18/8/10

Ο "έρωτας" Παπανδρέου - Νετανιάχου



του Δελαστίκ

Η αμοιβαία πολιτική έλξη που αισθάνονται οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και του Ισραήλ δείχνει να είναι ακατανίκητη, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο.
Πρώτη επίσημη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ μετά την αναγνώρισή του από την Ελλάδα και πρώτη επίσκεψη Ισραηλινού πρωθυπουργού στη χώρα μας μέσα σε μόλις έναν μήνα (!) συνιστούν πρωτοφανές γεγονός. Είναι προφανές ότι σηματοδοτεί αλλαγή στρατηγικής εκ μέρους της Αθήνας το ότι σε έναν μήνα έγιναν όσα δεν είχαν γίνει σε... εξήντα και πλέον ολόκληρα χρόνια!

Πέρα από τις υποκριτικές ωραιοποιήσεις, η ουσία είναι πως η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε ότι τη συμφέρει να εγκαταλείψει τους Παλαιστινίους και τους Αραβες και να εναγκαλιστεί πολιτικά τους Ισραηλινούς.

Εμβρόντητος είδε χθες ο κάθε ενημερωμένος παρατηρητής τον Γιώργο Παπανδρέου να υιοθετεί πλήρως τη γραμμή του Νετανιάχου και των Ισραηλινών κατακτητών στο Παλαιστινιακό: ενώ ακόμη και οι Αμερικανοί απαιτούν από τον Νετανιάχου να παγώσει τουλάχιστον προσωρινά η επέκταση των παράνομων ισραηλινών εποικισμών στην Παλαιστίνη, προκειμένου να διευκολυνθεί ο άκρως ενδοτικός πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς στο να προσέλθει στο τραπέζι των συνομιλιών και της συνθηκολόγησης, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ανέφερε ούτε λέξη γι' αυτό! Ούτε λέξη για τους εποικισμούς και την αρπαγή της γης των Παλαιστινίων!

Αυτή η παρά φύση πλήρης εναρμόνιση του Γ. Παπανδρέου, προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με τον ακροδεξιό Μπέντζαμιν Νετανιάχου προκαλεί σοβαρές ανησυχίες, λαμβανομένων ιδίως υπόψη των συνθηκών στο πλαίσιο των οποίων συντελείται.

Δεν είναι μυστικό ότι το Ισραήλ έχει "λυσσάξει" να πείσει τον Ομπάμα να εξαπολύσει επίθεση εναντίον των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν. Ακόμη και χθες, όπως έγραψε η γερμανική έκδοση των "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" σε σχετικό άρθρο της, "ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος είπε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να δείξει την ετοιμότητά της για μια αεροπορική επίθεση, αν η Τεχεράνη δεν υποκύψει στην ατομική διαμάχη".

Είναι τέτοιο το κλίμα που ένα ακραίο "γεράκι" των νεοσυντηρητικών της κυβέρνησης Μπους, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Τζον Μπόλτον, εξέχων ακροδεξιός, δήλωσε στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό Φοξ Μπίζνες Νέτγουορκ ότι "αν το Ισραήλ επιχειρήσει επίθεση κατά του ιρανικού πυρηνικού σταθμού στο Μπουσέρ, πρέπει να το κάνει μέσα στις οκτώ επόμενες μέρες!". Ο Μπόλτον δεν έχει πλέον καμία υπεύθυνη θέση στην αμερικανική κυβέρνηση, αλλά οι έξαλλες δηλώσεις του αντανακλούν την υστερική προσπάθεια εξαπόλυσης επίθεσης κατά του Ιράν, που καλλιεργούν οι φιλοϊσραηλινοί ακροδεξιοί Αμερικανοί.

Οι ανησυχίες επιτείνονται από την πολύ παράξενη βιασύνη του Γ. Παπανδρέου να μεταβεί στο Ισραήλ την ώρα που είχε ξεσηκωθεί παγκόσμια κατακραυγή εναντίον του Νετανιάχου, κατ' εντολήν του οποίου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ εννέα άοπλους Τούρκους ειρηνιστές που συμμετείχαν στον στολίσκο μεταφοράς φαρμάκων και τροφίμων στην αποκλεισμένη από τους Ισραηλινούς Λωρίδα της Γάζας.

