30/8/10

Η Ε.Ε. έκλεισε τον Ελληνικό Νηογνώμονα

Βόμβα πολλών μεγατόνων έσκασε στα θεμέλια της Ελληνικής Ναυτιλίας. Η ΕΕ με απόφασή της απόφαση της αναστέλλει τη λειτουργία του Ελληνικού Νηογνώμονα γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα πλοία αλλά ακόμη και στα πλοία της ακτοπλοϊας αλλά και τα αλιευτικά και τα 3.600 γιότ αφού «τα πιστοποιητικά κλάσης και κυβερνητικής πιστοποίησης που εκδόθηκαν ή θεωρήθηκαν μέχρι 30.08.2010 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία λήξης ή θεώρησής τους και πάντως όχι αργότερα από την 28.02.2011.»

Δηλαδή ακόμη και τώρα να έχουν ανανεωθεί τα πιστοποιητικά υπό ελληνική σημαία πλοίων μετά τον Φεβρουάριο του 2011 δεν θα ισχύουν και θα πρέπει οι πλοιοκτήτες να αναζητήσουν άλλον νηογνώμονα.

Πρόκειται για ένα θέμα που ήταν αρμοδιότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το οποίο είχε αρνητική κατάληξη με μεγάλες συνέπειες για την ελληνική ναυτιλία.

Την ίδια ώρα 130 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους σε μία περίοδο κρίσιμη οικονομικά.

Σε έγγραφό του προς τον Ελληνικό Νηογνώμονα ο Αρχηγός του ΛΣ, Αντιναύαρχος Αθ.Μπούσιος, που εκδόθηκε στις 27 Αυγούστου και αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr αναφέρει ότι «1. παύει να ισχύει η παράταση της κοινοτικής περιορισμένης αναγνώρισης που σας είχε χορηγηθεί και ως εκ τούτου αναστέλλεται μετά την 30.08.2010 και μέχρι τη λήψη απόφασης από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το θέμα της αναγνώρισης του Οργανισμού σας.

2. Η αναστολή αφορά τα υπό Ελληνική σημαία πλοία που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της Εθνικής Νομοθεσίας των διεθνών συμβάσεων καθώς και αυτών που υπάγονται στην Κοινοτική Νομοθεσία….

3. Συγκεκριμένα μετά την 30.08.2010 ισχύουν τα ακόλουθα:

α) Πιστοποιητικά κλάσης και κυβερνητικής πιστοποίησης που θα εκδοθούν ή θεωρηθούν ή παραταθούν στις 31.08.2010 και αργότερα δεν θα γίνονται δεκτά.

β) Τα πιστοποιητικά κλάσης και κυβερνητικής πιστοποίησης που εκδόθηκαν ή θεωρήθηκαν μέχρι 30.08.2010 εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την ημερομηνία λήξης ή θεώρησής τους και πάντως όχι αργότερα από την 28.02.2011.

4. Σε περίπτωση ζημιάς ή βλάβης πλοίου της παρ.2 της παρούσης ο Οργανισμός σας μπορεί να βεβαιώνει τη διατήρηση κλάσης και τη συνέχιση ισχύος των πιστοποιητικών αξιοπλοϊας που έχει εκδωσει για το χρονικό διάστημα της παραγράφου 3 (β) υπό την άμεση εποπτεία του ΚΕΕΠ.

5.Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους ενδιαφερόμενους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό σας.

6.Οι Λιμενικές Αρχές εσωτερικού εντέλλονται για την πιστή εφαρμογή της παρούσας.

