31/8/10

Οι Κινέζοι αναζητούν τους καλύτερους διεθνώς

Την κορυφή στην παγκόσμια αγορά σε μια σειρά από τομείς θέλουν να κατακτήσουν οι Κινέζοι και για να πετύχουν το σκοπό αναζητούν τους καλύτερους στον κόσμο.
Η επιτροπή διοίκησης και επίβλεψης της κρατικής ιδιοκτησίας δημοσιοποίησε χτες δισέλιδη πρόσκληση μέσω της κυβερνητικής εφημερίδας «Τσάινα Ντέιλι», που απευθύνεται σε ξένους αναγνώστες, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι επιθυμούν σχετικά με θέσεις μάνατζερ σε κρατικές εταιρίες. Ορισμένες από τις εταιρίες αποτελούν ήδη γίγαντες της παγκόσμιας αγοράς στον τομέα τους είτε λόγω τζίρου είτε πελατών, όπως η China Mobile με τους περισσότερους πελάτες στην κινητή τηλεφωνία σε όλον τον πλανήτη, η PetroChina που είναι η δεύτερη παγκοσμίως, όσον αφορά την εμπορική αξία μετά την Exxon Mobil ,και η Commercial Bank of China, η οποία είναι η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα όσον αφορά την αξία των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η κίνηση προαναγγέλθηκε τον Ιούλιο, όταν ο τότε επικεφαλής της, Λι Ρόνγκρονγκ, δήλωσε ότι στόχος του Πεκίνου είναι η δημιουργία 30 έως 50 κρατικών εταιριών οι οποίες θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές διεθνώς και η κυριαρχία στους τομείς, μεταξύ άλλων, της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της ναυτιλίας και της αεροπλοΐας. Σύμφωνα με τους Κινέζους, οι δυνατότητες ανάπτυξης των εταιριών είναι μεγάλες και το περιβάλλον ευνοϊκό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τα κέρδη των εταιριών υπό την ομπρέλα της SASAC αυξήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 60% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, φτάνοντας τα 79,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Agelioforos.gr

2 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα εμείς βέβαια διαλέγουμε φίλους και γνωστούς για τέτοιες θέσεις γιατί "...που να ξέρεις ο άλλος τι είναι..."


    Τα αποτελέσματα φυσικά είναι θεαματικά και προσφέρουμε υπηρεσίες διασκέδασης σε όλη την υφήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-08-31-22-47-08-2010083127218/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.