25/8/10

Σχέδιο διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών κατέθεσε η Ελλάδα στη Κομισιόν

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδιο για ένα Εθνικό Σύστημα Διαχείρισης Μεταναστευτικών Ροών που επιχειρεί να αναμορφώσει το υπάρχον σύστημα και να βελτιώσει τις δομές με βάση πρότυπα που ισχύουν διεθνώς.

Το σχέδιο έχει τριετή ορίζοντα υλοποίησης καλύπτει σε ένα ενιαίο πλαίσιο τις πρωτοβουλίες του υπουργείου στην πρώτη υποδοχή, το άσυλο, τα κέντρα κράτησης και τις επιστροφές με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας για τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως τονίστηκε, το σχέδιο αποτελεί κοινό οδικό χάρτη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που στοχεύει στην αποτελεσματική και δίκαιη αντιμετώπιση των προκλήσεων από την άφιξη χιλιάδων μεταναστών χωρίς νόμιμες διατυπώσεις.

Βασικοί άξονες του συστήματος είναι:
Η δημιουργία διαδικασιών και δομών πρώτης υποδοχής με στόχο την θέσπιση συγκροτημένης διαδικασίας πρώτης υποδοχής, η δημιουργία κινητών μονάδων υποδοχής καθώς και η δημιουργία τριών κέντρων πρώτης υποδοχής στον Έβρο, τα Δωδεκάνησα και τη Λέσβο μέχρι τα τέλη του 2011.

Η δημιουργία μιας νέας, ανεξάρτητης από την Ελληνική Αστυνομία, Υπηρεσίας Ασύλου και η ριζική αναμόρφωση της διαδικασίας ασύλου με στόχο την αναμόρφωση της διαδικασίας ασύλου και η δημιουργία μιας νέας Υπηρεσίας Ασύλου που τεθεί σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2011.

Η δημιουργία διαδικασιών και δομών για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων με στόχο, μεταξύ άλλων, την βελτίωση των υπαρχόντων υποδομών, την αύξηση της χωρητικότητας των δομών φιλοξενίας και την προώθηση εναλλακτικών μορφών φιλοξενίας. Ακόμη, θα δημιουργηθεί νέος φορέας που θα αναλάβει το ρόλο του συντονισμού όλων των δομών κοινωνικής φροντίδας που υπάγονται ή εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η δημιουργία νέων πρότυπων κέντρων κράτησης των υπό απέλαση αλλοδαπών με στόχο τη βελτίωση των υπαρχόντων κέντρων κράτησης με βάση τα κριτήρια που θέτει το CPT, η μετατροπή των ΕΧΠΑ σε κέντρα επανεισδοχής και η δημιουργία δύο τουλάχιστον νέων πρότυπων κέντρων κράτησης δυναμικότητας 1,000 θέσεων.

Βελτίωση των επιδόσεων στις επιστροφές με στόχο τη σύναψη διμερών Συμφωνιών Επανεισδοχής με κράτη από τα οποία η Ελλάδα έχει υψηλές μεταναστευτικές ροές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. H λαθρομετανάστευση ενέχει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια ενός κράτους καθώς:

    1. Μπορεί να αποσταθεροποιήσει μέσω της δημογραφικής αλλοίωσης συγκεκριμένες περιοχές, ιδιαίτερα τις ακριτικές, και να μειώσει σε δραματικό βαθμό την εθνική ομοιογένεια του πληθυσμού, που αποτελεί βασικό συντελεστή ισχύος ενός κράτους.
    2. Επιβαρύνει με δυσβάστακτο οικονομικό κόστος το κράτος και φθείρει τις υποδομές του.
    3. Αποτελεί πρόσφορο μέσο διείσδυσης ξένων μυστικών υπηρεσιών και αποκόμισης ευαίσθητων πληροφοριών για την επιτήρηση-αστυνόμευση συγκεκριμένων περιοχών.
    4. Ενθαρρύνει την εξάπλωση τόσο του οργανωμένου εγκλήματος όσο και δικτύων τρομοκρατών.
    5. Ενδέχεται να αποτελέσει απειλή για τη δημόσια υγεία από την εισαγωγή νέων ή άγνωστων νοσημάτων/ιών ή επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εκλείψει.
    Η Ελλάδα αν και δεν υπήρξε αποικιοκρατική δύναμη ούτε εξέφρασε ποτέ ανάγκη για επιπλέον εργατικό δυναμικό δέχθηκε ανεξέλεγκτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν δύναται να αφομοιωθεί από την Ελληνική κοινωνία για λόγους εθνικούς-πολιτισμικούς-θρησκευτικούς. Εάν η τριτοκοσμική Αλβανία των 3,5 εκατ. μας έστειλε παράνομα το ένα, πόσους άραγε θα μας στείλει η Τουρκία των 70 εκατ. και μάλιστα νόμιμα, σε περίπτωση που ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

    STRATEGY GEOPOLITICS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό δεν λέω το σχέδιο που κατέθεσαν αλλά στην θεωρία, δεν είδα πουθενά να αναφέρονται τρόποι αποτροπής της εις ροής , εκτός αν τυφλώθηκα τελευταία.
    Γιατί ως κράτος πρέπει να νομοθετούμε για θεραπευτικούς λόγους μόνο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Η ηγεσία μας έχει αποφασίσει την αφελληνοποίηση της χώρας εδώ και χρόνια. Τα 10 εκ. των Ελλήνων σε λίγο θα είναι μειοψηφία στο σύνολο των κατοίκων της Ελλάδας, δεδομένης της υπογεννητικότητας των Ελλήνων, της υπεργεννητικότητας των ¨εποίκων", της συνεχούς εισροής νέων εποίκων και τέλος της μετανάστευσης των νέων μας προς άγρα εργασίας.
    Αδυνατώ, μέχρι στιγμής να προσδιορίσω την αιτία μιας τέτοιας συμπεριφοράς της "ηγεσίας" μας, δηλαδή τί κέρδος αποκομίζουν. Θεωρώ ότι η ψηφοθηρία είναι πολύ "λίγος" λόγος. Παρακαλώ διαφωτίστε με αν γνωρίζετε.
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ) ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΝΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ.

    ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΤΕ ΙΣΟΒΙΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ένας πολύ εύσχημος τρόπος να διαλύσεις έναν λαό ο οποίος δεν φημίζεται για την δυνατότητα ελέγχου του και υπακοής χωρίς αμφισβητήσεις σε εντολές.
    Επίσης είμαστε ως λαός ξεροκέφαλοι, πεισματάριδες και παρτάκιδες ως εκ τούτου επικίνδυνοι για τα σχέδια των Μεγάλων .... όποιοι και αν είναι αυτοί ... γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.