7. Οι Περιφερειακές Διοικήσεις εντέλλονται όπως εποπτεύσουν την εφαρμογή της παρούσας από τα ΤΚΕΠ Λιμενικών Αρχών στην περιοχή δικαιοδοσίας τους ώστε να αποφευχθούν κατά το δυνατόν καθυστερήσεις στα δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

11 σχόλια:

  1. Οι λόγοι της απόφασης αυτής ποιοί είναι ; Γνωρίζετε τιποτε παραπάνω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξοργιστικό, ξεκινάει άλλη μια εξάρτηση από ξένα συμφέροντα, βέβαια να λέμε και του στραβού το δίκιο πολλές φορές τα πιστοποιητικά δεν ανταποκρινόντουσαν στην πραγματικότητα, και θυμόμαστε τα τραγικά αποτελέσματα.
    Τα αίτια και οι ευθύνες δεν έχουν βγει ακόμα στην φόρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ . ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ; ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΑΣ;;) ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΣΤΑ ΚΡΑΤΗ
    ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΜΕ

    ΤΟΝ Π@ΥΛΟ ΤΩΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι και να λέμε τώρα είναι αργά ανεξαρτήτως του τι πραγματικά έγινε!
    Μια μεγάλη συγνώμη στα παιδιά μας για την καταστροφή που τους προκαλέσαμε και ας ελπίσουμε οτι αυτά θα μας δικαιολογήσουν στα εγγόνια μας.

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλασική ελληνική απραξία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην συμμόρφωση πρός το Κοινοτικό Δίκαιο είχε ως αποτέλεσμα τον εξωβελισμό του Ελληνικού Νηογνώμονος. Η ΕΕ είχε επανειλημμένα προειδοποιήσει την Ελληνική πλευρά η οποία όμως σταθερή στην πάγια πολιτική της της κώφευσης δεν έπραξε τα δέοντα..¨αλλωστε είναι γνωστό τοις πάσοις ότι η Ελληνική πλευρά είναι πρωταθλήτρια στην παραβίαση του κοινοτικού δικαίου και αρνειταί συστηματικά να προσαρμοστεί με τις απαιτήσεις του κοινοτικού κεκτημένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Theodoros, μη σκύβεις το κεφάλι.Ποτέ δεν είναι αργά. Η ιστορία της Ελλάδας μας είναι γεμάτη απο ριψάσπιδες άνδρες που την κυβέρνησαν τόσα χρόνια. Υπάρχει ακόμα η ευκαιρία να δείξουμε ότι έστω και κουτσουρεμένη, την δύναμη την έχει ο λαός.Εμείς έχουμε τη δύναμη της ανατροπής και πρέπει να το αποδείξουμε. Κάποτε θάρθει η ώρα της κάλπης!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ένα χρόνο πρίν είχε βγει αυτή η ανακοίνωση για τον Ελλ. Νηογν.
    Σταμάτησε για 6 μήνες την έκδοση των πιστοποιητικών και μετά του δώθηκε παράταση έως και σήμερα.
    Μάλλον δεν τήρησε τα προβλεπόμενα και αναστέλλει την λειτουργεία του και πάλι.

    Θα είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο
    Πέτρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κολοκύθια με την ρίγανη! Σιγά μην σταματήσει ο ελληνικός νηογνώμωνας! Αποτελεί περίπτωση εκδήλωσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ανασταλεί απο κανέναν, παρά μόνο μετά από πολεμική πράξη! Όλα τα άλλα είναι νομικίστικες μπουργολογίες και αερολογίες. Ναι το ξέρουμε ότι είμαστε μπανανιστάν. Ναι το ξέρουμε ότι έπρεπε να "συμμορθωθούμε" με το κοινοτικό δίκαιο. ΔΕΝ μπορεί όμως η Ε.Ε. να ασκεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα!!!! Ή μήπως μπορεί;;;;.......Εάν ναι από πότε και με ποιά συνταγματική πράξη;;; Δεν θυμάμαι κανένα δημοψήφισμα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν χριεάζεται να θυμάσαι. Δεν ισχύει πια τίποτα από όσα ήξερες. Ο σώσων εαυτόν σωθήτω, αυτό ισχύει τώρα... όποιος προφτάσει βαράει και λέμε κι ευχαριστώ... αυτά βέβαια δεν μας τα μαθαίνουν στα πανεπιστήμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα δεν είναι διόλου αστείο. Οι επιπτώσεις του θα έχουν μεγάλες προεκτάσεις. Τελικά, δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.