18/8/10

Μπλόκο του Συνταγματικού Δικαστηρίου στη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Κολομβίας η συμφωνία της κυβέρνησης της χώρας με τις ΗΠΑ, βάσει της οποίας οι Αμερικανοί μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον επτά στρατιωτικές βάσεις της χώρας στο πλαίσιο συνεργασίας.

Η συμφωνία είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη Νότιο Αμερική, ειδικά από την Βενεζουέλα του Ούγκο Τσάβες, ο οποίος διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της χώρας του με την γειτονική Κολομβία.

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο καλεί την κυβέρνηση να θέσει τη συμφωνία σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο, εκτιμώντας παράλληλα ότι πρέπει να λάβει μορφή διεθνούς συνθήκης που θα τύχει επικύρωσης.

Πάντως, το Δικαστήριο δεν αποφάνθηκε για την ουσία της συμφωνίας. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας είχε κάνει λόγο για στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ με στόχο τους βαρόνους των ναρκωτικών και των ανταρτών των FARC.

O τέως πρόεδρος της χώρας Αλβαρο Ουρίμπε είχε σπεύσει να διαβεβαιώσει τις γειτονικές χώρες ότι δεν τίθεται θέμα «απόβασης» των Αμερικανών στη Νότιο Αμερική.

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο είχε προσφύγει μια οργάνωση δικηγόρων που μάχεται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία αποτελούσε στην πραγματικότητα συνθήκη και όφειλε να έχει τεθεί σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο.

ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ΔΕ θα προλάβουν να χαρούν τα πετρέλαια της Βενεζουέλας!
    Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν σε ένα χρονο 50%!
    Με 85 εκ. βαρέλια ημερήσια κατανάλωση, ΔΕΝ πρόκειται να αντλήσουν όλα τα κοιτάσματα (που φτάνουν μόνο για λίγα χρόνια), αφού ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ ραγδαία και γίνεται επισφαλέστερη κάθε άντληση, βλ. ΒΡ...
    Με 3-4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ΑΥΡΙΟ, οι μοναρχικοί τραπεζίτες σκρουτζ θέλουν να μας προγράψουν επειδή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το πετρέλαιο-ΔΕΝ υπάρχουν 'εναλλακτικές' (μπλοφάρουν για ψιλοκοιτάσματα, ώστε να κερδίσουν χρόνο, αφού οι ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ φτιάχνονται από το ολοένα λιγότερο-ακριβότερο πετρέλαιο, τα δε λοιπά καύσιμα λιγοστεύουν-ακριβαίνουν παίρνοντας τη θέση του...), και ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ, για να γλιτώσουν τον κανιβαλισμό, μας σπρώχνουν να αλληλοσκοτωθούμε ευρωπαίοι-υπερπληθυσμιακοί αφροασιάτες, ενώ αυτοί νομίζουν ότι θα μείνουν με τις τελευταίες σταγόνες στον Τιτανικό...
    Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ανθρωπότητα, τόσο πιο γρήγορα θα δει τη λύση σε αναδασώσεις-αυτάρκη αιγοτροφία-παλλαϊκή άμυνα.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4529824
    http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
    http://timesonline.typepad.com/environment/2009/06/peak-oil-latest-yikes.html
    http://www.youtube.com/watch?v=Ulxe1ie-vEY
    http://www.youtube.com/watch?v=ow1w33VAPII
    http://www.edugate.gr/content/sos-ifaisteiakos-xeimonas-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.