Ποιος ήταν, άραγε, ο λόγος που ώθησε τον Γ. Παπανδρέου να πάει στο Ισραήλ την ώρα που οι Ισραηλινοί είχαν απαγάγει σε διεθνή ύδατα, δεκάδες και δεκάδες μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ, περίπου σαράντα Ελληνες πολίτες που συμμετείχαν στην ίδια ανθρωπιστική αποστολή; Τι είναι αυτό που παρακίνησε τον Γ. Παπανδρέου να μας κουβαλήσει στην Αθήνα τον... απαγωγέα (!) των Ελλήνων πολιτών, τον Νετανιάχου;

Αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις του Γ. Παπανδρέου δείχνουν να εντάσσονται σε κάποιο πολύ σοβαρότερο και επείγον πολιτικό σχέδιο, το οποίο αγνοούμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτό το υποτιθέμενο σχέδιο δεν έχει σε καμία περίπτωση ως κίνητρο την απλή βελτίωση των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων ή τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της χώρας μας.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
Αντιτουρκικές φαντασιώσεις

Στερούνται πολιτικής σοβαρότητας οι ισχυρισμοί κυβερνητικών, πατριωτικών αλλά και ακροδεξιών κύκλων ότι δήθεν ο πολιτικός εναγκαλισμός του Γ. Παπανδρέου με τον Μπ. Νετανιάχου θα... "τσακίσει" την Τουρκία και θα την υποχρεώσει σε υποχωρήσεις στο Αιγαίο και στο Κυπριακό!

Εν πρώτοις είναι διασκεδαστικό να ακούει κανείς αυτή την άποψη από άτομα που ήταν... υπέρ του σχεδίου Ανάν και που γενικά υποστηρίζουν άκρως ενδοτικές θέσεις στα Ελληνοτουρκικά.

Επιπλέον, προφανώς υποκρίνονται ότι αγνοούν πως το Ισραήλ είναι αυτό που έχει απεγνωσμένα ανάγκη την Τουρκία και γι' αυτό ο Νετανιάχου θα προστρέξει γονατιστός προς τον Ερντογάν, αν ο τελευταίος του κάνει νεύμα προσέγγισης!

ethnos

15 σχόλια:

  1. Το θυμήθηκα τώρα!
    Λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή του Αγιατολλάχ Χομεϊνί στο Ιράν και την επικράτηση της...επανάστασης, η δική μας ΕΡΤ, πρόβαλε συνεχώς παγκόσμιες(!) αποκλειστικότητες από την Τεχεράνη.
    Γνωρίζει κάποιος παλιός, να μας πεί τι παιζόταν τότε; Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον στο σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φιλοαραβικές και φιλοπαλαιστινιακές πολιτικές ελ. κυβερνήσεων στο παρελθόν βοήθισαν και σε τι , τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Ελλάδος?...Οι Άραβες καταδίκασαν ποτέ την τουρκική εισβολή στην Κύπρο??Αληθεύει ή όχι ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν αναγνωρίσει τουρκικοκυπριακό κράτος ?

