7/8/10

«Σαν μια οικογένεια Έλληνες και Τούρκοι»...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΡΟΥΤΣΑ - ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ «ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ»
ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Η θάλασσα την οποία με τόση προκλητικότητα παραβίαζαν επί σειράν ημερών οι Τούρκοι είναι το «κοινό σπίτι» Τουρκίας και Ελλάδας, σύμφωνα με την κοινή διαπίστωση Δημήτρη Δρούτσα και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχαν χθες την ευκαιρία να τα πουν σε χαλαρό κλίμα, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα διάφορες λιχουδιές. Το γεύμα παρέθεσε μαζί με τον κ. Δρούτσα ο υφυπουργός τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος βρισκόταν επίσης στη Ρόδο και έλαβεν χώραν σε ταβέρνα της παλιάς πόλης.

Φιλοφρονητικά πυρά
«Βρίσκομαι στη Ρόδο καθ’ οδόν για το Καστελόριζο και είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι και ο κ. Νταβούτογλου βρίσκεται οικογενειακώς στην περιοχή και όταν επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να συναντηθούμε, ασφαλώς με χαρά δέχτηκα», δήλωσε ο κ. Δρούτσας. «Για άλλη μια φορά, Αχμέτ, να σε καλωσορίσω θερμώς εδώ, στη Ρόδο», είπε προς τον Τούρκο ομόλογό του, ο οποίος δεν πάει πίσω στις φιλοφρονήσεις.
«Συναντιέμαι με το Δημήτρη και τον Υφυπουργό Τουρισμού, τους δύο πολύ καλούς μου φίλους. Συναντιόμαστε σαν οικογένειες», είπε ο Νταβούτογλου, αλλά δεν περιορίστηκε εκεί. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στην πραγματικότητα η θάλασσα του Αιγαίου είναι το κοινό μας σπίτι. Όταν ήμουν στο Μποντρούμ (Αλικαρνασσό), τηλεφώνησα στο Δημήτρη για το αν θα ήταν δυνατόν να συναντηθούμε στη Ρόδο. Αυτός ευγενικά δέχτηκε να συναντηθούμε και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό», πρόσθεσε.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε σαν μια οικογένεια, Τούρκοι και Έλληνες, καθώς μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία, την ίδια πολιτιστική κληρονομιά, το ίδιο τουριστικό περιβάλλον».

Πάντα ευπρόσδεκτος

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι όταν έρχεται ένας τόσο υψηλός επισκέπτης, είναι για εμάς χαρά να τον υποδεχόμαστε και να τον καλωσορίζουμε στην περιοχή μας, «ιδίως αυτήν την περίοδο που έχουμε χαράξει ένα σχεδιασμό μιας κοινής πολιτικής, που αφορά και τον τουρισμό και που πιστεύουμε ότι μπορεί να αποβεί σε όφελος και των δύο λαών μας». «Τον καλωσορίζω, λοιπόν», πρόσθεσε ο υφυπουργός, «και του εύχομαι καλή διαμονή και θα είναι ευπρόσδεκτος στα νησιά μας».
Σημερινη

13 σχόλια:

  1. ωραια τα καταφερε ο bon viveur της εξωτερικης μας πολιτικης ,

    μενει να ειδουμε και το πηδημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όχι δεν θέλουμε κοινό σπίτι ο καθένας τα δικά του Κουτοπόνηρε Ανατολίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ "ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΝΑΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΑΜΕ...ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΗΛΑΔΗ? ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ...ΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ..?ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΟΙ...ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΠ,ΤΟ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ...350.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ?ΠΟΥΣΑΙ ΑΓΑΠΗΝΩΡΑ ΑΡΚΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΙΑΝΙΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ-ΛΑΜΟΓΙΑ ...ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΨΕΥΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΓΓΛΕΖΟΓΑΛΛΟΥΣ...ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ξεφτιλα! Βλεπω τους Τουρκαλαδες να μιλανε για το "κοινο μας σπιτι" και τον "κοινο μας πολιτισμο" και μου ερχεται να ξερασω στα μουτρα των πολιτικων μας. Θαυμαστε τον ξεφτιλα που μας εκπροσωπει. Και δε βρεθηκε κανενας να τους παρει με τις πετρες.

