιοχής στρατοπέδου ΕΛΔΥΚ το 1974. Η σορός του αναπαύεται στον Τύμβο Μακεδονίτισσας. Καταφερα και τον "επισκέφθηκα" πρόπερσι το καλοκαίρι. Εμπειρία ζωής να βλέπεις μπροστά σου, πάνω σε ένα κομμάτι λευκό μάρμαρο, συμπυκνωμένα σε ένα όνομα, την υπέρτατη θυσία ενός δικού σου ανθρώπου... Αυτά. Σας χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.