    Ο κυρ . Δελαστίκ βλέπει αναγωνίως υποτιθέμενα μυστικά σχέδια για συνεργασία Ελλάδος - Ισραήλ ενώ αδυνατεί να συνειδητοποίησει το αυτονόητο ότι η Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να συνάψουν συμμαχίες με την Αρμενία, τους Κούρδους το Ισραήλ και την Βουλγαρία καθότι αυτές οι χώρες εχουν συμπτωση συμφερόντων με την Ελλάδα και αντιμετωπίζουν κοινό εχθρό την επιθετικότητα και επεκτατικότητα της Τουρκίας , ως αντίβαρο στις συμμαχίες της Τουρκίας με Αλβανία , Κόσσοβο, Βοσνία και την δημιουργία τουρκόφιλου μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια.....Ο κυρ Δελαστίκ επιθημεί η Ελλάδα να παραμήνει παθητικός δέκτης και απομονομένη στα Βαλκάνια παρακολουθώντας τους Κοσσοβάρους και τους Αλβανούς να εξοπλίζονται και να εκπαιδεύονται απο την Τουρκία και να αφήνει ανεκμετάλλευτα τα πλεονεκτίματα μιας συμμαχίας με την τέταρτη πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο όπως είναι το Ισραήλ?... Οι ευκαιρίες που έχουν δωθεί στην Ελλάδα για την σύναψη ισχυρών συμμαχίων είναι λίγες και το να αρνηθεί η Ελλάδα την πρόταση συνεργασίας από το Ισραήλ για χάρη μιας αμφίβολης και ασύμφορης φιλίας με τους Παλαιστινίους θα ηταν αν μη τι άλλο εξωφρενικά βλακώδης και ηλίθια....Όταν τα ίδια τα Αραβικά κράτη Αίγυπτος , Σαουδική Αραβία, Κουβέϊτ, Εμιράτα επιδίωκουν σύσφιξη σχέσεων με το Ισραήλ η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να αφήνει τέτοιες ευκαιρίες ανεκμεττάλευτες ?.....Ο κυρ Δελαστίκ ειρωνεύεται όσους πιστεύουν ότι η Τουρκία θα αλλάξει ή θα φοβηθεί μια υποτιθέμενη Ελληνοισραηλινή συμμαχία. ...Δεν μας εξηγεί όμως γιατί το θέμα είναι στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου και απασχολεί πιό πολύ τις τουρκικές απο τις ελληνικές εφημερίδες.. .. .Μας λέει ότι το Ισραήλ θα επιστρέψει γονιπετώς στην Τουρκία.....Όταν θα σταματίσει η πώληση εξοπλιστικού υλικού από τις ΗΠΑ στην Τουρκία και το αντάρτικο των Κούρδων θα είναι εκτός ελέγχου μάλλον η Τουρκία θα παρακαλάει το Ισραήλ μπάς και σώσει καμιά νοτιοανατολική επαρχία της απο το αποσχιστικό κίνημα των Κούρδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «το Ισραήλ είναι αυτό που έχει απεγνωσμένα ανάγκη την Τουρκία»
    Το Ισραήλ από τι έχει ανάγκη μπορείτε να μας πείτε συγκεκριμένα. Για να έχει πετρέλαιο δεν χρειάζεται την Τουρκία, για να έχει φυσικό αέριο σε λίγο δεν θα χρειάζεται κανέναν, για να έχει όπλα δεν χρειάζεται την Τουρκία, για να έχει νερό δεν θα χρειάζεται την Τουρκία αφού τα δυο ποτάμια θα διασχίζουν το κράτος του Κουρδιστάν που πρόκειται να ιδρυθεί, και θα ελέγχονται από αυτό.
    «ο Νετανιάχου θα προστρέξει γονατιστός προς τον Ερντογάν»
    Πρέπει κανείς να είναι ή πολύ ηλίθιος ή Τουρκολάτρης, ή να πληρώνεται προκειμένου να γράφει τέτοιες μπούρδες.

    «οι Ισραηλινοί είχαν απαγάγει σε διεθνή ύδατα, δεκάδες και δεκάδες μίλια μακριά από τις ακτές του Ισραήλ, περίπου σαράντα Ελληνες πολίτες»
    Δηλαδή μια χώρα που μας απειλεί με πόλεμο, που διεκδικεί το Αιγαίο, που θέλει την Θράκη, που εισέβαλε και κατέχει παράνομα την Κύπρο, μια χώρα της οποίας η ιστορική διαδρομή περιλαμβάνει τις γενοκτονίες πολλών λαών, κατάφερε να πείσει αυτούς τους «έλληνες πολίτες» ότι θα πρέπει να συστρατευθούν στο πλευρό της και να αγωνισθούν για την ελευθερία της Παλαιστίνης.
    Αυτά τα σκουπίδια το μόνο ελληνικό που έχουν είναι η ταυτότητα τους…