    Παντως ο Δαβιδ-ογλου και ο Δρουτσας (απ'την πλευρα της Αυστροεβραιας μητερας) του εχουν οντως κοινες ριζες. Απο σαλημ μερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απο που και ως που το Αιγαίο είναι το "κοινό μας σπίτι" ήθελα να 'ξερα. Και μοιραζόμαστε, λέει, και "κοινή πολιτιστική κληρονομιά"!
    Ρε, Νταβούτογλου ηρέμησε και έχεις παραπάρει φόρα. Και ο άλλος ο βλάκας ο δικός μας ενθουσιάστηκε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τὸ Αἰγαῖον δὲν εἶναι τὸ «κοινὸν σπίτι» τῶν Ἑλλήνων καὶ τῶν Τούρκων ἀλλὰ ἡ καρδία τῆς Ἑλλάδος. Ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἑλλὰς εἶναι ὁ εἷς πνεύμων αὐτῆς. Καὶ ἡ Ἀσιατικὴ Ἑλλὰς ὁ ἕτερος. Στερουμένη δὲ ἑνὸς πνεύμονος, εἶναι εὔλογον τὸ διατί ἡ χώρα μας φυτοζωεῖ.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ονειρεύεται μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία ο Νταβούτογλου.
    Ύπουλα μιλάει για "κοινό μας σπίτι".
    Μήπως μας θεωρεί ηλίθιους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Oh!! Oh!! Maşallah, maşallah.
    Να μην βασκαθουνε και τα δυο

    nikpim

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περί "κοινού σπιτιού" συμφωνώ με τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν οι προηγούμενοι σχολιαστές. Αυτό το "μοιραζόμαστε την ίδια πολιτιστική κληρονομιά" πώς σας φάνηκε;;;
    Εμένα πάντως με πυροβόλησε κάπως. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άντε όλοι στο ΑΝΤ1 τώρα για τις 1000 και μια νύχτες. Και έρχονται λέει κι άλλα σήριαλς εκ Τουρκίας. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τα γέλια μου ενθυμούμενος μια πρωινή εκπομπή του Αμπατζή στην TV MAKEΔΟΝΙΑ λίγους μήνες πριν την εποχή που παιζόταν εκεί το σήριαλ πριν μετακομίσει στον ΑΝΤ1, όταν ένας εκ των καλεσμένων του, ήταν και μοναχός ή ιερέας μου φαίνεται, λέει, "...και τι να πούμε για το τούρκικο σήριαλ που όπως λέγεται το παίζει ένα ελληνικό κανάλι και κάνει θραύση πανελλαδικά".. Οπότε τον..."κατακεραυνώνει" ο Αμπατζής λέγοντας, "Πάτερ, εδώ το δικό μας κανάλι είναι που παίζει αυτό το σήριαλ" και μόλις πήγε να ψελλίσει κάτι ο ρασοφόρος τον ξαναμανα-"κατακεραυνώνει" λέγοντας το αμίμητο: "Μα πάτερ έχουν τα έργα τεχνης σύνορα; Έχει η τέχνη σύνορα; Πρόκειται για ένα καταπληκτικό σήριαλ με πολλά βαθειά νοήματα..." κλπ κλπ. Ευτυχώς ήμουν καθιστός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α ρε Δρούτσα να σου παίρναν τη Βιέννη εκεί κατά το 1529, θα ήσουν ένα γιουσουφάκι τώρα... μα ένα γιουσουφάκι... βέβαια και τώρα είσαι αλλά άμα ήσουν και Οθωμανός πολίτης,ε, αλλιώς θα ήτανε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ελπίδα μου να μην γίνει ....μόνιμος κάτοικος ο ...ογλου στο Αιγαίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.