    Η σύγκρουση της Τουρκίας με το Ισραήλ θα τσακίσει την Τουρκία, και αυτό θα είναι φυσικά θετικό για εμάς αφού η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος εχθρός της χώρας μας, «λυπάμαι» αν αυτό σας στεναχωρεί τόσο πολύ.
    Η αριστερά τελικά είναι, δυστυχώς, μια χωματερή από την οποία πρέπει να απαλλαγούμε γιατί η βρώμα της δεν αντέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΣΧΩΛΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ...κ.τ.λ... ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΔΙΑΒΑΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΩΤΗΤΑ ΣΑΣ η ΤΩΝ ΑΡΘΩΝ .... ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ...... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο ιππότης de la Stique ξαναχτυπησε (εαν κτυπαγε και τη κεφαλα του ισως να συνερχοτανε λιγο) οπως ελεχθη δεν ειναι το ισραηλ που κατεχει ελληνικα εδαφη αλλα τα μογγολια (στη μεν κυπρο βοηθησαν βεβαια και οι ιουδαιοι σε αυτο.. στη δε Πολη οι παπαδες) Η ελλαδα οφειλει να μπει σφυνα και να μετεχει στις εξελιξεις ενεργα. εαν καταφερει και κανει το ιουδαικο λομπυ να την στηριξει (οι ιουδαιοι κυβερνουν τον κοσμο τουλαχιστον μεχρι να γινει η κινα και η ινδια υπερδυναμεις) τοτε θα καταφερει κατι. ακομα και εαν τα ξαναβρουν η ελλαδα πρεπει να εχει εξασφαλισει κατι απο το ισραηλ μην ξεχνωντας οτι οι απογονοι του Μωυσεως πουλανε οχι την ελλαδα αλλα και την γυναικα τους δια να επιτυχουν κατι. χρειαζεται προσοχη αλλα οχι αλλο βασικοι στο παγκο. πρεπει να παιξουμε μπαλα. ο πατριαρχης Bart (olomew) κατι ξερει που ταχει κανει πλακακια με τους θρησκευτικους του προγονους (θυμαστε την συνεντευξη σε αμερικανικο καναλι και την επισκεψη του σε συναγωγη στην αμερικη)

    Χιουτεκούτλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O Delastik panta ma panta DIABAZEI toso EKSYPNA tis katastaseis,kai tis metaferei toso APLA kai KATANOHTA...tetoious 8a eprepe na eixan symboulous oi karagkiozides pou exoume kai kala na mas kyvernane

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ksana kai edw blepw blakies gia ton Patriarxi.
    pou kserete more koufiokefali th pernaei aytos o an8ropos...mia glikia koubenta na pei kaneis den akousa giayton ton patera tou e8nous mas...gia to kefali ths romiosinis!
    Sabba to oti to istologio exei gemisei me ksenous kifines pou prospa8oun na diamorfosoun kai na katef8inoun synidiseis..symenei oti PETIXES..eyge!
    episis mhn brizerte alo thn aristera h thn deksia...oi diaforetikes apopsis yparxoun gia na epileksoume emeis stis kalpes poion 8eloume kai giati na mas kybernisei,to oti emeis den diabazoume kala tis diaforetikes pleyres den ftaiei h deksia h h aristera...poso ths % tou laou skeytetai prin psifisei(oeo!)ena epidoma na na bgei sto meidani kai oloi pane san ta probata na riksoun to psifalaki!
    oi palaistinioi einai palikaria kai oi ebraioi to idio..emeis....?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Η σύγκρουση της Τουρκίας με το Ισραήλ θα τσακίσει την Τουρκία, και αυτό θα είναι φυσικά θετικό για εμάς αφού η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος εχθρός της χώρας μας, «λυπάμαι» αν αυτό σας στεναχωρεί τόσο πολύ."

    Και αυτο θα το πετυχουμε μονο οσο διαστημα παραμενει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιωργαρος στην εξουσια.Για αυτο και οοοολοι εμεις οι Τουρκοφοβικοι δηλωνουμε-χωρις φοβον και χωρις παθος- την αμεριστη συμπαρασταση μας προς τον μεγαλο, τον ενα και μοναδικο Γεωργιο Ανδρεα Παπανδρεου.
    Ελατε λοιπον να πυκνωσουμε τις ταξεις του κινηματος και να εγγραφουμε επισημως στους καταλογους του οχι σαν απλοι φιλοι αλλα ως πληρη μελη με δικαιωμα του εκλεγειν και εκλεγεσθαι.Ο Γιωργαρας χρειαζεται την συμπαρασταση μας γιατι ειναι σιγουρο οτι εντος ολιγου θα πεσουν να τον φανε τα γιουσουφακια και οι ισλαμοφασιστες του κομματος.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ,ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Εβραιοι, προσπαθούν να βρουν μακακες για να πιέσουν την Τουρκία από τα Δυτικά και αυτό γιατί τους καίει η προσέγγιση με το ΙΡΑΝ, εναντίον του οποίου θα κινηθούν σύντομα.

    Ρτσι βρήκανε το Γιωργο, αυτήν την πολιτική μεγαλοφυία που κινει με αριστοτεχνικό τρόπο τη μπακέτα της διεθνούς πολιτικής.

    Μήπως πρέπει να διεωρτηθούμε ότι κάτι δεν παέι καλά στη χώρα μας πριν τη δούμε να ακρωτηριάζεται?

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και τότε ΓΙΑΤΙ το Ισραήλ επί σειρά ετών συνεργάζεται στενά με την Τουρκία που είναι //μια χώρα που μας απειλεί με πόλεμο, που διεκδικεί το Αιγαίο, που θέλει την Θράκη, που εισέβαλε και κατέχει παράνομα την Κύπρο, μια χώρα της οποίας η ιστορική διαδρομή περιλαμβάνει τις γενοκτονίες πολλών λαών// όπως λέει η γνωστή μας πλέον και από το στυλ γραφής Περιούσια Κόρη του Γιαχβέ(=Galia) στις 12:59 μ.μ.;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε, παιδιά οι συμμαχίες μεταξύ χωρών δεν είναι φιλίες. Συμμαχούν, προσωρινά ή επί μακρόν, χώρες που έχουν να κερδίσουν κάτι απο την μεταξύ τους σχέση και αυτό είναι όλο. Αυτή τη στιγμή η συνεργασία με το Ισραήλ συμφέρει, δεν θα τα φτιάξουμε κιόλας.
    Και αυτή η συναισθηματική εμμονή με τους παλαιστινίους πως εξηγείται; Δεν αμφιβάλλω καθόλου ότι οι παλαιστίνιοι έχουν κάθε δίκιο με το μέρος τους και ότι οι ισραηλινοί είναι 100% απαράδεκτοι. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι εμείς τι δουλειά έχουμε να υποστηρίξουμε τους παλαιστινίους. Και τι υποστήριξη μας έδωσαν αυτοί πέρα απο ευχολόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγω να ρωτησω κατι?ποση ωρα να πηρε στον ΓΑΠ να μαθει την ιστορια του αβερωφ και του βελος για να την πει παπαγαλια στον ισραηλινο ομολογο του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Δελάστικ δεν είναι οι Παλαιστίνιοι πρόβλημά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 18 Αυγούστου 2010 12:22 μ.μ.
    "να αφήνει ανεκμετάλλευτα τα πλεονεκτίματα μιας συμμαχίας με την τέταρτη πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο όπως είναι το Ισραήλ?"- Πόσα χαπια Σιωνισταν παιρνετε ρε παιδια? Κανατε και περιτομη η μηπως το ακροτηριασατε τελειως;;;;;;;;;;;;;
    Για κοιτα ρε κατι Γραικυλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο σεβαστός καθ' όλα κ. Δελαστίκ, εξακολουθεί να μην μπορεί να διακρίνει ότι στους υποστηρικτές της διμερούς συνεργασίας υπάρχουν πλήθος ατόμων που σιχαίνονταν το σχέδιο Ανάν όσο και ο ίδιος, και η εν γένει στάση τους στα ελληνοτουρκικά δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες αθλιότητες του σημερινού πρωθυπουργού ως ΥΠΕΞ.

    Μην μπερδεύεστε και μπερδεύετε (τον κόσμο) αγαπητέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.